X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:

Nie chce spedzic sylwestra na porodowce, mala bedzie poszkodowana w szkole bo najmlodsza w porownaniu do dzieci ze stycznia...
    Nie będzie najmłodsza bo pójdzie do szkoły rok później, ze względu na obecne podziały półroczne. Dzieci urodzone od stycznia do lipca idą tak jak powinny, a od sierpnia do grudnia mogą iść rok później. (możesz sama tą decyzję podjąć) ze wzgl na obowiązek wysyłania 6latków do szkoły.

Ja będę mieć cc na życzenie już w grudniu i najzwyczajniej w świecie wkurza mnie tego typu gadanie bo ludzie się nie znają na oświacie i twierdzą że dzieci będą "do tyłu".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 11:13

Anutka, isabelle, MonikaDM lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Nie chodzilo mi o gorszosc nazwijmy intelektualna tylko o wielkosc czy wzrost, moj maz byl najmlodszy i najmniejszy w klasie i przez to dzieci sie z niego smialy... Nie mialam nic zlego na mysli :-)

Anutka, ja oczywiście też nie miałam nic złego na myśli, po prostu chciałam napisać swoje zdanie na ten temat :) Mam wątpliwości, czy na to, że był najniższy miała wpływ data jego urodzenia. Moi najniżsi koledzy w klasie urodzili się w różnych miesiącach, ja byłam z listopada i byłam trzecią najwyższą dziewczynką w pierwszej klasie podstawówki. Nie łączyłabym tych faktów, ale to oczywiście jest tylko moje zdanie, masz prawo mieć inne :) Różnice są bardzo widoczne w żłobkach, gdzie jedne dzieci raczkują a inne biegają, bo dzieli je wiele miesięcy. Dzieciaki jednak szybko się zrównują - jeśli to raczkujące zaczyna biegać to nie biega przecież gorzej od tego, który biegał kilka miesięcy dłużej ;)

Malenq, Anutka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Nie będzie najmłodsza bo pójdzie do szkoły rok później, ze względu na obecne podziały półroczne. Dzieci urodzone od stycznia do lipca idą tak jak powinny, a od sierpnia do grudnia mogą iść rok później. (możesz sama tą decyzję podjąć)
    Ale to chyba jeszcze rok czy dwa mozna wybierac a pozniej obowiazkowo rocznikami od 2016 chyba... Cos slyszlam...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:55

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nawet na seks nie mam ochoty;/
    ja tam nie wiem już chciałabym urodzić. Najważniejsze aby zdrowa była :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:26

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Anutka kilka razy był już ten temat poruszany, że w większości szkół stosowany jest sytem przyjęć nie rocznikowy lecz rocznikowo-szkolny (wrzesień - czerwiec), dlatego wiele mam, gdy tylko chce, może dzieci grudniowe posyłać do szkoły z dziećmi styczniowymi.
    Aaaaa dobrze wiedziec :-) :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na budyn :-) :-) :-)

Malenq lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Tak czy siak mam zaciskac nogi do stycznia :-)

Tak byłoby najlepiej dla naszych maluchów, każdy dzień w brzuchu dłużej to prezent od mamy :)

Anutka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    kurcze nawet na seks nie mam ochoty;/

uuu to u mnie tylko na to mam ochotę - ale post to post - i małż czasami śpi na kanapie....

Anutka będzie dobrze...ja też wolałabym styczeń mimo wszystko, ale jak będzie grudzień to cóż, będę miała śliczny prezencik - taki naj naj najdroższy na Świecie :)

Anutka, Ewelina88, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Anutka kilka razy był już ten temat poruszany, że w większości szkół stosowany jest sytem przyjęć nie rocznikowy lecz rocznikowo-szkolny (wrzesień - czerwiec), dlatego wiele mam, gdy tylko chce, może dzieci grudniowe posyłać do szkoły z dziećmi styczniowymi.

Właśnie o tym mówiłam ;)

Anutka, Selene lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, nie wazne jaki miesiac wazne aby zdrowe i bez komplikacji :-)

Malenq lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Tak byłoby najlepiej dla naszych maluchów, każdy dzień w brzuchu dłużej to prezent od mamy :)

Haha a ja chcę ten prezent wyciągnąć przed świętami, by już mieć pod choinkę :P

Ewelina88, isabelle, jonka91 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:26

Anutka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pisałam kiedyś,że ja jestem z grudnia i nigdy nie czułam się mniej rozwinieta niż dzieci z innych miesięcy.a zaczynałam edukacje od zerówki.nie chodziłam wczesniej do przedszkola.

polaola, MonikaDM lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Haha a ja chcę ten prezent wyciągnąć przed świętami, by już mieć pod choinkę :P
    Moze przy koledach ale akcja, rodzinka siedzi i sie zajada a Ty chlup... Wody odeszly i panika, bo wszystcy pili :-). Ale sobie wymyslilam :-). U nas w domu nie pije sie na swieta to pol biedy :-) :-) :-). Albo zima stulecia... Drogi zasypane, pradu nie ma, tel nie dzialaja :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Witajcie, chyba pierwszy raz od nie pamiętam kiedy tak wcześnie wstałam. Córka daje dzisiaj popalić, "wstała" równo z tatą i teraz wariuje w brzuchu, a wczoraj nie spała chyba do 1 w nocy. Co ciekawe, podobno dzieci po urodzeniu zachowują swoją aktywność z okresu ciąży. Oj będzie wesoło :)

O niee, ostatnio mam wrażenie, że moje wcale nie śpi! Wariuje w dzień i w nocy. Raz kopie pod żebrami a raz w pęcherz, nie mówiąc o przeciąganiu na boki, aż mnie to boli. I nie wiem, czy wypina dupkę czy główkę :D
    A tak w ogóle witam się deszczowo, niestety musiałam wyjść, zaliczyłam wizytę u gina, wszystko jest ok. I rośniemy, w ciągu 3 tyg przytyłam prawie 1 kg i ważę już 48. Do świąt na pewno będzie 50 a potem to łooo matko :D

polaola, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka TY już z takimi wizjami nie "wyjeżdżaj".........u mnie wszak nikt nie pije, ale mieszkam na wsi, gdzie zimą nawet jak nie jest to zima stulecia, są zaspy na prawie 2m, więc jak jak mam się o coś modlić, to MAŁO ŚNIEGU NIECH BĘDZIE:) a po porodzie, jak już wrócę z małą do domku, to niech sobie zacznie padać.....

u mnie mała szaleje od godziny.....coś "kombinuje" przy moim pępku hehehe

Anutka, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka hah nie mam takich obaw bo cc będę mieć ustaloną w określonym terminie już po skończonym pełnym 36tc, czyli mogę oficjalnie rozwiązać ciążę już od ok 15 grudnia ;)

Anutka lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuję się strasznie. Gardło, migdałki i zęby tylnie mnie bolą. Kaszel jakby z ropą. A wczoraj byłam u lekarza i mówił, że to tylko przeziębienie. Gorączki nie mam. Poczekać jeszcze dzień, czy dzisiaj znowu jechać. Bo ta ropa w gardle doszła. Tyle że dr mówił, że może jeszcze kaszel dojść. Ale te kolejki w gabinecie. Masakra i znowu te baby jagi co się kłócą, że one teraz wchodzą.

Cały czas leżę, ale pójdę zrobić ciepłe mleko z czyms tam...

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ