X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    magdalenka a wiesz ze o tym nie pomyślałam....
    O zapisie czy imieniu Mia?

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    No to ja nie rozumiem wyliczaja na podstawie tego kółeczka, chyba wszędzie a terminy różne. Przecież zasady wyliczania terminu jest prosta i jednakowa.
    magdalenka ale wejdź sobie na kalendarz Bell i tam tez Ci się wyświetli 11 styczeń tak jak mi moja ginekolog a wcześniej inny gin wyznaczył.:)

A tak w ogóle mamy ten sam tydzień i dzień i jak pisałaś o wadze to się uśmiechnęłam bo z podobną stratowałyśmy i podobnie przytyłyśmy.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:54

Malenq lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:36

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nas też zaskoczył ale nie oszukujmy się takie czasy nastały. Myślę ze nie warto ciągnąć dalej tematu bo zaczynamy stąpać po kruchym lodzie...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lezalam w rudzie to byla laska bodajze w 35tc bo o ciazy (drugiej) dowiedziala sie ok 25 tv do tego miała wielowodzie i brzuch gigantyczny. Powiedziała jej lekarka że to juz wróżenie z fusów bo termin określa sie na podstawie usg na początku tylko i była zdumiona ze nie czuła ani ruchów ani nie zauważyła monstrualnego brzucha.
    No i wg okresu.
    A z kolei laska z mojej saki wogole nie miala okresu bo miala tak cienka macice ze nie zluszczalo jej sie endometrium i też nie wiedziała który tydzień.wszystko szacunkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:56

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:12

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle moze się przyzwyczaił? Ja pytałam m, zy jest pewny kostka bo wiem ze miał opory ale mówi ze no jak zmienić, on juz wie że kostek jest.
    Ale mam znajomych co cala ciążę mówili stas a urodził się tymek:) więc różnie moze być.
    Słuchajcie właśnie dali mi laske do sali, babka zalamana ze leży z ciężarówką bo ma 30 lat i raka, wszystko do wycięcia. Szkoda mi jej ale kurcze no nie ma łóżek i musi leżeć ze mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:00

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a nie mogli jakieś z innej sali przewieźć? Zamienić? Ja ja w grudniu byłam na poronieniu to tez tak kurde laski kładli. Jedne czekały na poród a drugie na zabieg. Masakra.

zplX18SyZp.gif
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak się tylko coś zwolni to was rozdzielą. U mnie w szpitalu zawsze starali się dobierać sale zgodnie z "właściwością" i nawet dziewczyny z problemami na początku ciąży np. krwawieniami nie leżały na jednej sali z "dużymi" ciążami.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    magdalenka ale wejdź sobie na kalendarz Bell i tam tez Ci się wyświetli 11 styczeń tak jak mi moja ginekolog a wcześniej inny gin wyznaczył.:)

A tak w ogóle mamy ten sam tydzień i dzień i jak pisałaś o wadze to się uśmiechnęłam bo z podobną stratowałyśmy i podobnie przytyłyśmy.:)
    A może jeszcze podobnie w pasie mamy bo ja 95 na wys. pępka.

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    magdalenka i Malenq ja też 6.04 i termin na 11 stycznia. :)

Wiki ja ponad miesiąc temu miałam podobnie do Ciebie i też myślałam, że to ropa a jak się okazało to mi lekarka powiedziała, że jakby to była ropa i nacisnęłabym to by mnie krwią zalało. Ona mi powiedziała, że jak ktoś choruje lub chorował często na zapalenia gardła to się takie dołki wytwarzają i tam zbiera się np pokarm i w czasie choroby to się właśnie zwiększa i stąd wrażenie, że to ropa. Ona to jakoś profesjonalnie nazwała ale nie pamiętam jak. Kazała mi pić syrop chyba z jakiś roślin islandzkich i apap.
    ja tez ostatnią miesiączke miałam 06.04 i termin na 11 stycznia, ale według USG wychodzi na 15.01

Ewelina88, Malenq lubią tę wiadomość

relgh371buf3k1xz.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A może jeszcze podobnie w pasie mamy bo ja 95 na wys. pępka.
    No właśnie nie.:P Ja mam więcej bo wszystko mi poszło w brzuch i boki niestety. Aż 104 cm mam. A ile masz wzrostu? 165 cm.

anna7227 nas jest już 4.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:07

Malenq lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    wiem że to horror był ja bardzo lubię horrory wiec odrazu mi się skojarzyło i mu o tym mówię a on kontrę mi walną i powiedział że jak by był horror o imieniu gosia to byś zmieniała imię... i nie wiedziałam co mu odpowiedzieć eh mam nadzieję ze mu się odmieni mi bardzo podoba się ASHLEY no i właśnie w naszym kalendarzu nie ma takiego imienia i nie ma imienin co w takim wypadku nadaje się kiedy się podoba czy jak z tym jest orientuje się ktoś?
    W urzedzie msja rejestr imion i jak nie ma tan np. Ashley to raczej nie moxna takuego dac :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o przewożenie pacjentów to tylko zależy od dobrej woli oddziałowej bo my zwykłe pielęgniarki nie mamy na to wpływu ba nawet nie możemy same takiej decyzji podjąć a tylko wspomnieć ze taka i taka sytuacja. Podobnie miałam na paliatywie jak młodego chłopaka położyli na sali z panem co był w stanie prawie agonalnym i postanowiłam go przetransportować by na to nie musiał patrzeć do innej sali na drugi dzień taki ochrzan dostałam że więcej się sama nie podejmę takiej decyzji...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac nie mogli. Szkoa mi jej bardzo.
    A moja kumpela właśnie okazalo się kilka dni po teście ze pozamaciczna:/ zalamana jest a ma 35 lat i pierwsze dziecko.w szpitalu jeden jej mówi co innego, drugi co innego. Rzeźnia.

A z cyklu absurdy szpitalne. Zupa normalna szpinakowa, zupa cukrzycowa rosół z grysikiem i rozgotowanym makaronem:/ gdzie makaron tylko razowy i al dente dozwolony! Matko jedyna.
    Maz mi opowiadal o porodzie w Szwajcarii. 2 dni kosztują 50tys zł, oczywiście koszty pokrywa ubezpieczenie wykupione. Prywatne pokoje, menu do wyboruu, prywatne pielęgniarki. To wszystko w podstawowej opiece...
    Aleee oni tam nie walczą tak o ciążę, usg 3x w ciąży, badania szyjki wogole, podtrzyman też, ktg przy porodzie dopiero.
    Coś za coś widać.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:56

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    W urzedzie msja rejestr imion i jak nie ma tan np. Ashley to raczej nie moxna takuego dac :-)
    w urzędzie byłam i nie mieli nic przeciwko :)

Anutka lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja juz chyba wolę tak jak u nas jest,że jednak ciąza jest uznawana za ciążę od samego poczecia.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - Ewelina to ja jestem pomiędzy Wami :) bo mam 100cm w pępku heheheh i 166cm wzrostu:) (chociaż w dowodzie 167cm) hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:14

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    to ja juz chyba wolę tak jak u nas jest,że jednak ciąza jest uznawana za ciążę od samego poczecia.
    to samo mu powiedziałam. Ze leki akurat miałam szwajcarskie( ten magiczny atosiban i podobno nic na świecie nie ma lepszego obecnie wiec nie ważne gzie się jest) i nic mnie nie obchodziło w jakich warunkach podane. Bo plazma na ścianie i sałatki do wyboru by mi nie pomogły. a u nas się walczy o ciążę jednak od początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:17

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ