X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś przyszło nosidełko mąż przyjdzie będziemy ustawiać pode mnie i młodą mam nadzieje ze bedzie sie dobrze nosić

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr żeberka z pomyslu na xD ale można każdą przyprawe, w worek i do piekarnika :D mięsiste były dość te żeberka, odchodziła kość :D super wyszły. Kupiłam marynatę bbq, wrzuce podudzia i będzie też szybki obiad :D

No raczej rozklekotał się :P bo wcześniej taki nie był, czuje luz w kołach. No i hamulec... Blokuje mi koła sam, a jak blokuje to nie blokuje :P ale kuzynka mówiła,że na jeździe autobusami każdy pójdzie...

Chyba nie powinno się stosować tych poduszek, w ogóle poduszek u takich maluchów :)

katepr lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    dziś przyszło nosidełko mąż przyjdzie będziemy ustawiać pode mnie i młodą mam nadzieje ze bedzie sie dobrze nosić

Jakie nosidelko? Ja nosze w chuscie, na sobie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruskamuffina wrote:
    Witam ;)
    Jestem nowa i od razu przepraszam że zaśmiecam Waszą dyskusję ale nie wiem jak inaczej skontaktować się z użytkowniczką OlinkaO . Stoję przed wyborem wózka i zastanawiam się nad Muuvo Quick. Byłabym wdzięczna za opinię na jego temat, ewentualnie żeby nie zaśmiecać to na [email protected]. Pozdrawiam ;)

Hej, ja jestem zadowolona, bardzo lekki i sprawny wózek, fajnie prowadzi się go jedna ręka, można odebrać telefon hehe, składanie stelaża proste, dużo dodatków (folie, moskitiery, torba, podkład turystyczny, śpiwór /pokrowiec na nogi do spacerówki itp), ale zastosowanie ich to już wg uznania. Ja torbę i śpiwór kupowałam sobie inne kolorowe. Ale ta firmowa tez się przyda, można ja zastosować po rozpięciu jako przybornik do auta na fotel. A czy się rozklekocze, coś zepsuje to nie wiem... ale zawsze można oddać na gwarancji. Póki co jest super :) no i cena mnie ostatecznie przekonała bo udało mi się go kupić za około 1710zl.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jakie nosidelko? Ja nosze w chuscie, na sobie.
    mamy chicco 0m + o takie
    https://allegro.pl/oferta/chicco-easy-fit-nosidelko-nosidlo-sportowe-0m-6621960154?utm_source=google&utm_medium=cpc&gclsrc=aw.ds&ds_rl=1256554&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=noside%C5%82ka+i+chusty&gclid=EAIaIQobChMIyN_Bve3t4AIVh4KyCh13-AQdEAQYAiABEgJ1KfD_BwE

Posiada rekomendację inst dysplazji biodrowej. Pytałam ortopedy który robił małej usg bioderek i dał zielone światło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:44

OlinkaO lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Seli ale tak dlugo pieklas? W nizszej temperaturze czy takiej jak tam podaja? Ja robilam wszystkie chyba oprocz zeberek tylko np kupuje do karkowki a daje schaba :D bo nie lubie karkowki :p

Ja mam nosidło mei tai ale czekam az mloda usiądzie, ale raczej to na szybkie wyjscie do sklepu pod blokiem z dwójką. Tak mysle :) no i ponoc do kazdego nosidla siedzace sie daje dziecko nawet do tych 0+. A nasza fizjoterapeutka ze szpitala mowila ze nawet chusty wcale takie super zdrowe nie są ;)
    A spojrzalam na to nosidlo i o ile pozycja tylem wyglada niezle to niestety przodem jest to wisiadło a nie nosidło :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:14

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez taka niepewna jestem co do tej chusty :p

Pieklam w 130, 5 godzin :D jak moj przejmuje malego chociaz na troche to przyprawiam i moge drugiego dnia wrzucic do piekarnika i zapomniec xD hahaha

To co on dzis odwala to poezja :D ubralam go do spania w pajac bo nie ma ogrzewania. Darl sie jak nie wiem, szal... dorwal sie do cycka i mruczal niezadowolony, jakby potrafil to na 100000000 % bylyby to jakies obelgi ;p a potem odpadl i udaje, ze spi, zamyka oczy i otwiera, usmiecha sie, smieje sie na glos, cos tam piszczy. Ale niby spi xD ale chyba odpada prawdziwie ;) wczesnie dzis <3

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie lubie w piekarniku robić bo szybko przygotuje a potem wrzucam tak jak mowisz i sie samo robi :D

Moja w nocy wczoraj jak zjadla to sie tak smiala przez sen :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem styczniówką 2018.
    Mam na sprzedaż trochę ubranek dla dziewczynki na wiosnę rozm. 80
    Zapraszam
    https://www.olx.pl/oferta/paka-ubran-dla-dziewczynki-31-sztuk-wiosna-lato-sukienki-spodnie-CID88-IDyVjwp.html?fbclid=IwAR3Oyw99iUTKq5QAGUJ-erFcEBkEwR_RUDZ24WrZnYBJXm-g3ZCwrx-Uyaw

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas pogoda fajna śmigamy na spacerek z dzieciakami umowiłam się z przyjaciółką.:)

Potem mniej przyjemnie...dentysta dziś .:/

Też mam nosidełko z takim siedziskiem biodrowym polecam wygodne,niedługo może wypróbujemy nad morzem jak nie bedzie wiało . Bo jak będzie chłodno to w wózku w gondoli na promenadzie ehh nie mogę się do czekać. :)
    Właśnie Katepr i do sklepu fajna opcja .

Dzisiaj się wyspaliśmy z Olim wszyscy sobie poszli cicho w domu .obudził mnie mąż telefonem dopiero po 10. I fajnie lepiej się czuję bo ostatnio nocki zarywane.

Jak dziś u Was?
    Magdoczka Maksowi przeszło trochę krzyczenie ?;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas położna ma dziś ma ostatni raz przyjechać i jesteśmy uziemione, a miałyśmy jechać pozałatwiać sprawy.
    Zawsze wcześniej przyjeżdżała, a dziś już 12 i jej nie ma.

M&M
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po ostatniej wizycie położnej młoda słała uśmiechy na prawo i lewo położna śmiała się że rojber z niej będzie bo absolutnie wszystko ją ciekawi i jest bardzo ruchliwa :D Oczywiście ona przyszła a my obie w piżamach bo odsypiałyśmy sobie noc razem łóżko rozwalone syf wszędzie, dobrze że te położne nie takie rzeczy widziały hehe

Pogoda piękna niedługo na spacer ale najpierw śniadanie :D

Martoszka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, Maks to nie u nas :-p U nas Szymuś :-)
    Dziś grzeczniejszy, nawet spał już godzinkę :-) On chyba nie lubi z domu wychodzić. Na spacer nie idziemy, bo wieje strasznie.
    I ważyliśmy się ostatnio - mamy już prawie 5,5 kg :)

Elmuszka lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nogi bolą. Wystroiłam się dziś na spacerek w obcasikach :)..gotuje szybka zupę,bo zaraz kolejny spacer przymusowy musimy się z mężem zmienić pod dentysta przejmie małego. Ale teraz już w adidaski;)

Magdoczka...serio??
    Cały czas myślałam ,że Maks :) sorki .Byłam pewna że dwa Maksy na forum . U kogo? Olinka ?I?
    Szymus też ładnie.:) To super,zuch,dał mamie trochę odpocząć. Ładnie waży..myślę,że mój też coś koło tego :) chyba się przejdę go zważyć bo jestem ciekawa a kolejne szczepienie dopiero w kwietniu.

Spaceangel
    To u Was też dziś odsypiany poranek :) dobrze,że takie są..bo my przeciez nie maszyny :)

Ale mi się chce wiosny ...grilla,słońca,zieleni.

Synu nakarmiony ,wypróbuje patent z wózkiem w kuchni bo muszę obiad ugotować...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 13:59

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba dobry dzien bo Hania tez ładnie spała od 11.30 i obudziła sie teraz ;) ogarnelam prawie mieszkanie, zostały podłogi i łazienka.

Ja ostatnio na obiady tez lece z miesem do worka i do piekarnika ;P chociaż ostatnio przypalilam lekko ale bylo całkiem dobre ;P ziemniaki wrzucam do thermomixa na pare i tez na szczęście nie muszę pilnować.

Właśnie karmię małą i tez idziemy się przewietrzyć ale chyba wezmę ją do wózka i przelece okna od zewnątrz bo kot strasznie wypaćkał łapami :/

Jutro ostatni goście! Przychodzą kuzyni :) mam nadzieje dokończyć dzisiaj sprzątanie i poprasować, żeby jutro zostało tylko ogarnięcie jedzenia ;p

Zaczynam się troszke stresować tymi chrzcinami ;P

O taak, wiosna <3 chociaż pogoda (przynajmniej u nas) narazie rozpieszcza :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:04

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gotuję jeden obiad na dwa dni ..a co :):):)jest obiad jest a jak coś można zwalic na dejavu :):):)

Lisa
    Nie stresuj się będzie dobrze :)
    A w co stroisz Hanię?
    Oby tylko grzeczna była w Kościele ale na to nie masz wpływu;)
    A chrzciny w lokalu więc reszta z głowy :)Życzę by wszystko się udało i pogody ładnej ,bo to zawsze przyjemniej .
    Mądrze się a też będę miała ślinę.,napewno :)ja już prawie załatwiłam catering i będę miała dużo lżej i psychicznie i fizycznie.
    U nas jeszcze wszyscy nie byli...znajomi już tylko zostali ale większość juz odwiedzila małego,rodzina po kilka razy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:11

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka waży 5260 i mierzy około 61 cm i znowu niedługo zmiana ubrań dobrze że mam sporo po siostrzenicy :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dzisiaj chyba dobry dzien bo Hania tez ładnie spała od 11.30 i obudziła sie teraz ;) ogarnelam prawie mieszkanie, zostały podłogi i łazienka.

Ja ostatnio na obiady tez lece z miesem do worka i do piekarnika ;P chociaż ostatnio przypalilam lekko ale bylo całkiem dobre ;P ziemniaki wrzucam do thermomixa na pare i tez na szczęście nie muszę pilnować.

Właśnie karmię małą i tez idziemy się przewietrzyć ale chyba wezmę ją do wózka i przelece okna od zewnątrz bo kot strasznie wypaćkał łapami :/

Jutro ostatni goście! Przychodzą kuzyni :) mam nadzieje dokończyć dzisiaj sprzątanie i poprasować, żeby jutro zostało tylko ogarnięcie jedzenia ;p

Zaczynam się troszke stresować tymi chrzcinami ;P

O taak, wiosna <3 chociaż pogoda (przynajmniej u nas) narazie rozpieszcza :))
    wreszcie się wyspałaś ! bo kurcze bez snu to masakra ..

Lisa24 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A ja gotuję jeden obiad na dwa dni ..a co :):):)jest obiad jest a jak coś można zwalic na dejavu :):):)

Lisa
    Nie stresuj się będzie dobrze :)
    A w co stroisz Hanię?
    Oby tylko grzeczna była w Kościele ale na to nie masz wpływu;)
    A chrzciny w lokalu więc reszta z głowy :)Życzę by wszystko się udało i pogody ładnej ,bo to zawsze przyjemniej .
    Mądrze się a też będę miała ślinę.,napewno :)ja już prawie załatwiłam catering i będę miała dużo lżej i psychicznie i fizycznie.
    U nas jeszcze wszyscy nie byli...znajomi już tylko zostali ale większość juz odwiedzila małego,rodzina po kilka razy :)
    u mnie często gotuje moja mama ale zaraz wyjeżdza do sanatorium i napewno będzie obiad na 2 dni.. dobrze że mój mąż nie wybredny i może zjeść chleb z chlebem.. jak go poznałam i był na ostatnim roku studiów to zdarzało mu się zjadać ryż z wegetą i keczupem także tego :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    u mnie często gotuje moja mama ale zaraz wyjeżdza do sanatorium i napewno będzie obiad na 2 dni.. dobrze że mój mąż nie wybredny i może zjeść chleb z chlebem.. jak go poznałam i był na ostatnim roku studiów to zdarzało mu się zjadać ryż z wegetą i keczupem także tego :D
    Hehe dobre :) taki maz to skarb. Mój naszczęście też nie grymasi,gorzej z dziećmi...takie to wybradne się zrobiło rozpieszczone cudasnymi obiadkami..:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ