*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracajac do mycua okien to powiem Wam, ze ja w poprzedniej ciazy mialam tak juz dosc brzucha pod koniec, ze jak tylko ciaza byla donoszona zabralam sie za wywolywanie porodu. Pomylam okna, podlogi na kolanach, wszystko blyszczalo. Nawet malowalam kuchnie. Niestety nie pomoglo, ale okna lsnily. Teraz ciaza bedzie donoszona 27 grudnia, wiec podejrzewam, ze po swietach okna umyje. Mysle ze czesc z Was tez juz bedzie chciala wywolac porod i zrobi swiateczne porzadki:-)
renia83 lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:Dziewczyny czy wy robicie USG 3 trymestru? mi gin mowil ze nie widzi koniecznosci ale ja chcialabym. jak u was to wygląda?
Ja mam już zaplanowane na 5 listopada. Dla mnie to okazja, by dłużej popatrzeć na małą, bo na wizycie to raz dwa i po USG.
-
Ag... wrote:Dziewczyny czy wy robicie USG 3 trymestru? mi gin mowil ze nie widzi koniecznosci ale ja chcialabym. jak u was to wygląda?
30.10 idę na wizytę i wtedy umówię się z ginem na to badanie
kurcze czy mi się wydaje, czy z cukrem mają problemy mamusie, które muszą szczególnie na siebie uważać i odpoczywają w swoich bazach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Dziewczyny czy wy robicie USG 3 trymestru? mi gin mowil ze nie widzi koniecznosci ale ja chcialabym. jak u was to wygląda?
Myślę że to już nie konieczne, na 3D/4D też nie byłam, ale nie odczuwam takiej potrzeby- w końcu malutka będzie z nami już za 7tygodni -
nick nieaktualny
-
Chanela wrote:ja się spytam teraz przy wizycie czy jest sens, bo w sumie jeśli przy poprzednich dwóch nie było nic co mogłoby wskazywać że jest jakaś nieprawidłowość to nie wiem czy jest taka potrzeba, a jednak to kosztowne badanie.
Szpilka idziesz dzisiaj na SR?
no wlasnie mi mowil ze nie widzi dlatego potrzeby, ale ja po moich przejsciach, lekach itp chcialabym sie upewnic, maz mowi ze po co skoro lekarz mowi ze nie.
tymbardziej ze mam sie nie ruszac z lozka:/ twierdzi ze wiecej szkody niz pozytku moze przyniesc to badanie. moj poprzedni lekarz tez sam robil ale ten niestety nie robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:47
-
Ja myśle że powinno wkonywać się takie badanie, zresztą według polskiego towarzystwa ginekologicznego jest to badanie obowiązkowe . to na nim ocenia się rozwój mózgu , przepływy i stopień dojrzałości łożyska oraz to czy dziecko nie cierpi np. Na hipotrofie.
Może na wcześniejszym badaniu sprawdzili na usg i dlatego już nie widzi lekarz potrzeby robienia? Ale na pewno musi być opis takiego badania.
Ag... Lepiej zrobić to badanie, wiesz jak to jest... Jeden lekarz powie że nie widzi potrzeby np. Założenia pessara a drugi widzi...co może okazać się zbawienne.
Są 3 obowiązkowe usg, 1,2 i 3 trymestru i masz prawo je zrobić BA a lekarz obowiązek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:51
isabelle, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaraz dostane szału!
L4 miałam do tamtego wtorku. U gina byliśmy w poniedziałek a nie w środę i powiedział, że wystawić może dopiero w środę. Przypominam, że jeżdżę do niego do innego miasta - godzina drogi.
Moja przyjaciółka miała wizytę w środę i poprosiłem, żeby mi to L4 odebrała i wysłała od razu do pracodawcy.
Odebrała. W czwartek leciała z mężem na urlop do Portugalii.
Na lotnisko wiózł ich pracownik. Dala mu to L4 w zaadresowanej kopercie. Miał wysłać poleconym priorytetem. W czwartek napisała - już z Portugalii, że nie zdążył w czwartek i wyśle w piątek.
Dzis kadrowa dzwoni ze nie ma l4..... przyjaciółka tel nie odbiera.
Natrudzilam się bardzo, żeby zdobyć nr do tego pracownika.
Mówi ze wysłał w Gliwicach w piątek. .pytam o nr nadania to mówi ze nie ma przy sobie.
K*****. Może jeszcze zgubił! Nie wiem, co robić ?
Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:54
-
ja po każdej wizycie u lekarza przez chwile jestem spokojniejsza, bo mój dzieć jest bardzo delikatny i oszczędny w swoich ruchach, także czasami się martwię jak czytam, że wasze dzieci tak mocno się ruszają, bo ja nadal nie poczułam się porządnie skopana
może mały gentelmen mi rośnie, a może to przez oponkę naa brzuchu, generalnie jak gin mnie uspokoi to zawsze mi trochę lepiej więc idę i na to usg
-
nick nieaktualny