STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisa24 wrote:Elmuszka właśnie tez ostatnio sprawdzałam jak z ta wkładka.. i znalazłam, ze do ok 4 miesiąca albo jak już będzie wystawać z niej.. wiec jeździ w wkładce dalej. Tylko my mamy rock z maxi cosi
A w jakim rozmiarze chodzi Zosia? Przeszlyscie już na 68??
My ciągle w 62, ale już są takie na styk. Przerzedza mi się w szafce, bo odkładam te za małe.
Katepr- super że można te wkładkie stopniowo wyjmować!
Kendy- zestaw body z długim i jakieś spodnie to też mój numer 1. Alternatywa to body z krótkim rękawem i pajac.
A przebieracie dzieci po nocy? bo ja leniem jestem, Zośka po wieczornej kąpieli jest ubierana w czyste ciuszki i chodzi w nich do następnej kąpieli, chyba że się wybrudziWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:34
-
Cześć dziewczyny ja co prawda z wątku kwietniowe mamy 2019, ale z racji na to że tu wszystkie z Was już macie porody za sobą pozwoliłam sobie do Was zajrzeć i podpytać, czy któraś z Was miała podobną sytuację do mojej. Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe
Chodzi dokładnie o zastrzyki z heparyny (ja akurat przyjmuję Neoparin 0,4).
Czy któraś z Was przyjmowała je w trakcie ciąży? Jeśli tak to czy przed porodem/cesarką miałyście je odstawić? Jeśli tak to na ile przed? A jeśli nie to jak wyglądał poród z nimi?
Mój prowadzący zalecił branie ich aż do samego porodu i nie ukrywam, że martwię się co będzie jak np. wezmę zastrzyk a poród zacznie się w niedużym odstępie od niego czy nie skończy się to poważnym krwotokiem (nie wspominając jakby była konieczna nagła cesarka). Lekarz w szpitalu w którym chce rodzić nastraszył mnie, że jest to duże zagrożenie dla matki i może się skończyć tragicznie. Mój prowadzący jednak dalej twierdzi, że mam ich nie odstawiać, więc mam dwie skrajne opinie.
Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami z tym lekiem
-
Elmuszka
Ja przebieram po nocy i mimo,że czyste to wrzucam do prania dlatego u mnie ciągle prania pod dostatkiem
Czasami jak np przebieram kilka razy dziennie i przed kąpielą ściągam ubranko które miał np pół dnia czy dwie godziny i nieraz zostawiam na następny dzień na rano
.Tak naprawdę jeśli dziecko nie zasika to te ubranka są czyste takie maluchy jeszcze się tak nie brudza.Ubranka Olafka po ściągnięciu jeszcze pachna ,więc.. -
Martita25 wrote:Cześć dziewczyny ja co prawda z wątku kwietniowe mamy 2019, ale z racji na to że tu wszystkie z Was już macie porody za sobą pozwoliłam sobie do Was zajrzeć i podpytać, czy któraś z Was miała podobną sytuację do mojej. Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe
Chodzi dokładnie o zastrzyki z heparyny (ja akurat przyjmuję Neoparin 0,4).
Czy któraś z Was przyjmowała je w trakcie ciąży? Jeśli tak to czy przed porodem/cesarką miałyście je odstawić? Jeśli tak to na ile przed? A jeśli nie to jak wyglądał poród z nimi?
Mój prowadzący zalecił branie ich aż do samego porodu i nie ukrywam, że martwię się co będzie jak np. wezmę zastrzyk a poród zacznie się w niedużym odstępie od niego czy nie skończy się to poważnym krwotokiem (nie wspominając jakby była konieczna nagła cesarka). Lekarz w szpitalu w którym chce rodzić nastraszył mnie, że jest to duże zagrożenie dla matki i może się skończyć tragicznie. Mój prowadzący jednak dalej twierdzi, że mam ich nie odstawiać, więc mam dwie skrajne opinie.
Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z was zechce podzielić się swoimi doświadczeniami z tym lekiem
akurat heparynowe dziewczyny chyba wywiało na fb, ale z tego co pamiętam to brały ciągle i 6 tygodni po porodzie. Jeśli rodzisz sn to nigdy nie wiadomo kiedy to nastąpi, a te z umówioną cc nie odstawiały. Ale więcej się nie wypowiem bo nie wiem ale pojawiał się u nas taki temat i tyle z tego pamiętamMartita25 lubi tę wiadomość
-
Kendy wrote:Znalazłam coś fajnego .książeczka spersonalizowana.Bajka,gdzie dziecko jest bohaterem historii:) chyba zakupie małemu będziemy czytać i będzie miał super pamiątkę
też to widziałam podoba mi się i chyba też będę kupowaćKendy lubi tę wiadomość
-
Ja lubie body plus spodenki plus skarpetki. Spodnie leginsy jakies zazwyczaj polspiochy to dla mnie jakby w pizamie byla caly dzien, tak dziwnie :p
Pajace ubieram tylko na noc w sumie
Ja teraz zabawek jeszcze nie kupowalam.bo mam po starszaku te pierwsze do łapania itd. Karuzelke tez. Ale na urodziny kazde i pod choinka znoeu sie nazbiera..
-
Nam wygodnie teraz jest ubierać w body z długim i dresowe spodnie plus skarpetki. Do rozmiaru 56 ubierałam polspiochy zamiast dresowych, a od 62 po prostu już nie miałam polspiochow wiec dresik no i na dzień ma inne ciuszki niż na noc (praktycznie tylko pajac). Chociaż często muszę przebierać w ciągu dnia bo lubi puścić bokiem kupkę wiec oprócz sterty prania to jeszcze zapieranie wcześniej mnie czeka.
Używamy smoczków Lovi dynamicznych i w sumie ciesze się ze trochę nauczyłam młodego go cyckac bo w trudnych sytuacjach się przydaje - coś w stylu manipulacji, ale jak jest spokojny, najedzony to mu po prostu go nie daje żeby nie przegiąć w druga stronę i uzależnić od smoczka, bo to później tez problem.
Pochwale sie i moich chłopów. W sobotę zakupy ciuchowe na dzień kobiet super udane mąż kasy się pozbył a mały grzeczniutki w centrum handlowym w wózku przez prawie 5h! Pozwolili mamusi się wyżyć w sklepach hihi i od razu wraca chęć do życia.Martoszka, Seli lubią tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
U nas problemy brzuszkowe były od piątku, czasu na ściąganie ostatnich kropel mleka nie było i takim sposobem dziś już nic praktycznie nie poleciało. Trochę mi przykro:-( Ale to też przez problemy przy porodzie tak mało miałam. Z resztą słabo przybierała, może teraz nadgoni z wagą.M&M
-
Olinka, prawda, trzeba tez pamiętać o sobie w tym wszystkim ) ja w końcu zmotywowałam się do wykorzystania vouchera, który dostałam od męża pod choinke i zapisałam się na 6 kwietnia na jakiś zabieg oczyszczający twarz, Pani ma mi coś dobrać odpowiedniego do cery i na masaż relaksacyjny m, który dostałam w gratisie. Wolny termin na sobotę był dopiero na trzecia sobotę.. ale w tygodniu nie dam rady bo nie ma męża a mamy nie chce wykorzystywać do takich rzeczy, wiec muszę zaczekać
Ale już się nie mogę doczekać ) to chyba był najlepszy prezent, jaki dostałam od męża ;P.OlinkaO lubi tę wiadomość
-
Uff nadrobiłam ale się rozpisalyscie
Wczoraj nam minęło 3 miesiace, z miesiąca na miesiac mija to szybciej niestety..
My fotelik mamy avionaut pixel i tam powyzej 60 cm trzeha wyjac wkładke, ja zostawilam tylko taka kostke pod dupkę.
Julka ma 65 cm, i co sklep to inna rozmiarpwka, np w newbie wchodzi w 56 a ze smyla 68 ( choc jeszcze lekko przydlugawe).
Dzis bylam na lowach sukienkowych na chrzest ale oczywiscie nic nie znalazlam wiec wybiore jakas starą albo kupie garnitur w jakims fajnym kolorze.
Moja corka nie chce spac w nicznym innym niz rożek- no masakra bo on juz za mały jest, no w śpiworku nie usnie,musi byc spetana
Kendy sprobuj smoczek difrax:)
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Olinka
Fajnie,że zakupy udane.
Lisa
Super zrelaksujesz się troche:)
A ja dziś cieszę się z małych rzeczy miałam bezstresowy prysznic bez płaczu ..spokojna depilacja.. ale za to cały dzień mały marudził. Praktycznie cały dzień przy cycku innaczej nie dał się uspokoić i dziś wszystkie smoki totalnie be..także mały śpi a ja kuruje cycki..
Martoszka
Nic nie poradzisz. Pomyśl o tym co dobre w mm.
Czarnaiwi
Dzięki..pierwsze słyszę ale poszukam.
Kiedy Chrzciny?
Difrax naturalny czy dental ,bo zupełnie inne kształty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:04
-
Lisa zazdroszczę masażu ! Mój kręgosłup to jakaś masakra- boli ze nie mogę już, a z pozycji siedzącej to potrzebuje kilkanaście kroków by się wyprostować...
Czarnaiwi - kiedy chrzest? My mamy 14 kwietnia i tez szukam sukienki lub garnituru, albo spodni na kant, jak znajdziesz coś ciekawego to się pochwał, może zgapię od Ciebie (po prostu pójdę na łatwiznę)
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Kendy wrote:Olinka
Fajnie,że zakupy udane.
Lisa
Super zrelaksujesz się troche:)
A ja dziś cieszę się z małych rzeczy miałam bezstresowy prysznic bez płaczu ..spokojna depilacja.. ale za to cały dzień mały marudził. Praktycznie cały dzień przy cycku innaczej nie dał się uspokoić i dziś wszystkie smoki totalnie be..także mały śpi a ja kuruje cycki..
Martoszka
Nic nie poradzisz. Pomyśl o tym co dobre w mm.
Czarnaiwi
Dzięki..pierwsze słyszę ale poszukam.
Kiedy Chrzciny?
Difrax naturalny czy dental ,bo zupełnie inne kształty?M&M -
Martoszka nie bierz do głowy bo zwariujesz. Są rzeczy na które nie mamy wpływu i nie ma co się nad nimi roztrząsać.Twoje dziecko będzie tak samo szczęśliwe na mm. Poza tym pisałaś że mało przybierało na piersi wiec w tym przypadku mm będzie lepsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 07:36