X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siltan dzięki :) my też chcieliśmy zaoszczędzić robiąc pierwsze sypialnie w której mała będzie spać z nami.. i jak narazie wydaliśmy już 8,5tyś OLA BOGA! a to jeszcze nie koniec... no ale sypialnie mamy 20m2..

Materacyk dalej trzymam zafoliowany na początku grudnia go rozpakuję i dam do wietrzenia :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadaj Kawa z tymi zdjęciami :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mam 170cm wzrostu. Póki co też mam wrażenie że wszystko idzie w brzuch, bo biodra zawsze miałam szerokie.

Kawa gdyby nie brzuch w ogóle nie widać że jesteś w ciąży. Posladki masz jak modelka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:55

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa no po prostu uroczo :D Ja mam jutro mój dzień mierzenia i ważenia więc postaram się Wam podrzucic wymiary wraz z fotką :D

Dziś mamy kolejne spotkanie w SR :D Będziemy dziś kąpać bobaska :D Już nie umiem się doczekać :D

ALeż mi Zocha w brzuchu się rozciąga, ostatnio to nawet nie są już kopniaki co właśnie takie przeciaganie, śmieszne uczucie...dosłownie bo czasami, aż sama się do siebie uśmiecham bo mnie to łaskocze :P

COś czuję, że zbliża się pora obiadowa więc zmykam podgrzać kalafiorową.

nix, TasiaF lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Ewelina jeszcze pytanie do Ciebie, dostalismy lozeczko z materacem, materac ma sciagany pokrowiec, ale zaszyta w nim gryke i nie wiem jak go wyprac, ie chce sprawdzac na jakis forach, bo jak zawsze w takich wypadkach odpowiedzi beda sie wykluczaly, wiec jesli macie takie pokrowce na materacach i jest na nich przepis prania to prosze daj znac czy to normalnie czy chemicznie
    Ja nie mam u siebie takich materacy bo producenci, których mamy materace nie mają w swojej ofercie. nie ma metki na pokrowcu? Gryki nie powinno się prać bo łuska zabarwi Ci pokrowiec a poza tym może być dziwny zapach. Tylko tą stronę bez gryki można wyprać w temperaturze w zależności od producenta 40-60 C. Taki pokrowiec powinien być z zamkiem rozsuwanym do końca. Ewentualnie można kupić nowy pokrowiec. Ale podejrzewam, że może kosztować podobnie jak materac.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa spojrzałam do Twojego pamiętnika i powiem Ci, że rośnie Ci brzuchol! Ślicznie wyglądasz.

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak wystrzelił! :D

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Teraz tak wystrzelił! :D
    Wystrzelił ??? W porówaniu z Twoim większość z nas ma brzuchole hehe ale spokojnie jeszcze 3 miesiące, masz tak nisko ten brzuszek, wydaje mi się że ja mam wyżej. Pewnie zależy od budowy ciała dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:05

• szpilka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie gryka jest nie w materacu a w pokrowcu zaszyta wiec to ze sie do konca sciaga niestety niewiele daje, a dziecko moze dwa tygodnie na tym spalo, a wlasciwie nie spalo ale tyle probowali. a ja i tak bede miec na tym ten taki ochraniacz przed zasikaniem ale chcialam wyprac, no a tak to niestety

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dziekuje za profesjonalna opinie :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka właściwie 2 miesiące!
    co do pośladków to akurat bardzo spadły i się zrobiło "płaskodupie" jak przestałam ćwiczyć :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Siltan dzięki :) my też chcieliśmy zaoszczędzić robiąc pierwsze sypialnie w której mała będzie spać z nami.. i jak narazie wydaliśmy już 8,5tyś OLA BOGA! a to jeszcze nie koniec... no ale sypialnie mamy 20m2..

Ja tej wielkości mam duży pokój (mieszkanko 50 m2). Ale to prawda, człowiek chce zaoszczędzić a jak coś mu się spodoba (to już mówi nie ma bata chcę to mieć) i wydajemy ogromne kwoty. A oszczędzamy chyba w swoich głowach :-)W ogóle ostatnio właśnie dlatego, że coś nam się podoba przekraczamy wyznaczony limit. A poza tym lepiej dołożyć trochę i mieć w lepszym materiale niż pluć sobie potem w brodę. W przyszłym roku to już pożyczkę weźmiemy bo pewnie w rok na generalny remont kuchni nie uda nam się odłożyć takiej sumy. Nie wiem ile trzeba liczyć na remont kuchni 10 m2 ale myślę, że w Warszawie to będzie koło 15/20 tysięcy nie wspominając o łazience i kosztach dodatkowych. Ale mimo wszystko cieszę się, bo wiem, że to dla nas, a nie dla obcych. Powiem nawet, że wolę nie pojechać na wakacje ale zrobić to co niezbędne. :-)

• Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie lubię materacy z gryką. Poza tym często się zdarza, że pleśnieje. No ale to oczywiście tylko moje zdanie.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plaskodupie to ja mam. Od początku września leze i tylko leze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka ja mam materac kokos+gryka i owinięte jest to takim białym materiałem jakby przykeljonym do tej gryki, tego nie ściąga się, a na tym ył jeszcze pokrowiec z bawełny na zamek który uprałam w pralce.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan jeżeli będziesz chciała meble na wymiar to w Warszawie jeszcze więcej. W Kielcach brat męża maleńką kuchenkę robił to za same meble powiedzieli mu 15 tys. Na szczęście mamy znajomego co za pół ceny to zrobił. Warto się rozejrzeć wcześniej, porównać ceny.

Silatan lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    szpilka ja mam materac kokos+gryka i owinięte jest to takim białym materiałem jakby przykeljonym do tej gryki, tego nie ściąga się, a na tym ył jeszcze pokrowiec z bawełny na zamek który uprałam w pralce.
    magdalenka ten materiał nazywa się potocznie "rajtuza":P Zawsze mnie to bawi.;p

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam obiad z Ikei, indyczek brokuły, ale pani niefortunnie dala też frytki do środka. 5 frytek a jaka rdosc:) zobaczymy o na to glukometr:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siltan ja będę robić salon z kuchnią na podeście ok 30m2, sama kuchnia z Ikeii w takiej okrojonej wersji to 16tyś... hahaha a gdzie kafelki, podłogi, ściany, parapety, sprzęty, meble, zabudowa kominka haha kiedy wkońcu wygram w tego TOTOLOTKA...??

Silatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 dzięki za informację.Jeszcze będziemy sobie porównywać. Ciekawa jestem czy w remoncie dam radę z małym bobasem :-D Bo ja sobie dużo rzeczy mogę planować, ale przecież jeszcze nie wiem jak to będzie z maluchem. Mam jeszcze podejście bardzo luźne. :-D

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ