Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle mieszkam na wchodzie ale w okolicach Puszczy Białowieskiej:)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    aniu hehehehee tak, tak -11C......i jeszcze mróz trzyma....ptaki głodomory "napadły" na winogron hehehe...

jak ja bym chciała mieć +2C:)

O matulu... Przy Tobie nie będę narzekać na temperatury u siebie :D Chyba miałabym 15 stopni w środku gdyby przyszedł taki mróz..

Niektóre z Was jeszcze pod kołderką się byczą a ja już szczepienie kota załatwiłam, przygotowałam obiad i niedługo zbieram się do "pracy" ;) Trzymajcie się cieplutko! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W happymum weekend darmowej wysyłki. Kurtki maja fajne nawet, to dla tych co nie są w łóżku uwięzione:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia wszystkim!

Jestem jakaś taka ledwo ciepła a tu robota czeka. I obiadek i chciałoby się coś ogarnąć, a jutro mamy ostatnie spotkanie w SR. :-) Ciekawe co tam dla nas przygotowali :-P

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z brrrr zimnego B-stoku, 0 stopni na term :(
    My dziś właśnie wkroczyliśmy w 3 trymestr, yupii :)
    Miłego dzionka :) !!!

Ag..., zielarka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, szpilka, rastafanka lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie ubranka Pinokio? Mają niedrogie czapeczki, kaftaniki i inne ładne ubranka dla niemowląt, jakość bardzo fajna, bo mam już dwie pary śpioszków od nich. Właśnie kompulsywnie zrobiłam zamówienie na kilka najmniejszych kaftaników, śpioszki i czapeczki.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gorąco!
    Młoda nadal domuje po chorobie choć jest w pełni sił i daje ostro czadu w domu, moja rola ogranicza się właściwie do reanimowania domu :D na nic innego nie starcza mi sił.
    Jakoś strasznie słaba jestem... nawet kawa nie ratuje, a młoda w brzuchu przeciąga się właśnie i rozpiera cały brzuch.

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeju dziewczyny szalejecie 2 dni mnie nie było a nadrabiania 2 godziny !

Wrócę na chwilę do porodu jeszcze, mój małż powiedział że chce byc przy porodzie bez namawiania, więc jesli coś mu się nie spodoba w trakcie to wyjdzie w 2 fazie. Wszystko wyjdzie w praniu.

Podczytując Was doszłam do wniosku że nie będę kupowała drugiej pościeli, mam dwa kocyki, rożek i jeden komplet pościeli. Chciałam zamówić jeszcze jeden na zmianę plus ochraniacze, ale stwreirdziłam że faktycznie to tylko kurzobieracze. Z resztą zawsze moge dokupić po porodzie na all. Więc póki co chcę kupić tylko to co niezbędne mi do szpitala. A do szpitala na dziecka potrzebuje 3 komplety ubrań. Koszulka, kaftanik i śpiochy x3 i tu jest problem bo nigdzie nie mogę dostać koszulek. Z kaftanikami nie ma problemu a koszulek nigdzie nie ma, gdzie kupujecie małe koszulki??

palaola Ty moja "wyrocznio zusowa" hihi jak już pisałam sprawa z zaginioną kasą się wyjaśniła, awizo czekało sobie na poczcie, tylko na awizo jest info o zaliczce na podatek 255zł. W związku z tym od mojej pensji to odcięgneli. Czy później będę mogła to odliczyć w PIT ? Bo nie rozumiem dlaczego mi zabrali te 255 ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:13

• belldandy Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 88 przypominam sie nieśmiało ;) napisz jeśli możesz cos o tym materacyku hevea i o tych co wymieniłam, takie zestawienie. Moze pomoże mi to w zakupie ;) mąż jutro będzie w Krakowie to kupiłby od razu z lóżeczkiem, ewentualnie jeśli lepsze to hevea to zrobiłbym juz zamowienie ;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg szukam kurtki albo płaszcza, bo u mnie też już minusowe temp zapowiadają.

iii powiem Ci że nie wydam ponad 250zł na kurtkę w której zapewne pochodziłabym tylko 2 miesiące.. :P

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A do szpitala na dziecka potrzebuje 3 komplety ubrań. Koszulka, kaftanik i śpiochy x3 i tu jest problem bo nigdzie nie mogę dostać koszulek. Z kaftanikami nie ma problemu a koszulek nigdzie nie ma, gdzie kupujecie małe koszulki??

A dlaczego akurat koszulki? Bodziaki są o niebo wygodniejsze, bo nie będą ściągać się maleństwu na pleckach jak koszulki. Ja na początek będę miała zestawy body+śpioszki+kaftanik lub body+półśpiochy+kaftanik lub body+pajacyk tak, żeby w każdym zestawie mieć dwa rękawki. Dzisiaj zamówiłam kilka kaftaników, które były brakującym ogniwem tej układanki :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenko niestety od wszystkiego placimy podatek :-) jest on potem uwzgledniony w pit rocznym, zus juz tez placimy prawie od wszystkiego :-)

mnie dzis ze sklepu przyszla koszula do karmienia, z gatty za 13 zl koszulko biustonosz, i komplet z bardzo cienkiej bawelny na lato koszula na ramiaczkach grubych rozpinana i bawelniany peniuar dlugi, w gratisie dostalam rajstopki 20 den tylko ja nigdzie nie laze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 13:02

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabell też mam zamiar porobić takie komplety :)

aaa chciałam powiedzieć że zaoszczędzę nie kupując kurtki/płaszcza ciążowego bo wygrzebałam dwa dwurzędowe, sprzed dwóch lat z Reserve i Mohito i będą pasować, aaa w zamian kupię sobie futro na okres po ciążowy :D

przecież muszę ładnie wyglądać w trakcie i po :P hah każde wytłumaczenie dobre

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle takie wymogi ma szpital i nic nie poradzę.

palaola dzięki za odp. dobrze że chociaż wszystko się zgadza.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Agg szukam kurtki albo płaszcza, bo u mnie też już minusowe temp zapowiadają.

iii powiem Ci że nie wydam ponad 250zł na kurtkę w której zapewne pochodziłabym tylko 2 miesiące.. :P

Kawa ja tylko inf napisalam:) wiem ze maja ceny z kosmosu.

A ja zostaje do nd w szpitalu:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 13:24

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... to tylko 3 dni dasz radę, a jak Ci smutno to popatrz na falujący brzuchol mi pomaga w chiwlach smutku.

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A ja zostaje do nd w szpitalu:(

A coś się wyjaśniło z tym plamieniem?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka tego sie nie trzeba tak restrykcyjnie trzymać ;) Moja klinika wymaga:
    Dla noworodka:
    - 3 kaftaniki cienkie, 3 kaftaniki bawełniane, 3 pary śpiochów, 2 pary skarpetek, para rękawiczek, 2 czapeczki bawełniane, 2 pieluchy tetrowe, pampersy ok. 10-15 szt, mały kocyk

A ja mam zamiar ubierać małą tak jak Isabell napisała :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    isabelle takie wymogi ma szpital i nic nie poradzę.

Zawsze możesz zapytać położnej, co sądzi o drobnych modyfikacjach tych wymogów:) Myślę, że nikt Ci głowy nie urwie jeśli zamiast koszulki będziesz miała body - ważne, żebyś miała w co dzieciątko ubrać i żeby było mu ciepło :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez się wydaje że body z długim jest lepsze, może faktycznie dać sobie spokój z tymi koszulkami. Tym bardziej że to będzie zima coś dłuższego na plecki jest lepsze.

‹‹ ‹ 1026 1027 1028 1029 1030 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ