X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka nerwy napewno nie zaszkodziły dziecku no coś Ty. Na tym etapie to dla dziecka raczej błahostka. Zdrówka dla męża. wybieracie sie do lekarza gdzies to sprawdzic??

Kendy co 2h budzic?? Zart :p wspolczuje tych odwiedzin, do nas nikt nie bedzie łaził, zreszta bez zaproszenia nikt by nie śmiał :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi neonatolog kazal pilnować karmien, co 3 godziny, ale to ze wgledu, ze Julka zaliczana jest do wczesniakow...
    Wczoraj bylismy na sesji zdjeciowej noworodkowej u znajomej, zrobilismy tez kilka ujec rodzinnych, nie moge sie doczekac jak je dostaniemy :]

Kendy dostałaś skierowanie do okulisty ze wzgledu na przeprowadzona fototerapię?

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię synka naprzemian moim mlekiem i mm. Dałam mu już 2 porcje mm, ładnie wypił. No i śpi po jedzeniu i nie jest markotny jak wczoraj.

Elmuszka, współczuję takich stresów.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie o baloniku, a ja chciałam krocze masować olejkiem. Zamówiłam olejek w aptece, w dniu porodu przysłali mi sms, że gotowy do odbioru :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi a nie masz skierowania ze wzgledu na wczesniactwo?? Ze wzgledu na fototerapie sie nie daje ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Elmuszka nerwy napewno nie zaszkodziły dziecku no coś Ty. Na tym etapie to dla dziecka raczej błahostka. Zdrówka dla męża. wybieracie sie do lekarza gdzies to sprawdzic??

Kendy co 2h budzic?? Zart :p wspolczuje tych odwiedzin, do nas nikt nie bedzie łaził, zreszta bez zaproszenia nikt by nie śmiał :p
    Serio. W szpitalu tak mi kazali karmić co 2 godziny max chyba że dzidziuś chce czesciej to częściej.. i tak zalecali w domu wybudzać na karmienie .Mam w wypisie że min 8 karmien na dobę. Ale na szczęście już nie jestem w szpitalu i nie muszę się do tego stosowac. Mój królewicz chce innaczej a poki widzę że jest najedzony i zadowolony to po co to zmieniac? Jeszcze w poniedziałek go zważymy i zobaczymy jak przybiera.
    A odwiedziny...rozumiem rodzinę kazdychce zobaczyc maluszka ale póki co dziś ostatnia tura i chce parę dni oddechu !!!

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Mi neonatolog kazal pilnować karmien, co 3 godziny, ale to ze wgledu, ze Julka zaliczana jest do wczesniakow...
    Wczoraj bylismy na sesji zdjeciowej noworodkowej u znajomej, zrobilismy tez kilka ujec rodzinnych, nie moge sie doczekac jak je dostaniemy :]

Kendy dostałaś skierowanie do okulisty ze wzgledu na przeprowadzona fototerapię?
    No wcześniak co 3 godziny a mój donoszony i co dwie..bez przesady...upaść dziecka też bym nie chciała ..
    Nie nie dostałam takiego skierowania,zalecenia . A wy naświetlaliscie się w masce? U nas była maska ochronna na oczka.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja karmię synka naprzemian moim mlekiem i mm. Dałam mu już 2 porcje mm, ładnie wypił. No i śpi po jedzeniu i nie jest markotny jak wczoraj.

Elmuszka, współczuję takich stresów.
    No to super, trochę odsapniecie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale takie przerwy w jedzeniu jakie mój robi to też nie dobrze .widzę że piersi zwolniły z produkcją .Za dużo nie dobrze ,za mało też źle i ciągle człowiek się martwi ..ale położna uspokajała że póki są kupki,siusiu i ładnie śpi tzn że najedzony.a mówiła też że dziecko na dobę może mieć przerwę w jedzeniu nawet do 5 godzin.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ale takie przerwy w jedzeniu jakie mój robi to też nie dobrze .widzę że piersi zwolniły z produkcją .Za dużo nie dobrze ,za mało też źle i ciągle człowiek się martwi ..ale położna uspokajała że póki są kupki,siusiu i ładnie śpi tzn że najedzony.a mówiła też że dziecko na dobę może mieć przerwę w jedzeniu nawet do 5 godzin.

jak ma przerwę długą w karmieniu to odciągaj laktatorem się ;P a zapas mleka zawsze się przyda

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie dostalam nie ze wzgledu na wczesniactwno tylko wlasnie ze wzgledu na fototerapie- jest to na skierowaniu napisane. Kolezanka obok urodzila 39+5 i miala foto i tez dostali skierowanie do okulisty. Nie wiem, moze akurat u mnie w szpitalu tak maja ze z automatu po foto wysylaja do okulisty..
    Naswietlania byly w specjalnych okularach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:54

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne. U nas nikt ze wzgledu na foto nie dostaje takiego zalecenia :)
    Tymbardziej ze w okularkach sie naswietla a nawet jak sie zsuna to odruchowo noworodek jak dorosly zamyka oczy :)

Kendy moze juz sie normuje laktacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:55

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam ze względu na wcześniactwo do okulisty, na badanie słuchu i do radiologa. A chyba nikt nie naświetla bez opasek.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już jest z nim dużo lepiej, był u fizjoterapeuty- bo taką wizytę najszybciej udało się załatwić i raczej to był ból mięśniowy, a nie żaden dysk wypadnięty. W poniedziałek załatwimy skierowanie na RTG i będzie dobrze... ufff.
    Ze mnie nerwy zeszły a Zosiek zaczęła fikać jak do tej pory- ciekawe czy to powiazane, czy tylko ja to tak widzę.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    jak ma przerwę długą w karmieniu to odciągaj laktatorem się ;P a zapas mleka zawsze się przyda
    Odciagam włanie, muszę bo mam piersi tak nabrzmiałe że nie może chwycić brodawki.Ake widzę że piersi zwolniły chyba się dopasowały do małego. A jak przechowujesz takie mleko.?ile może postać w lodówce ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mówicie o baloniku, a ja chciałam krocze masować olejkiem. Zamówiłam olejek w aptece, w dniu porodu przysłali mi sms, że gotowy do odbioru :-D

A byłaś nacinana, czy udało się bezinwazyjnie?

Ja kwestię pracy z kroczem trochę olałam, ale jakoś nie mam przeświadczenia, że nacięcie jest takie straszne i bać się też nie boję, więc myślę, że ta kwestia nie "zrujnuje" mi psychiki. To już bardziej boję się cięcia cesarskiego, bo wiem jaki to ból będąc po operacji przez laparotomię....

Martoszka lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy na hafija jest wszystko. Ja trzymam dzien w lodowce a w zamrazarce pol roku chyba. Mam woreczki i pojemniki.

OlinkaO ja balam sie naciecia... a przy wczesniakach ponoc nacinaja z automatu. Nie czulam w ogole tej rany, w dniu wypisu (12dni po) lekarz nie widzial nawet sladu, sama tez nie widzialam.

Jedynie ja mam infekcje ciagle, potym jak wyleczyli mi w szpitalu klebsielle zlapalam e.coli ,:/ babrze mi sie teraz wszystko i wczoraj zle usiadlam i uszkodzilam blizne, ropa, krew, mega bol... Jestem zla na to ale nie mam wplywu na to :( Najgorsze, ze ponad miesiac od porodu a jest gorzej niz zaraz po...

Tez mialam laparotomie, to duzo gorsze. Krocze jak ladnie zszyja i nie ma sie pekniec i duzo szwow to ok. Ale mimo wszystko chyba bym wolala robic co sie da by uniknac naciecia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:21

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    A byłaś nacinana, czy udało się bezinwazyjnie?

Ja kwestię pracy z kroczem trochę olałam, ale jakoś nie mam przeświadczenia, że nacięcie jest takie straszne i bać się też nie boję, więc myślę, że ta kwestia nie "zrujnuje" mi psychiki. To już bardziej boję się cięcia cesarskiego, bo wiem jaki to ból będąc po operacji przez laparotomię....

Tak, byłam nacięta, mimo że waga dziecka była tylko 3 kg. Ale ja generalnie miałam problem w drugiej fazie porodu i marzyłam, by zrobili cokolwiek, byle by dziecko już się wydostało.
    A w planie porodu sobie napisałam, że chciałabym uniknąć nacięcia :-D Rzeczywistość wszystko weryfikuje. I wcale nie mam z tym problemu, że mnie nacięli.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO - ja właśnie też na początku napaliłam się na ten Aniball, a potem stwierdziłam, że od wieków kobiety rodzą bez tego, to może i ja dam radę? Miałam kroczę masować, ale jakoś nie mogę się zebrać :P to pewnie i Aniballa bym bym kupiła i nie użyła :)
    Ale podziwiam że można sobie tak pomóc!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się nie chce ani masować ani nic innego. Pewnie będę tego później żałowała :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ