*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
1435 w poniedziałek(29+3) we wtorek 1410 wiec zakładam ze granica błędu ( inny lekarz i sprzęt) jedno na wizycie no a drugie w szpitalu.
Ja chce SN ale z ZZO. U mnie w szpitalu nie ma z tym problemu.
Ja jestem.pod obserwacja na jaskrę od paru lat ale nie mogę jechać na wizytę bo w klinice schodzi caly dzień a to nie w moim stanie.
Hmmm i tak samo argumentuje maz usg 3 trym, ze skoro mój gin prowadzi mnie jako pacjentkę z ciąża zagrożona to gorsze dla mnie to badanie( dojazd, usg) niż nie zrobienie go.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:42
-
Mi bardzo zależy na porodzie naturalnym. Pytam o te okulistyczne przeciwskazania, bo mam wadę wzroku co prawda niedużą, ale w I trymestrze ciąży wykryto u mnie podwyższone do granicy normy ciśnienie w jednym oku. Muszę pogadać o tym w środę z lekarzem, może będzie potrzebna jeszcze jedna konsultacja okulistyczna przed.
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Ja chce SN ale z ZZO. U mnie w szpitalu nie ma z tym problemu.
Ag zorientuj się czy oby napewno mają ZZO czy tylko się tak chwalą. W szpitalu z którym miałam perypetie na początku ciąży, wszędzie głoszą że mają ZZO, bardzo dużo osób zjeżdża z daleka by tu rodzić a na miejscu okazuje się że "nie ma w tej chwili anestezjologa" i kobiety muszą rodzić bez znieczulenia.. -
tak mają. Rozmawiałam o tym z lekarzem i z kumpela ktoea rodzila tam 2 tyg temu( po rekonesansie U swoich kolezanek ze właśnie nie ma problemu żeby je tam dostać) wogole jak mi opisała swój poród to bajka a nie porod:) chciałabym żeby mój tak wyglądał. anestezjologia też jest zawsze min 2 na ginekologii i położnictwie, trochę tam leżałam to wiem:)wiem ze trzeba mieć tylko ważne 2 tyg badanie krzepliwości krwi.
W pon mam SR w domu z położna z tego szpitala to dopytam jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:01
-
Co do dolegliwości ciążowych moje dziecko ciagle jest ułożone glowkowo i nogi mi pod prawe rzebro chyba wpycha bo odczuwam silny bol w tym miejscu... Boli także od strony pleców po tej samej stronie i w tym samym miejscu..
Czytałam, ze rozmawialyscie o okuliście. U mnie niestety nie ma wskazać do cc z tego powodu nad czym ubolewam, bo chciałabym mieć cesarkę. Dzwoniłam nawet do klinik Life w Niepołomicach pytać o ceny i CC kosztuje 5tysiecy, a poród SN ze znieczuleniem 4,5tysiaca... Masakra
Wczoraj byłam w Krakowie na akcji mamo to ja. Można było skorzystać z darmowego USG 4d. Wyczekalam sie jak głupia... Od 10 byłam w galerii, gdzie od 11 ruszały zapisy na badanie i juz byłam 20, w związku z tym dostałam godzinę 15. Niestety nie udało sie niczego zobaczyć bo synek miał przed twarzą pępowinę, która sie bawił i wszystko zasłonił. Lekarz próbował 20 minut, ruszał brzuszkiem, ale uparciuch sie nie pokazał. No trudno, najważniejsze ze jest zdrowy. W 26+5 ważył 1111g, wczoraj 27+1 juz 1237g. Boje sie ze będzie niezłym klockiem po tatusiuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 18:55
zielarka, Paula44 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
zielarka wrote:W pierwszej ciąży gadałam o tym z ginem, mam wagę wzroku ale chciałam rodzić SN. Gin kazał iść do okulisty i załatwić zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu SN bo jak to powiedział mieć asa w rękawie gdyby ginowi na porodówce np w nocy nie chciało się odbierać porodu. Okulista był zaskoczony, że nie chce skierowania na CC
bo z tym najczęściej się spotyka.
Teraz gdy wspomniałam, że gorzej widzę gin kazał iść do okulisty "byśmy na fali, że wszystko jest dobrze, w coś nie wdepnęli"
Mój gin jest super to fakt, efekt jego bycia super jest taki, że nieraz czeka sie w poczekalni nawet 3 godziny, bo na jedną pacjentkę ma zaklepane przez nfz 10 min a często każda siedzi 20-40 tym bardziej ciężarówki.
Ja tam lubię siedzieć tyle, zawsze znajdzie się jakaś babka do pogadaniakawy tylko brakuje
A przyjeżdżaja do niego kobietki nawet z odległości 100 km, w tym moja matula, ktora we Wrocławiu nie znalazła dobrego ginekologa.. Wada -1,75 i -1,25, niefowidzenie jednoocxne
-
Cookie wrote:To jeszcze ja pytanie z seri czy macie podobnie
Czasem przy chodzeniu odczuwam mocny klujacy bol pecherza , jest krotki ale taki dziwny .
Miewacie takie bole ? -
Anutka wrote:Ja mam jakby ktos polozyk kamien nas pecherxu i ciagnie brzuch w dol... Dziecko zle sie uklada
U mnie wlasnie to bardziej klucie , w srode mam to trzecie badanie prenatalne i od razu po nim mam wizyte u swojego lekarza wiec zapytam .
Bede miala tez badania moczu jutro , mam nadzieje ze to nie jakas infekcja . -
Cookie wrote:U mnie wlasnie to bardziej klucie , w srode mam to trzecie badanie prenatalne i od razu po nim mam wizyte u swojego lekarza wiec zapytam .
Bede miala tez badania moczu jutro , mam nadzieje ze to nie jakas infekcja .
Ja tez odczuwam nagle kłucie /nacisk na pęcherz i jest to po prostu dziecko, które wali główka w pęcherz:)Cookie lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Anutka wrote:Moj okulista stwierdzil ze moge rodzic naturalnie
. Wada -1,75 i -1,25, niefowidzenie jednoocxne
Co do uczucia rozsadzania brzucha, nie miewamale czuję, że mi skóre rozerwie na kościach biodrowych...juz mam tam rozstepy a podejrzewam, że to nie koniec
Młoda skacze mi po pęcherzu, że nieraz ledwo moge dość do toalety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 21:03
-
Nie wiem czy znacie tę stronę, uważam, że jest tu kopalnia wiedzy o odpowiedzialnym zdrowym rodzicielstwie
bardzo moje miejsca
Polecam artykuł o zakupach
http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-dla-noworodka-ktorych-nie-musisz-kupowac/nix, renia83, Anielle, jonka91 lubią tę wiadomość