*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
no i was nadrobiłam dzisiaj same pozytywne wiadomości czyli oddział zaliczyłam na 5, echo serca wyszło ok szmery które miałam okazały się być tzw patologiczne spowodowane ciążą i one znikną po porodziea tak mi ulżyło, że masakra.
Widziałam że rozmawiałyście o kotach to nasz Lucjan strasznie pcha się do łóżka i to musi spać po między mną a moim M dotykając mnie i jego jednocześnie. A jak kupuje ciuszki dla małej to zazdrosny strasznie jest poniżej zdjęcie jak go ubrałam i nie robił protestu.
Jeśli chodzi o zuz to się nie znam ale ja mam wypłacaną całą podstawę taką jaką mam na umowie.
Anutka witaj ładną kolekcję masz ja jak będzie mi się chciało to wstawię to co ja mam dla małej
a o to Lucjan
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5164b3111a1.jpglwuska55592, ania_29, rastafanka, szpilka, Paula44, Kawa, Agus89, Anutka, waszka88, MonikaDM, agnesik, Ewelina88, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Czyli podstawe masz z najnizszego 1680 - 13.71 %= 1449,67 zl
1449,67 x 100% ÷ 30 = 48,32 X 33 dni chorob. = 1,594.56 brutto
Netto
Zdrowotna 1449,67 zł × 9% = 130,47 zł 1449,67 zł × 7,75% = 112,35 zł
Podstawa opodatkowania 1449,67 zł – 111,25 zł (koszty uzyskania przychodów jezeli mieszkasz w tej samej miejscowosci co pracujesz) = 1338,42 zł ≈ 1338 zł
Zaliczka na podatek 1338 zł × 18% = 240,84 zł 240,84zł – 46,33 zł (ulga podatkowa jak nie masz renty czy innego dochodu czy dzialalnosci gosp.) - 112,35 zł (składka zdrowotna) = 81,32 zł ≈ 81zl
Netto 1449,67 zł – 130,47zł zdrow. 9% – 81 zł = 1238,20zł
mam nadzieje ze sie nie pomylilam, moze policzyli Ci po 80 %
http://www.ekspertbeck.pl/swiadczenia-chorobowe-kalkulator/
Tu amsz bazy naliczenWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:27
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Hacjenda mojej córki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b5d8561e6f5.jpgrastafanka, szpilka, isabelle, lwuska55592, Paula44, Wiki81, Goosiaczek2, Kawa, Agus89, bluegirl89, kejti91, MartaKD, Anutka, waszka88, agnesik, MonikaDM, Ewelina88, polaola, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Agus89 wrote:Jakie polecacie biustonosze do karmienia?
Myślę jakie zamówić, ale nie mam pojęcia w jakim rozmiarze.Wziąć rozmiar większy? Czy może lepiej poczekać do końcówki ciąży?
Miseczka leży ładnie, ale jeśli któraś by się zdecydowała, to polecam wziąć trochę mniejszy rozmiar pod biustem, bo ja muszę sobie trochę wszyć.
Ale macie fajne brzucholki dziewczyny
Goosiaczek piękny kociaki jak pozuje
Agus89 lubi tę wiadomość
-
Ja pozdrawiam z mojego szpitalnego łoża. Dotarłam tu o 18 bo dopiero wtedy zwolniło się miejsce i mam sale z panią 80 plus która średnio pachnie no nie trzyma moczu:( jutro ma zabieg wiec bogu dzięki pójdzie z sali.
Lekarze i pielegniaręki przywitał mnie znów miło, jutro badania, posiew i jam będą wyniki to pesser założą.
A rano kupiłam fotelik, adapter do wozkam materac i masę innych rzeczy... i to nie ruszając d**y z kanapy:D a ciągle tyle zostało tego...marrtka, Agus89 lubią tę wiadomość
-
A ja się moje Kochane Mamuśki dziś żegnam z ostatnią dwójką na przedzie na suwaczku poniżej!!!!
zielarka, Agus89, Paula44, renia83, bluegirl89, Wiki81, Ag..., polaola, MonikaDM, rastafanka, Ewelina88, Kawa, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Ja się z dwójką żegnam się w sobotę
macica mi dziś szaleje
wczoraj miałam maraton z młodą po lekarzach i dziś dogorywam, lewy pośladek chce mi rozerwać no i maciczka daje popalić
i dziś uświadomiłam sobie oglądając film że za rok o tej porze młody będzie po mnie skakał a nie we mnie
i pewnie będzie już mówił "mama"
Wiki81, Paula44, Ag..., Anutka, MonikaDM, bluegirl89, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Przeziębienie mnie rozłożyło. Głowa boli, nos czerwony a ja pracuję - robię właśnie raport w łóżku. Pogięło mnie?
A pasztecików nie zrobiłam. Tylko mięso ugotowane przepuściłam przez maszynkę. Zostawiam to na jutro.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ag... wrote:Ja pozdrawiam z mojego szpitalnego łoża. Dotarłam tu o 18 bo dopiero wtedy zwolniło się miejsce i mam sale z panią 80 plus która średnio pachnie no nie trzyma moczu:( jutro ma zabieg wiec bogu dzięki pójdzie z sali.
Lekarze i pielegniaręki przywitał mnie znów miło, jutro badania, posiew i jam będą wyniki to pesser założą.
A rano kupiłam fotelik, adapter do wozkam materac i masę innych rzeczy... i to nie ruszając d**y z kanapy:D a ciągle tyle zostało tego...
Ag super takie zakupy. Chociaż ja będę wymieniała fotelik. Przyszedł . ale plastiki ma podrapane i napisałam do sklepu, a pani mi zaproponowała, że kurier przywiezie drugi a ten oddam.
A co do pessera, to dlaczego musisz mieć go zakładany w szpitalu a nie na zwykłej wizycie jak i tak sama go kupujesz?www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki no właśnie trochę nie kumam tego szpitala. Gin chciał mi zrobić posiew i biocenoze i nie chciał żebym jeździła tam i spowrotem, tylko tu na miejscu wszystko razemz krazkiem. Moze gdybym była sama na wizycie to bysmy się dogadali na gabineg ale oczywiście mojkochany m super zadowolony bo w wie ze w szpitaku poleze a w domu co chwile gdzieś wstaje.
zakuoh super, czekam na dalszą częśćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 06:47
-
nick nieaktualny
-
AG... Może chodzi tutaj o ten posiew, muszą najpierw go zrobić dopiero potem nakładają krążek. A że szyjka się skraca to chcą mieć na obserwacji.
Ja dzisiaj jadę do diabetologa, zobaczymy co mi powie...
Mówię ci Ag jak teraz cię zaobrączkują to jedziemy na tym samym wózku, tylko teraz paciorek odmawiać regularnie,żeby nic innego się nam nie przyplątało
Spokojnego i udanego dnia kobietki, twardych i zamkniętych szyjek życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 07:24
isabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie, chyba pierwszy raz od nie pamiętam kiedy tak wcześnie wstałam. Córka daje dzisiaj popalić, "wstała" równo z tatą i teraz wariuje w brzuchu, a wczoraj nie spała chyba do 1 w nocy. Co ciekawe, podobno dzieci po urodzeniu zachowują swoją aktywność z okresu ciąży. Oj będzie wesoło
-
zielarka wrote:Dziewczyny wrócę parę stron wcześniej i dopytam: dlaczego niektóre z Was napisały, że boją się nosić dziecko w chuście? Czego dokładnie się boicie?
Zielarka czy ty miałaś jakiś kurs chustonoszenia? Czy to da się samemu ogarnąć? Ja już nie mogę się doczekać chustowania, a m to już wogole.
narazie nie ogarniam tematu, nie wiem jaka chusta, milion rodzajów, czym się róźnią, jaką wybrać. Ale pomału z wszystkiego da się zdoktoryzowac:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 08:46