Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa mysle ze tak, czop zatyka szyjke macicy :)

Kendy oby tak było. Mała tak mi wypina tyłek nad pepkiem że te kilka rozstepow od blizny po kolczyku mi.idą jakby dalej się rozwalają :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szczęście <3

Tylko nie cytujcie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:37

Martoszka, OlinkaO, czarnaiwi, Seli, spaceangel, Magdoczka, Marin, katepr, olkakarolka, Reni, Agnuka lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina śliczna dziewczynka ;)) śpi jak aniołek :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka słodziak!

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruję brodawki niemal non stop, po domu chodzę z gołymi cycami. Troszkę zaczęły się goić - przynajmniej są strupy, a nie gołe rany :-(
    Próbowałam nakładek silikonowych, ale tylko na jedną pierś, bo druga nawet w nakładce boli :-( Może spróbuję tych muszli. Choć jestem już tak zrezygnowana, że mam ochotę po mm pojechać..
    Do tego młody jest strasznie niespokojny. Od 9.30 w ogóle nie śpi, tylko płacze i postękuje..

A co do oznak porodu, to przypomniało mi sie,że Zosia mówiła, że cera jej się popsuła przed porodem. Paulina chyba też. I u mnie na kilka dni przed pojawiło się kilka krost na twarzy, a wcześniej cera idealna

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina sliczna krolewna :D

Lisa pizza z boczkiem to nic. Ja zjadlam zupe, drugie danie z ogorkami konserwowymi i zagryzalam sniciersami xD

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na wizycie. Szyjka jeszcze troche trzyma. Młody waży 3150g.zalecenie dużo współżyć i dobrze bawić sie na sylwestra :) no to dzisiaj bylo wykorzystanie męża a teraz boli mnie brzuch jak na okres nospa troche pomogła, i skurcze jak by silniejsze, ale jeszcze nie panikuje to chyba jeszcze nic nie znaczy ;)

Kendy lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy wizytę mam 2 stycznia, zobaczymy co tam się święci. Po Nowum Roku chętnie urodzę :)

Ja tez sprawdzam smog.. niby mieszkam na wsi a powietrze dramat..

Katepr a lekarz jest jakoś w stanie ocenić czy czop odszedł czy nie? Tak z czystej ciekawości pytam, bo nie mogę sobie tego wyobrazić jak mógłby to ocenić, ale może jednak jakoś się da :P ja na razie nic u siebie nie widziałam, ale do wc w nocy wstaje po 4-5 razy po ciemku, wiec nawet jakby odszedł to raczej duża szansa ze go nie widziałam/ nie będę widzieć :P
    I tak dzielnie wytrzymała zobacz ile już ciągniesz na tej krótszej szyjce. Brawo! Jeszcze choć z tydzień :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Lisa mysle ze tak, czop zatyka szyjke macicy :)

Kendy oby tak było. Mała tak mi wypina tyłek nad pepkiem że te kilka rozstepow od blizny po kolczyku mi.idą jakby dalej się rozwalają :(
    Też mam Blizne po kolczyku,kolczyk wyjęty przy pierwszej ciąży,blizna rośnie razem z brzuszkami :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Adrianna! Witamy na świecie ! Śliczna jesteś:) widać że dziewuszka ,delikatna uroda :)Fajna córa Paula ,gratki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 15:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Święta były zabiegane ale czytałam was. Moja mama twierdzi ze jestem nazbyt ruchliwa i pełna energi jak na dwa tygodnie przed terminem porodu.
    Hehe. Ale faktycznie myślałam że ostatni miesiąc to będę się kulac.

Paulina śliczna córeczka. Ja juz nie mogę się doczekać spotkania z Olkiem. Ale bardzo chciałabym poczekać do nowego roku.
    Jeśli chodzi o karmienie to dziewczyny z innego forum polecają na szybsze gojenie się brodawek nakładki medela.

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moj maz dramatow nie urzadza i zajmuje sie dzieckiem mimo choroby :D dla mnie to szok bo wczesniej wystarczylo, ze mial katar :p
    Mój też nie ledwo bo do lekarza zwwonilam. Ale to jest grypa i sama wolę żeby się od nas "wyprowadzil"niż ma zarazić 10 dniowe dziecko. Jak go znam to pewnie ja bym się na niego wściekła a on normalnie szedlby dziś do pracy (wiadomo koniec roku). A tak idzie jutro :P

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Straszycie dziewczyny. Mentalnie nie jestem gotowa hehe ( o ile się w ogóle da). A miałaś jakieś objawy zapowiadające? Częstsze wypróżnienia, skurcze i napinanie brzucha? Jak trafiłaś już do szpitala to o ile powiększyło się rozwarcie?
    Tak, wyróżnienia były częstsze i skurcze częściej mi się zdarzały. Tak np 6 skurczy regularnych i potem cisza, tak było w sob i nd. A rozwarcie miałam 3 cm o 18 u lekarza i na porodowce o 22 też 3 cm. Ale skurcze były już nie do wytrzymania.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla druga wizyta poloznej :) maly przytyl w tydzien 400 gram :D na samym cycu ladnie rosnie. Wazy juz 3200 :)

Magdoczka, Agnuka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina śliczna księżniczka :)
    Seli gratuluje mały rośnie jak na drożdżach :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz ma 56 cm :D nie moge uwierzyc jak szybko przybiera.

Reni lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świątecznie.

Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom maluchów.

Wczoraj byłam na pierwszym ktg. W szpitalu gdzie rodzę czas oczekiwania kilka godzin grrr.gif
    pojechałam prywatnie.
    Podczas zapisu mały nie ruszał się, chyba spał i zapis był bez sensu. Położna kazała mi iść coś zjeść i jeśli nie będzie poprawy jechać do swojego szpitala.
    Na szczęście po zjedzeniu mały zaczął się ruszać.

Wieczorem zadzwonili z kliniki, żebym przyjechała jeszcze raz, bo lekarz z którym położna skonsultowała mój wynik zalecił powtórzenie tak dla świętego spokoju. Lekko sie zdenerwowałam.
    Pojechałam dzisiaj zaopatrzona w jedzenie i przed samym ktg podjadłam. Mały galopował :-) i wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 17:07

Marin lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:

A co u Was dziewczyny z końca stycznia? Jakieś nowe ciekawostki, objawy i dolegliwości? :P

całą ciążę nie miałam infekcji, nie chorowałam
    tylko 3 razy wywaliło mi opryszczkę
    w Wigilię rano zaczęło szczypać mnie podniebienie i miałam zatkany nos, na kolacji już było źle. W Święta rozłożyło mnie na dobre i wywaliło mi po raz 4 opryszczkę! wczoraj patrzę wyjechała mi kolejna opryszczka na drugą wargę.
    Pięknie! Na końcówce wszystko się posypało.
    a co u Ciebie?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Dziewczyny tak rozmawiacie i położnych, a co jak nie mam deklaracji złożonej na wybór położnej i żadna do mnie nie przyjdzie po porodzie? Są jakieś konsekwencje tego? :)

z tego co położne mówiły to w szpitalu nalezy podać nazwisko położnej i namiary na nią

świeże mamy miałyście tak?

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mi się tylko zapytali czy mam wybraną położną.

Reni lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ