*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to gdybym nie miała to bym chyba kombinowała żeby zrobić.
Wiem że że wyjdzie wszystko dobrze, ale gdyby coś to nie darowała bym sobie.
Wiadomo że jeżeli mamy częściej USG to lekarz widziałby gdyby było coś nie tak, ale wydaje mi się że nie każdy ma USG Doppler i nie za każdym razem mierzy dzidzi itp.
-
Dzięki Bogu, chodzę na nfz, gin robi usg na każdej wizycie, co dwa tygodnie, za każdym razem także 3d. Nie sądzę by u mnie szczegółowe badanie III trym było konieczne. Kolejny raz cieszę się, że jestem u tego właśnie gina.
Pozdrawiam doktora Korysia:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:29
polaola lubi tę wiadomość
-
Ale ci dobrze Zielarka... Ja nawet nie chcę myśleć ile wydałam na prywatne wizyty i usg... Tym bardziej że tak wyciągają kase, że konsultacja jest osobno, usg osobno...za co sie placi...
Najlepiej jak sie znajdzie super specjaliste z powołania na nfz - to jedno z moich marzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:33
-
Chanela ide
moj gin nie ma dyplomu fmf, ale mierzy na kazdej wizycie i ostatnio w 25 tc ogladal przeplywy w sercu i tych duzych naczyniach, przeplywy oglada nie na kazdej wizycie, ale oglada, dlatego mielismy isc do tego drugiego z papierami, ale to za kase jest przy czym mozna sobie nagrac plytke 3d, jednak sobie darujemy chyba ze moj gin na wizycie w 29 stwierdzi inaczej i wtedy zadne pieniadze beda graly roli
chodzimy prywatnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya.....mówie Wam...szkoda gadać ...nie można dziś na nikogo liczyć....
Dostałam mmsem nr nadania tego listu od tego pracownika....
miał wysłać w czwartek poleconym priorytetem...
wysłał w sobotę ekonomicznym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to jeszcze po 14....
wyszło dopiero w niedzielę wieczorem....no i ufaj tu ludziom....
Skoro l4 miałam do wtorku, to te 7 dni mija mi w środę na dostarczenie tego do pracodawcy, nie? mam nadzieję, że dojdzie....
co do usg III trymestru - jedziemy 10 do dr Włoch. Czyli 29 tydzień i 4 dni.
Wolę, żeby badanie zrobił ktoś na extra sprzęcie, ktoś skrupulatny i ktoś, komu zależy i sprawdza wszystko! płacimy 300 zł. -
Zielarko zazdroszczę takiego lekarza, jednak gdzieś tacy istnieją.
Mój na NFZ nie zlecał mi nic po za morfologią i moczem, badanie USG zawsze trwało minutę sprawdzał tylko czy serce bije, o żadnych pomiarach czy skierowaniach na badanie I trymestru nie było mowy, nawet nie wspominał że coś takiego jest a jak się zapytałam to powiedział że jestem młoda i czego ja chce.
Teraz chodzę prywatnie do wspaniałego lekarza ale płacę za to, a powinno mi dobrą opiekę zapewnić państwo -
nick nieaktualnyMelula - cc ze względu na poprzeczne położenie dzidzi?
Bo nasz Szymi też ma położenie poprzeczne, ale to chyba jeszcze może się zmienić - chociaż wolę cc ze względu na moje perypetie zdrowotne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:57
-
Dlatego mam mieć USG na koniec listopada. Jeśli do tego czasu się nie obróci to ze względu na jej niefortunne położenie pod żebrami, może już nie mieć miejsca, więc cc będzie niezbędne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:11
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:Dziewczyny, a czy któraś z was została zakwalifikowana do cesarki z powodu problemów ze wzrokiem? Zastanawia mnie, jak lekarze traktują tę sprawę.
Znam parę , która załatwiła "lewe" zaświadczenie od okulisty, bo chciała cc...w przypadku wzroku - nadciśnienia itd. nie mogą odmówić. -
Hej dziewczyny, mam takie pytanie. Otóż od paru dni odczuwam ból w dolnej części kręgosłupa (choć to nie kręgosłup chyba, bo ból jest umiejscowiony bardziej po prawej stronie). Nie jest to ból ciągły tylko pojawia się w momencie zmiany pozycji z siedzącej na stojącą lub odwrotnie lub zmiany pozycji podczas leżenia. Uczucie jakby coś mnie przeszywało i wrażenie mam jakby mi coś uciskało na jakiś nerw
Moje pytanie czy któraś z Was coś może takiego miała i/lub przypuszcza co to może być.
Mam zamiar skontaktować się z lekarzem bo niestety ten ból zaczyna być dość mocno uciążliwy -
W pierwszej ciąży gadałam o tym z ginem, mam wagę wzroku ale chciałam rodzić SN. Gin kazał iść do okulisty i załatwić zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu SN bo jak to powiedział mieć asa w rękawie gdyby ginowi na porodówce np w nocy nie chciało się odbierać porodu. Okulista był zaskoczony, że nie chce skierowania na CC
bo z tym najczęściej się spotyka.
Teraz gdy wspomniałam, że gorzej widzę gin kazał iść do okulisty "byśmy na fali, że wszystko jest dobrze, w coś nie wdepnęli"
Mój gin jest super to fakt, efekt jego bycia super jest taki, że nieraz czeka sie w poczekalni nawet 3 godziny, bo na jedną pacjentkę ma zaklepane przez nfz 10 min a często każda siedzi 20-40 tym bardziej ciężarówki.
Ja tam lubię siedzieć tyle, zawsze znajdzie się jakaś babka do pogadaniakawy tylko brakuje
A przyjeżdżaja do niego kobietki nawet z odległości 100 km, w tym moja matula, ktora we Wrocławiu nie znalazła dobrego ginekologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:27
isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość
-
moruskowa wrote:Hej dziewczyny, mam takie pytanie. Otóż od paru dni odczuwam ból w dolnej części kręgosłupa (choć to nie kręgosłup chyba, bo ból jest umiejscowiony bardziej po prawej stronie). Nie jest to ból ciągły tylko pojawia się w momencie zmiany pozycji z siedzącej na stojącą lub odwrotnie lub zmiany pozycji podczas leżenia. Uczucie jakby coś mnie przeszywało i wrażenie mam jakby mi coś uciskało na jakiś nerw
Moje pytanie czy któraś z Was coś może takiego miała i/lub przypuszcza co to może być.
Mam zamiar skontaktować się z lekarzem bo niestety ten ból zaczyna być dość mocno uciążliwy
Może to być rwa kulszowa....
A weź spróbuj kiedy leżysz na plecach unieść wyprostowaną nogę do góry.. Tak jak przy robieniu nożyc tylko że jedna nogę...boli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:31
-
nick nieaktualny
-
Gdzieś na belly czytałam o babeczce która miała wadę genetyczną oczu i lekarz zlekcewazyl zalecenie cc bo niby wytyczne się zmieniły.. nie ufam lekarzom
edit https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/ciezarowki-z-wada-wzroku,132,4.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 17:37
Paula44 lubi tę wiadomość