Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Czytałam, że te tabletki mają sporo nieciekawych skutków ubocznych :-(
    wiesz co no siostrze nic nie dolegało po tygodniu nie całym pokarm zanikł prawie do zera ale wiadomo to jednak leki co jednemu nie zaszkodzi drugiemu może. Podpytaj lekarza może coś doradzi

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Agnuka trzymam kciuki!! Mammamia to jakaś odmiana zazwyczaj się chłopcy śpieszą na świat a dziewczyny nie bardzo :D

Chyba po mnie ma to że wszystko na odwrót i po swojemu:) haha;) no chyba że okaże się ze jest dziewczynka:) to by były jaja;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka bromergon ma kiepskie skutki uboczne ale są droższe dostinex i one są super, sama brałam. Takze ja bym wolała wziac te tabletki zamiast się meczyc laktatorem, ktorym pobudzasz pewnie jeszcze bardziej produkcje. Najlepiej sciagaj tylko do uczucia ulgi i recznie albo recznym

Magdoczka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mi ucięło.... u mnie po dwóch tygodniach fatalnego samopoczucia, totalnej niemocy, bólu każdego fragmentu ciała EUREKA :D od dwóch dni jestem na najwyższych obrotach sprzątanie, gotowanie, układanie, zakupy!!

wieczorami brzuch boli jak na okres, promieniuje do krzyża, brzuch twardy ale takie dolegliwości mam od 2 tygodni ;/ od tygodnia mega duuuzo śluzu. już bym chciała urodzić ....

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zahamowanie laktacji pij ok 4 szklanki szałwii. Takie zalecenia dala polozna laktacyjna dziewczynie, ktora nie chciała karmic.

Agnuka trzymam kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:24

Magdoczka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Magdoczka bromergon ma kiepskie skutki uboczne ale są droższe dostinex i one są super, sama brałam. Takze ja bym wolała wziac te tabletki zamiast się meczyc laktatorem, ktorym pobudzasz pewnie jeszcze bardziej produkcje. Najlepiej sciagaj tylko do uczucia ulgi i recznie albo recznym

Jak ściągam do uczucia ulgi, to mam zastoje :-( Rozważę te tabletki. Dzięki, kochana :*

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Na zahamowanie laktacji pij ok 4 szklanki szałwii. Takie zalecenia dala polozna laktacyjna dziewczynie, ktora nie chciała karmic.

Agnuka trzymam kciuki!!

Właśnie od wczoraj piję, zobaczymy czy zadziała :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Ewela1234 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Jestem w 7tyg serduszko ladnie bije z racji ze to moja druga ciaza pierwsza poronilam poprosilam o luteine na podtrzymanie ciąży i moje pytanie czy któraś z Was sie spotkala ze zlymi skutkami po tym boje sie zeby tez nie zaszkodzilo

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1234 wrote:
    Hej.Jestem w 7tyg serduszko ladnie bije z racji ze to moja druga ciaza pierwsza poronilam poprosilam o luteine na podtrzymanie ciąży i moje pytanie czy któraś z Was sie spotkala ze zlymi skutkami po tym boje sie zeby tez nie zaszkodzilo
    Prawie całą ciążę brałam luteinę, wszystko ok ;) dużo kobiet bierze luteine albo duphaston ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela1234 wrote:
    Złe skutki luteiny ? Niee no chyba że jeżeli masz dopochwowo a boisz się ze coś "uszkodzisz" wsadzając to popros o zamianę na duphaston. Każda z nas na pewnym etapie brała co najwyżej śluzu ci dojdzie więcej. Luteina podtrzymuje ciążę nie szkodzi więc się nie przejmuj

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Złe skutki luteiny ? Niee no chyba że jeżeli masz dopochwowo a boisz się ze coś "uszkodzisz" wsadzając to popros o zamianę na duphaston. Każda z nas na pewnym etapie brała co najwyżej śluzu ci dojdzie więcej. Luteina podtrzymuje ciążę nie szkodzi więc się nie przejmuj

Dopochwowa chyba najlepsza :P i nie ma co uszkodzić :P podobno podjęzykowa może wzmagać mdłości, a jeszcze jak bywają wymioty to się nie będzie wchłaniać.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie witałam się dziś... Ale jakoś tak zajmowałam się innymi rzeczami ;) I nie nadrobię bo idę robić kolację, a tak zajrzałam.

Chyba będę tu rzadziej zaglądać już ;) w ciągu dnia po prostu cieszę się czasem z synkiem, albo chwilą dla siebie. Poza tym ogarniam mieszkanie, gotuje, piekę, mamy spacerki codziennie... I jakoś nie sądziłam, że tak to będzie wyglądać. Mówią o sprzątaniu, o zimnej kawie... Ani razu przy małym zimnej nie piłam :P a chata zawsze wysprzątana. Albo mi się tak trafiło... Albo jestem zorganizowana :P mały mało śpi w ciągu dnia, bywa,że i w nocy nie, ale czas jest na wszystko. Fajny czas jest :) Szkoda,że nie można go zatrzymać ;)

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje w szpitalu:) na ktg skurcze niewielkie ale nie podoba jej się coś tam, jakieś punkty, wyszlo 8/10 I kazała zostać na obserwacji i kto co dwie godziny. Mają usg zrobić i zadecydować. Do tego 4cm rozwarcia i podwyższone cisnienie;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie witałam się dziś... Ale jakoś tak zajmowałam się innymi rzeczami ;) I nie nadrobię bo idę robić kolację, a tak zajrzałam.

Chyba będę tu rzadziej zaglądać już ;) w ciągu dnia po prostu cieszę się czasem z synkiem, albo chwilą dla siebie. Poza tym ogarniam mieszkanie, gotuje, piekę, mamy spacerki codziennie... I jakoś nie sądziłam, że tak to będzie wyglądać. Mówią o sprzątaniu, o zimnej kawie... Ani razu przy małym zimnej nie piłam :P a chata zawsze wysprzątana. Albo mi się tak trafiło... Albo jestem zorganizowana :P mały mało śpi w ciągu dnia, bywa,że i w nocy nie, ale czas jest na wszystko. Fajny czas jest :) Szkoda,że nie można go zatrzymać ;)
    No szkoda,że nie można zatrzymać. To najpiękniejszy okres w życiu. Czas z córką w domu na macierzyńskim też najlepiej wspominam .
    Ja też narazie radzę sobie ze wszystkim . Kwestia dobrej organizacji. Im więcej masz na głowie tym lepiej jesteś zorganizowana :)ale zobaczymy jak będzie jak mały będzie bardziej absorbujący przy ząbkowaniu czy kolkach a może będzie ok oby:).

Mammamia
    No to powodzenia. Pewnie już wyjdziesz,ze szpitala z dzidzia. Dobrze,że Cię zostawia pod kontrolą.

Agnuka
    Za Ciebie też kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 18:45

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zastanawiam się jak to z tymi kolkami, bo mój nie ma :P i nie wiem czy jeszcze się pojawią czy nie...Póki co nie mamy z tym problemu. Domyślam się, że przy ząbkowaniu będzie szał ;) ale później... Zabawy będą fajne, na pewno znajdzie się czas i na inne rzeczy.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle ze to nie kwestia organizacji bo moj sie darl cale dnie do 4msc,.wiec jak niby mialam cokolwiek zorganizować :p są dzieci spokojniejsze a są bardziej wymagające i tyle. I potem też to widać, moj 1.5 roczniak na palcu zabaw biegal od piaskownicy do hustawki do drabinek i gadal a obok w piaskownicy siedzialo dziecko w tym samym wieku i z tępym wzrokiem wsypywalo mozolnie piasek do wiaderka całe 15minut... :D hiehie
    Są różne charakterki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 18:54

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak marudzi to biorę w chustę ;P i mogę dalej pewne rzeczy ogarniać ;)
    Szumiś też u mnie robi robotę, pozytywka itp. :)

Reni lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj mam kryzys :( cała ciąża przebiegała super fajnie, nawet ta końcówka nie jest taka straszna bo i chodzę , ruszam się robię w domu i przy sobie wszystko (oprócz prowadzenia auta bo z brzuszkiem jakoś mi niewygodnie i nie czuje się za bezpiecznie). A tu tylko telefony czy już urodziłam, czemu nie urodziłam, czemu nic się nie rusza, może zrób to może tamto... same dobre rady... aż się dzisiaj popłakałam kilka razy (co w ogóle nie w moim stylu). Najgorsze ze nie wiem czego się spodziewać, co będzie dalej... nie chce przeżyć sztucznie od zera indukowanego porodu ale nie chce tym bardziej zaszkodzić dziecku.... wiec dzisiaj dzień konsternacji, załamań, niepewności i opuchniętych od płaczu oczu.... a zegar tyka w czwartek wieczorem wizyta u lekarza, boje się ze nie będę umiała podjąć decyzji co dalej.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra w Rossmannie promocja 2+2 gratis na naturalne produkty. Sporo jest rzeczy dla dzieci - Babydream, Hipp.

OlinkaO lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka a czemu Ty masz podejmowac decyzje? Stuknie 8 dni po terminie i pewnie do szpitala Cie przyjmą, chociaz teraz te nowe przepisy to niby nie muszą. Ale jeszcze masz cale 6 dni conajmniej aby sie samo zaczelo. Wiem latwo mowic ale pamietam jak tez bylam juz zalamana w 1 ciazy kilka dni po terminie a tu dzien przed stawieniem sie do szpitala się zaczeli samo. Tego Ci życzę ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ