STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niby tak,wiem..ale kolorowe zabawki z czasem będą wow,są na dłuższą mete a czarno białe już potem raczej nie
Ja też jestem zazdrosnica. Narazie nie mam o co ,bo nikt go nie potrafi tak uspokoić jak ja..narazie mama góra . Ale będzie pewnie i etap na tatę,córka tez tak miała. A najbardziej się wkurzalam jak pojechaliśmy z córką do teściów. Tam jak ja ciotki przejmowały,zabawiały matki mogłoby nie być...a ja zamiast korzystać i odpoczywać to było mi smutno i wracałam stamtąd taka stęskniona za dzieckiem.
Ja zawieszek na wózek narazie też raczej nie używam bo mały spacery przesypia ale przyjdzie czas że nie będzie już tak spał a z gondoli świata za wiele nie widać to się przyda.
To jest niesamowite ile tego wszystkiego trzeba zabrać na wyjazd z takim maluchem a chcę być przygotowana na różne ewentualności. ...niby tylko weekend a jednak ...
Aaa wykąpałam synka i ubrałam mu pajac rozmiar 68 wydawały mi się wielkie..i odkładałam na później tym czasem jest ok..taki że ma fajny wygodny luz,nic nie krępuje mu ruchów .Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:31
-
Kendy wrote:Na spacerki z wózkiem Sarbinowo ( ma fajną ,długa promenadę) i Ustronie Morskie długa ścieżka spacerowa przy morzu:)
A co u Ciebie ?
Jak maluch się chowa?
Kendy, Elmuszka lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Tez mam karuzele z projektorem ( https://allegro.pl/oferta/skip-hop-karuzela-z-projektorem-safari-7498463134 )
W nocy ratuje mi życie niekiedy, zdarza się ze nie może zasnąć od razu po karmieniu to włączam mu ją i do godzinki sam zaśnie. Chociaż ja z jego snem w nocy nie mogę narzekać bo od samego początku spi w nocy i tylko na karmienie się budził, a ostatnio przespał 7 h (od 23:30 do 6:30) bez przerwy, a tak średnio to mu wychodzi co 4-5h. I spanie w przedziale 23-7. A dzisiaj razem pospaliśmy do 10 hehe lenistwo
Za to w ciągu dnia jest dość aktywny i ma krótsze drzemki dlatego muszę mu wymyślać. Czas się rozejrzeć za jakimiś nowymi zabawkami. Jak Wam coś wpadnie w oko to dajcie tu znać na forum, bo ja jestem zielona w tych tematach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 20:47
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Ooo, a wczoraj jak zostawiłam go na 4h z tatą i dziadkami bo jechałam do lekarza to po moim powrocie strzelił na mnie focha, w ogóle nie chciał na mnie patrzeć i odwracał głowę jakby mnie nie było przed nim hehe. Był zły pewnie ze tak długą rozłąkę śmiałam mu zafundować tak to zawsze w tłumie twarzy na mnie patrzy i do mnie się uśmiecha, gada itd, tez tylko ja potrafię go uspokoić w kryzysowych sytuacjach. Wiec póki co jest bardziej mamy synek.
3 lata starań
Olinka
Ale cudnie Ci śpi. 7 godzin to można powiedzieć ,że przesypia noc. Ja też nie narzekam. Jeszcze jak mam go w łóżku przy sobie to wtedy w ogóle się wysypiam . W dzień byl też problem ze spaniem ale od jakis 3 dni są dłuższe drzemki.
Hehe obraził się że go zostawiłaś na dłużej.A jak z butelką? Dal radę?
Ja dziś wyskoczyłam pozałatwiać parę spraw i odwiedzić dziadka nie było mnie około 1,5 godz. Wyrobiłam się w czasie między karmieniami ale już na klatce słyszałam płacz ..tęsknił chyba. Tylko go przytuliłam i spokój..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 21:00
OlinkaO lubi tę wiadomość
-
Mysle, ze kontrastowe tez beda sie podobac, nie sa na chwile u nas na pewno nie bo widze to. A juz powoli zbieram figurki schleisch ja ogolnie grajacych zabawek nie bede miala hahaha bo fajna chwila ale potem naparzanie tym jest tragedia. Smialismy sie, ze damy kuzynom a oni, ze oddadza z zapasem baterii "bo sie malemu znudzi" hahaha
Ja jestem za naturalnymi zabawkami. Nie fiszer prajsy czy jakie tam... Tylko drewniane, rozwijajace jak w montesorii ;p ale ja jestem spaczona ;p -
Dał radę z butelka, znaczy się na początku nie wiedział jak się za to zabrać ale po chwili niby złapał i ssał, wypił 100ml.
Ja planuje kupować po malutku zabawki i żeby nie miał ich za dużo na raz, bo widzę w rodzinie jak dzieci maja cała chatę zawalona zabawkami i niczym się nie bawią, albo tylko na chwile, bo nie potrafią się zdecydować ani skoncentrować. A niektóre dobre jakościowo i droooogie, no i pieniądz wyrzucony w błoto. Albo Bo rodzice maja zachcianki a dziecko nienauczone samodzielnej zabawy.Kendy lubi tę wiadomość
3 lata starań
Fakt grające zabawki to zmora rodziców ale radość dziecka bezcenna:)
Te drewniane też spoko bardzo kreatywne te
Montesori podobają mi się i nawet nie takie drogie bo np cena za ten baby gym spora jak na kawałek samego drewienka
Nie dostrzegam w nim nic rozwojowego ale może ja się nie znam z zawieszkami i matą zaczyna mieć to dopiero jakiś sens
No nie ma co przesadzać z zabawkami.Ja to córce czasami część chowalam i co jakoś czas robiłam podmianke i znowu było "wow" -
Baby gym nie jest montesorianski, to zasada jak palaki na matach, ja maty nie mialam :p wiec mam to. Cena tez jestem oburzona. Mam najtanszy a chcialam u stolarza to zaspiewal 500 zl ;p
Sa naprawde super zabawki drewniane, rozwijajace, a wiele mozna zrobic samemu. Ukladanki, kostki, rownowazniki itp. Bede je wprowadzac teraz jest za wczesnie na takie rzeczy.
A na pewno co kupie to bedzie garaz i kolejka sama uwielbialam sie bawic samo chodami juz mamy kilka samochodow hahahahha.
Jedyne czego nie lubie to zabaw z sensoplastyki jesli wykorzystuje sie jedzenie. Ok jak cos Ci sie przeterminuje - makaron, galaretka itp. Ale nie by kupowac i bawic sie w tym i do wyrzutu. -
Tak samochody też uwielbiałam :)my jeszcze nie mamy ani jednego ale za to mam dwie bramki i piłkę do nogi..będzie grał z tatą mecz;) ( tak wiem poniosło mnie to to jeszcze dopiero sobie poczeka)i pociąg z torami zawsze mi się podobał z chłopięcych zabawek albo taki zjazd zakręcony dla aut:)Hot wellsy Seli masz? trochę " liznełam " tematu ,bo mojej koleżanki synek lubił zawsze mu kupowałam jak szłam w odwiedziny.
A ta sensoplastyka też ma swoje plusy w rozwoju dziecka . Nasza znajoma ma gabinet integracji sensorycznej ..zajmuje się takimi rzeczami ,sensoplastyka integracja zmysłów ...bardzo modne tematy ostatnio.Ona to dopiero ma czadowe zabawki w gabinecie takie naprawdę sensowne ..a jakie drogie ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 01:05
-
Drogie bo niby sensoryczne ;
i mozna naprawde robic to w inny sposob niz jedzeniem. Sensoplastyka tez nie ma nic do integracji sensorycznej a zem pedagog specjalny to mnie oburza, ze pileczki takie jak w kiosku sa po 2 zl z kolcami sa podpisane "sensoryczne" i sprzedawane za 20 ;p a sensorycznie wszystko jest. Bo kazda rzec co ma inna strukture, tylko trzeba umiec wykorzystac
Hot willsy mialam :p nie wiem czy my bedziemy miec ;p zobaczymy. Garaz, tory itp tak. Juz mam jedne drewniane ale to od kilku lat do nich podokupuje inne, bo sa do rozbudowy. W lidlu byly super zestawy. -
Przeżyliśmy nockę ! Była płaczliwa do 22. Potem już spokojniejsza ale chciała się przytulać tylko o 23 padła o spała do 6.30:)
Martoszka ale ta 5w1 tez jest szczepionka dobra tylko jest przy niej drugie ukłucie z wzwb a przy 6w1 wzwb jesy już zawarte, wiec niee trzeba drugi raz kłuć. Nas niby najpierw lekarska namawiała na 5w1 a wczoraj na 6w1. Ja w sumie niemawidze domiesniowych i dlatego wybralam jej żeby miała jak najmniej tego kłucia. Bo efekt w sumie i ta ten sam praktycznie
My Hani kupiliśmy tylko dwa czarnobiale miśki zawieszki krowę i zebrę chyba. I dostałam za darmo czarnobiale obrazki z bebiko czy jakieś tam firmy m.. a resztę narazie dostaliśmy w prezencie: matę do zabawy z której można zrobić potem taki „basenik” z piłeczkami, które są w zestawie, małpkę grająca do powieszenia na wózek albo fotelik samochodowy, dwie grzechotki, książeczkę biało-czarna, karuzele do łóżeczka dostawnego z chicco ale przestała grać a Hania ją bardzo lubi, mam nadzieje, ze uda się ją naprawić. No i jeszcze sporo misiów
Taką matę https://allegro.pl/oferta/bright-starts-mata-plac-zabaw-z-pileczkami-10754-6530810516?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_pla_kampania_wiosna&ev_campaign=dck_pla_kampania+wiosna&ev_adgr=All&ev_ln=PRODUCT_GROUP&gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTTibj7JilG3QBTcTqd2IMWHy2tuQyS8W-82Objtfs1Oy8qYV77rnGBoCpnYQAvD_BwE
I taka małpkę https://m.ceneo.pl/46943535
Tez się rozglądam za jakas matą.. dostaliśmy kartę podarunkowa do smyka i myślałam o tej ze skip-hop ale przeczytałam,ze na słaby zapach, i kolory maja różne odcienie (niektóre jakby były odbarwione) i nie wszystkie elementy dobrze przylegają.. co moim zdaniem za taką cenę nie powinno mieć miejsca jak będziecie mieć coś fajnego do polecenia, to proszę, dajcie znać chciałabym, żeby miała wydzielony kawałek podłogi do zabawy taki, żeby moc tez z nią posiedzieć czy poleżeć
-
Lisa podobno mata skip hop playspot jest swietna. Latwa w utrzymaniu czystosci itp. Ja chyba sie na nia tez skusze. Zobacze ;p o takiej macie a potem baseniku tez myslalam
-
No właśnie czytałam świetne opinie ale tez słabe.. i nie wiem czy niektórzy już wymyślają czy faktycznie jest coś na rzeczy. Spróbuje ją dorwać w smyku i ogladnac. Co do baseniku to mi się dla Hani najbardziej marzy taki tylko narazie nie mamy gdzie tego trzymać.. może kiedyś jak będzie mieć swój pokoik https://allegro.pl/oferta/suchy-basen-z-pileczkami-90x40-pilkami-400-kulkami-7503037457?reco_id=1448b58a-46f2-11e9-aa85-b8ca3a6ab130&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 i do tego są jeszcze zjeżdżalnie.. chyba bym swoje marzenie z dziecinstwa spełniła i potem sama w tym siedziała ;P
-
Mam dzisiaj w planach posprzątanie domu, żeby mieć cały weekend wolny i jutro się gdzieś urwać z mama i siostra. I powinnam właśnie sprzątnąć póki śpi bo potem będzie pewnie pozamiatane, ale ona tak słodko lezy sobie na środku naszego łóżka, ze nie mogę się od niej odkleić i co zrobić jak te dzieci takie kochane i słodkie
-
Hehehe moj tez przysnal sie umylam, kawke z mleczkiem i pianka pije a sprzatnelam juz szafki kuchenne. Duzo mi nie zostalo a reszte maz ogarnie w dodatku kot mi pomaga... i nastawil pranie... ;p dobrze, ze sie automatycznie program ustawia bo inaczej by sie pralo na nie wiadomo ile stopni ;p
-
Lisa24 wrote:Przeżyliśmy nockę ! Była płaczliwa do 22. Potem już spokojniejsza ale chciała się przytulać tylko o 23 padła o spała do 6.30:)
Martoszka ale ta 5w1 tez jest szczepionka dobra tylko jest przy niej drugie ukłucie z wzwb a przy 6w1 wzwb jesy już zawarte, wiec niee trzeba drugi raz kłuć. Nas niby najpierw lekarska namawiała na 5w1 a wczoraj na 6w1. Ja w sumie niemawidze domiesniowych i dlatego wybralam jej żeby miała jak najmniej tego kłucia. Bo efekt w sumie i ta ten sam praktycznie
My Hani kupiliśmy tylko dwa czarnobiale miśki zawieszki krowę i zebrę chyba. I dostałam za darmo czarnobiale obrazki z bebiko czy jakieś tam firmy m.. a resztę narazie dostaliśmy w prezencie: matę do zabawy z której można zrobić potem taki „basenik” z piłeczkami, które są w zestawie, małpkę grająca do powieszenia na wózek albo fotelik samochodowy, dwie grzechotki, książeczkę biało-czarna, karuzele do łóżeczka dostawnego z chicco ale przestała grać a Hania ją bardzo lubi, mam nadzieje, ze uda się ją naprawić. No i jeszcze sporo misiów
Taką matę https://allegro.pl/oferta/bright-starts-mata-plac-zabaw-z-pileczkami-10754-6530810516?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_pla_kampania_wiosna&ev_campaign=dck_pla_kampania+wiosna&ev_adgr=All&ev_ln=PRODUCT_GROUP&gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTTibj7JilG3QBTcTqd2IMWHy2tuQyS8W-82Objtfs1Oy8qYV77rnGBoCpnYQAvD_BwE
I taka małpkę https://m.ceneo.pl/46943535
Tez się rozglądam za jakas matą.. dostaliśmy kartę podarunkowa do smyka i myślałam o tej ze skip-hop ale przeczytałam,ze na słaby zapach, i kolory maja różne odcienie (niektóre jakby były odbarwione) i nie wszystkie elementy dobrze przylegają.. co moim zdaniem za taką cenę nie powinno mieć miejsca jak będziecie mieć coś fajnego do polecenia, to proszę, dajcie znać chciałabym, żeby miała wydzielony kawałek podłogi do zabawy taki, żeby moc tez z nią posiedzieć czy poleżeć
Bo twierdzi, że raz w szpitalu i raz w 6w1 wystarczy. Ale koleżanka rodziła w tym samych szpitalu co ja i u niej jakoś bez problemu było cały czas 6w1M&M -
Jak juz dziecko chwyta swiaodmie to najlepsze zabawki to wszystko co nimi nie jest haha ja pamietam jak maly juz cheytal ale jeszcze tak srednio chetnie i siedzialam w sypialni on na lozku a ja robilam porzadek w paznokciowych rzeczach i wyjelam.pilnik.taki 4 kolorowy. On tak spojrzał ze instynktownie mu go dałam...jak on go obracał i oglądał w łapkach, piereszy raz tak sie czymś zainteresowal, oglądał go z 10minut ze wszystkich stron haha
Elmuszka to sie zmieni jak dziecko zacznie sie wiecej ruszac, obracac na dwie strony, interesować. A calkiem przejdzie jak zacznie raczkować i siądzie.
Seli nie wyobrazam sobie ze Twoj synek.nie bedzie mial hot wheelsa i to nie ze nawet tej firmy ale ogolnie. Moj kocha auta, ciagle sie nimi bawi. Ustawia przestawia jezdzi. Ma hot wheels ma.poczte polska ma nawet dhl. Ma trsktory i ciagniki , nawet wozek widlowy ktorym wozi klocki lego...to jego ukochane zabawki i tka jak innymi chwile sie pobawi i rzuca w kat tak autka rządzą i nigdy nie przestanie chyba sie nimi bawicWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:48
-
Hot willsy jako same hot jakos mnie nie przekonuja, jemu moga sie spodobac ;p nie mowie nie, ale autek przeroznych kupie. Zamierzam zrobic jak ze schleisami polke widzialam takie fajne w ksztalcie tira/lawety a garaz, jezdnia to podstawa. ( dla mnie hahaha).
Chce kupic cos takiego :
http://krainskamonika.pl/budujemy-miasteczko/