*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia połóg po cc też jest, tyle że trwa krócej, więc potrzebuję tych wszystkich rzeczy co kobiety do SN
p.s moja macica też będzie się kurczyć i oczyszczać jakiś czas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:01
Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Pisałam wam parę dni temu ze man kumpele ekspertke of ciąży która wszystko wie lepiej.
Właśnie pouczala mnie o farbowaniu włosów po czym jak jej powiedziałam ze kupuje właśnie online wyprawkę to dostałam reprymendę jak można online skoro wszystko trzeba dotknąć i ze ona idealna mama tak właśnie zamierza. Poczułam się jakby mnie ktoś walnął w policzek. Skwitowalam ze nie kazda ma taki komfort i mam nazieje ze zrealizuje plany tak jak je teraz widzi i skończyłam rozmowę.
Olka ja mam podkłady w wymaganiach szpitala dlatego kupiłam, to parę zł kosztuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:43
-
Chyba poczekam do końca listopada z wyprawką szpitalną, bo w SR dostajemy próbki. W ten sposób mam już ze 3 podkłady poporodowe, tyle samo wkładek laktacyjnych, pieluszek dada... Może akurat uzbieram
Ag... z taką osobą nawet nie podejmowałabym jakiekolwiek rozmowy...Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ wyprawką do szpitala trzeba się zorientować, gdzie co wymagają.
np. u mnie w klinice muszę mieć tylko majtki bawełniane lub siateczkowe plus kosmetyki (z rzeczy higienicznych ), a te podkłady chłonne i ceratki są w łazience do skorzystania ile kto potrzebuje
ale oczywiście trzeba zakupić by mieć co w domu włożyć na dupskoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:00
-
Ag, to ja twojej koleżance życzę powodzenia w kupowaniu wszystkiego w sklepach stacjonarnych
Choćbym biegała po całym mieście jak dziki zwierz, to i tak pewnie nie dostałabym wszystkich produktów takich, które mogę znaleźć w internecie poświęcając temu mniej lub więcej czasu. W sklepach, nawet tych wielkopowierzchniowych, zazwyczaj jest tylko kilka wzorów i kolorów pościeli, ręczników itd., a w internetach jest wszystko
Właśnie zamówiłam pościel, stwierdziłam, że dosyć tego - dwa tygodnie wybierać wzór to chyba przesada. Wzięłam zupełnie inną niż szukałam, mam nadzieję, że mi się nie odwidziAg... lubi tę wiadomość
-
Ag tak mi się skojarzyło z reklamą Serce i Rozum
"Internety, tablety i po co kajety?"
Selene ja też nie wiem co i jak.Wiem, że jakąś listę się wypełnia wcześniej przed porodem np prosisz o ochronę krocza itp. Ale to było już dawno chyba na stronie http://www.rodzicpoludzku.pl/
Tam dużo ciekawych rzeczy jest. -
Selene plan porodu dostarcza się wraz ze swoimi dokumentami w momencie przyjęcia na oddział. Jest to swoista lista życzeń
Np. chcę, aby na sali porodowej włączona była muzyka relaksacyjna przyniesiona przeze mnie, chcę mieć przyciemnione światła, chcę mieć swobodny dostęp do prysznica... Można pisać wszystko, byle w granicach rozsądku
Może jest coś, przy czym szczególnie się odprężamy, wyciszamy, co pozwoli nam łagodniej przejść przez poród - takie coś na pewno powinno być ujęte w takim planie.
O, myślę że to będzie przydatne
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Co-powinien-zawierac-Plan-Porodu.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:29
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak juz pisalam mam okazje kupic wozek bebetto luca uzywany z wieloma dodatkami i fotelikiem z adapterem za 1000 zl ma ktoras ten wozek na stanie? Prowadzilyscie go w sklepie? Ocencie mi go prosze ja jestem uziemiona i nie moge nigdzie jechac i pomacac sobie
-
Boszszsz w końcu Was nadrobiłam szalone pisareczki
U mnie neta 2 dni nie było ;-/ Odcieli mi z dnia na dzień bez uprzedzenia i żadnej informacji bo co się okazało doszukali się jednego zaległego rachunku UWAGA- z 2012 roku :p Pełen profesjonalizm heh.
U nas wszystko ok,rośniemy mega w brzuchu szalejemy :p Dobrze że i u Was szafa gra, widziałam nowe fotki, śliczne brzusieI witaj Anutka!!!
Z moją koleżanką co leżała w szpitalu z zagrożoną ciążą blizniaczą już jest ok, ryzyko narazie zażegnane i wyszła już do domku.Parę dni temu okazalo się że druga psiapsiułka jest w ciąży.Robiła betę z krwi po sikańcu dla upewnienia i wyszła jej ponad 11 czyli w zasadzie jakoś mało ale wg norm lab to 4 tydz.Dziś dzwoniła do mnie ze szpitala bo zaczeła plamic, powtórzyli jej betę i wyszła 19 czyli przyrost słaby jak na kilka dni.No i prawdopodobnie to puste jajo i ciąża się nie rozwija, wypuścili ją do domu, nie dali żadnych leków, ma powtórzyc bhcg i usg za tydzień.Masakra jakaś ostatnio wszędzie coś się dzieje...tym bardziej deceniam że u mnie jest dobrze i malutki zdrowy !
Pozdrawiam cieplutko!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:53
Anutka lubi tę wiadomość