*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:Jonka
kup sobie dodatkowo prawdziwy miód z pasieki i cynk, ja dziennie biorę po 2 tab. Kobietom w ciąży zaleca się cynk 18mg, a jedna tab ma 10mg. Biorę zapobiegawczo bo po wymianie kaloryferów różnie z nimi bywa... raz grzeją jak w piekle a raz udają Grenlandie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjonka91 wrote:Miód w domciu mam, bo rodzice przywieźli ze wsi, kupiony od pszczelarza, a cynk w takim razie dokupię sobie, bo w witaminach prenatalnych mam jedynie 7mg.
Zrób sobie od razu zapas na zimę30tab to ok 5zł ja zakupiłam od razu 4 opakowania
-
Pikania czyli pobolewanie w podbrzuszu. Czkawka to wiadomo
Mąż zakupił mi dziś asmag forte, wróciły mi też palpitacje serca, których nie miałam gdy brałam magnez, więc może to niedobory.
U nas też szpital, córcię trzeba było odebrać wcześniej z przedszkola, ma gorączkę, pediatra stwierdziła, że to wirusowe. Młoda kaszle i jest śnięta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 20:03
-
Jonka, też polecam czarny bez, ja rok temu przetrwałam zdrowo wśród smarkających, kaszlących i kichających właśnie dzięki temu syropowi;) teraz chyba też się zaopatrzę, bo nie mam ochoty paść pod zarazami, a widzę jak jeżdżę na uczelnię, że już pół autobusu ma "coś" na stanie do podzielenia się;/
jonka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy już po SR. Znowu super. Tym razem o laktacji. Sporo mi się wyklarowało, wyjaśniło, ale dopiero wszystko wyjdzie w praniu. I po raz kolejny co jest super miłe mnóstwo kuponów, dostaliśmy nawet szampony i balsamy dla dzieci w fajnych buteleczkach, kalendarz pierwszego roku życia, żeby notować wydarzenia (fajna sprawa), naklejki i całe mnóstwo innych bajerów.
Fajny dzień.
MonikaDM, zielarka, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Silatan wrote:My już po SR. Znowu super. Tym razem o laktacji. Sporo mi się wyklarowało, wyjaśniło, ale dopiero wszystko wyjdzie w praniu. I po raz kolejny co jest super miłe mnóstwo kuponów, dostaliśmy nawet szampony i balsamy dla dzieci w fajnych buteleczkach, kalendarz pierwszego roku życia, żeby notować wydarzenia (fajna sprawa), naklejki i całe mnóstwo innych bajerów.
Fajny dzień.
-
Dziewczyny, jeśli któraś poszukuje jeszcze rożka niemowlęcego w klasyczny wzór, to właśnie upolowałam w Smyku rożek Motherhood z wkładem kokosowym za 45zł. Jakieś przeceny są, ale w sklepach stacjonarnych. Na stronie jest za 69,99.
Mąż wybrał kolor beżowybyły jeszcze niebieskie i fioletowe).
O taki:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 21:17
Anutka, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja! Przeczytanie was zajęło mi chyba godzinę.
Mieliśmy dziś USG - niby 3 (ostatnie), ale... mam mieć jeszcze jedno na NFZ, bo mała ułożyła się tak niefortunnie, że ciężko jej będzie się przekręcić, jeśli tego nie zrobi w ciągu 3 tygodni. Ogólnie ma mało miejsca już, bo apartament wewnątrz mam niewielki - raczej mała kawalerka. Więc, jeśli nic się nie zmieni to czeka nas cesarka w 37-38tc, czyli jednak grudzień i to pierwsza połowa.
Z informacji o naszej Malutkiej:
1. nadal jest dziewczynką - widzieliśmy "skarb" i mamy na to dowód (mega focię)
2. położenie poprzeczne - grzbietowo-przednie
3. waga 1364 g (percentyl 46,6)
4. ubolewam, bo znów mam tylko zdjęcia ogólne narządów wewn. (bez buziaka)
5. z uwagi na położenie, czeka nas jeszcze jedno USGWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 21:50
isabelle, MonikaDM, Anutka, rastafanka, Kawa lubią tę wiadomość
-
Silatan wrote:My już po SR. Znowu super. Tym razem o laktacji. Sporo mi się wyklarowało, wyjaśniło, ale dopiero wszystko wyjdzie w praniu. I po raz kolejny co jest super miłe mnóstwo kuponów, dostaliśmy nawet szampony i balsamy dla dzieci w fajnych buteleczkach, kalendarz pierwszego roku życia, żeby notować wydarzenia (fajna sprawa), naklejki i całe mnóstwo innych bajerów.
Fajny dzień.
hmm, szkoła Oleńka może? bo ja tez dokladnie tak spedzilam wieczor i wrocilam z masa gadżetów....Silatan lubi tę wiadomość