X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusto tu dzisiaj. Wszyscy świętują. Ja nie wstaje praktycznie z łóżka, przynajmniej się staram. Przedwczoraj miałam zdejmowanie szwy ale rana nie do konca wygojona i mam dwa nowe. A dziś od południa raz jedna raz drugą bratowa na plotki przyszły i tak siedzą mi na łóżku. Ni nóg wyciągnąć, Ni bąka puścić, normalnie nie mogę... I jeszcze komentarze wczorajsze, że dziwnie chodzę, że na jednym półdupku siedzę i takie tam..
    A ja tak bardzo cieszyłam się na Święta we troje

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i wesołych świąt:)
    Ostatnio mój post został pominięty ale może dla tego że mało się udzielam. Ale chodź bym chciała coś więcej napisać odpowiedzieć na jakieś pytania wasze nie da się.
    Starszak świata poza mną ostatnio nie widzi :(
    Do terminu mogę nie odciągnąć zresztą już 4 tyg temu szyjka maksymalne skrócona A wczoraj na składce delikatna kropeczka krwi czekam teraz tylko na rozwój sytuacji i na skurcze;(

Seli lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin strasznie Ci współczuje ja bym chyba zamknęła im drzwi przed nosem nie daj walcz o odpoczynek. Klaudyś to dopiero 35 tydzień to trzymam kciuki że jeszcze jednak się uda dociągnąć do chociaż 37

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś cały dzień w rozjazdach u rodziny męża młoda tak się rozpycha że aż boli. reszta bez zmian. jestem wykończona

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin współczuję, zamontuj sobie zamek w drzwiach i olej wszystkich :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Hej i wesołych świąt:)
    Ostatnio mój post został pominięty ale może dla tego że mało się udzielam. Ale chodź bym chciała coś więcej napisać odpowiedzieć na jakieś pytania wasze nie da się.
    Starszak świata poza mną ostatnio nie widzi :(
    Do terminu mogę nie odciągnąć zresztą już 4 tyg temu szyjka maksymalne skrócona A wczoraj na składce delikatna kropeczka krwi czekam teraz tylko na rozwój sytuacji i na skurcze;(

Hej! Dawno Cie tu nie bylo!

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Pusto tu dzisiaj. Wszyscy świętują. Ja nie wstaje praktycznie z łóżka, przynajmniej się staram. Przedwczoraj miałam zdejmowanie szwy ale rana nie do konca wygojona i mam dwa nowe. A dziś od południa raz jedna raz drugą bratowa na plotki przyszły i tak siedzą mi na łóżku. Ni nóg wyciągnąć, Ni bąka puścić, normalnie nie mogę... I jeszcze komentarze wczorajsze, że dziwnie chodzę, że na jednym półdupku siedzę i takie tam..
    A ja tak bardzo cieszyłam się na Święta we troje

Wspolczuje. Ja nie chcialam odwiedzin i uszanowano to.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin ale chamstwo ja bym zwyczajnie powiedziała zeby juz sobie poszly bo chce spac/odpoczac/cokolwiek :p mnie na szczescie nie bedzie nikt odwiedzla tylko maz pewnie

Klaudyś oby sie jeszcze udało przeciagnąć. Jesli to faktycznie kropka to moze sie nie rozkrecic. A gin nie chcial Cie do szpitala polozyc skoro szyjka maksymalnie skrocona byla w 31tyg?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • MRC Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam Was namiętnie ale nie udzielałam się jeszcze. Mam pytanie do tych które będą rodziły naturalnie drugie bądź kolejne dzieciątko....czy wy też tak bardzo boicie się porodu ?? Bo ja panicznie i nie wiem jak sobie z tym poradzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 22:44

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa oczywiście nogi zaciskam jak tylko mogę.
    Według belly niby to 36 tydzień tylko ten suwaczek źle działa.

Seli obiecuje poprawę!:)

Katepr liczę na to że to jednorazowe.
    A co do ginekologa to kazała mi się bardzo dużo oszczędzać brać podwójną dawkę no Spy i magnezu i skierowała w następnym tyg na ktg skurczy brak więc powrót do domu i czekać na kolejną wizytę czyli za 3 tyg od ostatniej wizyty A wypada ona 27.12

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to normalne, że młody wisi mi na dwóch cycach przez 1,5 h, a nadal jest głodny? Nakarmiłam go, piersi się opóźnily, a ten płacze i miętoli językiem..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka to już niekoniecznie że jest głodny dzieciaki lubią do cyca się przytulić pospać to je uspokaja. Jak nie masz na razie pokarmu spróbuj zrobić mu malutką porcję mm i dokarmić chociaż ja obstawiam że po prostu chce z mamą posiedzieć

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja brzucha mam cichą nadzieje że ostatnia :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85280f95c6e2.jpg

Magdoczka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Magdoczka to już niekoniecznie że jest głodny dzieciaki lubią do cyca się przytulić pospać to je uspokaja. Jak nie masz na razie pokarmu spróbuj zrobić mu malutką porcję mm i dokarmić chociaż ja obstawiam że po prostu chce z mamą posiedzieć

No właśnie po karmieniu kładę go do naszego łóżka i z nim leżę. Więc ma cały czas mamę. Jutro mamy pierwszą wizytę u lekarza. Może ten coś powie. A tymczasem chyba muszę go karmić non stop..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz nie zniechęcaj się. Brzuszek niemowlęcia jest naprawdę malutki i nie wiele pokarmu się w nim mieści.Dodatkowo szybko się męczy przy ssaniu i się wydaje że dużo zjadło a jednak mu mało :D
    Poza tym może po prostu ma potrzebę ssania? To je bardzo uspokaja spróbuj dać smoczek pomasuj brzuszek może zaśnie :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka a sprobuj smoka ;) moze chce pociomkac jedynie. Moj tez nie pije a czasem tylko trzyma. Slysze kiedy przelyka a kiedy sie bawi jedynie cycem.

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślałam o smoczku, ale trochę się obawiam dawać takiemu maluchowi.
    Właśnie mi zasnął - po 5,5 h walki.. Moje cyce już nie dają rady..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Właśnie myślałam o smoczku, ale trochę się obawiam dawać takiemu maluchowi.
    Właśnie mi zasnął - po 5,5 h walki.. Moje cyce już nie dają rady..
    O to akurat się nie obawiaj są specjalne smoczki dla noworodków uspokajające tak zwane dynamiczne. Są podobne do kształtu sutka i według opinii w necie nie szkodzą na odruch ssania ani zgryz. Trochę się naczytałam i mam kupiony taki dwupak https://lovi.pl/pl/produkty/7/Dynamiczny+smoczek+uspokajaj%C4%85cy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 17:35

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, miałam dziś podobnie. Mały wisiał cały czas na cycu. Wpadłam w panikę że nie mam pokarmu bo przystawilam laktato a on nic nie odciągnąć. M pojechał do apteki po mm. Na szczęście przypomniałam sobie ze szkoły rodz o ciepłych okładkach i o ściąganiu 7-5-3. Mały ssal w tym czasie smoczek a ze bardzo nie płakał udało mi się odciągnąć trochę mleka. I mm stoi nie otwierane.

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozjechali się dziś ok południa. Można się wietrzyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 19:51

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ