X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda90 u mnie w 31 tyg główka i móżdżek były mniejsze o ok 2,5tyg, reszta była troszke mniejsza o ok tydzień, oprócz brzuszka. Lekarz stwierdził, ze wszystko jest okej a tych wymiarów doszukałam się dopiero w domu. Ostatnio na wizycie w 35 wszystko się praktycznie wyrównało :)

Elmuszka mnie od dwóch dni czyści.. ale nie wiem czy to nie przez święta i moją żarłoczność :P do tego bolą krzyże od wczoraj i cały czas spina brzuch, wczoraj bezbolesnie, za to w nocy niestety juz bolało. Do tego mega mnie „ciągnie” ujście pochwy. Ale cały czas bardziej w tyle głowy mam, ze się „rekowalenscencjuje” po świętach niż szykuje do rodzenia :P a jak tam u Ciebie?? Jakieś zmiany?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:20

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ruda90 u mnie w 31 tyg główka i móżdżek były mniejsze o ok 2,5tyg, reszta była troszke mniejsza o ok tydzień, oprócz brzuszka. Lekarz stwierdził, ze wszystko jest okej a tych wymiarów doszukałam się dopiero w domu. Ostatnio na wizycie w 35 wszystko się praktycznie wyrównało :)

Elmuszka mnie od dwóch dni czyści.. ale nie wiem czy to nie przez święta i moją żarłoczność :P do tego bolą krzyże od wczoraj i cały czas spina brzuch, wczoraj bezbolesnie, za to w nocy niestety juz bolało. Do tego mega mnie „ciągnie” ujęcie pochwy. Ale cały czas bardziej w tyle głowy mam, ze się „rekowalenscencjuje” po świętach niż szykuje do rodzenia :P a jak tam u Ciebie?? Jakieś zmiany?:)

Ja tez sobie wmawialam, ze to nie to :p

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nocka :) spalam 6 godzin wow,tylko dwie pobudki synuś zrobił...jaki to aniołek.:)
    Już po wizycie położnej . Wszystko jest ok,maluszek super,szwy ściągnięte. W poniedziałek podjedziemy zważyć kontrolnie małego czy ładnie przybiera na moim mleczku.

Mamusie dzidziusiów kiedy planujecie/ byłyście na pierwszym spacerku po jakim czasie od urodzenia?

My najpierw stopniowo będziemy przyzwyczajać tj powierzyc mieszkanie,potem ubrać troszkę i przy uchylonym oknie,następnie ubrać cieplej i przy otwartym oknie i potem ruszamy na spacerek . Czyli za kilka dni;)

Muszę Wam powiedzieć że jestem mega szczęśliwa:) piękne emocje są we mnie. I niech ten stan nie mija. Spełniły się już wszystkie moje marzenia...baa nie same się niespełnily...mój mąż je spełnił tak jak obiecał❤❤❤jeszcze niech zdrowie będzie i bedzie bajka :)

A Mąż z nami w domku,wziął trochę wolnego i cieszymy się tym czasem wspólnym....a jak między nami fajnie się zrobiło...synek jeszcze bardziej nas zbliża jacyś bardziej zgodni jesteśmy ;)u was też taka sielanka :).po porodzie :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:11

Lisa24, Mega lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!
    Witam się po świętach, nadal w dwupaku :)

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom: Paulina_2603, Marin i Magdoczka chyba nikogo nie pominęłam?

Kendy- Ty już w domu? Nie mogę się doszukać.

8485 - mam nadzieję, że huśtawka nastrojowa zaraz minie i przyjdzie tylko czysta radość. Niech to co odczuwasz będzie chwilowe!

A co u Was dziewczyny z końca stycznia? Jakieś nowe ciekawostki, objawy i dolegliwości? :P
    Tak w domku:) od pierwszego dnia świąt. W jedną dobę opanowaliśmy temat karmienia i pokonaliśmy żółtaczke także poświetowalismy jeszcze w domu z rodziną ..u nas w tym roku wigilia była 25.12 prezenty,barszczyk,uszka,pierogi a co kto zabroni;)
    .a Ty jak się czujesz po świętach? Ty chyba gdzieś dalej wyjeżdzałas jak dobrze kojarzę. Jak podróż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:

Elmuszka mnie od dwóch dni czyści.. ale nie wiem czy to nie przez święta i moją żarłoczność :P do tego bolą krzyże od wczoraj i cały czas spina brzuch, wczoraj bezbolesnie, za to w nocy niestety juz bolało. Do tego mega mnie „ciągnie” ujęcie pochwy. Ale cały czas bardziej w tyle głowy mam, ze się „rekowalenscencjuje” po świętach niż szykuje do rodzenia :P a jak tam u Ciebie?? Jakieś zmiany?:)
    A kiedy masz wizytę. Ciekawe czy coś tam postępuje .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina
    Jak tam w domku ?
    Pokaż nam Adusie:)

Magdoczka
    Jak sytuacja ? Piersi lepiej?

Marin?
    Odpoczęłaś od gości ?

Olinka
    Jak u Ciebie ,coś nowego?

Spaceangel
    A Ty dziś jak się czujesz?

Katepr
    Tobie chyba też już trochę czopa odeszło..coś postępuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Nie mam zgagi :):):)...dziwnie to fajne :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy przedwczoraj jeszcze troche znowu odeszlo i cisza dalej. Wtedy tez takie rozpieranie czulam na dole i mialam skurcze w nocy a teraz cisza zero objawow :p juz 28 to chetnie przetrzymam do stycznia, aby nie do 20 :D

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiszę na laktatorze i chyba już nie wrócę do podawania piersi dziecku. Brodawki się nie goją, bolą, we mnie narasta frustracja. Chciałam karmić piersią bardzo, ale chyba się przeliczylam. Może jakbym wcześniej miała laktator, a ja kupiłam dopiero jak ból brodawek był nie do zniesienia..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka smarujesz po karmieniu kazdym? Po odciąganiu tez. Wietrz duzo. Moze sprobuj jeszcze muszli laktacyjnych?? Ponoc super szybko się goją sutki.w nich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:46

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, moja koleżanka od początku karmi przez nakładki silikonowe, właśnie żeby nie ranić brodawek. I smaruje maścią Maltan. Jej córka jest tylko na piersi a ma 7 miesięcy. Jest zadowolona. Próbowałaś?

U mnie bez zmian, plamienie jest. Trochę boli po tym badaniu, ale skurcze to nie są.

Kendy lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dziś kiepsko. Całą noc bolała mnie głowa do tego młoda wieczorem i w nocy wróciła do dzikiego konika i tak się już rozpycha że zdarza mi się krzyknąć bo boli i mnie irytuje bo spać nie mogę. Do tego 3 dni temu swędziało mnie ucho i jak nigdy tego nie robię to ten jeden raz wyczyscilam patyczkiem ucho się zatkało i szumi. dałam 3 dychy za malutki flakonik do rozpuszczania wydzieliny ale na razie nie działa. idiotka ze mnie :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spaceru sprawdzajcie smog.. ja byłam zdziwiona jak ściągnęłam aplikacje kanarek (polecam) i jak się mróz zrobił to w 3 punktach pokazało na czerwono i zakaz wychodzenia. Na szczęście najbardziej w okolicach osiedli i jak jest mróz ludzie palą badziewiem. Lepiej sprawdzać przed wyjściem z takim maluchem

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kendy przedwczoraj jeszcze troche znowu odeszlo i cisza dalej. Wtedy tez takie rozpieranie czulam na dole i mialam skurcze w nocy a teraz cisza zero objawow :p juz 28 to chetnie przetrzymam do stycznia, aby nie do 20 :D
    To życzę porodu do 10 stycznia :)

katepr lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja wiszę na laktatorze i chyba już nie wrócę do podawania piersi dziecku. Brodawki się nie goją, bolą, we mnie narasta frustracja. Chciałam karmić piersią bardzo, ale chyba się przeliczylam. Może jakbym wcześniej miała laktator, a ja kupiłam dopiero jak ból brodawek był nie do zniesienia..
    Boli wiem. Moje już się goją ale nieraz jak źle chwyci to ałaaa.
    Rób tak by było Wam dobrze i niczego sobie nie zarzucaj powalczyłas dzielnie.
    A próbowałaś pokarmem smarować i wietrzyć?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Kendy dziś kiepsko. Całą noc bolała mnie głowa do tego młoda wieczorem i w nocy wróciła do dzikiego konika i tak się już rozpycha że zdarza mi się krzyknąć bo boli i mnie irytuje bo spać nie mogę. Do tego 3 dni temu swędziało mnie ucho i jak nigdy tego nie robię to ten jeden raz wyczyscilam patyczkiem ucho się zatkało i szumi. dałam 3 dychy za malutki flakonik do rozpuszczania wydzieliny ale na razie nie działa. idiotka ze mnie :/
    To lepszego samopoczucia życzymy. Albo wiesz co niech Emilka już wychodzi...starczy :) ciąża pięknie donoszona a mama zmęczona :) 2 styczeń ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wizytę mam 2 stycznia, zobaczymy co tam się święci. Po Nowum Roku chętnie urodzę :)

Ja tez sprawdzam smog.. niby mieszkam na wsi a powietrze dramat..

Katepr a lekarz jest jakoś w stanie ocenić czy czop odszedł czy nie? Tak z czystej ciekawości pytam, bo nie mogę sobie tego wyobrazić jak mógłby to ocenić, ale może jednak jakoś się da :P ja na razie nic u siebie nie widziałam, ale do wc w nocy wstaje po 4-5 razy po ciemku, wiec nawet jakby odszedł to raczej duża szansa ze go nie widziałam/ nie będę widzieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:30

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja tez sobie wmawialam, ze to nie to :p

Haha, Seli ja czekam jak będę miała ochotę na pizzę z boczkiem o 23:P wtedy faktycznie zacznę myśleć o porodzie :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy byłoby miło bo już jestem zmęczona bardzo. Ostatnimi czasy tylko bym spała.. nie jestem sobą

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okazało się, że mam nawal pokarmu i pozamykane ujścia brodawek. Położna wszystko mi rozmasowala. Mąż kupił laktator elektryczny i ulżylo. Już nie mam kamieni w cyckach :) Póki co odciagam, ale muszę też dużo dostawiac. Adunia jest podobno ciężkim przypadkiem... Ale wszystko można wypracować.

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ