X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ktoś tutaj urodził po tych plamieniach po badaniu szyjki chyba Marin :) także Olinka na wszelki wypadek szykuj się :) Mój gin nie chce mi badać szyjki już od dawna z tego powodu :P

Ja urodziłam po plamieniu po badaniu szyjki :) Więc Olinka trzymaj rękę na pulsie ;)
    Szyjka badana przez lekarza ręcznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 20:27

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kończy się nawał pokarmu, cyce już lżejsze. Smaruje je lanoliną i wietrzę, ale pogryzienia słabo się goją.. Obecnie podaję jednego cyca bezposrednio, ale drugiego odciagam laktatorem, bo ból nie do wytrzymania :-(
    Do tego mały daje mocno w kość.. Pobudki co 2 godziny w dzień i w nocy, jesteśmy z mężem przez to potwornie zmęczeni. U nas w szpitalu mały był grzeczny, a w domu się rozszalał.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam sama pójść do przychodni i zgłosić małego. Można wybrać inną przychodnię niż jest się samemu zapisanym. Teraz czekam na telefon od położnej z tej przychodni i umawiamy się na wizyty. U nas trochę się to opóźniło, bo wyszliśmy ze szpitala przed samymi świętami i 3 dni w plecy ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka spróbuj maści do sutków której nie trzeba zmywać przed karmieniem podobno smarowanie własnym mlekiem też pomaga trzymaj się. Ja nie wiem czy jak młoda da cyckom popalić nie przerzucę się po prostu na mm wiem że mleko mamy jest najlepsze ale zabijać się z tego powodu nie będę. Za Was trzymam jednak kciuki że się uda :)

Reni lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Magdoczka spróbuj maści do sutków której nie trzeba zmywać przed karmieniem podobno smarowanie własnym mlekiem też pomaga trzymaj się. Ja nie wiem czy jak młoda da cyckom popalić nie przerzucę się po prostu na mm wiem że mleko mamy jest najlepsze ale zabijać się z tego powodu nie będę. Za Was trzymam jednak kciuki że się uda :)

Właśnie już powoli rozważamy mm .. Chociaż na noc, bo podobno po mm dłużej pośpi. Bo na razie to faktycznie się zabijamy :-/

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka a może odciągnij pokarm swój i daj małemu butlą, albo niech mąż pokarmi ;)
    U nas jedno karmienie jest butlą bym mogła sobie iść spać :P a tak to w ciągu dnia dłuuugo na cycu leży. I jest jeszcze coś takiego jak bebilon hmf - dodajesz to do odciągniętego swojego pokarmu, jest bardziej sycący wtedy, ja musiałam podawać.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    My od wczoraj w domu <3 Szybko prawda? Ogarniamy nową rzeczywistość i uczymy się siebie. Ada w domu jest całkiem inna niż w szpitalu. Bardziej spokojna :) Ja powoli dochodzę do siebie. Jest ok, myślałam że będzie dużo dużo gorzej. Pokarmu póki co brak. Cycki zrobiły się jak silikony. Są twarde, gorące i tak bolą... Dzisiaj przychodzi położna, już jej o tym mówiłam, niech mi pomoże, zwłaszcza że jest bardzo pro kp.

Olinka pytałaś o lekarza... Ciął mnie Czerniak. Tragediabten lekarz... Za to opieka w szpitalu super. Jestem zadowolona. Oczywiście najgorsze było jedzenie... Z obiadu najlepszy był kompot :D
    Fajnie że już w domku . Na 3 dobę tak? Tak wypisują gdy jest ok.
    To lada moment pojawi się pokarm.Tez tak miałam. A do tego czasu karmiłas mm czy tylko pierś i siara wystarczała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 21:32

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące piersią jecie wszystko?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Magdoczka a może odciągnij pokarm swój i daj małemu butlą, albo niech mąż pokarmi ;)
    U nas jedno karmienie jest butlą bym mogła sobie iść spać :P a tak to w ciągu dnia dłuuugo na cycu leży. I jest jeszcze coś takiego jak bebilon hmf - dodajesz to do odciągniętego swojego pokarmu, jest bardziej sycący wtedy, ja musiałam podawać.

Seli, ciekawa sprawa z tym bebilon hmf. Dzięki za podpowiedź :-)
    A na to karmieni butlą ile ml odciągasz?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Mamy karmiące piersią jecie wszystko?

Ja jem wszystko. Jesli można to nazwać jedzeniem ;-) To raczej zapychanie się w pośpiechu, żeby chwilę odpocząć, bo mały śpi.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy - ja jem wszystko :) mały nie ma kolek póki co, ale podobno to normalne, że kolki są.

Magdoczka ja odciągam by było ok 200 ml bo mały zjada czasem 140 a czasem 80, wcześniej na jedno karmienie jadł 50 ml a teraz coraz więcej :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• 8485 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna mam dola bierze mnie przeziebienie samry i wogole boje sie ze maly zlapie odemnie co mam robic co pic jakies leki malego nie karmie piersia bo nie umie ssac ale sciagam pokarm mam dzisiaj takiego dola ze szok siedze i rycze

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też jem wszystko . Nawet paszteciki wigilijne,pierogi smażone i uszka i zjadlam też kawałek czekolady i jest ok. Więc może faktycznie to ściema z tą specjalna dieta mamy karmiącej ale z drugiej strony czytam że kolki u donoszonego dziecka pojawiają się po 2 tygodniach u wcześniaków później a najczęściej od 4-6 mca życia dziecka ..ale czy ma związek z tym co je mama...hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 21:41

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten hmf to jest tylko dla wczesniakow zeby wzmocnic mleko mamy by bylo bardziej kaloryczne , nie dawalabym tego donoszonemu noworodkowi bo i po co :p

Ja to bym chciala zeby mala co 2h sie budzila w dzien i w nocy na poczatku :D

I fajnie ze jecie wszystko :) obserwujcie tylko jak zjecie cos co moze uczulic a tak to smialo :D ja pamietam wlasnie nie mialam czasu urozmaicic sobie diety jadlam tylko chleb z serem i herbatniki :p a kolki są spowodowane niedojrzalym.ukladem trawiennym ;)

8485 jak bedziesz karmic piersia/swoim mlekiem to maluch dostanie przeciwciala i sie nie zarazi :) pamietam jak mlody sie urodzil to maz byl.chory i moja mama a mlody sie nie zarazil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 21:51

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Dziewczyna mam dola bierze mnie przeziebienie samry i wogole boje sie ze maly zlapie odemnie co mam robic co pic jakies leki malego nie karmie piersia bo nie umie ssac ale sciagam pokarm mam dzisiaj takiego dola ze szok siedze i rycze
    To nie dołuj:) to nic nie pomoże a zaszkodzi napewno. Pij herbatę z miodem. ,imbirem,cytryną i mleko z miodem i czosnkiem i się wygrzewaj. A jak sprawa poważniejsza to idź do lekarza przepisze coś co można brać przy karmieniu piersią.A synka bym na twoim miejscu przystawiala może się nauczy ssać.takie ciągle ściąganie laktatorem to męczące. A huśtawki nastrojów mamy pewnie wszystkie także uśmiechnij się i głowa do góry..:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie że mi jedzenie już tak nie smakuje jak w ciąży. I mam mdłości po jedzeniu , w ciąży nie miałam a teraz mi dziwnie. I nie sprawia mi takiej przyjemnosci...jem bo trzeba ,na szybko.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja też mam już brak apetytu... i ledwo jadam dwa posiłki dziennie... Jednak się staram by mieć siły :P

Na tym bebilonie nic nie jest napisane,że to dla wcześniaków, ale pewnie normalnie matki mają bardziej kaloryczne pokarmy... Nie wiem.

Mi też powiedziała babeczka od laktacji, że kolki to problem niedojrzałego układu trawiennego.

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, ja bym chciała cokolwiek, co pozwoliłoby dziecku i mi pospać dłużej niż 2 h..
    Wczoraj też miałam konkretnego doła i musiałam sobie poryczeć. Bardzo rozczarowałam się kamieniem piersią - dla mnie to w tej chwili ból i poranione brodawki, stres, niewyspanie i narastającea frustracja :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka - ból i poranienia są poprzez złe dostawianie... Mój potrafi na mnie leżeć i po 2 godziny... podje i śpi ciumkając. Jestem zadowolona z doradców w szpitalu bo duuużo mi pokazały i powiedziały co i jak.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli napewno?? "Hmf- dla niemowląt z niską masą" juz sam tytul.mowi dla.kogo to jest :p

Magdoczka mi chodzilo ze budzenie sie co 2h u noworodka to dla mnie zajebista opcja bo.moj nie spal w dzien wcale albo po 10min ;) masz taki model nic nie zrobisz, nie martw sie niedlugo bedzie lepiej :)

Kendy szok bo ja na odwrot. W ciazy jedzenie zawsze mi smakuje zle. Inaczej. Ulubione potrawy nie smakuja. Takze ja juz czekam na porod i normalne smaki :) ale pewnie minie z 6msc zanim cos normalnie zjem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 22:09

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ