X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, czasami się tak szybko dzieje, ze nigdy nic nie wiadomo ;)

Martoszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w nowym roku ;) dzis mialam miec termin...

A juz mamy pierwszego styczniaka :) i sallvie pewnie zaraz urodzi drugiego :) na trzeciego dzis tez sie zanosi wiec lawina znow ruszyla :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto urodził?Kto urodzi ? Dziewczyny aktywne na Facebooku chyba.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzila Yammi :)

Jak macie sie w nowym roku? Mojemu sie wydluza ciagle czas niespania i od 10 do 17 nie spal. Teraz po krotkim spacerze odpadl...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluję świeżo upieczonej mamusi :)

Seli
    Nowy rok na spokojnie zaczęliśmy. Lenimy się w domku. To długo Gabryś już nie śpi. Mój to śpioszek póki co jakby dziecka nie było ale i pieszczoszek. Grzecznie śpi w łóżeczku ale lubi sie też tulić. Uwielbia spać na rękach i lubi moje kołysanki. :) Córka jak była malutka złościła sie gdy śpiewałam :)A ja całą ciążę uczyłam się kołysanek :). Za to synkowi podoba się mamy śpiewanie,uspokaja się:) wiadomo kobietom trudniej dogodzić:)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam ale nie piszę ostatnio nic.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny ;) To będzie wyjątkowy rok <3

U mnie tylko spinanie brzucha i młody tak daje popalić, że coraz częściej jego ruchy bolą.. jak piętą przejedzie koło żeber to aż podskakuje.. Aż mąż się mnie pyta co się dzieje.
    Jak nic się nie ruszy do 11.01 to dostanę skierowanie do szpitala. Tylko u nas jeszcze nie otworzyli patologii po remoncie i przyjmują dopiero jak jest akcja i nie wiadomo czy już będzie otwarta czy nie i czy będę musiała jechać gdzieś indziej.. bez sensu ;/

@Kendy
    Styczniowe już są rok młodsze od Waszych ;) Ale najstarsze w klasie ;D

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt:) pokręciłam:)
    To życzę by się ruszyło do 11.01.

A jak tam reszta dziewczyn zaczęła nowy rok? Jak samopoczucie i dzieciaczki w brzuszkach? A jak te urodzone się mają?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tej 17 zamknal oczy na 10minut i nie spal dalej do 18.30... i obudzil sie godzine pozniej. Kapiel, masaz i cyc i nie spi tak od tej 19.30... takze dziesiatej rano spal godzine... Nie wiem czy to normalne ;p wiem, ze nocy tez nie przespi. W ogole dluzej niz 4h ciagiem nie przespal... Ale bylo tak, ze sie budzil, zjadl, zmiana pieluchy i spac.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julka tez na razie ma etap kupka-cyc-spanie , okresy czuwania raczej krótki, rozbudza sie przy kapieli i po niej jest baatdzo uspokojna i grzecznie z otwartymi oczami lezy i podziwia swiat :P

Nie kupilam przewijaka ale chyba kupię ten podstawowy z ikei bo przebieranie na kanapie zabija moje plecy, nie mamy poki co lozeczka drewnianego wiec nie moge jak z synkiem miec takiego zakladanego na lozeczko...

Jestem tak wymeczona, ze dzis przespalam budzik o 4 ( ustawiam co 3 godz na karmienie) no i pospalysmy ciagiem 5 godzin,ale skoro Mała nie budziła sie tzn ze chyba nie byla glodna..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,witam w nowym roku:) ja teoretycznie miałam pierwszy termin na 13 stycznia,ale że zaszlam w ciążę po poronieniu od razu to ciągle te terminy z USG się zmieniały. Miała być wigilia,potem sylwester,ale tak się w sumie udalo że dotrwaliśmy do nowego roku. A teraz juz bym chciała żeby to nastąpiło. Nowy rok, stukneła 30. A ja czuję się jak słoń,moje obrzęki-stopy, twarz- spuchnięta niemiłosiernie. Pewnie i tak będzie cesarka,więc po co czekać.. niby skurcze m,ciągle wilgotno w majtusiach,ale to jeszcze nie to. Mógłbyś już synku wychodzić:)

zem3anlis7huurhv.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniac_marzenia liczy sie termin z usg z ok.12tc innne potem sie nie licza ;)

Czarnaiwi taki tryb najlepszy ;) czerp z niego hehehe

U nas w koncu sen! Szum fal i glaskanie uspokoilo go.

dZhdp1.png

• Bobisia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie nowy rok jak zawsze nastraja mnie do przemyśleń. Ciesze się ze dotrwalam do 2019 teraz czekam aż mój synek zapragnie wyjść.
    A tak po za tym życzę Wam kochane wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku. Pociechy z dzieci. Poslusznego i kochającego meza/ partnera. Dużo zdrowia, szczęścia. :):)

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Goniac_marzenia liczy sie termin z usg z ok.12tc innne potem sie nie licza ;)

Czarnaiwi taki tryb najlepszy ;) czerp z niego hehehe

U nas w koncu sen! Szum fal i glaskanie uspokoilo go.
    No pewnie mu się nie spieszy,ale mi tak:) pracowałam do 9 miesiąca a teraz nie mogę ustać na nogach,takie spuchnięte. Macie jakieś sposoby? I zastanawiają mnie te wilgotne majtusie, dużo śluzu gestego,ale żadnego czopu nie zauwazylam

zem3anlis7huurhv.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia mi obrzęki stóp maleją przy masażu, wiec cały czas męczę męża ;)

klz99vvjhysycx8i.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Goniąc marzenia mi obrzęki stóp maleją przy masażu, wiec cały czas męczę męża ;)
    Co dzień masuje,dodatkowo te okropne zastrzyki przeciwzakrzepowe,od których moja dupa to jeden wielki siniak. Ale masaż na mnie działa tylko relaksacyjnie

zem3anlis7huurhv.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Co dzień masuje,dodatkowo te okropne zastrzyki przeciwzakrzepowe,od których moja dupa to jeden wielki siniak. Ale masaż na mnie działa tylko relaksacyjnie

Na mnie działa tylko to :( a może chłodna woda, probowalas?

Jutro wizytujemy ;) nie mogę się już doczekac

Martoszka, jak tam się u Ciebie rozwinęła sytuacja ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 23:24

Ewelinaaaa lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie nie działa ani woda, ani masaż, ani leżenie :( dziś idę na USG, to przy okazji zajdę do położnej...

Dwj znać Lisa po wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 10:20

Lisa24 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Ja dzis sama, powiem Wam, ze brakowalo mi spokoju :p kocizna celebruje moja uwage, mlody podobnie. Wypilam kawke i zbieram sie do ogarniania. Nie wiem co na obiad. Chyba udka zrobie ;p

Pogoda jest mega koszmarna, spaceru na pewno dzis nie bedzie, do sklepu tez nie wyjdziemy...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    My zaraz do pediatry na wizytę .

Lisa powodzenia,czekam na wieści.
    Elmuszka powodzenia na USG.

Czarnaiwi
    Mój przy kąpieli krzyczy,nie lubi:) ale po kąpieli jest fajnie w milusim kocyku przy cycu:)
    Przewijak mam na łóżeczku jest super jak dla mnie ,mega wygoda ,idealna wysokość. Ten szpitalny był za niski..przewijać tam małego po CC to była tragedia .Mój w nocy też potrafi spać ciągiem 4 godziny bez jedzenia .Położna uspokajała ze tak może być więc ok.

Cały czas mi się wydaje,że mocniej już nie da się kochać a z każdym dniem chyba kocham jeszcze mocniej te moje dzieciaki❤

Seli
    U nas też dziś zimno i wieje. Jutro jak będzie ładniej wybierzemy się na pierwszy spacer wozkowy.Dziś mały łyknie powietrza tyle co do auta i z.
    Ja narazie jeszcze też mam męża,w piątek sama już.

Miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 11:06

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u nas leje... I to jak... Dawno takiej ulewy nie bylo.

dZhdp1.png

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ