X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w najpopularniejszym warszawskim szpitalu (i teoretycznie najlepszym), gdzie stawiają nacisk na karmienie piersią.. I co? Dwa razy przyszli do mnie - na moją prośbę - niby pokazali, niby wiem, że buzia w karpik, a pierś w kanapkę, ale co z tego jal w praktyce nie wychodzi. A ja już nie mam siły próbować..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli napewno?? "Hmf- dla niemowląt z niską masą" juz sam tytul.mowi dla.kogo to jest :p

Magdoczka mi chodzilo ze budzenie sie co 2h u noworodka to dla mnie zajebista opcja bo.moj nie spal w dzien wcale albo po 10min ;) masz taki model nic nie zrobisz, nie martw sie niedlugo bedzie lepiej :)

Kendy szok bo ja na odwrot. W ciazy jedzenie zawsze mi smakuje zle. Inaczej. Ulubione potrawy nie smakuja. Takze ja juz czekam na porod i normalne smaki :) ale pewnie minie z 6msc zanim cos normalnie zjem :p

ale nie ma słowa wcześniak :P mniejsza. Podawałam dość krótko bo chyba 3 dni...

Mój w nocy - odpukać coraz dłużej śpi :) 3-4 godziny. W ciągu dnia różnie to bywa, albo śpi ciągle albo wcale :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja rodziłam w najpopularniejszym warszawskim szpitalu (i teoretycznie najlepszym), gdzie stawiają nacisk na karmienie piersią.. I co? Dwa razy przyszli do mnie - na moją prośbę - niby pokazali, niby wiem, że buzia w karpik, a pierś w kanapkę, ale co z tego jal w praktyce nie wychodzi. A ja już nie mam siły próbować..
    Mi też położna pokazywała ale wiem jak to w praktyce wychodzi i jestem sceptyczna. Moja siostra miała w Anglii położną środowiskową co jej dostawiała sama przy tym pokazując i co? młoda źle chwytała za każdym razem bez znaczenia ile było prób. Przypałętało się zapalenie, sutki ropiały. Siostra przepłakała i nie przespała wielu nocy z bólu i frustracji.
    Nie dziękuje ja nie popełnię tego błędu :D Mogę być wybredną matką karmiącą mm jeżeli kp będzie tak trudne jak w jej przypadku :P Zresztą u mnie wszystkie kuzynki bardzo szybko rezygnowały z kp i nikt im wyrzutów nie robił, dzieciaki jak dzieciaki karmione kp i mm nie różnią się między sobą z tego powodu na tyle żeby się katować.
    Jak próbujesz i próbujesz a potem powoli wychodzi to trzeba karmić jak najdłużej jak nie to nie ma co płakać z tego powodu..

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka bo i matka i dziecko musza sie nauczyć..to nie jest tak ze odrazu kazdemu super wychodzi owszem są takie przypadki ale jednak to wymaga jakiegos czasu.

Seli no tak ale to zazwyczaj wczesniaki maja niska mase :p :)

Ja jestem połozna i wiem co i jak i tak dalej, mase dzieci do cyckow przystawialam i co z tego, jak 3 reki brakuje :D :D nie no moj maly chwytal ladnie ale i tak mnie poranil, na poczatku malo kto chyba nie ma pogryzionych sutkow

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem karmiona mm ;p ale powiem Wam, ze doceniam kp z racji tego, ze dluuuugo siedzialam z laktatorem. Wyparzanie buteleczek, laktatora i w ogole to meka dla mnie. Duzo prosciej cyca dac. Ostatnio mlody na rozne sposoby lapie. Nawet na lezaco sie karmimy. Wiec mi jest wygodnie ;) ale jakbym miala sie meczyc i miala jakies zapalenia to bym zrezygnowala.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ktoś tutaj urodził po tych plamieniach po badaniu szyjki chyba Marin :) także Olinka na wszelki wypadek szykuj się :) Mój gin nie chce mi badać szyjki już od dawna z tego powodu :P
    Tak, dokładnie. W pt miałam identyczną sytuację a w pn byłam na porodowce.
    Będzie kolejny dzidzius :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, mam położna bo jakiś czas temu, ok 1,5 roku zmieniłam przychodnie i kazali wybrać lek rodzinnego, ginekologa i położna. No nic, poczekam może i mnie ktoś odwiedzi.

ruda90 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby było ciekawiej mój M ma grypę. Mam nadzieję że nie zdążył zarazić Małego.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin moj tez jest mega chory od 3 dni i ani ja ani mlody nie zarazilismy sie na szczescie. A zajmuje sie malym na zmiane :)

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mój leży w "izolatce" nie ma mowy żeby się do nas zbliżył. Jak to ładnie p dr ujęła "przypadek książkowej grypy"

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ...u mnie karmienie piersią i z jednym i z drugim dzieckiem też nie przyszło łatwo , musiałam wypracować. Potrzeba dużo cierpliwości,konsekwencji i mnóstwo czasu i siły. I też miałam / mam poranione sutki. Też nam jeszcze zdarza się że mały źle chwyci,ale to dopiero 6 dni,uczymy się. Jednak mimo trudnych początków później dla mnie mega wygoda i cudowna więź z dzieckiem .Dlatego warto powalczyć,popróbować ale oczywiście na miarę możliwości i nic " na siłę" ,bo po co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 23:47

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest śpioszek - niejadek do obiadu. Tylko by spał i nieraz ciężko mi go nakarmić. Musze go wybudzać na jedzenie i do przewijania. Nic mu nie przeszkadza jakby dziecka nie bylo. Rozkręca się wieczorami i w nocy jadlby co chwilę i spal przy piersi.Takze nocki bywają dość ciężkie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 23:48

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz dramatow nie urzadza i zajmuje sie dzieckiem mimo choroby :D dla mnie to szok bo wczesniej wystarczylo, ze mial katar :p

dZhdp1.png

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Tak, dokładnie. W pt miałam identyczną sytuację a w pn byłam na porodowce.
    Będzie kolejny dzidzius :)

Straszycie dziewczyny. Mentalnie nie jestem gotowa hehe ( o ile się w ogóle da). A miałaś jakieś objawy zapowiadające? Częstsze wypróżnienia, skurcze i napinanie brzucha? Jak trafiłaś już do szpitala to o ile powiększyło się rozwarcie?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny ! jestem z mamusiek luty 2019, wczoraj byłam u lekarza i troszkę się martwię...jestem w 34 tygodniu, czy któraś z was miała taki przypadek że główka i nóżki dziecka były większe licząc tygodniami od brzuszka - u mnie ta różnica wynosi 3-4 tygodnie i nie ukrywam że troszkę się martwię :(

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka lekkie plamienie po badaniu nie zwiastuje porodu ale jak mowisz ze cos chlupneło to bym się szykowała :p

Ruda moja mała z tego co pamiętam z 4tyg temu na usg miala roznice miedzy udem i glowka 3 tygodnie

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Olinka lekkie plamienie po badaniu nie zwiastuje porodu ale jak mowisz ze cos chlupneło to bym się szykowała :p

Ruda moja mała z tego co pamiętam z 4tyg temu na usg miala roznice miedzy udem i glowka 3 tygodnie

I co na to lekarz ?

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzalam na pomiary jeszcze raz i udo 28tydz4d a glowka 32tydz1d takze jeszcze wieksza roznica, lekarz nic nie mowil. Na kolejnym usg roznica byla juz mniejsza ale nadal glowka jest dalej tygodniami. Poprostu duza glowa bedzie :) mysle ze nie masz co się martwić

ruda90 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział że za 2 tygodnie kontrola nic więcej

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Witam się po świętach, nadal w dwupaku :)

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom: Paulina_2603, Marin i Magdoczka chyba nikogo nie pominęłam?

Kendy- Ty już w domu? Nie mogę się doszukać.

8485 - mam nadzieję, że huśtawka nastrojowa zaraz minie i przyjdzie tylko czysta radość. Niech to co odczuwasz będzie chwilowe!

A co u Was dziewczyny z końca stycznia? Jakieś nowe ciekawostki, objawy i dolegliwości? :P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ