X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz spojrzał na moje dzisiejsze ktg "idealne ktg, zero skurczy" no hahaha <płacz>
    Jutro do szpitala trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 09:45

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ktg szału skurczowych nie było, także trochę bieda... :D i do szpitala jadę, tzn kończę dopakowywać torbę i jadę, bo oczywiście jeszcze nie miałam wszystkiego na tip top :D :D zobaczymy co mi powiedzą, ale położna też powiedziała, że brzmi to jak sączenie się wód, więc trzeba jechać do szpitala i koniec...
    a papierkiem sprawdzam odczyn ph :D internet mi powiedział, że tak można... uchwyciłam trochę tego czegoś, co wypływa ze mnie mimowolnie, nie moczu, tylko tego, co nie mogę zatrzymać i zabarwiło na granat i internet mówi, że jak granat to wody :D i to było takie przeźroczyste, wiec chyba faktycznie...
    no nic, kończe pakować manatki i jedziemy, bo to godzina drogi. Tylko wychodzi na to, że skoro skurczy nie ma, to trzeba będzie wywoływać ;<

tak, jest zawodowym żołnierzem. Ogólnie w roku zawsze ma 2 trzytygodniowe poligony, z 2 lub 3 takie dwutygodniowe lub tygodniowe. No i czasami coś jeszcze innego wpadnie, różnie to bywa.
    W tym roku akurat jego jednostka wchodzi w nowe struktury, więc jak podliczyłam rok 2018, to wyszło, że go więcej nie było, niż był w domu ;o bo miał też miesięczne delegacje zagraniczne itp, ale to wyjątkowa sytuacja, więc aż tak źle na ogól nie jest ;)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia- gratulacje! Śliczny synuś! Szybkiego powrotu do formy!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnulka, trzymam kciuki, żeby akcja się rozwinęła. Powodzenia! Zacznie się od wód, ale może się zaraz rozkręci!

Spaceangel- no masakra, ależ Ty się naczekasz i nadenerwujesz!

My w weekend przestawiliśmy w sypialni łóżko, złożyliśmy przewijak itd. Ale nie ma się czym chwalić, wszystko z innej parafii :P tyle że jest w miarę wygodnie (mam nadzieję).
    Jutro pierwsze KTG i wizyta.

A ja chciałam zapytać dziewczyn, które już urodziły- macie jakieś porady co do wyprawki? Miałyście czegoś za mało, za dużo? Co się kompletnie nie przydało?

Agnuka lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka może sie zestresujesz i same skurcze przyjdą :D poskaczesz na piłce, może wody pójdą bardziej spektakularnie i się rozkręci :) powodzenia

Spaceangel w Twoim tyg w poprzedniej ciazy tez nie mialam skurczy. Dopiero pierwsze kilka co 20min 3 dni przed, 2 dni przed to samo i dzien przed wieczorem tez kladlam sie spac ze skurczami co 20min a obudzilam sie o 3 ze skurczami co 7-5min ;) o 4 poszly wody. Takze nic nie jest przesadzone mimo braku skurczow :)
    Ja to sie boje ze mi tymi rozkurczowymi tak wyciszyli te skurcze ze tez bedziemy wywolywac :o oby nie

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka u mnie totalnie nie sprawdzily sie pokrowce materialowe na przewijak,chyba ze mialabym ich conajmniej kilka, prawie lrzy kazdej zmianie pieluszki jest siku i caly przewijak mokry :P wole miec pieluszke tetrowa albo recznik papierowy pod reka :P na przewijaku polozylam poduszke tak, ze glowa dziecka jest odizolowana od tej ceratki a tak jest latwiej utrzymać w czystosci.

Aaa i wogole nie korzystam z kaftanikow- ale to juz w ciazy wiedzialam, ze sie nie przydadza.

Elmuszka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, z ubranek u nas sprawdzają się tylko body i pajace. Najlepiej rozpinana pośrodku. Szybko i sprawnie się przewija czy przebiera dziecko.
    Ja zrobiłam największy błąd świata, że nie kupiłam wcześniej laktatora. Wszędzie mówili: po co ci, szkoda kasy, przystawisz dziecko i już.. Wypisali nas ze szpitala przed samymi świętami. W święta pojawił się nawał, dziecko źle ssało albo ja źle przystawialam i ja zostałam sama z pogryzionymi do krwi piersiami i bolesnymi zastojami..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak zatrzymać laktację? :-( Ja zaraz zwariuję od tego wiszenia na laktatorze. Zamiast zajmować się dzieckiem, to ja siedzę przy dojarce albo smaruję piersi lekiem i czekam aż wsiąknie albo polewam wodą albo inne zalecenia..
    W internetach piszą, żeby ściągać mniej i rzadziej, ale u mnie robią się z tego powodu zastoje.. Nie mam dużo mleka - z jednej piersi idzie ok. 40 ml, z drugiej 20 ml. Ale chcę to zatrzymać i zająć się dzieckiem, a nie być wkur..ną i sfrustrowaną matką :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka moja siostra dostała tabletki na zahamowanie laktacji domowe sposoby nie działały. Ona nie mogła karmić bo młody miał skazę białkową

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr pocieszyłaś mnie do jutra jeszcze trochę czasu. może...? :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Ależ ja się nie mogę nadziwić ile już od rana zrobiłam:)wróciłam do formy. Chatka posprzątana, córka do szkoły wyprawiona,pranie poprane powieszone, mały ogarnięty,wizyta położnej zaliczona,pranie poskładane,poprasowane ciuszki małego ,zupka się gotuje,i to nie od 6 na nogach. Do 9 spaliśmy. Wzięłam dzieciaki do wyrka i dosypialismy.:)Od dziś sama na placu boju :) mąż w pracy.
    W ciąży wszystko mnie przerastało...ale było ciężko. Zaraz i Wy Ciężarne będziecie tak latać po chacie,jeszcze chwila.

Katepr,Agnuka,Lisa24,Spaceangel trzymam kciuki za szybkie rozwinięcie akcji. Czekamy na kolejne dzieciaczki...dziewczynki same hehe:)
    Chłopcy się tak wyrwali :)

Elmuszka
    Napewno warto mieć min 2reczniki kąpielowe i kocyki. Przy pierwszej kąpieli synuś obsiusiał ręcznik,dobrze że miałam drugi :)kocyka też sporo używam. Jeśli planujesz karmić piersią , staniki do karmienia wygoda też kilka by świeże mieć bo to mlekiem się zaleje ...i wkładki laktacyjne idą bardzo. Fajnie sprawdzają mi się też podkłady takie mniejsze 40x60 do przewijania i w domu i w szpitalu scielilam na przewijak w razie ubrudzenia wyrzucasz i zakładasz nowy . Są fajne nie przemakają i przewijak czysciutki a dziecko ma mieciutko i ciepło i nie przykleja się gołym ciałkiem do przewijaka .Z ubranek do spania używam pajaca. Zwróć uwagę jak dziewczyny mówią by był rozpinany w kroku. Wygodnie się przewija.A na dzień lubię albo body na długi i półśpiochy albo śpiochy rozpinane w kroku i body/ kaftanik. Najwygodniej .I bawełna oddycha,welurki ja sobie daruje.Dobrze mieć sporo pieluszek tetrowych.Sól fizjokogiczna do przemywania oczu i płatki kosmetyczne. W sumie narazie wszystko co kupiłam mi się przydaje...więc chyba rozsądne zakupy co do wyprawki.:)I mam i pościel i rożek i kocyki. Na noc dla mojego spokoju zawijam malucha w rożek lub kocyk. W dzień śpi w pościeli pod moim okiem. I chwale sobie takie rozwiązanie :)

Magdoczka
    Może być ciężko tak samej. Ja przy córce brałam tabletki na wysuszenie pokarmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:20

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    23.04 po długim wywoływaniu porodu,ostatecznie cięciu cesarskim przyszedł na świat mój 3,4 kg Smyk- Nikoś:)
    Gratuluję, wszystkiego dobrego!

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na piątek, brzuch się napina coraz częściej, cały brzuch ciągnie w dół, chodzić się nie da... jedziemy dzis na kolejne ktg oby coś się działo już bo ja nie daje rady:)
    Synek wgl się do nas nie śpieszy;) wszystkie ruchy jego już są trochę nie przyjemne, dokucza wszystko..

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27
    Mammamia
    Na was też już czas:) niech się cos ruszy,życze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:17

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dzięki, ale jak na złość nic sie nie dzieje, dziś trochę okresowo brzuch boli, troche plecy, ale takie bóle mam co jakisz czas... Już nie mogę sobie miejsca znaleźć, no ale w piątek na ktg jak nic sie nie wydarzy i zobaczymy.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przyjęli mnie do szpitala, idę na trakt porodowy ;)
    Trzymajcie kciuki! Rozwarcie narazie tylko 2,5 cm i ani pół skurczu ;/

Magdoczka, Lisa24, Reni lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka trzymam kciuki!! Mammamia to jakaś odmiana zazwyczaj się chłopcy śpieszą na świat a dziewczyny nie bardzo :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka trzymam kciuki!
    Też mi wszyscy mówili że jak chłopak to nie dotrzymam do terminu, a póki co termin na piątek :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Magdoczka moja siostra dostała tabletki na zahamowanie laktacji domowe sposoby nie działały. Ona nie mogła karmić bo młody miał skazę białkową

Czytałam, że te tabletki mają sporo nieciekawych skutków ubocznych :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka kciuki :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ