X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to gdybym nie miała to bym chyba kombinowała żeby zrobić.
    Wiem że że wyjdzie wszystko dobrze, ale gdyby coś to nie darowała bym sobie.
    Wiadomo że jeżeli mamy częściej USG to lekarz widziałby gdyby było coś nie tak, ale wydaje mi się że nie każdy ma USG Doppler i nie za każdym razem mierzy dzidzi itp.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bogu, chodzę na nfz, gin robi usg na każdej wizycie, co dwa tygodnie, za każdym razem także 3d. Nie sądzę by u mnie szczegółowe badanie III trym było konieczne. Kolejny raz cieszę się, że jestem u tego właśnie gina.
    Pozdrawiam doktora Korysia :D :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:29

polaola lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ci dobrze Zielarka... Ja nawet nie chcę myśleć ile wydałam na prywatne wizyty i usg... Tym bardziej że tak wyciągają kase, że konsultacja jest osobno, usg osobno...za co sie placi...
    Najlepiej jak sie znajdzie super specjaliste z powołania na nfz - to jedno z moich marzeń :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:33

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ide

moj gin nie ma dyplomu fmf, ale mierzy na kazdej wizycie i ostatnio w 25 tc ogladal przeplywy w sercu i tych duzych naczyniach, przeplywy oglada nie na kazdej wizycie, ale oglada, dlatego mielismy isc do tego drugiego z papierami, ale to za kase jest przy czym mozna sobie nagrac plytke 3d, jednak sobie darujemy chyba ze moj gin na wizycie w 29 stwierdzi inaczej i wtedy zadne pieniadze beda graly roli
    chodzimy prywatnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wizytę zawsze płacę tyle samo, usg i pogadanka zawsze jest, nigdy nie dopłacałam więcej za dodatkową recepte, usg itp

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.....mówie Wam...szkoda gadać ...nie można dziś na nikogo liczyć....

Dostałam mmsem nr nadania tego listu od tego pracownika....
    miał wysłać w czwartek poleconym priorytetem...

wysłał w sobotę ekonomicznym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to jeszcze po 14....

wyszło dopiero w niedzielę wieczorem....no i ufaj tu ludziom....

Skoro l4 miałam do wtorku, to te 7 dni mija mi w środę na dostarczenie tego do pracodawcy, nie? mam nadzieję, że dojdzie....

co do usg III trymestru - jedziemy 10 do dr Włoch. Czyli 29 tydzień i 4 dni.
    Wolę, żeby badanie zrobił ktoś na extra sprzęcie, ktoś skrupulatny i ktoś, komu zależy i sprawdza wszystko! płacimy 300 zł.

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko zazdroszczę takiego lekarza, jednak gdzieś tacy istnieją.
    Mój na NFZ nie zlecał mi nic po za morfologią i moczem, badanie USG zawsze trwało minutę sprawdzał tylko czy serce bije, o żadnych pomiarach czy skierowaniach na badanie I trymestru nie było mowy, nawet nie wspominał że coś takiego jest a jak się zapytałam to powiedział że jestem młoda i czego ja chce.
    Teraz chodzę prywatnie do wspaniałego lekarza ale płacę za to, a powinno mi dobrą opiekę zapewnić państwo

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam USG III trymestru. Chodzę na wizyty NFZ, ale będę miała jeszcze jedno refundowane ze względu na położenie poprzeczne Małej, podobno na koniec listopada, aby ustalić termin ostateczny ew. cesarki...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula - cc ze względu na poprzeczne położenie dzidzi?

Bo nasz Szymi też ma położenie poprzeczne, ale to chyba jeszcze może się zmienić - chociaż wolę cc ze względu na moje perypetie zdrowotne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:57

Wysłany: 27 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma mieć cc bo dawno temu wywaliła się na lodzie i teraz zaczęło ją biodro boleć, i o dziwo stara kontuzja okazała się zakfalikowana przez jej lekarkę do cc. Więc mnie już nic nie zdziwi...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mam mieć USG na koniec listopada. Jeśli do tego czasu się nie obróci to ze względu na jej niefortunne położenie pod żebrami, może już nie mieć miejsca, więc cc będzie niezbędne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:11

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z was została zakwalifikowana do cesarki z powodu problemów ze wzrokiem? Zastanawia mnie, jak lekarze traktują tę sprawę.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z was została zakwalifikowana do cesarki z powodu problemów ze wzrokiem? Zastanawia mnie, jak lekarze traktują tę sprawę.

Znam parę , która załatwiła "lewe" zaświadczenie od okulisty, bo chciała cc...w przypadku wzroku - nadciśnienia itd. nie mogą odmówić.

• moruskowa Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam takie pytanie. Otóż od paru dni odczuwam ból w dolnej części kręgosłupa (choć to nie kręgosłup chyba, bo ból jest umiejscowiony bardziej po prawej stronie). Nie jest to ból ciągły tylko pojawia się w momencie zmiany pozycji z siedzącej na stojącą lub odwrotnie lub zmiany pozycji podczas leżenia. Uczucie jakby coś mnie przeszywało i wrażenie mam jakby mi coś uciskało na jakiś nerw :/
    Moje pytanie czy któraś z Was coś może takiego miała i/lub przypuszcza co to może być.
    Mam zamiar skontaktować się z lekarzem bo niestety ten ból zaczyna być dość mocno uciążliwy :/

201501231762.png

201608307244.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży gadałam o tym z ginem, mam wagę wzroku ale chciałam rodzić SN. Gin kazał iść do okulisty i załatwić zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu SN bo jak to powiedział mieć asa w rękawie gdyby ginowi na porodówce np w nocy nie chciało się odbierać porodu. Okulista był zaskoczony, że nie chce skierowania na CC :D :D :D bo z tym najczęściej się spotyka.

Teraz gdy wspomniałam, że gorzej widzę gin kazał iść do okulisty "byśmy na fali, że wszystko jest dobrze, w coś nie wdepnęli" :D

Mój gin jest super to fakt, efekt jego bycia super jest taki, że nieraz czeka sie w poczekalni nawet 3 godziny, bo na jedną pacjentkę ma zaklepane przez nfz 10 min a często każda siedzi 20-40 tym bardziej ciężarówki.
    Ja tam lubię siedzieć tyle, zawsze znajdzie się jakaś babka do pogadania :D kawy tylko brakuje ;)
    A przyjeżdżaja do niego kobietki nawet z odległości 100 km, w tym moja matula, ktora we Wrocławiu nie znalazła dobrego ginekologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:27

isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png

Wysłany: 27 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy jak chcecie rodzić?

Ciekawa jestem ile już ważą nasze dzieci :-) mój w 27 ważył 1000 g. Ciekawe ile teraz

zielarka lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 27 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moruskowa wrote:
    Hej dziewczyny, mam takie pytanie. Otóż od paru dni odczuwam ból w dolnej części kręgosłupa (choć to nie kręgosłup chyba, bo ból jest umiejscowiony bardziej po prawej stronie). Nie jest to ból ciągły tylko pojawia się w momencie zmiany pozycji z siedzącej na stojącą lub odwrotnie lub zmiany pozycji podczas leżenia. Uczucie jakby coś mnie przeszywało i wrażenie mam jakby mi coś uciskało na jakiś nerw :/
    Moje pytanie czy któraś z Was coś może takiego miała i/lub przypuszcza co to może być.
    Mam zamiar skontaktować się z lekarzem bo niestety ten ból zaczyna być dość mocno uciążliwy :/

Może to być rwa kulszowa....
    A weź spróbuj kiedy leżysz na plecach unieść wyprostowaną nogę do góry.. Tak jak przy robieniu nożyc tylko że jedna nogę...boli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:31

mhsvp07w3ex0n696.png
  • moruskowa Koleżanka

Wysłany: 27 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27

Nie boli

201501231762.png

201608307244.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 26tyg ważyła niby 537g z tym że babeczka chyba ją źle pomierzyła bo 4tyg wcześniej ważyła tyle samo.

Jutro mam wizytę, więc zobaczę ile waży obecnie. Aczkolwiek wielkość jej idzie "wymacać" :)

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś na belly czytałam o babeczce która miała wadę genetyczną oczu i lekarz zlekcewazyl zalecenie cc bo niby wytyczne się zmieniły.. nie ufam lekarzom
    edit https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/ciezarowki-z-wada-wzroku,132,4.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:37

Paula44 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ