X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do mycua okien to powiem Wam, ze ja w poprzedniej ciazy mialam tak juz dosc brzucha pod koniec, ze jak tylko ciaza byla donoszona zabralam sie za wywolywanie porodu. Pomylam okna, podlogi na kolanach, wszystko blyszczalo. Nawet malowalam kuchnie. Niestety nie pomoglo, ale okna lsnily. Teraz ciaza bedzie donoszona 27 grudnia, wiec podejrzewam, ze po swietach okna umyje. Mysle ze czesc z Was tez juz bedzie chciala wywolac porod i zrobi swiateczne porzadki:-)

renia83 lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy robicie USG 3 trymestru? mi gin mowil ze nie widzi koniecznosci ale ja chcialabym. jak u was to wygląda?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny czy wy robicie USG 3 trymestru? mi gin mowil ze nie widzi koniecznosci ale ja chcialabym. jak u was to wygląda?

Ja mam już zaplanowane na 5 listopada. Dla mnie to okazja, by dłużej popatrzeć na małą, bo na wizycie to raz dwa i po USG.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie robimy, chcielismy wstepnie robic, ale jednak przeznaczymy te 250 zl na cos innego, chyba ze na nastepnej wizycie gin zdecyduje zebysmy jednak poszli do drugiego gina

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • blador Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

30.10 idę na wizytę i wtedy umówię się z ginem na to badanie

kurcze czy mi się wydaje, czy z cukrem mają problemy mamusie, które muszą szczególnie na siebie uważać i odpoczywają w swoich bazach :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja mam na 17.11

• Chanela Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:16

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Myślę że to już nie konieczne, na 3D/4D też nie byłam, ale nie odczuwam takiej potrzeby- w końcu malutka będzie z nami już za 7tygodni :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie chodzę na osobne badania genetyczne. To, co musi być sprawdzone, sprawdza mój lekarz.

201501145565.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Myślę że to już nie konieczne, na 3D/4D też nie byłam, ale nie odczuwam takiej potrzeby- w końcu malutka będzie z nami już za 7tygodni :)

o kurcze nie dociera to do mnie, że to już tuż, tuż :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ja w ogóle nie chodzę na osobne badania genetyczne. To, co musi być sprawdzone, sprawdza mój lekarz.
    u mnie to badanie przeprowadza również mój lekarz.....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    ja się spytam teraz przy wizycie czy jest sens, bo w sumie jeśli przy poprzednich dwóch nie było nic co mogłoby wskazywać że jest jakaś nieprawidłowość to nie wiem czy jest taka potrzeba, a jednak to kosztowne badanie.
    Szpilka idziesz dzisiaj na SR?

no wlasnie mi mowil ze nie widzi dlatego potrzeby, ale ja po moich przejsciach, lekach itp chcialabym sie upewnic, maz mowi ze po co skoro lekarz mowi ze nie.
    tymbardziej ze mam sie nie ruszac z lozka:/ twierdzi ze wiecej szkody niz pozytku moze przyniesc to badanie. moj poprzedni lekarz tez sam robil ale ten niestety nie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:47

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4.11 mój lekarz mowi że Usg musi być chociaż 1 w każdym trymestrze, i pójde z chęcią, podejrze maluszka ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle że powinno wkonywać się takie badanie, zresztą według polskiego towarzystwa ginekologicznego jest to badanie obowiązkowe . to na nim ocenia się rozwój mózgu , przepływy i stopień dojrzałości łożyska oraz to czy dziecko nie cierpi np. Na hipotrofie.
    Może na wcześniejszym badaniu sprawdzili na usg i dlatego już nie widzi lekarz potrzeby robienia? Ale na pewno musi być opis takiego badania.

Ag... Lepiej zrobić to badanie, wiesz jak to jest... Jeden lekarz powie że nie widzi potrzeby np. Założenia pessara a drugi widzi...co może okazać się zbawienne.
    Są 3 obowiązkowe usg, 1,2 i 3 trymestru i masz prawo je zrobić BA a lekarz obowiązek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:51

isabelle, Malenq lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Ja mam 4.11 mój lekarz mowi że Usg musi być chociaż 1 w każdym trymestrze, i pójde z chęcią, podejrze maluszka ;)

Iwuska, chyba mowimy o roznych USG:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    u mnie to badanie przeprowadza również mój lekarz.....
    Nie o to mi chodziło... W moim mieście nie ma lekarza z odpowiednim certyfikatem.

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz dostane szału!

L4 miałam do tamtego wtorku. U gina byliśmy w poniedziałek a nie w środę i powiedział, że wystawić może dopiero w środę. Przypominam, że jeżdżę do niego do innego miasta - godzina drogi.
    Moja przyjaciółka miała wizytę w środę i poprosiłem, żeby mi to L4 odebrała i wysłała od razu do pracodawcy.
    Odebrała. W czwartek leciała z mężem na urlop do Portugalii.
    Na lotnisko wiózł ich pracownik. Dala mu to L4 w zaadresowanej kopercie. Miał wysłać poleconym priorytetem. W czwartek napisała - już z Portugalii, że nie zdążył w czwartek i wyśle w piątek.

Dzis kadrowa dzwoni ze nie ma l4..... przyjaciółka tel nie odbiera.
    Natrudzilam się bardzo, żeby zdobyć nr do tego pracownika.
    Mówi ze wysłał w Gliwicach w piątek. .pytam o nr nadania to mówi ze nie ma przy sobie.
    K*****. Może jeszcze zgubił! Nie wiem, co robić ?

Co mogę zrobić w tej sytuacji? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 15:54

• blador Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po każdej wizycie u lekarza przez chwile jestem spokojniejsza, bo mój dzieć jest bardzo delikatny i oszczędny w swoich ruchach, także czasami się martwię jak czytam, że wasze dzieci tak mocno się ruszają, bo ja nadal nie poczułam się porządnie skopana :( może mały gentelmen mi rośnie, a może to przez oponkę naa brzuchu, generalnie jak gin mnie uspokoi to zawsze mi trochę lepiej więc idę i na to usg

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duplikat najpewniej.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówimy o tym szczegółowym badaniu USG, a nie tym zwykłym które mamy co wizytę.

Nie których dziewczyn ginekolodzy na zwykłych wizytach nie wykonują pomiarów przepływów itp

‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ