X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakieś konkretne chusty polecasz?

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, skoro znasz sie na chustach powiedz mi czy jest jakas ktora umozliwia BEZPIECZNE kp? Jesli mlode bedzie chcialo tyle cycac co Wojtek na poczatku bede musiala jakas karmic i robic inne rzeczy:)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się uczylas? Na pierwszy rzut oka wydaje się być skomplikowane dlatego pytałam o kurs. Jak się ogarnę w temacie to na pewno zgłosze sie do ciebie jako eksperta:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Hej
    no i was nadrobiłam dzisiaj same pozytywne wiadomości czyli oddział zaliczyłam na 5, echo serca wyszło ok szmery które miałam okazały się być tzw patologiczne spowodowane ciążą i one znikną po porodzie :) a tak mi ulżyło, że masakra.
    Widziałam że rozmawiałyście o kotach to nasz Lucjan strasznie pcha się do łóżka i to musi spać po między mną a moim M dotykając mnie i jego jednocześnie. A jak kupuje ciuszki dla małej to zazdrosny strasznie jest poniżej zdjęcie jak go ubrałam i nie robił protestu.

Jeśli chodzi o zuz to się nie znam ale ja mam wypłacaną całą podstawę taką jaką mam na umowie.

Anutka witaj ładną kolekcję masz ja jak będzie mi się chciało to wstawię to co ja mam dla małej

a o to Lucjan
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5164b3111a1.jpg
    Lucjan wymiata :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z/makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:52

polaola lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie karmiłam w chuście, bo nigdy nie było takiej potrzeby, w razie W wyciągałam młodą, karmiłam i wiązałam znowu. Myślę, że można karmić w chuście kółkowej.
    Wiązać nauczyłam się sama, początkowo z instrukcji do chusty, potem internet, youtube i w końcu spotkania z innymi chustującymi mamami :) Gdy wiąże się codziennie, szybko dochodzi się do tego co jest skuteczne, bezpieczne, łatwiejsze, wygodniejsze.
    Mam po córce dwie tkane chusty elleville, dość drogie sa ale to moja ulubiona firma.
    Można bez problemu kupić chustę używaną, nie traci na jakości a jest już złamana czyli miękka. Nigdy żadne tańsze chusty z allegro, nie skośnokrzyżowe.

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie je kupowałaś?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy na przykład takie są w porzadku? http://allegro.pl/bawelna-chusty-chusta-tkana-do-noszenia-nosidelko-i4639901550.html
    ja znów oszalałam! jest tyle rodzajów chust,że zgłupieć mozna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 09:29

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i o taka wypowiedź chodzilo:) dzięki! Zielarka te elleville cudowne! Weszłam na stronę norweska I faktyznie drogie ale piekne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 09:36

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dziewczyny wrócę parę stron wcześniej i dopytam: dlaczego niektóre z Was napisały, że boją się nosić dziecko w chuście? Czego dokładnie się boicie?

Ja chyba przede wszystkim to boję się, że źle zawiążę i dziecko mi wyjedzie.. no i boję się też tego, że zawiążę za mocno i dziecko nie będzie miało swobody ruchów..
    Ogólnie bardzo mi się podoba jak widzę babki noszące dzieci w chustach, to musi być mega wygodne, bo dużo rzeczy zrobisz, a dziecko ciągle przy Tobie, ale jakoś sama jestem chyba za bardzo przewrażliwiona.. i nie wiem czy odważyłabym się.. Chociaż tak naprawdę czas pokaże.:)

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

agnesik lubi tę wiadomość

• nix Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Dziewczyny wrócę parę stron wcześniej i dopytam: dlaczego niektóre z Was napisały, że boją się nosić dziecko w chuście? Czego dokładnie się boicie?

Zielarko, a wiesz może coś na temat krótkich chust? Dostałam od koleżanki, piekny materiał, sama frajda nosic dzidzie w czymś takim ale jak toto wiązać? Nie da się zrobić krzyżaka na plecach...

ps chusta me pewnie ze 2 metry, hmmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 09:45

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    czy na przykład takie są w porzadku? http://allegro.pl/bawelna-chusty-chusta-tkana-do-noszenia-nosidelko-i4639901550.html
    ja znów oszalałam! jest tyle rodzajów chust,że zgłupieć mozna.
    To nie są dobre chusty, zwykle sa zrobione z grubszego płótna jak na prześcieradło a to nie o to chodzi, chusta musi byc tkana skośnokrzyzowo by nie będąc elastyczna, mogła naciągać się na okrągłe części np plecki dziecka, dopasowywac się do kształtu a nie go wymuszać.
    Początkowo kupowałam chustę na stronie natibaby. W linku wybrałam wersje najprostszą i najtańszą, inne z domieszkami sa droższe.
    http://www.natibaby.pl/category/chusty-tkane-wiazane-bawelniane-paski

Co do bezpieczeństwa...jesli stosujesz się do instrukcji to nie ma opcji by dziecko wypadło, takie coś może acz nie musi się zdarzyć w wiazaniu na plecach ale to już wyższa szkoła jazdy i mi osobiście nigdy nie nie zdarzyło a byłam naprawde eksperymentatorką :D :D :D
    co do strachu, że dziecko będzie miała za mało miejsca, będzie ściśnięte...dziecko w łonie jest przyzwyczajone do dużego ściśnięcia, wczuje wtedy bezpieczeństwo. Stąd po porodzie zaleca się rożki, beciki, woombie itp to wszystko ma dawać efekt jak w brzuchu : chusta naśladuje to jeszcze lepiej bo maluch jest blisko mamy, czuje jej zapach, słyszy serce i jest mu ciasno jak u mamy.
    sprawa nr dwa, nie wierzę, że można zrobić krzywdę dziecku wiążąc je w chuście, matki są wyczulone i szybko reagują na to co się dzieje.

isabelle lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

A moj mały jakiś niemrawy jest od wczoraj. Puka cos rano, ale mało, w dzień raz, wieczorem kilka delikatnie.

W nocy o 1 siku. On spi.... rano to ja go obudziłam o 8!
    Nie wiem czy inaczej się obrócił czy co....

Ale u nas nie ma jakiś fikołków i wygibasów, o których piszecie.
    Nie wiem czy mam się tym martwić.

Ma fazy głównie w nocy ze rusza się np 2 h a potem cisza. Buuu...

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zielarka:) no właśnie o to mi chodziło,żebyś podała jakąś konkretną stronę:)
    swoją drogą niektóre chusty strasznie drogie:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 09:53

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pytanie o śluz :) ostatnio zdarza się, że mam w zwykłym białym śluzie fragmenty takiego bardziej przezroczystego, rozciągliwego, nie duże, ale są. Oczywiście wkręcam sobie schizę, że to cos z szyjką :( macie cos takiego?

Marta, dlatego polecam poszukać chust używanych np na http://www.chusty.info/forum/forum.php
    Jest tam chustostragan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 09:57

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w temacie chust już się trochę orientowałam, rozmawiałam też z dwiema koleżankami, które są instruktorkami chustonoszenia po kursach. Na początek polecają tkane pasiaki, bo dzięki ich ułożeniu łatwo można sprawdzić, czy chusta jest dobrze naciągnięta i oczywiście dobrych, sprawdzonych firm jak wspomniana przez Zielarkę Natibaby, ale też Little Frog, Lenny Lamb, i zagraniczne: Didymos, Hoppediz, Yaro, Girasol. Ceny od ok 140 zł za nówkę do 70 zł za używaną (bardziej polecane dla początkujących). Można kupić na stronach producentów, ale też na allegro, no i bezpośrednio u instruktorów chustonoszenia.

Zielarko, szacun, że nauczyłaś się wiązać sama! Żeby czuć się naprawdę pewnie, warto jednak pójść na warsztaty - w dużych miastach organizowane są dość często i nie są jakieś bardzo drogie. Najdroższy jest chyba przyjazd instruktorki do domu - to jakieś 150 zł za takie spotkanie. Zazwyczaj na warsztatach można obejrzeć różne rodzaje chust, żeby nie kupować w ciemno tylko wybrać taką, która najbardziej nam podejdzie w użyciu (nie zniechęcimy się z powodu kupna złej chusty). Zazwyczaj też instruktorki dają spore zniżki do sklepów z chustami, albo można chustę wypożyczyć, żeby sprawdzić czy maluch polubi noszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 10:01

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie warsztaty z instruktorem to po porodzie czy teraz w ciąży???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 10:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ