X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka różnica między siatkowymi a porodowymi majtkami?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodowe to takie pieluchy chyba a siatkowe takie fajne przylegające.nie wiem nie otwieralam paczki:)pani mu sklepie dawała wyprawkę.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ale jak Ty będziesz miała cesarkę, to nie potrzebujesz chyba takich wynalazków :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania połóg po cc też jest, tyle że trwa krócej, więc potrzebuję tych wszystkich rzeczy co kobiety do SN :)

p.s moja macica też będzie się kurczyć i oczyszczać jakiś czas! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:01

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak :P

Idę zrobić muffinki czekoladowe z powidłami :)

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam ze siatkowe są o wiele lepsze od tych zwykłych. Kurcze jeśli chodzi o poród to cały czas chciałam CC ale teraz jakoś zastanawiam się nad SN i mam mętlik w głowie

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wam parę dni temu ze man kumpele ekspertke of ciąży która wszystko wie lepiej.
    Właśnie pouczala mnie o farbowaniu włosów po czym jak jej powiedziałam ze kupuje właśnie online wyprawkę to dostałam reprymendę jak można online skoro wszystko trzeba dotknąć i ze ona idealna mama tak właśnie zamierza. Poczułam się jakby mnie ktoś walnął w policzek. Skwitowalam ze nie kazda ma taki komfort i mam nazieje ze zrealizuje plany tak jak je teraz widzi i skończyłam rozmowę.

Olka ja mam podkłady w wymaganiach szpitala dlatego kupiłam, to parę zł kosztuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:43

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. ona to się chyba z choinki urwała. Powiem Ci szczerze, że ja chyba mocniej odpowiedziałabym jej. Nie przejmuj się takimi osobami.

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie zaczynam rozmowy bo nie warto, a co sie będę unosić i stresować i dogadywać. Chociaż ja mam klase:P

Ewelina88, agnesik lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczekam do końca listopada z wyprawką szpitalną, bo w SR dostajemy próbki. W ten sposób mam już ze 3 podkłady poporodowe, tyle samo wkładek laktacyjnych, pieluszek dada... Może akurat uzbieram ;)

Ag... z taką osobą nawet nie podejmowałabym jakiekolwiek rozmowy...

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyprawką do szpitala trzeba się zorientować, gdzie co wymagają.

np. u mnie w klinice muszę mieć tylko majtki bawełniane lub siateczkowe plus kosmetyki (z rzeczy higienicznych ), a te podkłady chłonne i ceratki są w łazience do skorzystania ile kto potrzebuje :)

ale oczywiście trzeba zakupić by mieć co w domu włożyć na dupsko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:00

• Selene Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:26

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, to ja twojej koleżance życzę powodzenia w kupowaniu wszystkiego w sklepach stacjonarnych ;) Choćbym biegała po całym mieście jak dziki zwierz, to i tak pewnie nie dostałabym wszystkich produktów takich, które mogę znaleźć w internecie poświęcając temu mniej lub więcej czasu. W sklepach, nawet tych wielkopowierzchniowych, zazwyczaj jest tylko kilka wzorów i kolorów pościeli, ręczników itd., a w internetach jest wszystko :)

Właśnie zamówiłam pościel, stwierdziłam, że dosyć tego - dwa tygodnie wybierać wzór to chyba przesada. Wzięłam zupełnie inną niż szukałam, mam nadzieję, że mi się nie odwidzi :O

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag tak mi się skojarzyło z reklamą Serce i Rozum
    "Internety, tablety i po co kajety?" :P

Selene ja też nie wiem co i jak. :) Wiem, że jakąś listę się wypełnia wcześniej przed porodem np prosisz o ochronę krocza itp. Ale to było już dawno chyba na stronie http://www.rodzicpoludzku.pl/
    Tam dużo ciekawych rzeczy jest.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, nie znasz się. Ona jest ekspertem. Od 6tc ma położna wybrana:) teraz jest w 11:) hehe. Moglaby nas tu wszystkie pouczac:)

isabelle, MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a zobaczymy:) jest mi obojętne kiedy:) byle nie 13 może:)

Hehe a ja bym baaardzo chciała urodzić 13, bo to nasza magiczna liczba :)

Malenq lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene plan porodu dostarcza się wraz ze swoimi dokumentami w momencie przyjęcia na oddział. Jest to swoista lista życzeń ;) Np. chcę, aby na sali porodowej włączona była muzyka relaksacyjna przyniesiona przeze mnie, chcę mieć przyciemnione światła, chcę mieć swobodny dostęp do prysznica... Można pisać wszystko, byle w granicach rozsądku ;) Może jest coś, przy czym szczególnie się odprężamy, wyciszamy, co pozwoli nam łagodniej przejść przez poród - takie coś na pewno powinno być ujęte w takim planie.

O, myślę że to będzie przydatne
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Co-powinien-zawierac-Plan-Porodu.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:29

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:27

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak juz pisalam mam okazje kupic wozek bebetto luca uzywany z wieloma dodatkami i fotelikiem z adapterem za 1000 zl ma ktoras ten wozek na stanie? Prowadzilyscie go w sklepie? Ocencie mi go prosze ja jestem uziemiona i nie moge nigdzie jechac i pomacac sobie :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszszsz w końcu Was nadrobiłam szalone pisareczki :) U mnie neta 2 dni nie było ;-/ Odcieli mi z dnia na dzień bez uprzedzenia i żadnej informacji bo co się okazało doszukali się jednego zaległego rachunku UWAGA- z 2012 roku :p Pełen profesjonalizm heh.
    U nas wszystko ok,rośniemy mega w brzuchu szalejemy :p Dobrze że i u Was szafa gra, widziałam nowe fotki, śliczne brzusie :) I witaj Anutka!!!
    Z moją koleżanką co leżała w szpitalu z zagrożoną ciążą blizniaczą już jest ok, ryzyko narazie zażegnane i wyszła już do domku.Parę dni temu okazalo się że druga psiapsiułka jest w ciąży.Robiła betę z krwi po sikańcu dla upewnienia i wyszła jej ponad 11 czyli w zasadzie jakoś mało ale wg norm lab to 4 tydz.Dziś dzwoniła do mnie ze szpitala bo zaczeła plamic, powtórzyli jej betę i wyszła 19 czyli przyrost słaby jak na kilka dni.No i prawdopodobnie to puste jajo i ciąża się nie rozwija, wypuścili ją do domu, nie dali żadnych leków, ma powtórzyc bhcg i usg za tydzień.Masakra jakaś ostatnio wszędzie coś się dzieje...tym bardziej deceniam że u mnie jest dobrze i malutki zdrowy !
    Pozdrawiam cieplutko :) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:53

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ