X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka różnica między siatkowymi a porodowymi majtkami?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodowe to takie pieluchy chyba a siatkowe takie fajne przylegające.nie wiem nie otwieralam paczki:)pani mu sklepie dawała wyprawkę.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ale jak Ty będziesz miała cesarkę, to nie potrzebujesz chyba takich wynalazków :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania połóg po cc też jest, tyle że trwa krócej, więc potrzebuję tych wszystkich rzeczy co kobiety do SN :)

p.s moja macica też będzie się kurczyć i oczyszczać jakiś czas! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:01

Ag..., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak :P

Idę zrobić muffinki czekoladowe z powidłami :)

201501145565.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam ze siatkowe są o wiele lepsze od tych zwykłych. Kurcze jeśli chodzi o poród to cały czas chciałam CC ale teraz jakoś zastanawiam się nad SN i mam mętlik w głowie

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wam parę dni temu ze man kumpele ekspertke of ciąży która wszystko wie lepiej.
    Właśnie pouczala mnie o farbowaniu włosów po czym jak jej powiedziałam ze kupuje właśnie online wyprawkę to dostałam reprymendę jak można online skoro wszystko trzeba dotknąć i ze ona idealna mama tak właśnie zamierza. Poczułam się jakby mnie ktoś walnął w policzek. Skwitowalam ze nie kazda ma taki komfort i mam nazieje ze zrealizuje plany tak jak je teraz widzi i skończyłam rozmowę.

Olka ja mam podkłady w wymaganiach szpitala dlatego kupiłam, to parę zł kosztuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 16:43

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. ona to się chyba z choinki urwała. Powiem Ci szczerze, że ja chyba mocniej odpowiedziałabym jej. Nie przejmuj się takimi osobami.

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie zaczynam rozmowy bo nie warto, a co sie będę unosić i stresować i dogadywać. Chociaż ja mam klase:P

Ewelina88, agnesik lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczekam do końca listopada z wyprawką szpitalną, bo w SR dostajemy próbki. W ten sposób mam już ze 3 podkłady poporodowe, tyle samo wkładek laktacyjnych, pieluszek dada... Może akurat uzbieram ;)

Ag... z taką osobą nawet nie podejmowałabym jakiekolwiek rozmowy...

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyprawką do szpitala trzeba się zorientować, gdzie co wymagają.

np. u mnie w klinice muszę mieć tylko majtki bawełniane lub siateczkowe plus kosmetyki (z rzeczy higienicznych ), a te podkłady chłonne i ceratki są w łazience do skorzystania ile kto potrzebuje :)

ale oczywiście trzeba zakupić by mieć co w domu włożyć na dupsko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:00

• Selene Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:26

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, to ja twojej koleżance życzę powodzenia w kupowaniu wszystkiego w sklepach stacjonarnych ;) Choćbym biegała po całym mieście jak dziki zwierz, to i tak pewnie nie dostałabym wszystkich produktów takich, które mogę znaleźć w internecie poświęcając temu mniej lub więcej czasu. W sklepach, nawet tych wielkopowierzchniowych, zazwyczaj jest tylko kilka wzorów i kolorów pościeli, ręczników itd., a w internetach jest wszystko :)

Właśnie zamówiłam pościel, stwierdziłam, że dosyć tego - dwa tygodnie wybierać wzór to chyba przesada. Wzięłam zupełnie inną niż szukałam, mam nadzieję, że mi się nie odwidzi :O

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag tak mi się skojarzyło z reklamą Serce i Rozum
    "Internety, tablety i po co kajety?" :P

Selene ja też nie wiem co i jak. :) Wiem, że jakąś listę się wypełnia wcześniej przed porodem np prosisz o ochronę krocza itp. Ale to było już dawno chyba na stronie http://www.rodzicpoludzku.pl/
    Tam dużo ciekawych rzeczy jest.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, nie znasz się. Ona jest ekspertem. Od 6tc ma położna wybrana:) teraz jest w 11:) hehe. Moglaby nas tu wszystkie pouczac:)

isabelle, nick nieaktualny, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a zobaczymy:) jest mi obojętne kiedy:) byle nie 13 może:)

Hehe a ja bym baaardzo chciała urodzić 13, bo to nasza magiczna liczba :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene plan porodu dostarcza się wraz ze swoimi dokumentami w momencie przyjęcia na oddział. Jest to swoista lista życzeń ;) Np. chcę, aby na sali porodowej włączona była muzyka relaksacyjna przyniesiona przeze mnie, chcę mieć przyciemnione światła, chcę mieć swobodny dostęp do prysznica... Można pisać wszystko, byle w granicach rozsądku ;) Może jest coś, przy czym szczególnie się odprężamy, wyciszamy, co pozwoli nam łagodniej przejść przez poród - takie coś na pewno powinno być ujęte w takim planie.

O, myślę że to będzie przydatne
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Co-powinien-zawierac-Plan-Porodu.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:29

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:27

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak juz pisalam mam okazje kupic wozek bebetto luca uzywany z wieloma dodatkami i fotelikiem z adapterem za 1000 zl ma ktoras ten wozek na stanie? Prowadzilyscie go w sklepie? Ocencie mi go prosze ja jestem uziemiona i nie moge nigdzie jechac i pomacac sobie :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszszsz w końcu Was nadrobiłam szalone pisareczki :) U mnie neta 2 dni nie było ;-/ Odcieli mi z dnia na dzień bez uprzedzenia i żadnej informacji bo co się okazało doszukali się jednego zaległego rachunku UWAGA- z 2012 roku :p Pełen profesjonalizm heh.
    U nas wszystko ok,rośniemy mega w brzuchu szalejemy :p Dobrze że i u Was szafa gra, widziałam nowe fotki, śliczne brzusie :) I witaj Anutka!!!
    Z moją koleżanką co leżała w szpitalu z zagrożoną ciążą blizniaczą już jest ok, ryzyko narazie zażegnane i wyszła już do domku.Parę dni temu okazalo się że druga psiapsiułka jest w ciąży.Robiła betę z krwi po sikańcu dla upewnienia i wyszła jej ponad 11 czyli w zasadzie jakoś mało ale wg norm lab to 4 tydz.Dziś dzwoniła do mnie ze szpitala bo zaczeła plamic, powtórzyli jej betę i wyszła 19 czyli przyrost słaby jak na kilka dni.No i prawdopodobnie to puste jajo i ciąża się nie rozwija, wypuścili ją do domu, nie dali żadnych leków, ma powtórzyc bhcg i usg za tydzień.Masakra jakaś ostatnio wszędzie coś się dzieje...tym bardziej deceniam że u mnie jest dobrze i malutki zdrowy !
    Pozdrawiam cieplutko :) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 17:53

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ