X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Kendy, spóźnili się godzinę i 15 minut.. A nie mieli daleko.. To rodzina od strony męża, więc nie za bardzo mogłam cokolwiek powiedzieć.
    Jak to skok, to te skoki mnie wykończą :-(

Spaceangel, my się zastanawialiśmy nad tą szczepionką, ale ostatecznie nie wzięliśmy. Znajoma położna mówiła, że dobrze jest wziąć, jak planuje się dziecko do żłobka wysłać albo generalnie jak dziecko przebywa dużo z innymi dziećmi.
    Wiesz synek kuzynki nie chodził do żłobka i najprawdopodobniej zaraził się od jakiegoś dziecka na placu zabaw.. to loteria niestety :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila też już gaworzy podoba jej się szafka nad przewijakiem i do niej gada i uśmiechy wysyła :D

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam nawet nie wiem kiedy, minął wczoraj miesiąc :)

Katarek coraz mniejszy, w sumie to zostało bardziej takie jak od mleka, bo jej zalatuje często.. ale chyba podjade do pediatry żeby ją posłuchała na koniec, żeby się upewnić czy na pewno ma czysto :)
    Odstawiliśmy żelazo i wysypka prawie już zniknęła.. wiec znaleźliśmy przyczynę, muszę się teraz skonsultować czy odstawiamy i sprawdzany morfologie czy zmieniamy lek na jakąś inna firmę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:37

Magdoczka, Seli, Kendy lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne torty ;) ja w sumie swój ostatni piekłam jeszcze przed ciaza.. mam kilka na koncie ale nie za wiele ;P
    Podziwiam Kendy ze udało Ci się ogarnąć tyle ;) ja ostatnio na urodziny męża jak przyszli znajomi trochę przystopowałam i zamówiliśmy pizzę i kupiliśmy ciasto ;p zrobiłam tylko sałatkę i tortillę. ale mieliśmy dwie imprezy pod rząd, dzień wcześniej dla rodziców zrobiłam chociaż tartę i dwie sałatki xd wiec nie miałam takich wyrzutów sumienia
    U nas znajomi szukali lokalu na chrzciny na święta i nic nie znaleźli, wszystko wyzajmowane, ale w Krakowie i okolicy ogólnie jest masakra z terminami :/ wiec trrzymam kciuki :D ale myśle ze to dobra decyzja

U nas Hania dzisiaj tez rządzi cały dzień.. śpi ładnie ale w trakcie czuwania bardzo markotna, płacze bez powodu i chce być na rękach non stop. Jedyne co jej się podoba to inhalacja właśnie;p a no i cyc.. wiadomo

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy super torty ;) wygladaja bardzo smacznie.

No Gabol daje takie popisy dzis... placze i czeka na reakcjd. I potrafi sie smiac jak nie reaguje tylko gadam. A i wymysli sobie, ze mamy go nie brac na rece... tylko on chce lezec. Tak manipuluje, ze masakra ;p
    U nas jutro 3 miesiace :D dzis rowno 13 tygodni minelo od porodu ;p zaczynamy 14... jak to leci.

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :D ja zaczynam cudownym nastrojem kolejny tydzien <3 dzis Gabrys konczy 3 miesiace !! Jak to zlecialo!
    Ostatnio coraz czesciej spi ciagiem 5-6 godzin i po 3 ;) duzo pogaduje, smieje sie na glos i wczoraj dostalam kilka calusow i jednego takiego, ze przyssal sie do policzka <3 i to nie z glodu! ;) wczesniej ja go wycalowywalam, a jak sie pochylalam nad nim to probowal moja twarz do siebie przyciagac. Jaaaa jest kochany <3

Kendy, olkakarolka, Lisa24, Magdoczka, Elmuszka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają chustę do noszenia, która firmę polecacie?? Hania chce być noszona tylko pionowo, a nie chce jej tak pionizować.. może chusta by pomogła

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dziewczyny, które mają chustę do noszenia, która firmę polecacie?? Hania chce być noszona tylko pionowo, a nie chce jej tak pionizować.. może chusta by pomogła

Ja mam lennylamba "moja pierwsza" malo uzywam ale jest bardzo fajna, mi odpowiada ;) mlody tez lubi. Ale innych nie kupowalam ;)

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Seli ;) chyba się skuszę w takim razie

klz99vvjhysycx8i.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was brała jakieś preparaty na poprawę laktacji?

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka ja używałam fermaltikiera :) i polecam :P a rozkręcałam laktacje bez dziedzica samym laktatorem i ręcznie, a po trzech dniach było go już dość dużo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 13:10

Martoszka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się zastanawiam nad nim. Został mi polecony jakiś inny specyfik ale zgubiłam kartkę z nazwą :-P

M&M
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka też polecam Femaltiker. U mnie super się sprawdził.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam jeszcze mom-a ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Femaltiker o smaku karmelu stosowałam jakieś 2 tygodnie. Powiem tak w smaku pyszny ale co do rezultatów to powiem że nie widziałam żadnej różnicy w ilości ściąganego pokarmu ani przed ani w trakcie ani po a że jest dosyć drogi to dałam sobie spokój. Lepiej chyba sobie po prostu słód jęczmienny zorganizować to główny składnik femaltikera

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez femaltiker ale wypiłam tylko dwie saszetki bo mi akurat strasznie nie smakował.. ale ja nie przepadam za karmelem a kupował mąż i nir zwrócił uwagi.. ;p

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez duza roznice widze po tym jak pije duzo wody :p i nie schizowanie, ze nie ma sie pokarmu. Ja nie przywiazuje do tego wagi i nie mam kryzysow, a na forum karmiacych widzialam jak kobitki pisza to im bardziej chcialy sobie polepszyc i sie na tym skupialy to bylo gorzej ;p

Zauwazylam, ze jak mam kiepski dzien i duzo stresow to mam rzeczywiscie mniej.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wody to się zgadzam trzeba dużo pić. Pić mi się bardzo chce o jedzeniu nie mówiąc :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie !
    Co tam u Was ciekawego?
    U nas bez zmian ...akcja " cyc" dalej trwa. Mały je w dzień co godzinę albo i pół i tylko przy cycku się uspokaja i usypia. Zaśnięcie w inny sposób graniczy z cudem . Jeszcze na spacerze póki co ( tfu tfu) fajnie śpi.W nocy też cyc musi być w zasięgu.
    Dziś mam umówionego fryzjera ,mąż mi fundnał bym sie zrelakswała i zrobiła coś dla siebie...ale ciągle sie waham czy iść jak mały taki marudny. Mąż uparcie każe iść mówi ,że da radę...ale siedzieć tam i sie stresowac bezsensu. Mam nadzieję że to przejściowe i małemu minie. Nie mam nic przeciwko siedzeniu z małym przy piersi ( choc moje sutki zdecydowanie już mają ;))ale tak się nie da funkcjonować. Czy do lekarza czy do dentysty muszę iść( znowu mi plomba wypadła,zmieniam dentystę) i jutro zgłosiłam się do pomocy na balu karnawałowym córki..chciałam zrobić coś dla niej i spędzić z nią czas.Wiec i mały musi jakoś dać radę. Wierzę że w końcu to jakoś się unormuje zwalam to na skok,około mca też tak miał.
    No nic jak sie zdecyduje pójść,moich chłopaków czeka dziś długi spacer.
    Ja nawet sutki bym podleczyła przez czas fryzjera bo nawet nie smaruje ostatnio bo nie mam jak.
    Jeszcze stroj muszę córce na jutro zrobić,dobrze że pomysł już mam to pół sukcesu gorzej z wykonaniem przy tym czorciku małym

Szukaliśmy wczoraj lokalu na chrzciny ale dupa blada, nic nie ma. więc robimy w domu ale myślimy o cateringu . Albo catering albo Kongo na102:):);)

Tak przy kp duzo trzeba pić wody ja piję bo mi się ciągle chce...na brak apetytu też nie narzekam.;)

Chusty nie mamy ale mamy takie nosidełko biodrowe..super wygoda sprawa wczoraj trochę nosiłam małego po domu.

Lisa,Seli
    Dziękuję.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 12:11

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy też tak nie lubią obcinania paznokci ?? Ile ja się muszę przy tym nagimnastykowac. :) Czekam az dobrze usnie,próbuje obciąć mu na śpiocha a już przy pierwszym się budzi ,złości,macha rekami i nogami...a kurcze tak mu rosna ze co chwilę drapie..obcinam jakos co 3 dni.
    Przy cycku pewnie by spał ale znowu przy cycku nie ma jak ułożenie nie takie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ