X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Ag.... chudzinki...
    bo to gdzieś tkwi w umyśle - społeczny stereotyp?? że 46kg to bardzo bardzo chuda osoba....ponarzekajcie - ale nie za długo hehehehehhe

jeżeli o mnie chodzi, na początku ciąży "myślałam" że zmieszczę się w 12kg.........teraz już nie wierzę, że w 20kg się zmieszczę, chociaż od początku pilnuję się z tym co jem....znam swój organizm i wiem od czego tyję - moimi wrogami są węglowodany przede wszystkim z chleba (mimo że jadam żytni), makaronu itp.

• Wiki81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Wiki, a masz katar? może z zatok Ci spływa. wypluwaj. zobacz, czy nie masz na migdałkach białych kropek, może to angina? Masz syrop na rozrzedzenie wydzieliny?
    Mam katar straszny, anginy nie widzę i nie chcę zobaczyć!!! Mam tylko syrop prawoślazowy przepisany od dr wczoraj i do psiukania na gardło Septolux i tabletki Faringosept

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tu się męcze na aukcjach allegro,czaje sie na kurtki,płaszcze ciążowe, nie chce wydawać 300zł i więcej,a tu mi mama przychodzi z second handu z płaszczem vero moda pieknym i pasującym za 12zł:)

marrtka, Anutka, Malenq, isabelle, bluegirl89, MonikaDM, Paula44, rastafanka, ania_29, agnesik, Agus89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ale masz fajnie, że mąż z Tobą chodzi do SH! Ja niestety "ukrywam" przyniesione z lumpka skarby, chociaż aż mnie rozrywa, żeby od progu jak przyjdzie z pracy krzyczeć, jakie cuda znalazłam! Nie podziela mojego zachwytu niestety

kiedyś też tak miałam, tak jak pisałam, ostatnio COŚ się zmieniło...poprasował 2 pralki ciuszków, poukładał i się "rozczulał" :)
    a w SH był już ze mną 4raz... i jestem zdziwiona, że tak dzielnie to zniósł :)

• marrtka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Mam katar straszny, anginy nie widzę i nie chcę zobaczyć!!! Mam tylko syrop prawoślazowy przepisany od dr wczoraj i do psiukania na gardło Septolux i tabletki Faringosept

a katar kolorowy? bo na zatoki dobry jest Sinupret tabletki, gin pozwolił w ciąży, są ziołowe.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie chodziłam po SH jakoś nie umiałam nic tam znaleźć, teraz codziennie zastanawiam się co ciekawego przywieźli :D
    Mój luby teraz całej rodzinie rozpowiada co ja tam potrafię znaleść, jaką to mu ostatnio koszulkę z Next kupiłam i to za dwa złote;)

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój na początku też kręcił nosem na SH ale jak zaczęłam kupować nowe i dawać porównanie ze za te body miałabym reklamówkę z SH to zmądrzał na całe szczęście :) i takim sposobem mam całą szafę ubranek heh teraz mam zakaz chodzenia i kupowania ciuszków ;/

Malenq lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:26

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 7kg+, obecnie 61 ważę i jestem z siebie dumna, byle do przodu :D

marrtka, Ag..., nix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD a na kiedy masz termin??

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki mi prawoslazowego nie kazał w ciąży.
    Marta właśnie wogole nie marudzic niezależnie od stanu początkowego:)
    A mój małż przywiózł mi właśnie 2 śniadanie i pojechał do Ikei po lozeczko:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:09

MartaKD, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    A ja mam zakaz chodzenia do SH po tym jak mi bratowa całe pudło ubrań przyniosła.. po prostu szkoda by było część z nich oddać, bo nie dało się nawet raz ubrać małej :)

A jakoś nie widzę przyjemności w kupowaniu większuch rozmiarów, skoro z każdym sezonem są nowe dostawy więc będę kupować jak przyjdzie na nie potrzeba.

Za to brakuje mi dużo takich drobiazgów, jakiś kosmetyków, muszę też zaopatrzyć się w jakieś klapki do szpitala, jestem w tym całkowicie zielona, czy zwykłe plastiki pod prysznic wystarczą? a do chodzenia polecacie normalne kapcie, czy raczej tanie balerinki mogą być?

Ja chyba wezmę japonki takie piankowe, nie lubie mieć duzo tobołów ze sobą..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w szpitalu miałam tylko japonki, są wygodne pod prysznic i do chodzenia, ale do czasu dopóki nie chcesz założyć skarpetek:) Warto więc wziąć jeszcze domowe kapcie.

polaola lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    MartaKD a na kiedy masz termin??
    ogólnie to na 20 stycznia,ale wiem,że cesarki sie robi wczesniej.musze jeszcze dogadać z ginem.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    A ja mam zakaz chodzenia do SH po tym jak mi bratowa całe pudło ubrań przyniosła.. po prostu szkoda by było część z nich oddać, bo nie dało się nawet raz ubrać małej :)

A jakoś nie widzę przyjemności w kupowaniu większuch rozmiarów, skoro z każdym sezonem są nowe dostawy więc będę kupować jak przyjdzie na nie potrzeba.

Za to brakuje mi dużo takich drobiazgów, jakiś kosmetyków, muszę też zaopatrzyć się w jakieś klapki do szpitala, jestem w tym całkowicie zielona, czy zwykłe plastiki pod prysznic wystarczą? a do chodzenia polecacie normalne kapcie, czy raczej tanie balerinki mogą być?
    Baleriny chyba za szybko się zabrudzą, lepiej jakieś na twardej podeszwie, tak myślę. Jednak wychodzi się na korytarz a tam ludzie w butach chodzą. Ja też muszę zaopatrzyć się w piżamę, klapki i zastanawiam sie czy lepiej wziąć gruby szlafrok czy kupić taka materiałową podomkę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ogólnie to na 20 stycznia,ale wiem,że cesarki sie robi wczesniej.musze jeszcze dogadać z ginem.

Łoo po 10 to bym się już obawiała że nie dotrzymam! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka ja mam zamiar wziąć gruby szlafrok, taki puchaty(zajmuje całą reklamówę) żeby czasem nie zmarznąć :D

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zobaczymy:) jest mi obojętne kiedy:) byle nie 13 może:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ja tu się męcze na aukcjach allegro,czaje sie na kurtki,płaszcze ciążowe, nie chce wydawać 300zł i więcej,a tu mi mama przychodzi z second handu z płaszczem vero moda pieknym i pasującym za 12zł:)

hehehe marta to ja tak miałam podobnie....szukałam, szukałam, ale w głowie mi się nie mieściło, aby ponad 300zł dać za płaszczyk....
    i ostatnio dorothy perkins 75% wełny płaszyk szary, z dwoma rzędami guzików, sobie wyszperałam na SH za całe 18zł hehehehe

eeee tam, ja mieszkam pod 13, wcześniej pod 113 i 313, 13stego poznałam swojego "lubego", i ogólnie jest to szczęśliwa liczba....;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:21

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Magdalenka ja mam zamiar wziąć gruby szlafrok, taki puchaty(zajmuje całą reklamówę) żeby czasem nie zmarznąć :D
    No ja też mam taki puchowiec, i zmarźluch jestem a to będzie zima więc chyba w podomce byłoby mi za zimno.

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ