X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu podaje się tylko adres przychodni gdzie z dzieckiem bedziemy do lekarza chodzić i nic wiecej. Także wszędzie inaczej :)

Reni lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, a bierzesz magnez? mi na to spinacie ciągle pomaga.
    Ja też wszystkie objawy interpretuję w każdy możliwy, byleby nie PORODOWY sposób. Oby do nowego roku.

Kendy, super że w domku! :)

Paulina, zdążyłam zobaczyć Adusię, śliczna dziewczynka! Gratuluję jeszcze raz.

Reni, ja przed świętami zaliczyłam przeziębienie, także doskonale rozumiem Twoje wkurzenie. Możesz coś brać na opryszczkę?

Ja wczoraj byłam na wizycie, niby zbadał i powiedział, że szyjka się skraca, ale jak zrobił USG to mu wyszło 4 cm.. czyli tak jak mam przez całą ciążę. Oczywiście nic więcej oprócz szyjki na USG nie pokazał, jestem rozczarowana. Dał skierowanie na ostatnie USG przed porodem, ale nie ma terminów w Medicover szybszych niż 21 stycznia, więc pewnie będę musiała zrobić prywatnie.
    Niby zadowolona jestem z opieki tam, ale kilka rzeczy właśnie takich mi się wysypało, przez to że lekarz zawsze miał czas i luz...
    Zosia się rusza tak, że czasem to aż boli, ja przebiłam 20 kg na plusie. Podobno nie widać, ja też nie czuję się aż tak ogromna, ale liczby nie kłamią. Mam nadzieję, że zrzucę jakoś...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    U mnie w szpitalu podaje się tylko adres przychodni gdzie z dzieckiem bedziemy do lekarza chodzić i nic wiecej. Także wszędzie inaczej :)
    U mnie tak samo

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Byla druga wizyta poloznej :) maly przytyl w tydzien 400 gram :D na samym cycu ladnie rosnie. Wazy juz 3200 :)

Wow, na samym cycu? Zazdroszczę :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie pytali o położną. Tylko pprzy wypisie powiedzieli, żeby pójść do przychodni, zgłosić małego i umówić się z położną na wizyty.

Właśnie była u nas położna na pierwszej wizycie. Mały trochę za mało przybiera na wadze i moje odciagane 60-70 ml jest za mało dla niego. I dlatego bywa taki markotny. Muszę dokarmić jakieś 20-30 ml mm.
    I właśnie: jakie mleko polecacie? Bo tego jest od groma..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka mi też kazali dokarmiać, dodawać tego hmf i na tym tył 50 gram na tydzień... a stwierdziłam, że często dostawiam i daje cyca i wiem lepiej :P nie raz czytałam, że karzą dokarmiać... od dwóch tygodni jesteśmy na samym cycu, nie dodaje nic i przez dwa tygodnie 600 gram przybrał.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka troche malo czyli ile? ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    u mnie też :) ale samemu się dzwoni do położnej i mówi się, że jest się w domu i umawia. Skąd ona ma sama wiedzieć o tym? :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Magdoczka troche malo czyli ile? ;)

17 g dziennie.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 16-17 to takie minimum. A bedziesz miec kolejną wizyte? Wstrzymalabym się z mm ale zrobisz jak uwazasz :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    No to 16-17 to takie minimum. A bedziesz miec kolejną wizyte? Wstrzymalabym się z mm ale zrobisz jak uwazasz :)

Kolejna wizyta za tydzień. Ale mały jest tak markotny i dużo płacze, że szkodzą mi go glodzić :-(
    Czytam, że Bebilon ma dobre opinie..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Kolejna wizyta za tydzień. Ale mały jest tak markotny i dużo płacze, że szkodzą mi go glodzić :-(
    Czytam, że Bebilon ma dobre opinie..

a jesteś pewna, że z głodu?

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    a jesteś pewna, że z głodu?

Wszystko na to wskazuje..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Wszystko na to wskazuje..

Mój czasem też szaleje tylkoo aby powisieć na cycu :P Ale może kup w rossmanie gotowe mleko, jest dwie buteleczki za 7 zł :) Bo może być tak, że mu podasz a on nie będzie chciał jeść.
    Gabryś czasem ma tak, że marudzi, pokazuje, że chce jeść, otwiera buzie, ciomka, mlaska, język wywala, a wisiał na cycu, oddaje go mężowi, tej daje mu moje mleko z butli a on nie chce :P i nie wypije nic, będzie trzymał tylko butle ;p

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Mleko-modyfikowane/Nestle-Nan-Optipro-Plus-1-mleko-poczatkowe-w-plynie-dla-niemowlat-od-urodzenia-2-x-70-ml,265433,8484

https://www.rossmann.pl/Produkt/Mleko-modyfikowane/Bebilon-1-z-Pronutra-mleko-poczatkowe-dla-niemowlat-od-urodzenia-saszetka-272-g,167439,8484 albo taka saszetke na sprobowanie

Ja dałam 90 zł za tamten bebilon a zużyłam 3 saszetki... muszę odsprzedać.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plakal cale dnie a glodny nie byl :D

Seli jaki bebilon masz na sprzedaz :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Moj plakal cale dnie a glodny nie byl :D

Seli jaki bebilon masz na sprzedaz :p

ten hmf

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mój czasem też szaleje tylkoo aby powisieć na cycu :P Ale może kup w rossmanie gotowe mleko, jest dwie buteleczki za 7 zł :) Bo może być tak, że mu podasz a on nie będzie chciał jeść.
    Gabryś czasem ma tak, że marudzi, pokazuje, że chce jeść, otwiera buzie, ciomka, mlaska, język wywala, a wisiał na cycu, oddaje go mężowi, tej daje mu moje mleko z butli a on nie chce :P i nie wypije nic, będzie trzymał tylko butle ;p

To mojemu nie zdarzyło się, że czegoś nie wypił. Wciąga wszytsko, co mu daję :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też narazie nie zapowiada się na poród ;) dzisiaj byliśmy na wizycie, rozwarcie takie samo jak półtora tygodnia temu, brzuch czasami się spina i rwie przy szyjce, ale tylko wieczorami, więc chyba bez szału... myślę, że spokojnie doczekamy jeszcze do ostatniej zaplanowanej wizyty - 7 stycznia ;) Misia kopie jak szalona, prawą stronę mam już tak poobijaną, ze dramat ;p a jak się wypnie, to mam wrażenie, że wybuchnę... waży 3008 g, także podoba mi się to, nie będzie duża. Tylko ta głowa, po co ona tak rośnie i rośnie... :D akurat to mi się nie podoba :D

Martoszka jeżeli chodzi o aniball, to wiem, że są różne na ten temat, jedni są zwolennikami, inni mówią, że wpływa to źle itp... Ja akurat jestem w grupie zwolenników i dzielnie w to wierzę, że może to coś pomoże... jeżeli nie na krocze, to na moją głowę na pewno :D :D :D

i czytam tak o tym karmieniu piersią i powtarza się to, czego się najbardziej obawiam ;< że będzie to ciężkie to ogarnięcia i nie dam rady, nie wiem nawet czy tego bardziej się nie obawiam niż porodu... masakra
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny, żeby ładnie się wszystko ułożyło.. :*

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie co młoda tak się boleśnie rozpycha że nawet chwilę przy kompie nie mogę posiedzieć :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ