X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko w ogóle nie interesuje się zabawkami :-D A mata to dla niego wróg numer jeden :-D nie chce na niej leżeć, wiszące zabawki go nie kręcą, odwraca głowę. Jak go posadzę na leżaczek, to się tak wierci, jakby chciał z niego zejść. Najbardziej lubi leżeć w salonie na kanapie i obserwować otoczenie. Uwagę skupia też na książeczkach - nie tylko tych kontrastowych, ale też takich kolorowych z wierszykami :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie pobawil, pokrecil sie i znow jesc i przysypia :D kurde, miewa takie dobre dni, oby dzis tak bylo bo wczoraj byl okropna maruda.

A na noc jak juz byl zaspany to wzielam go sobie na klate i nie spalam do polnocy cieszac sie, ze moge go poprzytulac :D bo ostatnio na to pozwala tylko ojcu... jak sie rozbudzi to podkarmie i lecim na zakupy do wloskiego marketu ;D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ten pediatra już nie chce jej dawać WZW B.
    Bo twierdzi, że raz w szpitalu i raz w 6w1 wystarczy. Ale koleżanka rodziła w tym samych szpitalu co ja i u niej jakoś bez problemu było cały czas 6w1

Aaa Martoszka bo my miałyśmy pierwsze szczepienie i dlatego wzwb a trzecia dawka żółtaczki idzie chyba w 6 czy 7 miesiącu dopiero. A przy drugim szczepieniu tez jest 6 chorób tylko zamiast wzwb jest polio a reszta to samo. W tym ze za drugim razem i tak są dwa wkłucia bo pneumokoki idą osobno. Tylko sama nie rozumiem co ma w takim razie ta 6w1 w tym przypadku czego nie ma 5w1 jeśli i tu i tu są dwa wkłucia

Czy przy tej 6w1 w drugiej dawcę tez jest od razu wzwb? Ja już zgłupiałam ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 15:01

Magdoczka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Hania lubi jak się do niej mówi (pewnie jak większość dzieci;P) a ze nie jestem mistrzem monologów to jej sporo czytam. Mamy wiersze Brzechwy i inne książeczki, ale czytam w sumie wszystko co mi wpadnie. Raz nawet ulotkę z tabletek anty, może mało dydaktycznie ale cóż ;P często jej czytam przy karmieniu to nam czas szybciej leci
    Z zabawek to jak już wspominałam, uwielbia huśtawkę :D na macie takie 10 min narazie książeczki ogląda ale to tez takie 5-10 min max. Najbardziej lubi spacerować po mieszkaniu na ramieniu (jak do odbicia) i oglądać
    I uwielbia słuchać melodyjek

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa ulotka jak najbardziej dydaktyczna na zas hahhahaha ;D ja czytam swoja fantastyke xD

Zrobilam dzis zeberka, jutro zrobie pizze bo kupilam wloskie szynki :D kupilam mezowi dwa piwa a sobie 0,0. A on wlasnie wrocil z gozdzikami dla mnie <3 tak sobie pomyslalam, ze bedzie nam milo.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Seli w sumie racja :D
    Czyli zapowiada się miły weekend :))
    Ja się już nie mogę doczekać wycieczki w niedziele ;))
    Kendy pewnie tez już szaleje nad morzem

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala morze :) ale jak sie nie ma co sir lubi to sie lubi co sie ma ;p my w niedzielke pewnie jakis duzy spacer zaliczymy ;)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez, ale najwczesniej wybierzemy się pewnie we wrześniu..
    Hania ma dzisiaj dzień śpiocha :) aż się boje co będzie w nocy

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczescie czy w dzien spi czy nie to noc taka sama :D

Eh moje dziecie piszczec potrafi i krzyczec z radosci ;p rownie glosno okazuje radosc co niezadowolenie

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie nie mogę doczekać jak Hania zacznie się śmiać na głos :D narazie przepadam za jej uśmieszkami <3

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo w 12 tygodniu :D takie glosne smianie. Uwielbiam to :)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w środę minął 7 tydzień. Właśnie synek szwagierki, starszy o 6 tygodni od Hani, tak się słodko śmiał na chrzcinach :)) wiec czekam z niecierpliwością :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    Pozdrawiamy z nad morza:) ( Lisa obiecane zdjęcie )
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08d224fa2741.jpg

Jest bardzo fajnie:) Co prawda pogody słonecznej brakuje ale dziś nie pada i nie jest zimno.
    Także spacerek zaliczony. Synuś fajnie spał :)

W ogóle narazie synek cudnie się sprawuje :) ( tfu tfu tfu)
    A w razie deszczu też mamy alternatywe. Na przeciwko aquapark,kręgielnia. Także wczoraj nawet mały dał nam pograć w kręgle i bilarda. Fajnie rozerwałam się trochę.Córa z tatą wrócili z basenów i śmigamy na obiadek.
    Polecam taki wypad...odpoczywam od sprzątania,prania,gotowania czas tylko dla rodzinki.I nawet z takim maluchem się da..( bynajmniej z moim napewno )
    Aaaaaaa i dziś pierwszy raz śmiał się w głos:):):) tatuś się z nim bawił i go lekko podnosił do góry i mówił hop hop hop i mały się chichrał a jak przestawał - płakał ale mieliśmy radoche.
    Wszystkim miłego weekendu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 12:41

Seli, Lisa24, Magdoczka, Martoszka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy cudnie, zazdroszczę tak bardzo <3!
    Łapcie chwile ;)!

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też troszkę zazdraszczam, tego szumu fal :D i powietrza.
    U mnie tylko wicher :D

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza i spokoj ;P
    Ja miałam dzień wychodny, w południe zakupy z siostra a wieczorem urodziny 3latki. Po intensywnym dniu ja padam, mąż pada a Hania jak zwykle o tej porze niezniszczalna :) do tego znowu bardzo marudna. Może skok.. dobrze ze są te skoki i jest na co zrzucać :D
    A jutro jedziemy na wycieczkę :)) nasza pierwsza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:44

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo faktycznie tu cicho ..jaki tu spokój na na na na nic się nie dzieje na na na..wróciłam :):):)

My już w domku. Wypoczęci i zadowoleni:).
    W drodze powrotnej zajechaliśmy jeszcze do Sarbinowa pospacerować po promenadzie i na kawę i ciacho z widokiem na morze i zdarzylismy przed deszczem akurat:)fuksiarze:)

U nas deszczowo za to widziałam że u Seli 20 stopni miało być dzisiaj. Seli jak minął ten słoneczny dzień??

Lisa jak wycieczka ? Gdzie byliście ? Jak Hania?

Mój mały turysta spisał sie świetnie ,muszę go pochwalić.:) Był nawet grzeczniejszy niż w domu:)Chyba lubi takie wyjazdy. Nic dziwnego my lubimy to on też. :)Poza tym w ciąży całe wakacje jeździliśmy nad morze.
    Następny wyjazd na dzień dziecka jak dobrze pójdzie ale to już ze znajomymi i ich dzieciakami..:)
    A co u Was???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 16:09

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! Piekna pogoda! Bylismy na meeeega dlugim spacerze, na wyspie i na ostrowie tumskim, zjedlismy tez poza domem i jeszcze przespacerowalismy rynek i park blisko domu :D chcielismy lody jeszcze zaliczyc ale byly takie tlumy wszedzie, ze odpuscilismy. Robie tort orzechowo bezowy i jakis film obejrzymy bo maly chyba pojdzie spac :D

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Elmuszka to sie zmieni jak dziecko zacznie sie wiecej ruszac, obracac na dwie strony, interesować. A calkiem przejdzie jak zacznie raczkować i siądzie.
    Oby! skoro ani pediatra ani położna ani ortopeda nic złego nie widzi, to chyba nie mam co panikować. Dziękuję!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Kendy morza, a jeszcze bardziej Lisa Wam- o ile dobrze wyczytałam i nic nie pomieszałam to jedziecie w góry? pozdrów je od nas :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ