X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka mi cieple prysznice bardzo pomogly, po pierwsze latwiej bylo zniesc bol a po drugie dzieki nim szybko zrobilo sie rozwarcie. Pierwszy prysznic-40 minut i rozwarcie z 1 cm zrobiło sie na 5cm, potem kolejne pol godziny i z 5 cm bylo juz 9 cm...jak bolą krzyze to prysznic po nich tez przynosi ulgę..
    Dodatkowo juz przy skurczach lekarka kazala mi stymulowac sutki, jakokolwiek dziwnie to brzmi- mysle, ze to tez pomoglo.. trzymaj sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 15:31

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja za krótko byłam pod prysznicem.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    No to ja za krótko byłam pod prysznicem.
    No ja poczatkowo tez po 10.minutach chcialam wyjsc ale polozna mowila, ze za krótko. Mowi:"lej po brzuchu i po piersiach z gory, lej nie zaluj, nie twoja woda" :P

Zośkaaa lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trochę się dziwię że nic Ci nie robią. Dla mnie jak odchodziły wody, przyjechałam do szpitala ok 9 miałam usg zobaczyli że mało wód, akcja nie postępowała i zabrali mnie na cesarke. Nie czekali.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj czy przedwczoraj leżałam w wannie w gorącej wodzie ponad godzinę i jak wyszłam to brzuch jak kamień i bóle miesiączkowe więc to naprawdę pobudza. Jeszcze jutro wrzucę na luz a potem będę leżeć w wannie na przemian z seksem i nie wiem czym jeszcze :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sernik z rosą i ponad 100 pierogów czas na kawkę i odpoczynek

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Paulina ? Pamiętaj ,że Ci kibicujemy z Olafkiem:)

Spaceangel ale dajesz po robocie jak Paulina :)przed porodem też chcesz na porodówkę co ?
    Jak ja bym zjadła sernik. Ale u mnie na święta też będzie kupny ale będzie .
    Ja się też wywinełam od roboty świątecznej :)

Daliśmy radę...coś się ruszyło chyba będziemy się karmić :)

Nie dochodzi do mnie że jutro święta ,tu w szpitalu rzeczywistość jakaś inna..inny wymiar. Mam nadzieję że jutro będę w domku.

Czarnaiwi
    Jak u ciebie sytuacja ? Wyjdziecie jutro? Jak się trzymasz?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy przy pierogach mama pomagała :) ciasta sama robię jutro 3bit miałam się zabrać wcześniej ale mi się nie chciało. Życzę Wam żebyście wyszli na wigilię i trzymam kciuki :)
    Co do roboty mojej córki chyba nic nie rusza bo nawet twardego brzucha nie mam :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po robocie. Sernik zrobiony i ciasteczka. 2 razy łaziłam z młodym do sklepu po brakujące rzeczy, jak na złość dziś mi sie wszystko kończyło :p Catering odebrany :D poodkurzałam za to i pomyłam podłogi, łazienke. Kurze starte. Nie jest źle. Jedynie mąż jutro prysznic ogarnie bo z tym brzuchem to tam ciagle bym zawadzała :D

Mojego dziecka też to chyba nie rusza :p

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja tym bardziej nie czuje atmosfery swiat..w domu nawet choinki nie ma bo plankwalismy ja ubrac po powrocie z zakupow ale Julka zdecydowala sie wychodzic:P tydzien temu bylam juz na porodowce:)

Co do wypisu to juz dzis bylo blisko i teraz znów mi mowili ze jutro pewnie wypis, no ale juz nie raz to slyszalam wiec nie biore tego do siebie...
    Siedzimy juz kolejna dobe, nic nikt z nami nie robi, poza pobieraniem krwi, na naswietlenia sie nie kwalifikujemy bo nie jest juz na tyle wysoka zoltaczka, wiec to takie czekanie czy sporo zejdzie albo zeby uroslo i wtedy jakies leczenie...

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Kendy ja tym bardziej nie czuje atmosfery swiat..w domu nawet choinki nie ma bo plankwalismy ja ubrac po powrocie z zakupow ale Julka zdecydowala sie wychodzic:P tydzien temu bylam juz na porodowce:)

Co do wypisu to juz dzis bylo blisko i teraz znów mi mowili ze jutro pewnie wypis, no ale juz nie raz to slyszalam wiec nie biore tego do siebie...
    Siedzimy juz kolejna dobe, nic nikt z nami nie robi, poza pobieraniem krwi, na naswietlenia sie nie kwalifikujemy bo nie jest juz na tyle wysoka zoltaczka, wiec to takie czekanie czy sporo zejdzie albo zeby uroslo i wtedy jakies leczenie...
    Pamiętam miałam dokładnie tak samo jak leżałam na neurologii z powodu zemdleń niewiadomego pochodzenia.. 1 dzień badania wszystko ok wypis "prawie gotowy" drugi dzień zero badań zero badań pies z kulawą nogą się nie zainteresował, 3 dnia poszłam do lekarza i tak mu namarudziłam że sam załatwiał wypis. Jakbym nie poszła to bym pewnie znowu dzień leżała :P
    Mimo wszystko trzymam kciuki że jutro wyjdziecie. Atmosferę świąt ma się w sobie nie ma jej w choince ani prezentach trzeba się wprowadzić w nastrój świąteczny posłuchać muzyczki czy coś świątecznego obejrzeć. Ja kocham święta i bardzo się cieszę że spędzam ją jutro z całą moją 11 osobową familią ale jestem też koszmarnie zmęczona i pewnie po 2 godzinkach siedzenia z nimi będę chciała uciekać :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:

No córka zrobiła Wam niespodziewajke :)
    Spokojnie,jutro napewno wyjdziecie i zdarzysz złapać jeszcze tej atmosfery świątecznej :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi troche lipa, jakbyscie sie dzis poswiecili to byscie jutro wyszli napewno a tak to bezsensu...oby sie udalo

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jak się masz?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez czekamy pewnie swieta w szpitalu zoltaczka co dzienie troche wyzsza ale nie na tyle zeby na swietlac

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zycze wam przede wszystkim spokojnych zdrowych swiat w gronie majblizszych a nierozwiązanym dziewczyna szybkiego i bez bolesnego porodu i zdrowych maluszkow

OlinkaO, Agnuka lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych swiat :) obyscie wyszly szybko ze szpitali, a nie rozpakowane mialy lekki porod, duzo zdrowka dla kazdego :)

Malo tu zagladam i nie jestem na bierzaco. Szykuje swieta i ciesze sie z czasu w trojke. To mi pozostalo ;p

olkakarolka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę Wszystkim Spokojnych Świąt, komu się udało to w domu a pozostałym z najpiękniejszym świątecznym prezentem <3

olkakarolka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie będzie tak kolorowo jak sobie wymarzyłam...zostajemy w szpitalu ,mały ma żółtaczke:(
    Tyle dobrego ,że chociaż udało mi się wywalczyć pokarm i karmię ,to jedyne co mogę zrobić aby mu pomóc zwalczyć to cholerstwo...dużo karmić.

Ale wszystkim Wam życzymy wesołych i zdrowych świąt. Szczęśliwych rozwiązań ,szybkich porodów,bezbolesnych połogów i pięknych chwil z maluchami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 10:11

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 22:13 na świat przyszło nasze największe szczęście <3 Adrianna waży 3340g, 55 cm i jest przesłodka <3 Ma tyle włosków ciemnych, moja mała malpeczka :)

Teraz trochę o porodzie... Skurcze trwały 18 godzin. Z 1,5 cm rozwarcia zrobiło się 5 cm. Około 20 byłam na porodówce. I nagle w badaniu było już 8 cm. Tylko, że szyjka nadal odgieta do kości krzyżowej. Musiałam leżeć, żeby się naprostowala. Wtedy skurcze byly nie do zniesienia!!! Zrobiło się pełne rozwarcie, ale Mała była ustawiona twarzyczkowo i naturalnie by się nie urodziła. Szybka akcja i robili cc. Boli bardzo, ale mam motywację, żeby jak najszybciej dojść do siebie :)

czarnaiwi, Agnuka, olkakarolka, zizia_a, MałaMała, Magdoczka lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ