X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda90 u mnie w 31 tyg główka i móżdżek były mniejsze o ok 2,5tyg, reszta była troszke mniejsza o ok tydzień, oprócz brzuszka. Lekarz stwierdził, ze wszystko jest okej a tych wymiarów doszukałam się dopiero w domu. Ostatnio na wizycie w 35 wszystko się praktycznie wyrównało :)

Elmuszka mnie od dwóch dni czyści.. ale nie wiem czy to nie przez święta i moją żarłoczność :P do tego bolą krzyże od wczoraj i cały czas spina brzuch, wczoraj bezbolesnie, za to w nocy niestety juz bolało. Do tego mega mnie „ciągnie” ujście pochwy. Ale cały czas bardziej w tyle głowy mam, ze się „rekowalenscencjuje” po świętach niż szykuje do rodzenia :P a jak tam u Ciebie?? Jakieś zmiany?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:20

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ruda90 u mnie w 31 tyg główka i móżdżek były mniejsze o ok 2,5tyg, reszta była troszke mniejsza o ok tydzień, oprócz brzuszka. Lekarz stwierdził, ze wszystko jest okej a tych wymiarów doszukałam się dopiero w domu. Ostatnio na wizycie w 35 wszystko się praktycznie wyrównało :)

Elmuszka mnie od dwóch dni czyści.. ale nie wiem czy to nie przez święta i moją żarłoczność :P do tego bolą krzyże od wczoraj i cały czas spina brzuch, wczoraj bezbolesnie, za to w nocy niestety juz bolało. Do tego mega mnie „ciągnie” ujęcie pochwy. Ale cały czas bardziej w tyle głowy mam, ze się „rekowalenscencjuje” po świętach niż szykuje do rodzenia :P a jak tam u Ciebie?? Jakieś zmiany?:)

Ja tez sobie wmawialam, ze to nie to :p

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nocka :) spalam 6 godzin wow,tylko dwie pobudki synuś zrobił...jaki to aniołek.:)
    Już po wizycie położnej . Wszystko jest ok,maluszek super,szwy ściągnięte. W poniedziałek podjedziemy zważyć kontrolnie małego czy ładnie przybiera na moim mleczku.

Mamusie dzidziusiów kiedy planujecie/ byłyście na pierwszym spacerku po jakim czasie od urodzenia?

My najpierw stopniowo będziemy przyzwyczajać tj powierzyc mieszkanie,potem ubrać troszkę i przy uchylonym oknie,następnie ubrać cieplej i przy otwartym oknie i potem ruszamy na spacerek . Czyli za kilka dni;)

Muszę Wam powiedzieć że jestem mega szczęśliwa:) piękne emocje są we mnie. I niech ten stan nie mija. Spełniły się już wszystkie moje marzenia...baa nie same się niespełnily...mój mąż je spełnił tak jak obiecał❤❤❤jeszcze niech zdrowie będzie i bedzie bajka :)

A Mąż z nami w domku,wziął trochę wolnego i cieszymy się tym czasem wspólnym....a jak między nami fajnie się zrobiło...synek jeszcze bardziej nas zbliża jacyś bardziej zgodni jesteśmy ;)u was też taka sielanka :).po porodzie :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:11

Lisa24, Mega lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!
    Witam się po świętach, nadal w dwupaku :)

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom: Paulina_2603, Marin i Magdoczka chyba nikogo nie pominęłam?

Kendy- Ty już w domu? Nie mogę się doszukać.

8485 - mam nadzieję, że huśtawka nastrojowa zaraz minie i przyjdzie tylko czysta radość. Niech to co odczuwasz będzie chwilowe!

A co u Was dziewczyny z końca stycznia? Jakieś nowe ciekawostki, objawy i dolegliwości? :P
    Tak w domku:) od pierwszego dnia świąt. W jedną dobę opanowaliśmy temat karmienia i pokonaliśmy żółtaczke także poświetowalismy jeszcze w domu z rodziną ..u nas w tym roku wigilia była 25.12 prezenty,barszczyk,uszka,pierogi a co kto zabroni;)
    .a Ty jak się czujesz po świętach? Ty chyba gdzieś dalej wyjeżdzałas jak dobrze kojarzę. Jak podróż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:

Elmuszka mnie od dwóch dni czyści.. ale nie wiem czy to nie przez święta i moją żarłoczność :P do tego bolą krzyże od wczoraj i cały czas spina brzuch, wczoraj bezbolesnie, za to w nocy niestety juz bolało. Do tego mega mnie „ciągnie” ujęcie pochwy. Ale cały czas bardziej w tyle głowy mam, ze się „rekowalenscencjuje” po świętach niż szykuje do rodzenia :P a jak tam u Ciebie?? Jakieś zmiany?:)
    A kiedy masz wizytę. Ciekawe czy coś tam postępuje .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina
    Jak tam w domku ?
    Pokaż nam Adusie:)

Magdoczka
    Jak sytuacja ? Piersi lepiej?

Marin?
    Odpoczęłaś od gości ?

Olinka
    Jak u Ciebie ,coś nowego?

Spaceangel
    A Ty dziś jak się czujesz?

Katepr
    Tobie chyba też już trochę czopa odeszło..coś postępuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Nie mam zgagi :):):)...dziwnie to fajne :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy przedwczoraj jeszcze troche znowu odeszlo i cisza dalej. Wtedy tez takie rozpieranie czulam na dole i mialam skurcze w nocy a teraz cisza zero objawow :p juz 28 to chetnie przetrzymam do stycznia, aby nie do 20 :D

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiszę na laktatorze i chyba już nie wrócę do podawania piersi dziecku. Brodawki się nie goją, bolą, we mnie narasta frustracja. Chciałam karmić piersią bardzo, ale chyba się przeliczylam. Może jakbym wcześniej miała laktator, a ja kupiłam dopiero jak ból brodawek był nie do zniesienia..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka smarujesz po karmieniu kazdym? Po odciąganiu tez. Wietrz duzo. Moze sprobuj jeszcze muszli laktacyjnych?? Ponoc super szybko się goją sutki.w nich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 12:46

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, moja koleżanka od początku karmi przez nakładki silikonowe, właśnie żeby nie ranić brodawek. I smaruje maścią Maltan. Jej córka jest tylko na piersi a ma 7 miesięcy. Jest zadowolona. Próbowałaś?

U mnie bez zmian, plamienie jest. Trochę boli po tym badaniu, ale skurcze to nie są.

Kendy lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dziś kiepsko. Całą noc bolała mnie głowa do tego młoda wieczorem i w nocy wróciła do dzikiego konika i tak się już rozpycha że zdarza mi się krzyknąć bo boli i mnie irytuje bo spać nie mogę. Do tego 3 dni temu swędziało mnie ucho i jak nigdy tego nie robię to ten jeden raz wyczyscilam patyczkiem ucho się zatkało i szumi. dałam 3 dychy za malutki flakonik do rozpuszczania wydzieliny ale na razie nie działa. idiotka ze mnie :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spaceru sprawdzajcie smog.. ja byłam zdziwiona jak ściągnęłam aplikacje kanarek (polecam) i jak się mróz zrobił to w 3 punktach pokazało na czerwono i zakaz wychodzenia. Na szczęście najbardziej w okolicach osiedli i jak jest mróz ludzie palą badziewiem. Lepiej sprawdzać przed wyjściem z takim maluchem

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kendy przedwczoraj jeszcze troche znowu odeszlo i cisza dalej. Wtedy tez takie rozpieranie czulam na dole i mialam skurcze w nocy a teraz cisza zero objawow :p juz 28 to chetnie przetrzymam do stycznia, aby nie do 20 :D
    To życzę porodu do 10 stycznia :)

katepr lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja wiszę na laktatorze i chyba już nie wrócę do podawania piersi dziecku. Brodawki się nie goją, bolą, we mnie narasta frustracja. Chciałam karmić piersią bardzo, ale chyba się przeliczylam. Może jakbym wcześniej miała laktator, a ja kupiłam dopiero jak ból brodawek był nie do zniesienia..
    Boli wiem. Moje już się goją ale nieraz jak źle chwyci to ałaaa.
    Rób tak by było Wam dobrze i niczego sobie nie zarzucaj powalczyłas dzielnie.
    A próbowałaś pokarmem smarować i wietrzyć?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Kendy dziś kiepsko. Całą noc bolała mnie głowa do tego młoda wieczorem i w nocy wróciła do dzikiego konika i tak się już rozpycha że zdarza mi się krzyknąć bo boli i mnie irytuje bo spać nie mogę. Do tego 3 dni temu swędziało mnie ucho i jak nigdy tego nie robię to ten jeden raz wyczyscilam patyczkiem ucho się zatkało i szumi. dałam 3 dychy za malutki flakonik do rozpuszczania wydzieliny ale na razie nie działa. idiotka ze mnie :/
    To lepszego samopoczucia życzymy. Albo wiesz co niech Emilka już wychodzi...starczy :) ciąża pięknie donoszona a mama zmęczona :) 2 styczeń ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wizytę mam 2 stycznia, zobaczymy co tam się święci. Po Nowum Roku chętnie urodzę :)

Ja tez sprawdzam smog.. niby mieszkam na wsi a powietrze dramat..

Katepr a lekarz jest jakoś w stanie ocenić czy czop odszedł czy nie? Tak z czystej ciekawości pytam, bo nie mogę sobie tego wyobrazić jak mógłby to ocenić, ale może jednak jakoś się da :P ja na razie nic u siebie nie widziałam, ale do wc w nocy wstaje po 4-5 razy po ciemku, wiec nawet jakby odszedł to raczej duża szansa ze go nie widziałam/ nie będę widzieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:30

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja tez sobie wmawialam, ze to nie to :p

Haha, Seli ja czekam jak będę miała ochotę na pizzę z boczkiem o 23:P wtedy faktycznie zacznę myśleć o porodzie :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy byłoby miło bo już jestem zmęczona bardzo. Ostatnimi czasy tylko bym spała.. nie jestem sobą

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okazało się, że mam nawal pokarmu i pozamykane ujścia brodawek. Położna wszystko mi rozmasowala. Mąż kupił laktator elektryczny i ulżylo. Już nie mam kamieni w cyckach :) Póki co odciagam, ale muszę też dużo dostawiac. Adunia jest podobno ciężkim przypadkiem... Ale wszystko można wypracować.

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ