Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej walcze z przeziebieniem zamiast byc troche lepiej jest gorzej smary na maksa spac w nocy nie mogę aby modle sie zeby.maly znie złapał bo zjuz calkiem sie zalamie

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • kasiaczeek Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem z przeziębieniem. Boli gardło leci z nosa. Nie bardzo chcę iść do lekarza, bo pewnie antybiotyk da. Kupiłam tabletki do ssania ale średnio pomagają.

1usah371rwy853le.png

NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
    Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
    Echo serca - wszystko dobrze

17.01.2019 synuś jest już z nami
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A co u reszty ? Jak się macie ?
    Jakie plany na sylwestra?Wszystkie w domu? Jutro ostatni dzień roku ale zleciało,ciekawe jaki będzie nowy rok..

Ja dziś chyba odsypialam to wszystko...co prawda późno chodzę spać bo ok 24/1 ale spalam do 10 mały też wszyscy odsypialismy:)

Też walczę z bólem gardła,migdałów. Ssam prenalen i piję herbatę z imbirem,cytryną i miodem.

A my na sylwestra rodzinnie..zrobimy pizzę domowa jedna tata,druga córa( mierzą się na smaki czyja będzie lepsza),mamy piccolo tropikalne i sylwester z Polsatem i będzie cudownie:)

A dziś laba..nie ma nas dla nikogo cały tydzień minimum nie wpuszczamy żadnych gości :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam urodziny okragle 35 :P najpiekniejszy prezent spi obok. U nas sylwester tez w formie pizama party :P

Waga leci w dol. Od porodu -11 kg, niestety ochota na slodkie dalej jest...

Watek mamusie styczniowe a wiekszoscc aktywnie piszących tutaj juz po ; P
    Teraz czekamy i kibicujemy reszcie

olkakarolka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wszystkiego najlepszego :)

czarnaiwi lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Wszystkiego najlepszego zatem. Zdrówka przede wszystkim dla Ciebie i całej rodzinki. Niech się dzieci zdrowo chowają, to najpiękniejszy prezent dla matki:)
    U mnie też waga -10 jakoś ..a co do słodkiego...zjem do kawki ale już nie mam takiego parcia jak w ciąży zdecydowanie

Tak kibicujemy reszcie,zaraz rusza jedna po drugiej...:) I wszystkie będziemy na etapie kupek i karmienia.. mam nadzieję że nadal będziemy tu zaglądać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 13:55

czarnaiwi lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sylwestra mam termin z om więc garujemy w domu. Zrobie koreczki sałatkę i zrobimy sobie maraton filmowy. Mąż nie pije już od miesiąca więc u nas też króluje piccolo

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:)
    Ja zdecydowanie mam nadzieje, ze bedziemy dalej tu pisac..
    Tyle razem przeszlysmy..zzylam sie z Wami ;)

Kendy, Elmuszka lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domku, przed tv jak zawsze będziemy siedzieć. Wczoraj minął termin z usg, a tu cisza. Skurcze jak były w 37tc tak teraz totalna cisza. Tylko małą pupkę czuję i rączki koło jajnika. Może do 1 wytrzymamy w dwupaku.

M&M
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam apilkacje baby manager. Fajnie wszystko mozna zapisywac, ja mam skleroze i nie pamietam z ktorej piersi karmilam, albo jaki czas temu..tam wszystko jest fajnie uporzadkowane. Z synkiem sobie na kartce notowalam, ale ta opcja z aplikacja jest praktyczniejsza.

Kendy, olkakarolka lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!;)

My mamy dzisiaj pierwszą rocznice ślubu, wiec dla nas to tez wyjątkowy dzień ;)

Sylwester w domu z dwiema parami przyjaciół, mąż nie pije, jedna przyjaciółka tez w ciąży, druga w nowy rok rano idzie do pracy wiec tez piccolo góruje ;) jeszcze jest opcja ze pójdziemy wszyscy do mojej siostry. Zobaczymy :)

A ciąża jak to ciąża.. im dalej w las, tym gorzej ;P ale do nowego roku mam nadzieje, ze juz nic się nie rozwinie :) jestem dumna z Hani, ze wytrzymała i przeszłyśmy razem w dwupaku te 7 tyg, mimo niepokojących prognoz ;) dzielna dziewczyna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 14:23

czarnaiwi, olkakarolka lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Polecam Wam apilkacje baby manager. Fajnie wszystko mozna zapisywac, ja mam skleroze i nie pamietam z ktorej piersi karmilam, albo jaki czas temu..tam wszystko jest fajnie uporzadkowane. Z synkiem sobie na kartce notowalam, ale ta opcja z aplikacja jest praktyczniejsza.
    Ściągnęłam właśnie ,fajna...można też wagę sobie notować...ciążowa czas usunąć ..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Czarnaiwi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!;)

My mamy dzisiaj pierwszą rocznice ślubu, wiec dla nas to tez wyjątkowy dzień ;)

Sylwester w domu z dwiema parami przyjaciół, mąż nie pije, jedna przyjaciółka tez w ciąży, druga w nowy rok rano idzie do pracy wiec tez piccolo góruje ;) jeszcze jest opcja ze pójdziemy wszyscy do mojej siostry. Zobaczymy :)

A ciąża jak to ciąża.. im dalej w las, tym gorzej ;P ale do nowego roku mam nadzieje, ze juz nic się nie rozwinie :) jestem dumna z Hani, ze wytrzymała i przeszłyśmy razem w dwupaku te 7 tyg, mimo niepokojących prognoz ;) dzielna dziewczyna :D
    To dla Was też najlepsze życzenia z okazji rocznicy,miłego świętowania :)
    To prawda, brawo dla Hani i dla Ciebie! Spory sukces

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 14:41

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Polecam Wam apilkacje baby manager. Fajnie wszystko mozna zapisywac, ja mam skleroze i nie pamietam z ktorej piersi karmilam, albo jaki czas temu..tam wszystko jest fajnie uporzadkowane.

Ja zakładam gumkę do włosów na rękę, żeby wiedzieć z której piersi karmiłam. Lewa dlon-lewa pierś:)

lily 333 lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dokładnie taki sam plan jak u Kendy, pizza domową i picollo:) do tego kupiłam też czteropaka bezalkoholowego to można się upic:)
    Ja już kilka dni WGL nie śpię, młody szaleje, czop dwa dni odchodził, nie wiem czy cały ale było to duzooo:) do tego skurcze wieczorami i w nocy najbardziej dokuczaja:) w czwartek do szpitala na ktg i tak bym chciała już tam zostać i urodzic... ale pewnie do terminu wytrzymały...:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia u mnie czop jeżeli odszedł w co wątpię to tego nie zauważyłam.Upławy mam niewielkie jeżeli zdarzają się większe to w kolorze mlecznym a paski ph pokazują odczyn kwaśny więc nie wody.
    Skurcze całkowicie ustały od jakichś 1,5-2 tygodni mimo odstawienia całego magnezu..
    Mała zamiast się uciszyć bo mało miejsca to wieczorami tak się rozpycha, wierzga i kopie że z bólu już nie mogę siedzieć tylko leżeć bo wtedy ona się nieco uspokaja i nacisk maleje. Oprócz tego w pozycji stojącej i siedzącej co chwila boli pęcherz mimo że praktycznie pusty więc większość czasu leżę.
    Przytulanko z mężem nic nie daje, gorące kąpiele dają tylko twardy brzuch na jakiś czas co ani niczym nie skutkuje ani nie jest przyjemne.
    Jestem na etapie wieloryba wyrzuconego na brzeg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 16:15

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Ja zakładam gumkę do włosów na rękę, żeby wiedzieć z której piersi karmiłam. Lewa dlon-lewa pierś:)
    W sumie to też da się po piersi poznać...przewaznie

zizia_a lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi, wszystkiego najlepszego :-)

Kendy, jak Ci się udaje tyle pospać? Ja marzę, żeby przespać się ciągiem chociaż 6 godzin.

U nas też Sylwester z Polsatem albo TVNem :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Czarnaiwi, wszystkiego najlepszego :-)

Kendy, jak Ci się udaje tyle pospać? Ja marzę, żeby przespać się ciągiem chociaż 6 godzin.

U nas też Sylwester z Polsatem albo TVNem :-D
    Wiesz ,nie ciągiem ,bo wstaje parę razy do małego ale w sumie się nazbiera trochę snu.Grzeczny ten mój synek ładnie śpi,nie mogę narzekac. W szpitalu było bardzo ciężko,niespałam prawie nic 5 dób. Ale tam wypracowaliśmy pewne rzeczy,nauczyliśmy się siebie i teraz naprawdę jest fajnie. Jestem wypoczęta,mam czas na odpoczynek i obowiązki domowe a nawet na pranie ręczne ciuszkow małego i prasowanie nawet pieluch...co się obawiałam ,że na prasowanie już czasu nie bedzie. Nawet mam czas dla starszej córy a też się bałam że na początku może być ciężko. My dziewczyny gramy w państwa miasta a chłopaki oglądają skoki:)
    Ale narazie mam męża w domu więc jest lżej zobaczymy jak będzie później;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 17:16

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, podziwiam :-)
    Ja nie mam na nic czasu i siły. Chodzę jak zombie, kręci mi się w głowie, dobrze że mąż ogarnia dom i gotuje.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ