Styczniowe mamusie witają :).
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline-dziekuje za odp.
Jestem pewna,ze nic z tego nie bedzie.Boli mnie brzuch okresowo:(mysle,ze wlasnie sie tam wszystko oczyszcza).
pierwsza beta 326, a druga 341....wiec naprawde nie ma zadnych watpliwosci.
Do poradni genetycznej pojde,ale pewnie prywatnie nie mam sil bujac sie panstwowo...
Dziekuje.Madzik
Mama 3 corek:) -
Madzik - w zależności od poradni na wizytę czeka się od 2-3 miesięcy do nawet roku Także różnica spora. Ja się zapisywałam (na NFZ) to na tydzień przed wizytą nie kazali brać żadnych antybiotyków, więc pewnie krew by pobierali od razu.
Justyna - prywatnie zrobiłam kilka badań w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, ale wyszły ujemne wszystkie. Jestem zapisana do poradni genetycznej na 1 sierpnia, ale w takim przypadku chyba mnie nie przyjmą Chciałam jeszcze prywatnie zrobić pod koniec kwietnia badanie na MTHFR i V-leiden, ale dostałam cynk, że w tej poradni co się zapisałam to zrobili babce po 2 poronieniach i nie robiłam, bo to jednak koszt ponad 500 zł.
W obydwu straconych ciążach miałam plamienia krwią nie wiadomo skąd, na usg nie było krwiaków widać czy odklejającej się kosmówki, szyjka pozamykana.justyna1220 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Madzik34 wrote:Jacqueline-dziekuje za odp.
Jestem pewna,ze nic z tego nie bedzie.Boli mnie brzuch okresowo:(mysle,ze wlasnie sie tam wszystko oczyszcza).
pierwsza beta 326, a druga 341....wiec naprawde nie ma zadnych watpliwosci.
Do poradni genetycznej pojde,ale pewnie prywatnie nie mam sil bujac sie panstwowo...
Dziekuje.
Madzik przykro mi.. Tule mocno :* -
nick nieaktualnyMadzik34 Tylulę z całych sił , trzymam kciuki aby następny miesiąc był wasz .
justyna1220 Ja miłam równo co 28 dni @ , i teraz w kwietniu minęło już trochę już na samym początku coś podejrzewałam .
Wróciłam od mojej Pani ginekolog jedną rzecz co mnie zasmucila to że ona moja Pani gin idzie na emeryturę ma już 75 lat i czuje że już jest nie na siłach , tak do niej się przywiązała myślałam że ona poprowadzi ta ciążę a tu nic , będę chodzić do inne Pani gin ponoć dobra robi od razu USG ciesze się że mam taką możliwość chodzenia w godz popołudniowych zawsze po ciocie zadzwonić i do dziewczynek moich i synka podleci i nimi sdie zaopiekuje . Mam do was pytanie która chciałaby prowadzić ten wątek termin mam niestety a 28 grudnia i muszę z wami się rozstać , ale będę z wami czy czas:-D . -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Madzik34 Tylulę z całych sił , trzymam kciuki aby następny miesiąc był wasz .
justyna1220 Ja miłam równo co 28 dni @ , i teraz w kwietniu minęło już trochę już na samym początku coś podejrzewałam .
Wróciłam od mojej Pani ginekolog jedną rzecz co mnie zasmucila to że ona moja Pani gin idzie na emeryturę ma już 75 lat i czuje że już jest nie na siłach , tak do niej się przywiązała myślałam że ona poprowadzi ta ciążę a tu nic , będę chodzić do inne Pani gin ponoć dobra robi od razu USG ciesze się że mam taką możliwość chodzenia w godz popołudniowych zawsze po ciocie zadzwonić i do dziewczynek moich i synka podleci i nimi sdie zaopiekuje . Mam do was pytanie która chciałaby prowadzić ten wątek termin mam niestety a 28 grudnia i muszę z wami się rozstać , ale będę z wami czy czas:-D .
Ojej to rzeczywiście wiekowa Pani Ja bym się bała chyba, oczywiście nie obrażając nikogo, bo może być na prawdę dużo lepszym lekarzem niż nie jeden w wieku 30 lat
termin na 28 grudnia, może maluszek się pośpieszy i zrobi prezent na święta
U mnie chyba ciężko z czasem, żeby prowadzić wątek. Ale jak to w ogóle zrobić teraz? Twój post jest pierwszy, więc żby edytować i tak musiałabyą robić to Ty ?
-
Justyna1220 ja wyniki będę już znała międzu 14 a 15 przez internet mogę sobie sprawdzić i wydrukowac. Więc biorę się za obiadek żeby nie czekać jak na szpilkach
Jak tylko bedę znała wynik to napiszę.justyna1220 lubi tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
joasia8966 wrote:Justyna1220 ja wyniki będę już znała międzu 14 a 15 przez internet mogę sobie sprawdzić i wydrukowac. Więc biorę się za obiadek żeby nie czekać jak na szpilkach
Jak tylko bedę znała wynik to napiszę.
Czekam na twoje wyniki tak samo jak i na moje fajnie, że masz tak szybko,mMoje mąż ma odebrać i właśnie dzwonił powiedzieć,że odbierze je po 16.
Asiu jak Ty sobie dajesz radę z trójką? A teraz jeszcze czwarte dojdzie! Moja mam tak miała dwójka rok po roku, a trzecie okazało się parką Pewnie dlatego cała ulica to ciocie i wujkowie
U mnie obiadek dla małej zakończony, muszę tylko zmiksować, ale to jak się obudzi Obiad dla męża i dla mnie przygotowany i czeka do obróbkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:29
-
nick nieaktualny
-
justyna1220 a Ty już raz robiłaś bete?
No bywa różnie z trójką ale wszystko idzie ogarnąć wynajmowaliśmy jakiś czas mieszkanie w centrum miasta ale jednak musiałam wrócić do babci na wieś bo tu i podwórko mają i nie trzeba z nimi siedzieć żeby gdzieś nie pouciekali
Ogólnie to moje to są takie "potworki" a nieznośne jak diabli hihi ale daje rade. Patrząc na mnie a moją bratową to ja jestem super mamuśka ona nawet nie potrafiła małej swojej wykąpać jak sie urodziła. Moja mama do 7ego miesiąca im dziecko kąpała.
A wracając do tego jak sobie daje rade to nie raz oprócz mojej trójki to miałam u siebie jeszcze moją 8 letnią siostrę i córke mojego brata... Takze byla piątka
A co do obiadków to powiem szczerze ze moje dzieci jak tylko nauczyły się dziobki oywierac to dostawały normalne obiady. Nie chciały zadnych zmiksowanych a tym bardziej kupnych.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:justyna1220 chyba tak , nie znam się na tym .
Ja też Może któraś z dziewczyn będzie wiedziała co z tym fantem zrobić ??
A nie masz jakiejś opcji żeby nadać prawa administratora czy coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:52
-
joasia8966 wrote:justyna1220 a Ty już raz robiłaś bete?
No bywa różnie z trójką ale wszystko idzie ogarnąć wynajmowaliśmy jakiś czas mieszkanie w centrum miasta ale jednak musiałam wrócić do babci na wieś bo tu i podwórko mają i nie trzeba z nimi siedzieć żeby gdzieś nie pouciekali
Ogólnie to moje to są takie "potworki" a nieznośne jak diabli hihi ale daje rade. Patrząc na mnie a moją bratową to ja jestem super mamuśka ona nawet nie potrafiła małej swojej wykąpać jak sie urodziła. Moja mama do 7ego miesiąca im dziecko kąpała.
A wracając do tego jak sobie daje rade to nie raz oprócz mojej trójki to miałam u siebie jeszcze moją 8 letnią siostrę i córke mojego brata... Takze byla piątka
A co do obiadków to powiem szczerze ze moje dzieci jak tylko nauczyły się dziobki oywierac to dostawały normalne obiady. Nie chciały zadnych zmiksowanych a tym bardziej kupnych.
O proszę jaka zaradna mama, brawo! ;)Ja się bardzo spełniam w roli mamy, ale żeby 5 dzieci naraz bawić to chyba nie dla mnie
Co do obiadków to wszystko sama robię, owoce z reguły dostaje do ręki i sobie ciumka, warzywa część jej miksuje, a część tylko rozdrabniam i łączę, żeby nauczyła się gryźć. A tak poza tym to, to co ja jem to próbuje Wszystko jej bardzo smakuje, a jak jej nie dam to robi swoją minę kota ze Shreka i nie ma szans, musi matka dać
-
SzczęśliwaMamusia obawiam się, że będziemy musiały po prostu założyć nowy wątek... bo jak będziemy chciały coś dopisać to będziemy musiały Cie przywoływać i ciężko z tym może być. A tych list na początku trochę będzie, wyprawka, szpital, przydatne informacje, lista mamuś, poródów itd... Co o tym sadzicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam wynik... 22mlU/ml
Nieciężarne:
Wczesna ciąża:5 - 50 mlU/ml
2 - 4 tydzień: 39 - 8388 mlU/ml
5 - 6 tydzień: 861 - 88 769 mlU/ml
6 - 8 tydzień: 8636 - 218 085 mlU/ml
8 - 10 tydzień:
10 - 12 tydzień:
13 - 27 tydzień:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 14:35
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
nick nieaktualny
-
joasia - te normy co podałaś, zaczynające się 2-4 tydzień, to są tygodnie liczone od owulacji, czyli 2 tygodnie po owulacji beta powinna być nie mniejsza niż te 39 wg norm. No beta Twoja ewidentnie ciążowa, a podejrzewasz kiedy mogłaś mieć owu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:01
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Szczerze to nigdy nie interesowałam sie kiedy mam owulacje, ale z internetowych kalendarzy patrząc na moje cykle 30-31 dniowe wychodziło by ze 17 dc wypadała owulka ja tak dokładnie tego nie wiem bo nigdy tego nie umiałam ani nie potrzebowałam obserwowac.
A tak jakoś wyszło ze akurat w ten 17 dc współzyliśmy z mężem wiec minęło 11 dni. Myśle ze chyba dobra beta jest jak na ten dzień??
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008