X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak,wiem..ale kolorowe zabawki z czasem będą wow,są na dłuższą mete a czarno białe już potem raczej nie :)

Ja też jestem zazdrosnica. Narazie nie mam o co ,bo nikt go nie potrafi tak uspokoić jak ja..narazie mama góra . Ale będzie pewnie i etap na tatę,córka tez tak miała. A najbardziej się wkurzalam jak pojechaliśmy z córką do teściów. Tam jak ja ciotki przejmowały,zabawiały matki mogłoby nie być...a ja zamiast korzystać i odpoczywać to było mi smutno i wracałam stamtąd taka stęskniona za dzieckiem. :)

Ja zawieszek na wózek narazie też raczej nie używam bo mały spacery przesypia ale przyjdzie czas że nie będzie już tak spał a z gondoli świata za wiele nie widać to się przyda.

To jest niesamowite ile tego wszystkiego trzeba zabrać na wyjazd z takim maluchem a chcę być przygotowana na różne ewentualności. ...niby tylko weekend a jednak ...

Aaa wykąpałam synka i ubrałam mu pajac rozmiar 68 wydawały mi się wielkie..i odkładałam na później tym czasem jest ok..taki że ma fajny wygodny luz,nic nie krępuje mu ruchów .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Na spacerki z wózkiem Sarbinowo ( ma fajną ,długa promenadę) i Ustronie Morskie długa ścieżka spacerowa przy morzu:)
    A co u Ciebie ?
    Jak maluch się chowa?
    Oj ciezko jest maly breczek aby na raczkach spanir w lozku ale sa dnu ze jest grzeczny ale to rzadkość

Kendy, Elmuszka lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam karuzele z projektorem :) ( https://allegro.pl/oferta/skip-hop-karuzela-z-projektorem-safari-7498463134 )
    W nocy ratuje mi życie niekiedy, zdarza się ze nie może zasnąć od razu po karmieniu to włączam mu ją i do godzinki sam zaśnie. Chociaż ja z jego snem w nocy nie mogę narzekać bo od samego początku spi w nocy i tylko na karmienie się budził, a ostatnio przespał 7 h (od 23:30 do 6:30) bez przerwy, a tak średnio to mu wychodzi co 4-5h. I spanie w przedziale 23-7. A dzisiaj razem pospaliśmy do 10 hehe lenistwo :)
    Za to w ciągu dnia jest dość aktywny i ma krótsze drzemki dlatego muszę mu wymyślać. Czas się rozejrzeć za jakimiś nowymi zabawkami. Jak Wam coś wpadnie w oko to dajcie tu znać na forum, bo ja jestem zielona w tych tematach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:47

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie w poniedziałek dzwonię do tej zasranej przychodni każe zamówić 6w1.

OlinkaO lubi tę wiadomość

M&M
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a wczoraj jak zostawiłam go na 4h z tatą i dziadkami bo jechałam do lekarza to po moim powrocie strzelił na mnie focha, w ogóle nie chciał na mnie patrzeć i odwracał głowę jakby mnie nie było przed nim hehe. Był zły pewnie ze tak długą rozłąkę śmiałam mu zafundować :D tak to zawsze w tłumie twarzy na mnie patrzy i do mnie się uśmiecha, gada itd, tez tylko ja potrafię go uspokoić w kryzysowych sytuacjach. Wiec póki co jest bardziej mamy synek.

o14820mmtbp8gdro.png
    3 lata starań
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka
    Ale cudnie Ci śpi. 7 godzin to można powiedzieć ,że przesypia noc. Ja też nie narzekam. Jeszcze jak mam go w łóżku przy sobie to wtedy w ogóle się wysypiam . W dzień byl też problem ze spaniem ale od jakis 3 dni są dłuższe drzemki.
    Hehe obraził się że go zostawiłaś na dłużej.A jak z butelką? Dal radę?

Ja dziś wyskoczyłam pozałatwiać parę spraw i odwiedzić dziadka nie było mnie około 1,5 godz. Wyrobiłam się w czasie między karmieniami ale już na klatce słyszałam płacz ..tęsknił chyba. Tylko go przytuliłam i spokój..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 21:00

OlinkaO lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze kontrastowe tez beda sie podobac, nie sa na chwile ;) u nas na pewno nie bo widze to. A juz powoli zbieram figurki schleisch ;D ja ogolnie grajacych zabawek nie bede miala hahaha bo fajna chwila ale potem naparzanie tym jest tragedia. Smialismy sie, ze damy kuzynom a oni, ze oddadza z zapasem baterii "bo sie malemu znudzi" hahaha ;D

Ja jestem za naturalnymi zabawkami. Nie fiszer prajsy czy jakie tam... Tylko drewniane, rozwijajace jak w montesorii ;p ale ja jestem spaczona ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dał radę z butelka, znaczy się na początku nie wiedział jak się za to zabrać ale po chwili niby złapał i ssał, wypił 100ml.

Ja planuje kupować po malutku zabawki i żeby nie miał ich za dużo na raz, bo widzę w rodzinie jak dzieci maja cała chatę zawalona zabawkami i niczym się nie bawią, albo tylko na chwile, bo nie potrafią się zdecydować ani skoncentrować. A niektóre dobre jakościowo i droooogie, no i pieniądz wyrzucony w błoto. Albo Bo rodzice maja zachcianki a dziecko nienauczone samodzielnej zabawy.

Kendy lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    3 lata starań
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt grające zabawki to zmora rodziców ale radość dziecka bezcenna:)

Te drewniane też spoko bardzo kreatywne te
    Montesori podobają mi się i nawet nie takie drogie bo np cena za ten baby gym spora jak na kawałek samego drewienka :)
    Nie dostrzegam w nim nic rozwojowego ale może ja się nie znam ;) z zawieszkami i matą zaczyna mieć to dopiero jakiś sens :)

No nie ma co przesadzać z zabawkami.Ja to córce czasami część chowalam i co jakoś czas robiłam podmianke i znowu było "wow"

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby gym nie jest montesorianski, to zasada jak palaki na matach, ja maty nie mialam :p wiec mam to. Cena tez jestem oburzona. Mam najtanszy a chcialam u stolarza to zaspiewal 500 zl ;p

Sa naprawde super zabawki drewniane, rozwijajace, a wiele mozna zrobic samemu. Ukladanki, kostki, rownowazniki itp. Bede je wprowadzac ;) teraz jest za wczesnie na takie rzeczy.

A na pewno co kupie to bedzie garaz i kolejka :D sama uwielbialam sie bawic samo chodami :D juz mamy kilka samochodow hahahahha.

Jedyne czego nie lubie to zabaw z sensoplastyki jesli wykorzystuje sie jedzenie. Ok jak cos Ci sie przeterminuje - makaron, galaretka itp. Ale nie by kupowac i bawic sie w tym i do wyrzutu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samochody też uwielbiałam :)my jeszcze nie mamy ani jednego ale za to mam dwie bramki i piłkę do nogi..będzie grał z tatą mecz;) ( tak wiem poniosło mnie :) to to jeszcze dopiero sobie poczeka)i pociąg z torami zawsze mi się podobał z chłopięcych zabawek albo taki zjazd zakręcony dla aut:)Hot wellsy Seli masz?:):):) trochę " liznełam " tematu ,bo mojej koleżanki synek lubił zawsze mu kupowałam jak szłam w odwiedziny. :)
    A ta sensoplastyka też ma swoje plusy w rozwoju dziecka . Nasza znajoma ma gabinet integracji sensorycznej ..zajmuje się takimi rzeczami ,sensoplastyka integracja zmysłów ...bardzo modne tematy ostatnio.Ona to dopiero ma czadowe zabawki w gabinecie takie naprawdę sensowne ..a jakie drogie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 01:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie bo niby sensoryczne ;
    :D i mozna naprawde robic to w inny sposob niz jedzeniem. Sensoplastyka tez nie ma nic do integracji sensorycznej ;) a zem pedagog specjalny to mnie oburza, ze pileczki takie jak w kiosku sa po 2 zl z kolcami sa podpisane "sensoryczne" i sprzedawane za 20 ;p a sensorycznie wszystko jest. Bo kazda rzec co ma inna strukture, tylko trzeba umiec wykorzystac ;)

Hot willsy mialam :p nie wiem czy my bedziemy miec ;p zobaczymy. Garaz, tory itp tak. Juz mam jedne drewniane ale to od kilku lat :D do nich podokupuje inne, bo sa do rozbudowy. W lidlu byly super zestawy.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyliśmy nockę ;)! Była płaczliwa do 22. Potem już spokojniejsza ale chciała się przytulać tylko :) o 23 padła o spała do 6.30:)

Martoszka ale ta 5w1 tez jest szczepionka dobra tylko jest przy niej drugie ukłucie z wzwb a przy 6w1 wzwb jesy już zawarte, wiec niee trzeba drugi raz kłuć. Nas niby najpierw lekarska namawiała na 5w1 a wczoraj na 6w1. Ja w sumie niemawidze domiesniowych i dlatego wybralam jej żeby miała jak najmniej tego kłucia. Bo efekt w sumie i ta ten sam praktycznie

My Hani kupiliśmy tylko dwa czarnobiale miśki zawieszki krowę i zebrę chyba. I dostałam za darmo czarnobiale obrazki z bebiko czy jakieś tam firmy m.. a resztę narazie dostaliśmy w prezencie: matę do zabawy z której można zrobić potem taki „basenik” z piłeczkami, które są w zestawie, małpkę grająca do powieszenia na wózek albo fotelik samochodowy, dwie grzechotki, książeczkę biało-czarna, karuzele do łóżeczka dostawnego z chicco ale przestała grać :( a Hania ją bardzo lubi, mam nadzieje, ze uda się ją naprawić. No i jeszcze sporo misiów

Taką matę https://allegro.pl/oferta/bright-starts-mata-plac-zabaw-z-pileczkami-10754-6530810516?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_pla_kampania_wiosna&ev_campaign=dck_pla_kampania+wiosna&ev_adgr=All&ev_ln=PRODUCT_GROUP&gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTTibj7JilG3QBTcTqd2IMWHy2tuQyS8W-82Objtfs1Oy8qYV77rnGBoCpnYQAvD_BwE

I taka małpkę https://m.ceneo.pl/46943535

Tez się rozglądam za jakas matą.. dostaliśmy kartę podarunkowa do smyka i myślałam o tej ze skip-hop ale przeczytałam,ze na słaby zapach, i kolory maja różne odcienie (niektóre jakby były odbarwione) i nie wszystkie elementy dobrze przylegają.. co moim zdaniem za taką cenę nie powinno mieć miejsca :/ jak będziecie mieć coś fajnego do polecenia, to proszę, dajcie znać :) chciałabym, żeby miała wydzielony kawałek podłogi do zabawy :) taki, żeby moc tez z nią posiedzieć czy poleżeć

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa podobno mata skip hop playspot jest swietna. Latwa w utrzymaniu czystosci itp. Ja chyba sie na nia tez skusze. Zobacze ;p o takiej macie a potem baseniku tez myslalam :D

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam świetne opinie ale tez słabe.. i nie wiem czy niektórzy już wymyślają czy faktycznie jest coś na rzeczy. Spróbuje ją dorwać w smyku i ogladnac. Co do baseniku to mi się dla Hani najbardziej marzy taki tylko narazie nie mamy gdzie tego trzymać.. może kiedyś jak będzie mieć swój pokoik https://allegro.pl/oferta/suchy-basen-z-pileczkami-90x40-pilkami-400-kulkami-7503037457?reco_id=1448b58a-46f2-11e9-aa85-b8ca3a6ab130&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 i do tego są jeszcze zjeżdżalnie.. chyba bym swoje marzenie z dziecinstwa spełniła i potem sama w tym siedziała ;P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj w planach posprzątanie domu, żeby mieć cały weekend wolny i jutro się gdzieś urwać z mama i siostra. I powinnam właśnie sprzątnąć póki śpi bo potem będzie pewnie pozamiatane, ale ona tak słodko lezy sobie na środku naszego łóżka, ze nie mogę się od niej odkleić <3 i co zrobić jak te dzieci takie kochane i słodkie <3

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe moj tez przysnal :D sie umylam, kawke z mleczkiem i pianka pije :) a sprzatnelam juz szafki kuchenne. Duzo mi nie zostalo a reszte maz ogarnie ;) w dodatku kot mi pomaga... i nastawil pranie... ;p dobrze, ze sie automatycznie program ustawia bo inaczej by sie pralo na nie wiadomo ile stopni ;p

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Przeżyliśmy nockę ;)! Była płaczliwa do 22. Potem już spokojniejsza ale chciała się przytulać tylko :) o 23 padła o spała do 6.30:)

Martoszka ale ta 5w1 tez jest szczepionka dobra tylko jest przy niej drugie ukłucie z wzwb a przy 6w1 wzwb jesy już zawarte, wiec niee trzeba drugi raz kłuć. Nas niby najpierw lekarska namawiała na 5w1 a wczoraj na 6w1. Ja w sumie niemawidze domiesniowych i dlatego wybralam jej żeby miała jak najmniej tego kłucia. Bo efekt w sumie i ta ten sam praktycznie

My Hani kupiliśmy tylko dwa czarnobiale miśki zawieszki krowę i zebrę chyba. I dostałam za darmo czarnobiale obrazki z bebiko czy jakieś tam firmy m.. a resztę narazie dostaliśmy w prezencie: matę do zabawy z której można zrobić potem taki „basenik” z piłeczkami, które są w zestawie, małpkę grająca do powieszenia na wózek albo fotelik samochodowy, dwie grzechotki, książeczkę biało-czarna, karuzele do łóżeczka dostawnego z chicco ale przestała grać :( a Hania ją bardzo lubi, mam nadzieje, ze uda się ją naprawić. No i jeszcze sporo misiów

Taką matę https://allegro.pl/oferta/bright-starts-mata-plac-zabaw-z-pileczkami-10754-6530810516?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_pla_kampania_wiosna&ev_campaign=dck_pla_kampania+wiosna&ev_adgr=All&ev_ln=PRODUCT_GROUP&gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTTibj7JilG3QBTcTqd2IMWHy2tuQyS8W-82Objtfs1Oy8qYV77rnGBoCpnYQAvD_BwE

I taka małpkę https://m.ceneo.pl/46943535

Tez się rozglądam za jakas matą.. dostaliśmy kartę podarunkowa do smyka i myślałam o tej ze skip-hop ale przeczytałam,ze na słaby zapach, i kolory maja różne odcienie (niektóre jakby były odbarwione) i nie wszystkie elementy dobrze przylegają.. co moim zdaniem za taką cenę nie powinno mieć miejsca :/ jak będziecie mieć coś fajnego do polecenia, to proszę, dajcie znać :) chciałabym, żeby miała wydzielony kawałek podłogi do zabawy :) taki, żeby moc tez z nią posiedzieć czy poleżeć
    Ten pediatra już nie chce jej dawać WZW B.
    Bo twierdzi, że raz w szpitalu i raz w 6w1 wystarczy. Ale koleżanka rodziła w tym samych szpitalu co ja i u niej jakoś bez problemu było cały czas 6w1

M&M
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz dziecko chwyta swiaodmie to najlepsze zabawki to wszystko co nimi nie jest haha :D ja pamietam jak maly juz cheytal ale jeszcze tak srednio chetnie i siedzialam w sypialni on na lozku a ja robilam porzadek w paznokciowych rzeczach i wyjelam.pilnik.taki 4 kolorowy. On tak spojrzał ze instynktownie mu go dałam...jak on go obracał i oglądał w łapkach, piereszy raz tak sie czymś zainteresowal, oglądał go z 10minut ze wszystkich stron :D haha

Elmuszka to sie zmieni jak dziecko zacznie sie wiecej ruszac, obracac na dwie strony, interesować. A calkiem przejdzie jak zacznie raczkować i siądzie.

Seli nie wyobrazam sobie ze Twoj synek.nie bedzie mial hot wheelsa i to nie ze nawet tej firmy ale ogolnie. Moj kocha auta, ciagle sie nimi bawi. Ustawia przestawia jezdzi. Ma hot wheels ma.poczte polska ma nawet dhl. Ma trsktory i ciagniki , nawet wozek widlowy ktorym wozi klocki lego...to jego ukochane zabawki i tka jak innymi chwile sie pobawi i rzuca w kat tak autka rządzą i nigdy nie przestanie chyba sie nimi bawic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:48

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hot willsy jako same hot jakos mnie nie przekonuja, jemu moga sie spodobac ;p nie mowie nie, ale autek przeroznych kupie. Zamierzam zrobic jak ze schleisami polke :D widzialam takie fajne w ksztalcie tira/lawety :D a garaz, jezdnia to podstawa. ( dla mnie hahaha).

Chce kupic cos takiego :
    http://krainskamonika.pl/budujemy-miasteczko/

dZhdp1.png

‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ