X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle mieszkam na wchodzie ale w okolicach Puszczy Białowieskiej:)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    aniu hehehehee tak, tak -11C......i jeszcze mróz trzyma....ptaki głodomory "napadły" na winogron hehehe...

jak ja bym chciała mieć +2C:)

O matulu... Przy Tobie nie będę narzekać na temperatury u siebie :D Chyba miałabym 15 stopni w środku gdyby przyszedł taki mróz..

Niektóre z Was jeszcze pod kołderką się byczą a ja już szczepienie kota załatwiłam, przygotowałam obiad i niedługo zbieram się do "pracy" ;) Trzymajcie się cieplutko! :)

Malenq lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W happymum weekend darmowej wysyłki. Kurtki maja fajne nawet, to dla tych co nie są w łóżku uwięzione:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia wszystkim!

Jestem jakaś taka ledwo ciepła a tu robota czeka. I obiadek i chciałoby się coś ogarnąć, a jutro mamy ostatnie spotkanie w SR. :-) Ciekawe co tam dla nas przygotowali :-P

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z brrrr zimnego B-stoku, 0 stopni na term :(
    My dziś właśnie wkroczyliśmy w 3 trymestr, yupii :)
    Miłego dzionka :) !!!

Ag..., zielarka, Paula44, Malenq, szpilka, rastafanka lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie ubranka Pinokio? Mają niedrogie czapeczki, kaftaniki i inne ładne ubranka dla niemowląt, jakość bardzo fajna, bo mam już dwie pary śpioszków od nich. Właśnie kompulsywnie zrobiłam zamówienie na kilka najmniejszych kaftaników, śpioszki i czapeczki.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gorąco!
    Młoda nadal domuje po chorobie choć jest w pełni sił i daje ostro czadu w domu, moja rola ogranicza się właściwie do reanimowania domu :D na nic innego nie starcza mi sił.
    Jakoś strasznie słaba jestem... nawet kawa nie ratuje, a młoda w brzuchu przeciąga się właśnie i rozpiera cały brzuch.

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeju dziewczyny szalejecie 2 dni mnie nie było a nadrabiania 2 godziny !

Wrócę na chwilę do porodu jeszcze, mój małż powiedział że chce byc przy porodzie bez namawiania, więc jesli coś mu się nie spodoba w trakcie to wyjdzie w 2 fazie. Wszystko wyjdzie w praniu.

Podczytując Was doszłam do wniosku że nie będę kupowała drugiej pościeli, mam dwa kocyki, rożek i jeden komplet pościeli. Chciałam zamówić jeszcze jeden na zmianę plus ochraniacze, ale stwreirdziłam że faktycznie to tylko kurzobieracze. Z resztą zawsze moge dokupić po porodzie na all. Więc póki co chcę kupić tylko to co niezbędne mi do szpitala. A do szpitala na dziecka potrzebuje 3 komplety ubrań. Koszulka, kaftanik i śpiochy x3 i tu jest problem bo nigdzie nie mogę dostać koszulek. Z kaftanikami nie ma problemu a koszulek nigdzie nie ma, gdzie kupujecie małe koszulki??

palaola Ty moja "wyrocznio zusowa" hihi jak już pisałam sprawa z zaginioną kasą się wyjaśniła, awizo czekało sobie na poczcie, tylko na awizo jest info o zaliczce na podatek 255zł. W związku z tym od mojej pensji to odcięgneli. Czy później będę mogła to odliczyć w PIT ? Bo nie rozumiem dlaczego mi zabrali te 255 ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:13

• belldandy Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 88 przypominam sie nieśmiało ;) napisz jeśli możesz cos o tym materacyku hevea i o tych co wymieniłam, takie zestawienie. Moze pomoże mi to w zakupie ;) mąż jutro będzie w Krakowie to kupiłby od razu z lóżeczkiem, ewentualnie jeśli lepsze to hevea to zrobiłbym juz zamowienie ;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg szukam kurtki albo płaszcza, bo u mnie też już minusowe temp zapowiadają.

iii powiem Ci że nie wydam ponad 250zł na kurtkę w której zapewne pochodziłabym tylko 2 miesiące.. :P

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A do szpitala na dziecka potrzebuje 3 komplety ubrań. Koszulka, kaftanik i śpiochy x3 i tu jest problem bo nigdzie nie mogę dostać koszulek. Z kaftanikami nie ma problemu a koszulek nigdzie nie ma, gdzie kupujecie małe koszulki??

A dlaczego akurat koszulki? Bodziaki są o niebo wygodniejsze, bo nie będą ściągać się maleństwu na pleckach jak koszulki. Ja na początek będę miała zestawy body+śpioszki+kaftanik lub body+półśpiochy+kaftanik lub body+pajacyk tak, żeby w każdym zestawie mieć dwa rękawki. Dzisiaj zamówiłam kilka kaftaników, które były brakującym ogniwem tej układanki :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenko niestety od wszystkiego placimy podatek :-) jest on potem uwzgledniony w pit rocznym, zus juz tez placimy prawie od wszystkiego :-)

mnie dzis ze sklepu przyszla koszula do karmienia, z gatty za 13 zl koszulko biustonosz, i komplet z bardzo cienkiej bawelny na lato koszula na ramiaczkach grubych rozpinana i bawelniany peniuar dlugi, w gratisie dostalam rajstopki 20 den tylko ja nigdzie nie laze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 13:02

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabell też mam zamiar porobić takie komplety :)

aaa chciałam powiedzieć że zaoszczędzę nie kupując kurtki/płaszcza ciążowego bo wygrzebałam dwa dwurzędowe, sprzed dwóch lat z Reserve i Mohito i będą pasować, aaa w zamian kupię sobie futro na okres po ciążowy :D

przecież muszę ładnie wyglądać w trakcie i po :P hah każde wytłumaczenie dobre

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle takie wymogi ma szpital i nic nie poradzę.

palaola dzięki za odp. dobrze że chociaż wszystko się zgadza.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Agg szukam kurtki albo płaszcza, bo u mnie też już minusowe temp zapowiadają.

iii powiem Ci że nie wydam ponad 250zł na kurtkę w której zapewne pochodziłabym tylko 2 miesiące.. :P

Kawa ja tylko inf napisalam:) wiem ze maja ceny z kosmosu.

A ja zostaje do nd w szpitalu:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 13:24

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... to tylko 3 dni dasz radę, a jak Ci smutno to popatrz na falujący brzuchol mi pomaga w chiwlach smutku.

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A ja zostaje do nd w szpitalu:(

A coś się wyjaśniło z tym plamieniem?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka tego sie nie trzeba tak restrykcyjnie trzymać ;) Moja klinika wymaga:
    Dla noworodka:
    - 3 kaftaniki cienkie, 3 kaftaniki bawełniane, 3 pary śpiochów, 2 pary skarpetek, para rękawiczek, 2 czapeczki bawełniane, 2 pieluchy tetrowe, pampersy ok. 10-15 szt, mały kocyk

A ja mam zamiar ubierać małą tak jak Isabell napisała :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    isabelle takie wymogi ma szpital i nic nie poradzę.

Zawsze możesz zapytać położnej, co sądzi o drobnych modyfikacjach tych wymogów:) Myślę, że nikt Ci głowy nie urwie jeśli zamiast koszulki będziesz miała body - ważne, żebyś miała w co dzieciątko ubrać i żeby było mu ciepło :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez się wydaje że body z długim jest lepsze, może faktycznie dać sobie spokój z tymi koszulkami. Tym bardziej że to będzie zima coś dłuższego na plecki jest lepsze.

‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ