SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś przyszło nosidełko mąż przyjdzie będziemy ustawiać pode mnie i młodą mam nadzieje ze bedzie sie dobrze nosić

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr żeberka z pomyslu na xD ale można każdą przyprawe, w worek i do piekarnika :D mięsiste były dość te żeberka, odchodziła kość :D super wyszły. Kupiłam marynatę bbq, wrzuce podudzia i będzie też szybki obiad :D

No raczej rozklekotał się :P bo wcześniej taki nie był, czuje luz w kołach. No i hamulec... Blokuje mi koła sam, a jak blokuje to nie blokuje :P ale kuzynka mówiła,że na jeździe autobusami każdy pójdzie...

Chyba nie powinno się stosować tych poduszek, w ogóle poduszek u takich maluchów :)

katepr lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    dziś przyszło nosidełko mąż przyjdzie będziemy ustawiać pode mnie i młodą mam nadzieje ze bedzie sie dobrze nosić

Jakie nosidelko? Ja nosze w chuscie, na sobie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruskamuffina wrote:
    Witam ;)
    Jestem nowa i od razu przepraszam że zaśmiecam Waszą dyskusję ale nie wiem jak inaczej skontaktować się z użytkowniczką OlinkaO . Stoję przed wyborem wózka i zastanawiam się nad Muuvo Quick. Byłabym wdzięczna za opinię na jego temat, ewentualnie żeby nie zaśmiecać to na [email protected]. Pozdrawiam ;)

Hej, ja jestem zadowolona, bardzo lekki i sprawny wózek, fajnie prowadzi się go jedna ręka, można odebrać telefon hehe, składanie stelaża proste, dużo dodatków (folie, moskitiery, torba, podkład turystyczny, śpiwór /pokrowiec na nogi do spacerówki itp), ale zastosowanie ich to już wg uznania. Ja torbę i śpiwór kupowałam sobie inne kolorowe. Ale ta firmowa tez się przyda, można ja zastosować po rozpięciu jako przybornik do auta na fotel. A czy się rozklekocze, coś zepsuje to nie wiem... ale zawsze można oddać na gwarancji. Póki co jest super :) no i cena mnie ostatecznie przekonała bo udało mi się go kupić za około 1710zl.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jakie nosidelko? Ja nosze w chuscie, na sobie.
    mamy chicco 0m + o takie
    https://allegro.pl/oferta/chicco-easy-fit-nosidelko-nosidlo-sportowe-0m-6621960154?utm_source=google&utm_medium=cpc&gclsrc=aw.ds&ds_rl=1256554&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=noside%C5%82ka+i+chusty&gclid=EAIaIQobChMIyN_Bve3t4AIVh4KyCh13-AQdEAQYAiABEgJ1KfD_BwE

Posiada rekomendację inst dysplazji biodrowej. Pytałam ortopedy który robił małej usg bioderek i dał zielone światło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:44

OlinkaO lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Seli ale tak dlugo pieklas? W nizszej temperaturze czy takiej jak tam podaja? Ja robilam wszystkie chyba oprocz zeberek tylko np kupuje do karkowki a daje schaba :D bo nie lubie karkowki :p

Ja mam nosidło mei tai ale czekam az mloda usiądzie, ale raczej to na szybkie wyjscie do sklepu pod blokiem z dwójką. Tak mysle :) no i ponoc do kazdego nosidla siedzace sie daje dziecko nawet do tych 0+. A nasza fizjoterapeutka ze szpitala mowila ze nawet chusty wcale takie super zdrowe nie są ;)
    A spojrzalam na to nosidlo i o ile pozycja tylem wyglada niezle to niestety przodem jest to wisiadło a nie nosidło :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:14

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez taka niepewna jestem co do tej chusty :p

Pieklam w 130, 5 godzin :D jak moj przejmuje malego chociaz na troche to przyprawiam i moge drugiego dnia wrzucic do piekarnika i zapomniec xD hahaha

To co on dzis odwala to poezja :D ubralam go do spania w pajac bo nie ma ogrzewania. Darl sie jak nie wiem, szal... dorwal sie do cycka i mruczal niezadowolony, jakby potrafil to na 100000000 % bylyby to jakies obelgi ;p a potem odpadl i udaje, ze spi, zamyka oczy i otwiera, usmiecha sie, smieje sie na glos, cos tam piszczy. Ale niby spi xD ale chyba odpada prawdziwie ;) wczesnie dzis <3

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie lubie w piekarniku robić bo szybko przygotuje a potem wrzucam tak jak mowisz i sie samo robi :D

Moja w nocy wczoraj jak zjadla to sie tak smiala przez sen :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem styczniówką 2018.
    Mam na sprzedaż trochę ubranek dla dziewczynki na wiosnę rozm. 80
    Zapraszam
    https://www.olx.pl/oferta/paka-ubran-dla-dziewczynki-31-sztuk-wiosna-lato-sukienki-spodnie-CID88-IDyVjwp.html?fbclid=IwAR3Oyw99iUTKq5QAGUJ-erFcEBkEwR_RUDZ24WrZnYBJXm-g3ZCwrx-Uyaw

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas pogoda fajna śmigamy na spacerek z dzieciakami umowiłam się z przyjaciółką.:)

Potem mniej przyjemnie...dentysta dziś .:/

Też mam nosidełko z takim siedziskiem biodrowym polecam wygodne,niedługo może wypróbujemy nad morzem jak nie bedzie wiało . Bo jak będzie chłodno to w wózku w gondoli na promenadzie ehh nie mogę się do czekać. :)
    Właśnie Katepr i do sklepu fajna opcja .

Dzisiaj się wyspaliśmy z Olim wszyscy sobie poszli cicho w domu .obudził mnie mąż telefonem dopiero po 10. I fajnie lepiej się czuję bo ostatnio nocki zarywane.

Jak dziś u Was?
    Magdoczka Maksowi przeszło trochę krzyczenie ?;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas położna ma dziś ma ostatni raz przyjechać i jesteśmy uziemione, a miałyśmy jechać pozałatwiać sprawy.
    Zawsze wcześniej przyjeżdżała, a dziś już 12 i jej nie ma.

M&M
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po ostatniej wizycie położnej młoda słała uśmiechy na prawo i lewo położna śmiała się że rojber z niej będzie bo absolutnie wszystko ją ciekawi i jest bardzo ruchliwa :D Oczywiście ona przyszła a my obie w piżamach bo odsypiałyśmy sobie noc razem łóżko rozwalone syf wszędzie, dobrze że te położne nie takie rzeczy widziały hehe

Pogoda piękna niedługo na spacer ale najpierw śniadanie :D

Martoszka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, Maks to nie u nas :-p U nas Szymuś :-)
    Dziś grzeczniejszy, nawet spał już godzinkę :-) On chyba nie lubi z domu wychodzić. Na spacer nie idziemy, bo wieje strasznie.
    I ważyliśmy się ostatnio - mamy już prawie 5,5 kg :)

Elmuszka lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nogi bolą. Wystroiłam się dziś na spacerek w obcasikach :)..gotuje szybka zupę,bo zaraz kolejny spacer przymusowy musimy się z mężem zmienić pod dentysta przejmie małego. Ale teraz już w adidaski;)

Magdoczka...serio??
    Cały czas myślałam ,że Maks :) sorki .Byłam pewna że dwa Maksy na forum . U kogo? Olinka ?I?
    Szymus też ładnie.:) To super,zuch,dał mamie trochę odpocząć. Ładnie waży..myślę,że mój też coś koło tego :) chyba się przejdę go zważyć bo jestem ciekawa a kolejne szczepienie dopiero w kwietniu.

Spaceangel
    To u Was też dziś odsypiany poranek :) dobrze,że takie są..bo my przeciez nie maszyny :)

Ale mi się chce wiosny ...grilla,słońca,zieleni.

Synu nakarmiony ,wypróbuje patent z wózkiem w kuchni bo muszę obiad ugotować...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 13:59

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba dobry dzien bo Hania tez ładnie spała od 11.30 i obudziła sie teraz ;) ogarnelam prawie mieszkanie, zostały podłogi i łazienka.

Ja ostatnio na obiady tez lece z miesem do worka i do piekarnika ;P chociaż ostatnio przypalilam lekko ale bylo całkiem dobre ;P ziemniaki wrzucam do thermomixa na pare i tez na szczęście nie muszę pilnować.

Właśnie karmię małą i tez idziemy się przewietrzyć ale chyba wezmę ją do wózka i przelece okna od zewnątrz bo kot strasznie wypaćkał łapami :/

Jutro ostatni goście! Przychodzą kuzyni :) mam nadzieje dokończyć dzisiaj sprzątanie i poprasować, żeby jutro zostało tylko ogarnięcie jedzenia ;p

Zaczynam się troszke stresować tymi chrzcinami ;P

O taak, wiosna <3 chociaż pogoda (przynajmniej u nas) narazie rozpieszcza :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:04

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gotuję jeden obiad na dwa dni ..a co :):):)jest obiad jest a jak coś można zwalic na dejavu :):):)

Lisa
    Nie stresuj się będzie dobrze :)
    A w co stroisz Hanię?
    Oby tylko grzeczna była w Kościele ale na to nie masz wpływu;)
    A chrzciny w lokalu więc reszta z głowy :)Życzę by wszystko się udało i pogody ładnej ,bo to zawsze przyjemniej .
    Mądrze się a też będę miała ślinę.,napewno :)ja już prawie załatwiłam catering i będę miała dużo lżej i psychicznie i fizycznie.
    U nas jeszcze wszyscy nie byli...znajomi już tylko zostali ale większość juz odwiedzila małego,rodzina po kilka razy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:11

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka waży 5260 i mierzy około 61 cm i znowu niedługo zmiana ubrań dobrze że mam sporo po siostrzenicy :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dzisiaj chyba dobry dzien bo Hania tez ładnie spała od 11.30 i obudziła sie teraz ;) ogarnelam prawie mieszkanie, zostały podłogi i łazienka.

Ja ostatnio na obiady tez lece z miesem do worka i do piekarnika ;P chociaż ostatnio przypalilam lekko ale bylo całkiem dobre ;P ziemniaki wrzucam do thermomixa na pare i tez na szczęście nie muszę pilnować.

Właśnie karmię małą i tez idziemy się przewietrzyć ale chyba wezmę ją do wózka i przelece okna od zewnątrz bo kot strasznie wypaćkał łapami :/

Jutro ostatni goście! Przychodzą kuzyni :) mam nadzieje dokończyć dzisiaj sprzątanie i poprasować, żeby jutro zostało tylko ogarnięcie jedzenia ;p

Zaczynam się troszke stresować tymi chrzcinami ;P

O taak, wiosna <3 chociaż pogoda (przynajmniej u nas) narazie rozpieszcza :))
    wreszcie się wyspałaś ! bo kurcze bez snu to masakra ..

Lisa24 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A ja gotuję jeden obiad na dwa dni ..a co :):):)jest obiad jest a jak coś można zwalic na dejavu :):):)

Lisa
    Nie stresuj się będzie dobrze :)
    A w co stroisz Hanię?
    Oby tylko grzeczna była w Kościele ale na to nie masz wpływu;)
    A chrzciny w lokalu więc reszta z głowy :)Życzę by wszystko się udało i pogody ładnej ,bo to zawsze przyjemniej .
    Mądrze się a też będę miała ślinę.,napewno :)ja już prawie załatwiłam catering i będę miała dużo lżej i psychicznie i fizycznie.
    U nas jeszcze wszyscy nie byli...znajomi już tylko zostali ale większość juz odwiedzila małego,rodzina po kilka razy :)
    u mnie często gotuje moja mama ale zaraz wyjeżdza do sanatorium i napewno będzie obiad na 2 dni.. dobrze że mój mąż nie wybredny i może zjeść chleb z chlebem.. jak go poznałam i był na ostatnim roku studiów to zdarzało mu się zjadać ryż z wegetą i keczupem także tego :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    u mnie często gotuje moja mama ale zaraz wyjeżdza do sanatorium i napewno będzie obiad na 2 dni.. dobrze że mój mąż nie wybredny i może zjeść chleb z chlebem.. jak go poznałam i był na ostatnim roku studiów to zdarzało mu się zjadać ryż z wegetą i keczupem także tego :D
    Hehe dobre :) taki maz to skarb. Mój naszczęście też nie grymasi,gorzej z dziećmi...takie to wybradne się zrobiło rozpieszczone cudasnymi obiadkami..:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ