STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A moje dziecko w ogóle nie interesuje się zabawkami A mata to dla niego wróg numer jeden nie chce na niej leżeć, wiszące zabawki go nie kręcą, odwraca głowę. Jak go posadzę na leżaczek, to się tak wierci, jakby chciał z niego zejść. Najbardziej lubi leżeć w salonie na kanapie i obserwować otoczenie. Uwagę skupia też na książeczkach - nie tylko tych kontrastowych, ale też takich kolorowych z wierszykami
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Moj sie pobawil, pokrecil sie i znow jesc i przysypia kurde, miewa takie dobre dni, oby dzis tak bylo bo wczoraj byl okropna maruda.
A na noc jak juz byl zaspany to wzielam go sobie na klate i nie spalam do polnocy cieszac sie, ze moge go poprzytulac bo ostatnio na to pozwala tylko ojcu... jak sie rozbudzi to podkarmie i lecim na zakupy do wloskiego marketu -
Martoszka wrote:Ten pediatra już nie chce jej dawać WZW B.
Bo twierdzi, że raz w szpitalu i raz w 6w1 wystarczy. Ale koleżanka rodziła w tym samych szpitalu co ja i u niej jakoś bez problemu było cały czas 6w1
Aaa Martoszka bo my miałyśmy pierwsze szczepienie i dlatego wzwb a trzecia dawka żółtaczki idzie chyba w 6 czy 7 miesiącu dopiero. A przy drugim szczepieniu tez jest 6 chorób tylko zamiast wzwb jest polio a reszta to samo. W tym ze za drugim razem i tak są dwa wkłucia bo pneumokoki idą osobno. Tylko sama nie rozumiem co ma w takim razie ta 6w1 w tym przypadku czego nie ma 5w1 jeśli i tu i tu są dwa wkłucia
Czy przy tej 6w1 w drugiej dawcę tez jest od razu wzwb? Ja już zgłupiałam ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 15:01
Magdoczka lubi tę wiadomość
-
U mnie Hania lubi jak się do niej mówi (pewnie jak większość dzieci;P) a ze nie jestem mistrzem monologów to jej sporo czytam. Mamy wiersze Brzechwy i inne książeczki, ale czytam w sumie wszystko co mi wpadnie. Raz nawet ulotkę z tabletek anty, może mało dydaktycznie ale cóż ;P często jej czytam przy karmieniu to nam czas szybciej leci
Z zabawek to jak już wspominałam, uwielbia huśtawkę na macie takie 10 min narazie książeczki ogląda ale to tez takie 5-10 min max. Najbardziej lubi spacerować po mieszkaniu na ramieniu (jak do odbicia) i oglądać
I uwielbia słuchać melodyjek -
Lisa ulotka jak najbardziej dydaktyczna na zas hahhahaha ja czytam swoja fantastyke xD
Zrobilam dzis zeberka, jutro zrobie pizze bo kupilam wloskie szynki kupilam mezowi dwa piwa a sobie 0,0. A on wlasnie wrocil z gozdzikami dla mnie tak sobie pomyslalam, ze bedzie nam milo. -
Tez bym chciala morze ale jak sie nie ma co sir lubi to sie lubi co sie ma ;p my w niedzielke pewnie jakis duzy spacer zaliczymy
-
U nas na szczescie czy w dzien spi czy nie to noc taka sama
Eh moje dziecie piszczec potrafi i krzyczec z radosci ;p rownie glosno okazuje radosc co niezadowolenie -
U nas bylo w 12 tygodniu takie glosne smianie. Uwielbiam to
-
Hejka:)
Pozdrawiamy z nad morza:) ( Lisa obiecane zdjęcie )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08d224fa2741.jpg
Jest bardzo fajnie:) Co prawda pogody słonecznej brakuje ale dziś nie pada i nie jest zimno.
Także spacerek zaliczony. Synuś fajnie spał
W ogóle narazie synek cudnie się sprawuje ( tfu tfu tfu)
A w razie deszczu też mamy alternatywe. Na przeciwko aquapark,kręgielnia. Także wczoraj nawet mały dał nam pograć w kręgle i bilarda. Fajnie rozerwałam się trochę.Córa z tatą wrócili z basenów i śmigamy na obiadek.
Polecam taki wypad...odpoczywam od sprzątania,prania,gotowania czas tylko dla rodzinki.I nawet z takim maluchem się da..( bynajmniej z moim napewno )
Aaaaaaa i dziś pierwszy raz śmiał się w głos:) tatuś się z nim bawił i go lekko podnosił do góry i mówił hop hop hop i mały się chichrał a jak przestawał - płakał ale mieliśmy radoche.
Wszystkim miłego weekenduWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 12:41
Seli, Lisa24, Magdoczka, Martoszka lubią tę wiadomość
-
Ja też troszkę zazdraszczam, tego szumu fal i powietrza.
U mnie tylko wicher
-
Ale tu dzisiaj cisza i spokoj ;P
Ja miałam dzień wychodny, w południe zakupy z siostra a wieczorem urodziny 3latki. Po intensywnym dniu ja padam, mąż pada a Hania jak zwykle o tej porze niezniszczalna do tego znowu bardzo marudna. Może skok.. dobrze ze są te skoki i jest na co zrzucać
A jutro jedziemy na wycieczkę ) nasza pierwsza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:44
-
Oooo faktycznie tu cicho ..jaki tu spokój na na na na nic się nie dzieje na na na..wróciłam
My już w domku. Wypoczęci i zadowoleni:).
W drodze powrotnej zajechaliśmy jeszcze do Sarbinowa pospacerować po promenadzie i na kawę i ciacho z widokiem na morze i zdarzylismy przed deszczem akurat:)fuksiarze:)
U nas deszczowo za to widziałam że u Seli 20 stopni miało być dzisiaj. Seli jak minął ten słoneczny dzień??
Lisa jak wycieczka ? Gdzie byliście ? Jak Hania?
Mój mały turysta spisał sie świetnie ,muszę go pochwalić. Był nawet grzeczniejszy niż w domu:)Chyba lubi takie wyjazdy. Nic dziwnego my lubimy to on też. :)Poza tym w ciąży całe wakacje jeździliśmy nad morze.
Następny wyjazd na dzień dziecka jak dobrze pójdzie ale to już ze znajomymi i ich dzieciakami..
A co u Was???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 16:09
-
O tak! Piekna pogoda! Bylismy na meeeega dlugim spacerze, na wyspie i na ostrowie tumskim, zjedlismy tez poza domem i jeszcze przespacerowalismy rynek i park blisko domu chcielismy lody jeszcze zaliczyc ale byly takie tlumy wszedzie, ze odpuscilismy. Robie tort orzechowo bezowy i jakis film obejrzymy bo maly chyba pojdzie spac
-
katepr wrote:Elmuszka to sie zmieni jak dziecko zacznie sie wiecej ruszac, obracac na dwie strony, interesować. A calkiem przejdzie jak zacznie raczkować i siądzie.