*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:aniu hehehehee tak, tak -11C......i jeszcze mróz trzyma....ptaki głodomory "napadły" na winogron hehehe...
jak ja bym chciała mieć +2C:)
O matulu... Przy Tobie nie będę narzekać na temperatury u siebieChyba miałabym 15 stopni w środku gdyby przyszedł taki mróz..
Niektóre z Was jeszcze pod kołderką się byczą a ja już szczepienie kota załatwiłam, przygotowałam obiad i niedługo zbieram się do "pracy"Trzymajcie się cieplutko!
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Znacie ubranka Pinokio? Mają niedrogie czapeczki, kaftaniki i inne ładne ubranka dla niemowląt, jakość bardzo fajna, bo mam już dwie pary śpioszków od nich. Właśnie kompulsywnie zrobiłam zamówienie na kilka najmniejszych kaftaników, śpioszki i czapeczki.
-
Witam gorąco!
Młoda nadal domuje po chorobie choć jest w pełni sił i daje ostro czadu w domu, moja rola ogranicza się właściwie do reanimowania domuna nic innego nie starcza mi sił.
Jakoś strasznie słaba jestem... nawet kawa nie ratuje, a młoda w brzuchu przeciąga się właśnie i rozpiera cały brzuch. -
Jeeeju dziewczyny szalejecie 2 dni mnie nie było a nadrabiania 2 godziny !
Wrócę na chwilę do porodu jeszcze, mój małż powiedział że chce byc przy porodzie bez namawiania, więc jesli coś mu się nie spodoba w trakcie to wyjdzie w 2 fazie. Wszystko wyjdzie w praniu.
Podczytując Was doszłam do wniosku że nie będę kupowała drugiej pościeli, mam dwa kocyki, rożek i jeden komplet pościeli. Chciałam zamówić jeszcze jeden na zmianę plus ochraniacze, ale stwreirdziłam że faktycznie to tylko kurzobieracze. Z resztą zawsze moge dokupić po porodzie na all. Więc póki co chcę kupić tylko to co niezbędne mi do szpitala. A do szpitala na dziecka potrzebuje 3 komplety ubrań. Koszulka, kaftanik i śpiochy x3 i tu jest problem bo nigdzie nie mogę dostać koszulek. Z kaftanikami nie ma problemu a koszulek nigdzie nie ma, gdzie kupujecie małe koszulki??
palaola Ty moja "wyrocznio zusowa" hihi jak już pisałam sprawa z zaginioną kasą się wyjaśniła, awizo czekało sobie na poczcie, tylko na awizo jest info o zaliczce na podatek 255zł. W związku z tym od mojej pensji to odcięgneli. Czy później będę mogła to odliczyć w PIT ? Bo nie rozumiem dlaczego mi zabrali te 255 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:13
-
Ewelina 88 przypominam sie nieśmiało
napisz jeśli możesz cos o tym materacyku hevea i o tych co wymieniłam, takie zestawienie. Moze pomoże mi to w zakupie
mąż jutro będzie w Krakowie to kupiłby od razu z lóżeczkiem, ewentualnie jeśli lepsze to hevea to zrobiłbym juz zamowienie
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
magdalenka wrote:A do szpitala na dziecka potrzebuje 3 komplety ubrań. Koszulka, kaftanik i śpiochy x3 i tu jest problem bo nigdzie nie mogę dostać koszulek. Z kaftanikami nie ma problemu a koszulek nigdzie nie ma, gdzie kupujecie małe koszulki??
A dlaczego akurat koszulki? Bodziaki są o niebo wygodniejsze, bo nie będą ściągać się maleństwu na pleckach jak koszulki. Ja na początek będę miała zestawy body+śpioszki+kaftanik lub body+półśpiochy+kaftanik lub body+pajacyk tak, żeby w każdym zestawie mieć dwa rękawki. Dzisiaj zamówiłam kilka kaftaników, które były brakującym ogniwem tej układanki -
magdalenko niestety od wszystkiego placimy podatek
jest on potem uwzgledniony w pit rocznym, zus juz tez placimy prawie od wszystkiego
mnie dzis ze sklepu przyszla koszula do karmienia, z gatty za 13 zl koszulko biustonosz, i komplet z bardzo cienkiej bawelny na lato koszula na ramiaczkach grubych rozpinana i bawelniany peniuar dlugi, w gratisie dostalam rajstopki 20 den tylko ja nigdzie nie lazeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 13:02
-
nick nieaktualnyIsabell też mam zamiar porobić takie komplety
aaa chciałam powiedzieć że zaoszczędzę nie kupując kurtki/płaszcza ciążowego bo wygrzebałam dwa dwurzędowe, sprzed dwóch lat z Reserve i Mohito i będą pasować, aaa w zamian kupię sobie futro na okres po ciążowy
przecież muszę ładnie wyglądać w trakcie i pohah każde wytłumaczenie dobre
-
Kawa wrote:Agg szukam kurtki albo płaszcza, bo u mnie też już minusowe temp zapowiadają.
iii powiem Ci że nie wydam ponad 250zł na kurtkę w której zapewne pochodziłabym tylko 2 miesiące..
Kawa ja tylko inf napisalam:) wiem ze maja ceny z kosmosu.
A ja zostaje do nd w szpitalu:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 13:24
-
nick nieaktualnyMagdalenka tego sie nie trzeba tak restrykcyjnie trzymać
Moja klinika wymaga:
Dla noworodka:
- 3 kaftaniki cienkie, 3 kaftaniki bawełniane, 3 pary śpiochów, 2 pary skarpetek, para rękawiczek, 2 czapeczki bawełniane, 2 pieluchy tetrowe, pampersy ok. 10-15 szt, mały kocyk
A ja mam zamiar ubierać małą tak jak Isabell napisała -
magdalenka wrote:isabelle takie wymogi ma szpital i nic nie poradzę.
Zawsze możesz zapytać położnej, co sądzi o drobnych modyfikacjach tych wymogów:) Myślę, że nikt Ci głowy nie urwie jeśli zamiast koszulki będziesz miała body - ważne, żebyś miała w co dzieciątko ubrać i żeby było mu ciepło