Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Kendy, podziwiam :-)
    Ja nie mam na nic czasu i siły. Chodzę jak zombie, kręci mi się w głowie, dobrze że mąż ogarnia dom i gotuje.
    Musisz odpocząć. Mi tak się kręciło w głowie po szpitalu. Koniecznie prześpij się żeby być w formie do opieki nad takim maleństwem. Odciagnij trochę mleka,mąż nakarmi a ty pośpij bo to zmęczenie będzie się kumulowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 18:45

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałości dla swietujacych dziewczyn.

Lisa Ty to przenosisz, mówię Ci ;)

Ja właśnie mam sesję z laktatorem. Mała nadal nie chce pić z piersi... Trenujemy cały czas, ale póki co bez efektu... A byłoby o wiele łatwiej. No ale nie poddajemy się :) A Malutka w dzień złote dziecko. Dostanie papu i śpi po 3 godziny. Gorzej w nocy, bo trudniej ją uśpić. Jednak jakoś dajemy sobie radę. Mąż bardzo się angażuje :) W ogóle jest tak zakochany w córce <3 A Sylwester u nas też będzie w piżamie :) Teraz mam plan, że zrobię sobie na tą okazję paznokcie :D Zobaczymy czy zdążę zanim Ada się obudzi :)

czarnaiwi, mariannna lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mam nadzieje, ze nie :D ale jest taka mozliwosc, zreszta nie raz pisałam, ze znając mnie to tak będzie ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też takie puchniecie/ puchłyście? mam stopy jak serdelki, w kapcie nie wchodzę. I dziwne, bo jedna stopa bardziej...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka ja tak samo. Puchne przez całą ciąże, ale ostatnie dwa tygodnie to już dramat. Jak muszę wyjść wieczorem, to tylko w butach męża :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:03

Elmuszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie puchnie na szczęście ale jak nie urodzę do terminu z usg to zamierzam powiedzieć lekarzowi że nogi mi puchną jak serdele, serce mi bije że prawie wyskoczy, dzieciak się praktycznie nie rusza i ma mi już zaraz natychmiast dawać skierowanie na wywołanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 22:07

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel no mi takie wielkie gluta wyleciały że nie dało się nie zauważyć, zresztą poczułam jak mi coś się wyslizguje:)
    Ja pachnąc nie puchne ale za to jestem głodna bez przerwy. Zjem obiad, położę się, 30min i ja już jestem głodna... staram się nie jeść dużo ale jak za długo nie zjem to aż mi słabo. W 1 i 2 trymestrze jedzenie mogłoby nie istnieć dla mnie A Od kilku dni to lodówki nie nadążam uzupelniac;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu piszę odciagajac pokarm... Mała nie chce spać :( Walczymy od 23 i nic. A to siku, a to kupa, a to znowu siku i cała do przebrania... W dzień tak ładnie śpi, a w nocy takie akcje.

Zobaczycie po porodzie jska jest opuchlizna. Wczoraj miałam nogi jak banie!! Czytałam, że tydzień dwa i powinno ustąpić. Ciekawe ile będzie na wadze jak już zejdzie ta woda. Teraz zostały mi 4 kg ciążowe. Myślę, że całkiem ok. Brzuszek jeszcze jest, ale zmniejsza się na szczęście :)

Elmuszka lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel to ze lekarz Twoj Ci da na wywolanie skierowanie to nie znaczy ze w szpitalu wywołają bez wskazań.. ;)

U mnie cisza :) bedzie styczniowe dziecko. Ktos rodzi?

Ja nie puchne, przynajmniej nie jakos znacznie. Moze ciut palce u rak ale ze normalnie mam szczupaki to wcale tego jie widac. W poprzedniej ciazy tez nie puchlam, po porodzie rowniez ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 09:31

spaceangel lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    My po ważeniu mały przybiera,więc jest dobrze:) w środę wizyta u pediatry.

Lecę zaraz gotować rosołek i co nieco przygotować na wieczór.

A Wam wszystkim życzymy z Olafkiem szczęśliwego nowego roku. Mamusiom z dzidziusiami na rękach życzymy by maluchy się zdrowo chowały i ładnie rosły a Mamusiom z dzidziusiami w brzuszkach szczęśliwych i szybkich rozwiązań i zdrowych dzieciaczków.:):):) Oraz spełnienia wszystkich marzeń,zdrowia i wszystkiego dobrego w nowym roku.
    I szampańskiej piccolowej zabawy wieczorem ;)

Lisa24, Seli, czarnaiwi, Mammamia11, OlinkaO lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również życzymy dużo zdrowia i szczęśliwego Nowego Roku!;) oby dzidziusie dały Wam w tą noc odpocząć i się zrelaksować przy sylwestrze w TVN czy tam TVP, kto co woli :P a dziewczynom w dwupaku, żebyśmy wszystkie już tak wytrzymały do tej północy ;) a potem niech się dzieje wola nieba :D „bawcie się dobrze” :D

Kendy, Mammamia11, czarnaiwi lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel to ze lekarz Twoj Ci da na wywolanie skierowanie to nie znaczy ze w szpitalu wywołają bez wskazań.. ;)

U mnie cisza :) bedzie styczniowe dziecko. Ktos rodzi?

Ja nie puchne, przynajmniej nie jakos znacznie. Moze ciut palce u rak ale ze normalnie mam szczupaki to wcale tego jie widac. W poprzedniej ciazy tez nie puchlam, po porodzie rowniez ;)
    Liczę na to że wskazaniem będą moje wyimaginowane przypadłości które akurat ujawniają się tylko w domu niestety :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w szpitalu je dobrze zweryfikują :D :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już mogłabym urodzić, znudziło mi się chodzenie z takim bandziorem itp :D ale coś mi się wydaje, że Młoda w ogóle nie ma tego w planach... czuję, że będzie sporo po terminie ;d ostatnio pierwszy raz przyśniło mi się, że urodziłam i było to 17 stycznia... i coraz częściej zaczynam myśleć, że to proroczy sen :D

czarnaiwi lubi tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, no ja już nie mogę patrzeć na te moje serdelki, gorzej że po nocy wcale nie jest lepiej. Ty nosisz buty mężowe, a ja skarpety podkradam!
    Czuję się jak Grabowski w "Dniu Świra"- pamiętacie tę scenę?
    https://www.youtube.com/watch?v=igwtfSpWjVU

Ja również życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku- rozpakowanym Mamusiom wielu przespanych nocy, mało zmartwień, dużo szczęście.
    Dziewczynom z brzuszkami życzę żeby dzisiaj NIC SIĘ NIE WYDARZYŁO :P jak już któraś chce wystartować, to najprędzej jutro rano :P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym roku. :)

Jak dla.mnie juz po 24 moze sie cos zacząć :p mała tak mnie ciagle tłucze po pecherzu ze masakra, no i brzuch taki juz odstający, naciągnieta skóra, nie wyobrażam sobie chodzic do terminu, tymbardziej ze maleć nie będzie tylko rosnąć

Elmuszka, czarnaiwi lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnego wieczoru dla wszystkich;)

M&M
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku :)

spaceangel lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku !

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego roku wam wszystkim:)

Nasze dzieciaczki które jeszcze nie wykluly się będą najstarsze w klasie, to pewne:)
    T będzie dobry rok:)

f2w3s65gplfl3em1.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ