X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kendy ale takie są wytyczne ;) u nas przynajmniej sie bierze na chwilke dziecko do nas po cc mierzy wazy i czeka az mame ogarna po operacji, w szpitalu obok noworodek z matka na lozku przejezdza po cc na sale pooperacyjna :D są polozne pomagają wiec luz :) przynoszenie dziecka tylko na karmienie to 15 lat temu bylo modne :p teraz się zaleca nie przerywac kontaktu matka-dziecko :)

U mnie nic, cisza, nudy. Nawet skurczy :p ale dziś ciąża donoszona
    Nie mam nic przeciwko kontaktowi matka-dziecko wręcz przeciwnie. Ale w miarę możliwości . Też mi go przywieźli obok łóżka na pooperacyjna.Ja po CC jakiekolwiek czucie w nogach miałam po 2 godzinach a wieczorem mogłam ruszyć dopiero noga ale ustać na nich o nie .więc jak tu wstać do dziecka . Ja do dzwonka nie byłam w stanie dosięgnąć ...no chyba że tak jak piszesz położne służą pomocą. Bo ja jak na drugi dzień dostałam dziecko to już bez pomocy. To już trzeba było sobie radzić ze wszystkim Dzidzię brały tylko na badania i wieczorem odświeżamy bobaski smarowały oliwka i tyle .Co mnie cieszyło bardzo. Z córką po CC było inaczej dziecko dostawałam jak się naprosilam.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Mówisz Kendy położna. No właśnie jak to dokładnie jest? Szpital inf przychodnię i oni kogoś wysyłają? Ja dzwoniłam zapytać czy położna może zdjąć mi szwy i dowiedziałam się ze raczej nie. A potem Pani odrzuciła ze położna do 3.01 jest na uw. Więc pewnie nie mam się co jej spodziewać :(

Edit: Dzisiaj odpadł nam pępuszek
    Jeszcze nie miałaś wizyty położnej,? U nas jest to tak że szpital informuje i pierwsza wizyta jest od razu w pierwszych dniach po wyjściu ze szpitala . I ja już dziś miałam tel od położnej z mojej przychodni i umówiliśmy się na jutro miała przyjść dziś ale ze jutro zdjęcie szwów to umowilysmy się na jutro. Ona ściąga szwy.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Jeszcze nie miałaś wizyty położnej,? U nas jest to tak że szpital informuje i pierwsza wizyta jest od razu w pierwszych dniach po wyjściu ze szpitala . I ja już dziś miałam tel od położnej z mojej przychodni i umówiliśmy się na jutro miała przyjść dziś ale ze jutro zdjęcie szwów to umowilysmy się na jutro. Ona ściąga szwy.
    No nie i się raczej nie zanosi. Opieka medyczna w tym kraju to masakra. Przynajmniej u mnie. No a prywatnie to już całkiem inna kultura.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś M jedzie do lekarza na NFZ. Może tu nam się uda. Rozchorowal się biedny, i tak sobie lezymy każdy w swoim pokoju :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 14:36

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My mieliśmy mieć dziś drugą wizytę położnej ale będzie jutro.
    Gabryś już jest taki duży :O za szybko rośnie :p
    Mi zostało 3kg po porodzie, a w dniu porodu miałam 10 na plusie

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Zerknelam na twój suwaczek...szok! Gabryś ma już miesiąc??

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli
    Zerknelam na twój suwaczek...szok! Gabryś ma już miesiąc??

Dokładnie, miesiąc minął... Widzę jak już przybrał, nogi prostuje...
    A dziś położyłam go na chwilę na macie babymoove i mi z tej maty uciekł... normalnie nogami się przesunął i "wyszedł". Wygląda tak jakby próbował raczkować... Ale to nie możliwe, nie? tak czy siak dobrze, że trzymałam go i siedziałam przy nim. Nie można go tak już zostawić nawet na sekunde na macie. łóżeczko albo leżaczek jedynie.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin ale masz podpisana deklaracje u poloznej? U mnie maz po porodzie bral.papieryvw przychodni i wybieralam polzona i dopiero wtedy wizyta. Szpital wysyla tylko karte szczepien noworodka, a przeciez lekarza mozesz miec tu a polozna gdzie indziej, na slepo nikt chodzic na patronaze nie bedzie, przynajmmiej u nas nie ma nic takiego ze dzwonie ze szpitala i informuje ze urodzilas :p tylko ta karta jest wysylana :p wiec sie dowiedz. U mnie np akurat jedna tylko byla polozna bo to byl sezon urlopowy i nie mogla z przychodni wyjsc i ja wpadalam do niej

Seli raczkowac to nie ale takie miesieczne jak duzo nogami rusza to zawsze troche sie przemiesci moj tak ruszal ze skarpetki mu spadaly i tez sie przemieszczal po wyrze np :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Marin ale masz podpisana deklaracje u poloznej? U mnie maz po porodzie bral.papieryvw przychodni i wybieralam polzona i dopiero wtedy wizyta. Szpital wysyla tylko karte szczepien noworodka, a przeciez lekarza mozesz miec tu a polozna gdzie indziej, na slepo nikt chodzic na patronaze nie bedzie, przynajmmiej u nas nie ma nic takiego ze dzwonie ze szpitala i informuje ze urodzilas :p tylko ta karta jest wysylana :p wiec sie dowiedz. U mnie np akurat jedna tylko byla polozna bo to byl sezon urlopowy i nie mogla z przychodni wyjsc i ja wpadalam do niej

Seli raczkowac to nie ale takie miesieczne jak duzo nogami rusza to zawsze troche sie przemiesci moj tak ruszal ze skarpetki mu spadaly i tez sie przemieszczal po wyrze np :D

no mój się przekręca na brzuch, coś tam macha rękami i nogami się odpycha :o i z szedł z tej maty babymoove mimo tego rogala co jest przyczepiony :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mojego na przewijaku też nie mogę zostawić. :) W szpitalu tak tancwal przy przewijaniu odpychal sie piętami że przemieszczał się szybko i łatwo..ma siłę :)

I tak jak i w brzuszku mało kopał tak teraz mój syn jest strasznym spiochem do popołudnia. Nawet ciężko mi go nakarmić tylko by spał. Rozkręca się wieczorami i w nocy i wtedy też nadrabia z jedzeniem .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 24/24 się rusza jak w brzuchu :P nawet jak śpi to się wierci :D

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak rozmawiacie i położnych, a co jak nie mam deklaracji złożonej na wybór położnej i żadna do mnie nie przyjdzie po porodzie? Są jakieś konsekwencje tego? :)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr gratulacje ciąży donoszonej teraz pozostaje tylko czekać :)
    Kendy mam nadzieję że będzie dobrze wiadomo to jedno z największych wyzwań w życiu.
    Seli ale ten czas leci masakra...
    Właśnie też muszę się dowiedzieć jak to ze środowiskową jest w sumie podpisywałam deklarację i nawet nie pamiętam co tam napisałam :P
    Dziewczyny po porodzie która składała na roczne macierzyńskie od razu? Z czym to się je? Każda firma ma swoje formularze czy są jakieś odgórne? czy to w ogóle w jakiejś formie "listu- oświadczenia" ? i jakie papiery trzeba jeszcze dostarczyć? pytam bo mnie trochę stresuje mój brak wiedzy a nie lubię mojej głównej szefowej i wolałabym jej unikać :P

katepr lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Dziewczyny tak rozmawiacie i położnych, a co jak nie mam deklaracji złożonej na wybór położnej i żadna do mnie nie przyjdzie po porodzie? Są jakieś konsekwencje tego? :)
    nie ma, twój wybór czy chcesz środowiskową i wybierasz jaką ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wczoraj w domu <3 Szybko prawda? Ogarniamy nową rzeczywistość i uczymy się siebie. Ada w domu jest całkiem inna niż w szpitalu. Bardziej spokojna :) Ja powoli dochodzę do siebie. Jest ok, myślałam że będzie dużo dużo gorzej. Pokarmu póki co brak. Cycki zrobiły się jak silikony. Są twarde, gorące i tak bolą... Dzisiaj przychodzi położna, już jej o tym mówiłam, niech mi pomoże, zwłaszcza że jest bardzo pro kp.

Olinka pytałaś o lekarza... Ciął mnie Czerniak. Tragediabten lekarz... Za to opieka w szpitalu super. Jestem zadowolona. Oczywiście najgorsze było jedzenie... Z obiadu najlepszy był kompot :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 17:10

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, właśnie o Tobie myślałam. Powiedz, co wziąć do szpitala na pewno, a co się w ogóle nie przyda? Ciuszki dla dziecka na pobyt lepiej swoje, czy szpitalne? Na czas porodu rzeczywiście tylko koszulka, ręcznik, mydełko, klapki?
    Już po wizycie, rozwarcie na 1,5cm, ale skurczy prawie nic. Po badaniu szyjki chluplo mi prawie jak przy miesiączce... ale ostrzegł mnie lekarz ze jest już dosyć rozpulchniona i ukrwiona i może się tak zdarzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:57

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Paulina, właśnie o Tobie myślałam. Powiedz, co wziąć do szpitala na pewno, a co się w ogóle nie przyda? Ciuszki dla dziecka na pobyt lepiej swoje, czy szpitalne? Na czas porodu rzeczywiście tylko koszulka, ręcznik, mydełko, klapki?
    Już po wizycie, rozwarcie na 1,5cm, ale skurczy prawie nic. Po badaniu szyjki chluplo mi prawie jak przy miesiączce... ale ostrzegł mnie lekarz ze jest już dosyć rozpulchniona i ukrwiona i może się tak zdarzyć.
    Ktoś tutaj urodził po tych plamieniach po badaniu szyjki chyba Marin :) także Olinka na wszelki wypadek szykuj się :) Mój gin nie chce mi badać szyjki już od dawna z tego powodu :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ta pojawiająca się krew po badaniu szyjki jest po badaniu ręcznym czy usg dopochwowym? Ze tak zapytam z ciekawości :)

Mnie dzisiaj przez cały dzień bolą krzyże okropnie, wcześniej bolał mnie tylko odcinek piersiowo-lędźwiowy.., do tego spina brzuch cały czas ale bezbolesnie.. to już chyba takie uroki :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie badał recznie, nie robił usg dopochwowego. W sumie tylko ledwo wymacał i powiedział ze więcej dotykać nie będzie żeby nie ruszyło za wcześnie. A Mały miał dzisiaj ok. 3200g wiec może do nowego roku wytrzyma. Ciekawe jak się ta teoretyczna waga sprawdzi.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Z tego co pamietam to raczej nie. Jedynie jak masz chamskich sasiadow lub jakis wrogow i nasla na ciebie opieke spoleczna ,bo znam takie przypadki a brakowac bedzie notatki w ksiazeczce zdrowia to moga podjac jakies dzialania. Ale to skrajne przypadki :-)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ