X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa w końcu rośniesz ;)

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Ewelina88 dzięki za informację.Jeszcze będziemy sobie porównywać. Ciekawa jestem czy w remoncie dam radę z małym bobasem :-D Bo ja sobie dużo rzeczy mogę planować, ale przecież jeszcze nie wiem jak to będzie z maluchem. Mam jeszcze podejście bardzo luźne. :-D
    Matka polka nie da rady ?

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po nowym roku czeka kupienie mieszkanie i urządzanie całego! To dopiero będzie wyzwanie z małym dzieckiem.:)

Silatan, isabelle lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Właśnie zjadłam obiad z Ikei, indyczek brokuły, ale pani niefortunnie dala też frytki do środka. 5 frytek a jaka rdosc:) zobaczymy o na to glukometr:)

Ag, skąd ty wytrzasnęłaś w szpitalu obiad z Ikei? :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dziką ochotę na jakiegoś fast-fooda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 14:20

Ewelina88, Anutka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do terminów to ja miałam nieregularne cykle i dosłownie nawet nie miałam pojęcia kiedy był okres do tej pory próbuje sobie przypomnieć;)
    Na szczęście lekarz określił datę na początku ciąży na 18 stycznia ponoć określona na początku ciąży jest najbardziej dokładna bo wtedy dzieci rozwijają się tak samo;) Teraz wychodzi mi że szybciej bo dzidziol szybko rośnie, ale to ponoć nie ma znaczenia. Liczy się data wyznaczona na 1 usg.
    Ja mam podobny brzuszek do Kawy. Powoli zaczyna mi on utrudniać życie, w nocy ciężko się przewracać wstaje jak wieloryb :-D
    Mnie czeka remont gdzieś za miesiąc, ale to będzie remont stopniowy ze względu na ograniczone środki finansowe, myślę że jakoś damy sobie radę. Nie mówiąc o mojej co prawda nadgorliwej, ale kochanej teściowej, która już układa projekty w głowie. Lubie ją chce dobrze, naprawdę grzech by było na nią narzekać, ale nie pozwolę jej się wtrącać, dlatego chce się jak najszybciej od nich wyprowadzić.

Teściowie wyjechali na dwa tygodnie więc odżyje;)
    Dlatego dziś robię pizzę!:) ma któraś fajny przepis na ciasto, raczej takie cienkie?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ag, skąd ty wytrzasnęłaś w szpitalu obiad z Ikei? :)
    M pojechał po łóżeczko, wrócił z obiadem:)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tez bym nie kupowala takiego z gryka a dostalismy darmowy, wiec razem z lozeczkiem wzielismy, ten nie smierdzi, bo juz wachalam, ta gryka tez w dotyku taka sypka sie wydaje, zobaczymy czy mlodemu sie sppodoba, ale raczej jestem nastawiona na kupno innego materaca

ps robie przeglad co dostalismy i nienawidze zapachu ubranek prawie jak plynu do naczyn :), az poszlam swoja lovele powachac i ona pachnie inaczej, moze to platki mydlane, bo mi mydlem podchodzi, ale jak maz skonczy grzejniki przerabiac i rozpali czeka mnie mega wietrzenie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    M pojechał po łóżeczko, wrócił z obiadem:)

Kupiłaś to łóżeczko, które planowałaś kiedyś, czy plany się zmieniły? :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Wiki - jedź, a na baby jagi nie zwraaj uwagi tylko jak ktoś wyjdzie to właź do gabinetu i już. Niech stare jedze maja chociaż o czym gadać na korytarzu.
    Ta ropa to raczej tak sobie byc nie może.
    Ja mam przeps na 2 syropy, podobno dobre, i jakies 2 miksturki...jak chcecie to wrzucę tutaj.
    No pewnie że chcemy!!! Cóż za pytanie?

MonikaDM lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 25 września powstały czerwcowe mamusie! Za chwilę będą lipcowe!!!! Jejku... Trzeba się rozglądać za torbą do szpitala. :)

polaola, szpilka, zielarka, Paula44, jonka91, nix, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle kupiłam jednak gulivera. 300zl za same szuflady dodatkowo to trochę dużo.
    Haha a torbe do szpitala to juz pakuje perfekcyjnie i mam komplet porodowych gadżetów, majtki podkłady wszystko przygotowane.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś już 8 miesiąc!!!!!!! Aaaaa... coraz bliżej do godziny 0!

I dziś byliśmy na spotkaniu z położną, wszystko super obejrzeliśmy szpital, obgadaliśmy jakie mam życzenia i marzenia i oczekiwania - bardzo pozytywnie. :)

Ag..., Malenq, polaola, zielarka, Paula44, bluegirl89, Silatan, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina już SĄ lipcówki 2015 ;)

Ag..., zielarka, jonka91, nix, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ewelina już SĄ lipcówki 2015 ;)
    Coooo??? Jejkuuuu... Idę im pogratulować.:)

Malenq, szpilka, jonka91 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • polaola Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa juppppi wreszcie masz co nosic, to i tak moj byl tej wielkosci w 14 tc. :-)

Nam tez za kuchnie same meble lakierowane jakies twardsze od ikeowskich powidzieli dyszke.
    Za szafki w przedpok. Szafke waska do lazienki i zwbudowe wneki w d.pok. 5 tys. Wiec ceny sa takie sobie.

Moja dzidka tez od dwoch dni ospala ale jak sie obudzi to buszuje po apartamencie rowno :-) bardzo to mile :-)

Dzisiaj mialam akcje kąpania noworodka na youtubie :-)

Nie wiem czy nie kupimy od znajomych wozka zwkupionego w czerwcu bebetto luca kolor kawa z mlekiem, a chcialam parasolke, zobaczymy.

Co do @ to 13.04.2014 ale dzidka zawsze o dwa tygodnie mlodsza, za kazdym razem juz u trzech lekarzy termin na 28, 29 styczen, ale mam zapowiedziqna cesarke ok 37 tc. Takze byleby do trzech kroli. :-)

Kawa lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg ja mam jakiś taki strach po ostatnim śnie i w tym tyg albo za tydzień też zamówię już wszystko.
    Powiedz mi ile czego masz, jakiej firmy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A u mnie dziś już 8 miesiąc!!!!!!! Aaaaa... coraz bliżej do godziny 0!

I dziś byliśmy na spotkaniu z położną, wszystko super obejrzeliśmy szpital, obgadaliśmy jakie mam życzenia i marzenia i oczekiwania - bardzo pozytywnie. :)

Łooo uświadomiłaś mnie że za kilka dni ÓSEMKA mi stuknie! :D

Ag..., Martaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś kiedyś wrzucał, ja dla przypomnienia, może się przyda:
    http://babyonline.pl//pub/mamotoja/LISTA.pdf

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Agg ja mam jakiś taki strach po ostatnim śnie i w tym tyg albo za tydzień też zamówię już wszystko.
    Powiedz mi ile czego masz, jakiej firmy??

Wszystko kupował mąż. Ja nawet tego nie wizialam wszystkiego ale juz ci mowie.
    Koszule mam 2 jedna z etam i jedna z italian fashion + szlafrok bawełniany do kompletu.
    podkłady porodowe seni 2 paczki, reszta z canpolu:wkładki laktacyjne, majtki siatkowe paczka, majtki porodowe i jakies sloniowe podpaski porodowe. Wszystko jest na ich stronie.

No a reszta to juz standard kosmetyki itp.

Mi 8 stuknie w PTK ale tak kalendarzowo to dopiero za tydzien bo 2 listopada będzie równo 2 mce. No ale belly jest tydien do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 15:48

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ