STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmuszka nerwy napewno nie zaszkodziły dziecku no coś Ty. Na tym etapie to dla dziecka raczej błahostka. Zdrówka dla męża. wybieracie sie do lekarza gdzies to sprawdzic??
Kendy co 2h budzic?? Zart :p wspolczuje tych odwiedzin, do nas nikt nie bedzie łaził, zreszta bez zaproszenia nikt by nie śmiał :p
-
Mi neonatolog kazal pilnować karmien, co 3 godziny, ale to ze wgledu, ze Julka zaliczana jest do wczesniakow...
Wczoraj bylismy na sesji zdjeciowej noworodkowej u znajomej, zrobilismy tez kilka ujec rodzinnych, nie moge sie doczekac jak je dostaniemy :]
Kendy dostałaś skierowanie do okulisty ze wzgledu na przeprowadzona fototerapię?
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
katepr wrote:Elmuszka nerwy napewno nie zaszkodziły dziecku no coś Ty. Na tym etapie to dla dziecka raczej błahostka. Zdrówka dla męża. wybieracie sie do lekarza gdzies to sprawdzic??
Kendy co 2h budzic?? Zart :p wspolczuje tych odwiedzin, do nas nikt nie bedzie łaził, zreszta bez zaproszenia nikt by nie śmiał :p
A odwiedziny...rozumiem rodzinę kazdychce zobaczyc maluszka ale póki co dziś ostatnia tura i chce parę dni oddechu !!! -
czarnaiwi wrote:Mi neonatolog kazal pilnować karmien, co 3 godziny, ale to ze wgledu, ze Julka zaliczana jest do wczesniakow...
Wczoraj bylismy na sesji zdjeciowej noworodkowej u znajomej, zrobilismy tez kilka ujec rodzinnych, nie moge sie doczekac jak je dostaniemy :]
Kendy dostałaś skierowanie do okulisty ze wzgledu na przeprowadzona fototerapię?
Nie nie dostałam takiego skierowania,zalecenia . A wy naświetlaliscie się w masce? U nas była maska ochronna na oczka. -
Ale takie przerwy w jedzeniu jakie mój robi to też nie dobrze .widzę że piersi zwolniły z produkcją .Za dużo nie dobrze ,za mało też źle i ciągle człowiek się martwi ..ale położna uspokajała że póki są kupki,siusiu i ładnie śpi tzn że najedzony.a mówiła też że dziecko na dobę może mieć przerwę w jedzeniu nawet do 5 godzin.
-
Kendy wrote:Ale takie przerwy w jedzeniu jakie mój robi to też nie dobrze .widzę że piersi zwolniły z produkcją .Za dużo nie dobrze ,za mało też źle i ciągle człowiek się martwi ..ale położna uspokajała że póki są kupki,siusiu i ładnie śpi tzn że najedzony.a mówiła też że dziecko na dobę może mieć przerwę w jedzeniu nawet do 5 godzin.
jak ma przerwę długą w karmieniu to odciągaj laktatorem się ;P a zapas mleka zawsze się przyda
-
Skierowanie dostalam nie ze wzgledu na wczesniactwno tylko wlasnie ze wzgledu na fototerapie- jest to na skierowaniu napisane. Kolezanka obok urodzila 39+5 i miala foto i tez dostali skierowanie do okulisty. Nie wiem, moze akurat u mnie w szpitalu tak maja ze z automatu po foto wysylaja do okulisty..
Naswietlania byly w specjalnych okularach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:54
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Dziwne. U nas nikt ze wzgledu na foto nie dostaje takiego zalecenia
Tymbardziej ze w okularkach sie naswietla a nawet jak sie zsuna to odruchowo noworodek jak dorosly zamyka oczy
Kendy moze juz sie normuje laktacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:55
-
Ja dostałam ze względu na wcześniactwo do okulisty, na badanie słuchu i do radiologa. A chyba nikt nie naświetla bez opasek.
-
Dzięki dziewczyny, już jest z nim dużo lepiej, był u fizjoterapeuty- bo taką wizytę najszybciej udało się załatwić i raczej to był ból mięśniowy, a nie żaden dysk wypadnięty. W poniedziałek załatwimy skierowanie na RTG i będzie dobrze... ufff.
Ze mnie nerwy zeszły a Zosiek zaczęła fikać jak do tej pory- ciekawe czy to powiazane, czy tylko ja to tak widzę. -
Seli wrote:jak ma przerwę długą w karmieniu to odciągaj laktatorem się ;P a zapas mleka zawsze się przyda
-
Magdoczka wrote:Mówicie o baloniku, a ja chciałam krocze masować olejkiem. Zamówiłam olejek w aptece, w dniu porodu przysłali mi sms, że gotowy do odbioru
A byłaś nacinana, czy udało się bezinwazyjnie?
Ja kwestię pracy z kroczem trochę olałam, ale jakoś nie mam przeświadczenia, że nacięcie jest takie straszne i bać się też nie boję, więc myślę, że ta kwestia nie "zrujnuje" mi psychiki. To już bardziej boję się cięcia cesarskiego, bo wiem jaki to ból będąc po operacji przez laparotomię....Martoszka lubi tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Kendy na hafija jest wszystko. Ja trzymam dzien w lodowce a w zamrazarce pol roku chyba. Mam woreczki i pojemniki.
OlinkaO ja balam sie naciecia... a przy wczesniakach ponoc nacinaja z automatu. Nie czulam w ogole tej rany, w dniu wypisu (12dni po) lekarz nie widzial nawet sladu, sama tez nie widzialam.
Jedynie ja mam infekcje ciagle, potym jak wyleczyli mi w szpitalu klebsielle zlapalam e.coli ,babrze mi sie teraz wszystko i wczoraj zle usiadlam i uszkodzilam blizne, ropa, krew, mega bol... Jestem zla na to ale nie mam wplywu na to
Najgorsze, ze ponad miesiac od porodu a jest gorzej niz zaraz po...
Tez mialam laparotomie, to duzo gorsze. Krocze jak ladnie zszyja i nie ma sie pekniec i duzo szwow to ok. Ale mimo wszystko chyba bym wolala robic co sie da by uniknac naciecia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:21
-
OlinkaO wrote:A byłaś nacinana, czy udało się bezinwazyjnie?
Ja kwestię pracy z kroczem trochę olałam, ale jakoś nie mam przeświadczenia, że nacięcie jest takie straszne i bać się też nie boję, więc myślę, że ta kwestia nie "zrujnuje" mi psychiki. To już bardziej boję się cięcia cesarskiego, bo wiem jaki to ból będąc po operacji przez laparotomię....
Tak, byłam nacięta, mimo że waga dziecka była tylko 3 kg. Ale ja generalnie miałam problem w drugiej fazie porodu i marzyłam, by zrobili cokolwiek, byle by dziecko już się wydostało.
A w planie porodu sobie napisałam, że chciałabym uniknąć nacięciaRzeczywistość wszystko weryfikuje. I wcale nie mam z tym problemu, że mnie nacięli.
-
OlinkaO - ja właśnie też na początku napaliłam się na ten Aniball, a potem stwierdziłam, że od wieków kobiety rodzą bez tego, to może i ja dam radę? Miałam kroczę masować, ale jakoś nie mogę się zebrać
to pewnie i Aniballa bym bym kupiła i nie użyła
Ale podziwiam że można sobie tak pomóc!