X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa mysle ze tak, czop zatyka szyjke macicy :)

Kendy oby tak było. Mała tak mi wypina tyłek nad pepkiem że te kilka rozstepow od blizny po kolczyku mi.idą jakby dalej się rozwalają :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szczęście <3

Tylko nie cytujcie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:37

Martoszka, OlinkaO, czarnaiwi, Seli, spaceangel, Magdoczka, Marin, katepr, olkakarolka, Reni, Agnuka lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina śliczna dziewczynka ;)) śpi jak aniołek :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka słodziak!

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruję brodawki niemal non stop, po domu chodzę z gołymi cycami. Troszkę zaczęły się goić - przynajmniej są strupy, a nie gołe rany :-(
    Próbowałam nakładek silikonowych, ale tylko na jedną pierś, bo druga nawet w nakładce boli :-( Może spróbuję tych muszli. Choć jestem już tak zrezygnowana, że mam ochotę po mm pojechać..
    Do tego młody jest strasznie niespokojny. Od 9.30 w ogóle nie śpi, tylko płacze i postękuje..

A co do oznak porodu, to przypomniało mi sie,że Zosia mówiła, że cera jej się popsuła przed porodem. Paulina chyba też. I u mnie na kilka dni przed pojawiło się kilka krost na twarzy, a wcześniej cera idealna

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina sliczna krolewna :D

Lisa pizza z boczkiem to nic. Ja zjadlam zupe, drugie danie z ogorkami konserwowymi i zagryzalam sniciersami xD

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na wizycie. Szyjka jeszcze troche trzyma. Młody waży 3150g.zalecenie dużo współżyć i dobrze bawić sie na sylwestra :) no to dzisiaj bylo wykorzystanie męża a teraz boli mnie brzuch jak na okres nospa troche pomogła, i skurcze jak by silniejsze, ale jeszcze nie panikuje to chyba jeszcze nic nie znaczy ;)

Kendy lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy wizytę mam 2 stycznia, zobaczymy co tam się święci. Po Nowum Roku chętnie urodzę :)

Ja tez sprawdzam smog.. niby mieszkam na wsi a powietrze dramat..

Katepr a lekarz jest jakoś w stanie ocenić czy czop odszedł czy nie? Tak z czystej ciekawości pytam, bo nie mogę sobie tego wyobrazić jak mógłby to ocenić, ale może jednak jakoś się da :P ja na razie nic u siebie nie widziałam, ale do wc w nocy wstaje po 4-5 razy po ciemku, wiec nawet jakby odszedł to raczej duża szansa ze go nie widziałam/ nie będę widzieć :P
    I tak dzielnie wytrzymała zobacz ile już ciągniesz na tej krótszej szyjce. Brawo! Jeszcze choć z tydzień :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Lisa mysle ze tak, czop zatyka szyjke macicy :)

Kendy oby tak było. Mała tak mi wypina tyłek nad pepkiem że te kilka rozstepow od blizny po kolczyku mi.idą jakby dalej się rozwalają :(
    Też mam Blizne po kolczyku,kolczyk wyjęty przy pierwszej ciąży,blizna rośnie razem z brzuszkami :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Adrianna! Witamy na świecie ! Śliczna jesteś:) widać że dziewuszka ,delikatna uroda :)Fajna córa Paula ,gratki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 15:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Święta były zabiegane ale czytałam was. Moja mama twierdzi ze jestem nazbyt ruchliwa i pełna energi jak na dwa tygodnie przed terminem porodu.
    Hehe. Ale faktycznie myślałam że ostatni miesiąc to będę się kulac.

Paulina śliczna córeczka. Ja juz nie mogę się doczekać spotkania z Olkiem. Ale bardzo chciałabym poczekać do nowego roku.
    Jeśli chodzi o karmienie to dziewczyny z innego forum polecają na szybsze gojenie się brodawek nakładki medela.

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moj maz dramatow nie urzadza i zajmuje sie dzieckiem mimo choroby :D dla mnie to szok bo wczesniej wystarczylo, ze mial katar :p
    Mój też nie ledwo bo do lekarza zwwonilam. Ale to jest grypa i sama wolę żeby się od nas "wyprowadzil"niż ma zarazić 10 dniowe dziecko. Jak go znam to pewnie ja bym się na niego wściekła a on normalnie szedlby dziś do pracy (wiadomo koniec roku). A tak idzie jutro :P

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Straszycie dziewczyny. Mentalnie nie jestem gotowa hehe ( o ile się w ogóle da). A miałaś jakieś objawy zapowiadające? Częstsze wypróżnienia, skurcze i napinanie brzucha? Jak trafiłaś już do szpitala to o ile powiększyło się rozwarcie?
    Tak, wyróżnienia były częstsze i skurcze częściej mi się zdarzały. Tak np 6 skurczy regularnych i potem cisza, tak było w sob i nd. A rozwarcie miałam 3 cm o 18 u lekarza i na porodowce o 22 też 3 cm. Ale skurcze były już nie do wytrzymania.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla druga wizyta poloznej :) maly przytyl w tydzien 400 gram :D na samym cycu ladnie rosnie. Wazy juz 3200 :)

Magdoczka, Agnuka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina śliczna księżniczka :)
    Seli gratuluje mały rośnie jak na drożdżach :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz ma 56 cm :D nie moge uwierzyc jak szybko przybiera.

Reni lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świątecznie.

Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom maluchów.

Wczoraj byłam na pierwszym ktg. W szpitalu gdzie rodzę czas oczekiwania kilka godzin grrr.gif
    pojechałam prywatnie.
    Podczas zapisu mały nie ruszał się, chyba spał i zapis był bez sensu. Położna kazała mi iść coś zjeść i jeśli nie będzie poprawy jechać do swojego szpitala.
    Na szczęście po zjedzeniu mały zaczął się ruszać.

Wieczorem zadzwonili z kliniki, żebym przyjechała jeszcze raz, bo lekarz z którym położna skonsultowała mój wynik zalecił powtórzenie tak dla świętego spokoju. Lekko sie zdenerwowałam.
    Pojechałam dzisiaj zaopatrzona w jedzenie i przed samym ktg podjadłam. Mały galopował :-) i wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:07

Marin lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:

A co u Was dziewczyny z końca stycznia? Jakieś nowe ciekawostki, objawy i dolegliwości? :P

całą ciążę nie miałam infekcji, nie chorowałam
    tylko 3 razy wywaliło mi opryszczkę
    w Wigilię rano zaczęło szczypać mnie podniebienie i miałam zatkany nos, na kolacji już było źle. W Święta rozłożyło mnie na dobre i wywaliło mi po raz 4 opryszczkę! wczoraj patrzę wyjechała mi kolejna opryszczka na drugą wargę.
    Pięknie! Na końcówce wszystko się posypało.
    a co u Ciebie?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Dziewczyny tak rozmawiacie i położnych, a co jak nie mam deklaracji złożonej na wybór położnej i żadna do mnie nie przyjdzie po porodzie? Są jakieś konsekwencje tego? :)

z tego co położne mówiły to w szpitalu nalezy podać nazwisko położnej i namiary na nią

świeże mamy miałyście tak?

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mi się tylko zapytali czy mam wybraną położną.

Reni lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ