X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, mojemu też tak szybko rosną paznokcie i też ciężko mu obciąć :) Obcinamy właśnie podczas karmienia - mąż podaje mu butlę, a ja obcinam. I nie zawsze jest łatwo ;-)
    Koniecznie idź do fryzjera. Odpoczniesz chwilę od dzieci i się zrelaksujesz :) Mnie też mąż umówił do fryzjera w zeszłym tygodniu z okazji urodzin. Spędzilam tam 4 h (pasemka i odcięcie) i pierwszy raz wyszłam od niego niezadowolona.
    My wczoraj pożegnaliśmy na dobre rozmiar 62 - ostatni pajac, będący takim większym 62 jets już za mały. Założyłam pajaca 68, a ten już na styk :-D

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to jakoś nie możemy ogarnąć się ze chrzcinami. Ale będziemy robić w mieszkaniu i zamówimy catering. Ok. 18 osób z najbliższej rodziny powinno się zmieścić :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie słabo piję. I z jedzeniem też tak sobie.
    Moja miałam tylko raz obcinane paznokcie. Ale ja to na śpiocha robiłam i dobrze poszło.
    My wczoraj miałyśmy problem z kupką. Bardzo długo nie robiła i musiałyśmy użyć czopka, a o 2 katastrofa :-P:-)

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    Szkoda ze nie byłaś zadowolona aleja też nigdy nie jestem :) a cudów niewymagam. Strasznie ciężko o dobrego fryzjera i
    dentyste.Ja naiwnie liczę ze wystarcza mi.max 2 i pół godziny hehe . Aaaaa ide.nawet dziś grzeczny synuś ..spał w wózku ładnie w domu i rzadziej dziś cycek jest więc myślę że dadzą radę.A ja muszę ogarnąć te moje włosy wreszcie.
    U mnie na chrzciny tez cos koło tego 18-20 osób. A szkoda mi kilku dni w kuchni i jeszcze kilku na zakupach i jeszcze kilku na sprzątaniu. Mały najważniejszy !

Martoszka
    Raz? Ja od wyjscia ze szpitala u rączek obcinam ciągle za to u stópek dziś pierwszy raz..wcześniej piłowałam.pilniczkiem ,bo były tak malutkie ,że nożyczkami nie dawałam rady chwycić.

Kto jest już na rozmiarze 3 ( pampersy)?

Jeśli chodzi o ciuszki...jeszcze w niektóre 62 wchodzimy ..ale wolę 68 luźniej ma.

Za to kupiłam małemu kurteczki na wiosnę .sztuk 3 i wszystkie za duże nateraz..a niby 62/68. Więc dziwne..i dalej nie mam kurtki dobrej na zaraz na cieplejsze dni. Ale mam też ciepła bluzo- kurtke ogarniemy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 14:32

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas paznokcie też obcinane na śpiocha bo inaczej nie da rady rosną jak na drożdzach :P

Ja się zaczynam znów czuć sobą.. byłam zrobić paznokcie byłam u dentysty chodzimy często z mamą na kawę i spacery przymierzam się do diety i ćwiczeń ale z czasem ciężko i z chęciami też bo młoda nie raz nie daje pospać...
    Też bym chciała do fryzjera mam siwki i trochę odrostu chciałabym na jednolity kolor trochę jaśniejszy od mojego czyli taki ciemny blond niestety mam bardzo gęste długie włosy do 3/4 pleców i jak usłyszałam ile bym musiała zapłacić to się przeżegnałam :/

U mnie bez zmian w kwestii karmienia młoda zjada 60 ml co 2 godziny oczywiście poprzedzane karmieniem z cycka. Jeżeli z cycka ściągnę więcej to zje i to i to co czasem wychodzi 110-120 :P
    Chcielibyśmy żeby nieco dłużej spała w nocy.Pierwsze karmienie wieczorne zjada 90 + cycek lub ściągnięte i wtedy śpi od 19 do 23 a potem niestety już co 2 godziny bo zjada 60 i więcej nie chce :( daje cycka przed karmieniem ale zasypia i wypluwa...

W ciągu dnia drzemkuje ze 2 razy po 2 godzinki w wózku też śpi. Chyba że ma gazy to wtedy jest bardzo marudna

Smarki już przechodzą nie jest ich dużo są mleczne/przeźroczyste ale i tak przełożyłam szczepionkę na za tydzień, usg bioderek umówiłam prywatnie będziemy mieli robione w poniedziałek.

Generalnie Emila jest teraz już bardziej kumata uśmiecha się i gada do karuzeli i szafek :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy szczepienie i teraz patrze na mojego skarba, żeby tylko temp nie dostała, przy wkłuwaniu zapłakała ale szybko po wzieciu na ręce sie uspokoiła.

Az mnie z tego wszystkiego glowa rozbolala, myslalam ze z drugim dzieckiem jest latwiej- a wcale nie jest..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj z Hanią jakąś masakrę, apogeum ostatnich dni.. niespokojna, płaczliwa, spać nie chce, uspokaja się tylko w pozycji pionowej na rękach i przy piersi. Znowu jej ciagle leci kupa:/ znowu tyłek się coraz bardziej zaczerwienia a ja jestem bezradna, zmieniam jej go co godzinę a czasami idą dwa trzy naraz bo zanim zapnę to go już ubrudzi.. zaczynam się martwić czy to nie biegunka ://

klz99vvjhysycx8i.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dopiero w sobotę jej obcinałam i tylko u rąk, bo na nogach to nic nie rosną.

Spaceangel to dużo Emilka zjada. Moja co godzinę, dwie cycka. A na noc 90 butelki lub moje ściągnięte + tyle ile do 90 brakuje i taką 90 je koło 20, potem około 24-1 w nocy, a potem 4-5 też 90, a po 7-8 już cycek.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa lepiej się skonsultuj z pediatrą, bo się mała może odwodnić jak wszystko przelatuje przez nią.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę sobie u fryzjera i mam info od córki,że chłopaki śpią więc luz.
    Jest fajnie tak wyskoczyć z chatki i zrobić coś dla siebie,zobaczę z jakim efektem:)

Lisa
    Może faktycznie wybierz się do pediatry z tą kupka jak aztak .
    A co do pupki tak o Tobie myślałam ostatnio ,że może spróbuj zamiast smarować pupke kremami po przewijaniu posypać puderkiem. Ja używam pudru babydream z Rossmana i pupka jest śliczna nawet się nie zaczerwienia. Z córką też używałam puderkow i nigdy nie miała odparzeń. U synka po sudocremie widzę zepupa gorsza trochę. Jednak kremy nawilzaja a przy mokrej kupię i braku powietrza nietrudno o odparzenia ..puder zasusza i tworzy taka warstwę ochronną.

Czarnaiwi
    Z drugim dzieckiem mam wrażenie że jest gorzej :) ja jestem bardziej przewrażliwiona i więcej wiem a im więcej wiem tym gorzej sie stresuje ..tak to u mnie działa :)

Spaceangel
    Też się zbierałam do fryzjera i ciagle czasu brak i kasy szkoda..ale w końcu trzeba się prezentowac jakoś jako mama:):):)a ja robię taki bardziej jednolity kolor coś jaśniejszego na wiosnę taki karmelowy blond chce a cowyjdziesie okaże..nigdy nie jest tak jak chce ale zawsze to coś innego :).;)fajnie ze dajesz radę zrobić coś dla siebie dla relaksu :)kurcze trzeba czasem ,:) ja ostatni razu fryzjera i na paznokciach byłam 1,5 roku temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy zwykłej mąki ziemniaczanej na pachwiny i Alantan plus krem troszkę na wargi sromowe i odbyt i też rzadko kiedy się zaczerwienia. odpukać

Martoszka to fajnie Ci córcia śpi no ale nic dziwnego jak 90 zjada w nocy tak jak mówię u mnie w nocy się kończy na 60 co 2 godziny poza tym jednym razem po kąpieli :/ Także zazdroszczę :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnuje ją z odwodnieniem, narazie nie ma żadnych objawow no i je co chwile. O 16 w końcu usneła. Zobaczymy co będzie przez noc i jak będzie tak to wyglądać to na pewno przejdziemy do pediatry.

Jakas dzisiaj padnięta jestem

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Pilnuje ją z odwodnieniem, narazie nie ma żadnych objawow no i je co chwile. O 16 w końcu usneła. Zobaczymy co będzie przez noc i jak będzie tak to wyglądać to na pewno przejdziemy do pediatry.

Jakas dzisiaj padnięta jestem
    jeżeli chodzi o zachowanie to może być pierwszy skok rozwojowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 19:13

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek dziś był baaarddo grzeczny. Ładnie spał w dzień:) może kryzys mija.. zobaczyny jak nocka.

A z fryzurki jestem bardzo zadowolona :) i z jej ceny też bardzo i z czasu pracy fryzjerki tez bardzo ...znalazłam swoją fryzjerkę ;) nareszcie ...rodzince tez sie podoba nowa mama.

Lisa
    Spokojnej nocki Wam życzę. Może faktycznie tak jak Spaceangel mówi...skok.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo możliwe :( narazie obudziła się o 18, była kąpiel o 19 ale o spaniu nie myśli.. no nic trzeba przeżyć te kilka dni.

Aa ci do pudrów to próbowaliśmy alantan plus w zasypce i skrobie ziemniaczana tez ale wtedy gdy było już ostro.. może spróbuje teraz gdy nie jest złe. Ale myśle ze tutaj nic dużo nie pomoże póki ma brudna pupę non stop.. jak jej to przechodzi to zaraz jej siebie pupka ładna robi, potem zaczyna brudzić i robi się czerwona i tak w kółko.

Ale ale za to jesteśmy ostatnio na samym cycu :) zobaczymy czy uda nam się tak zostać

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a co robiłaś?? Jakieś duże zmiany? Ja się zastanawiam czy nie iść przed chrzcinami.. ale jakoś nie mogę się zebrać żeby napisać do mojej fryzjerki. Może siostra mi tylko jakas farbę zrobi na odrosty bo mam dużo siwych ;///

klz99vvjhysycx8i.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello baby
    że Wy macie czas i siłę na pisanie

Ja kompletnie nie mogę się zorganizować.

Jakby co zmęczyłam opis porodu.

Jest trochę długi, więc nie będę tu wklejać. Jak coś to jest w moim pamiętniku.

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/czasami-czlowiek-musi-inaczej-sie-udusi-4-ivf-i-naturalsik,357,2.html

Lisa24 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, niezłe przygody miałaś. Czy ja dobrze pamiętam, rodziłaś w Warszawie w Bródnowskim?

I pomijając wszystko, masz strasznie fajny sposób pisania, super się czyta :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, MASAKRA! Co to za szpital w ogóle :/ to wszystko brzmi jak z horroru.. albo jak jakas nieudana komedia. Współczuje okropnie. Czytając to zaczęłam dziękować, ze miałam jednak tą cc xd a opieka po.. tragedia (!). Bardzo współczuje tego leżenia na korytarzu. U nas tez nie było miejsc bo w ciągu nocy mieli 6 porodów i potem w ciągu dnia następne kilka ale położyli mnie i jeszcze jedna mamę do sali z patologii ciąży.
    A o błędzie przy ustawieniu lampy nawet nie chce pisać. Złamanie obojczyka.. no zdarza się niestety, powikłania zawsze mogą wystąpić. ale zle ustawić lampy? :// biedne maleństwo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 11:19

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj o 5 rano Hania obdarzyła mnie pieeeeknym usmiechem, ale nie takim jak od urodzenia, tym razem skierowanym prosto do mnie, specjalnie dla mamy ;) coś faktycznie jest na rzeczy z tymi skokami rozwojowymi ;)

Martoszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ