X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie rożki dla swoich maluchów? Mój właśnie przyszedł i mam obawy, czy nie jest zbyt miękki - to taka kwadratowa mała kołderka, którą mogę zapiąć na rzep i zawiązać wstążką. Czy powinnam była się czegoś więcej spodziewać po rożku?

MonikaDM lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka jest już na koncówce ciazy,ogólnie wpadła ze swoim sporo młodszym partnerem,ale to tak na marginesie i gadam z nia na facebooku.Mowie,ze bylam na echo serca,Pani doktor badała wszystko,nie tylko serduszko.A ona mówi: a to byłaś na połówkowym?ja mówię,że nie,ze to echo serca było.A ona: ale po co?Ja mówię,że echo robi się jak są podejrzenia wady serca albo jak po prostu chce sie wiedziec.No i że moj gin nazywa moja ciaze "ciążą wysokiej troski" i że polecił mi to zrobić dla mojego spokoju.A kolezanka na to: Ty sama jestes jak dziecko specjalnej troski. No i po co ona mi to mówi? szydzi ze mnie od jakiegoś czasu już,że latam do lekarza jak po bułki di piekarni i że tak się stresuje ciąża.A ona to po drabinach chodzi, bo ma swoja firme budowlaną i w ogóle mieszkanie sobie remontuje,gruz dźwiga,itp.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z oknami pomoże mi mama, chciałabym jednak przetrzeć je przed świętami.
    Ale ogólnie jest ok, dziś robiłam giga prasowanie, które uwielbiam, jednocześnie smażąc naleśniki :D jedna koszulka-jedna strona naleśnika :D

Ag..., isabelle lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam, musze najpierw wybrac ochraniaczz zeby pasowalo.
    wlasnie byl kurier z przewijakami ale zostawie je w kartonie bo jak małż zobaczy ze sama otworzyla pudlo to dostane ochrzan:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam rozka nie zamierzam tez kupowac , przy córce uzywalam go jedeynie jako podklad np do wozka .

Mam otulaczek , spiworek i oczywiscie kocyki wydaje mi sie ze to wystarczy :)

Co do oknien to mam to szczescie ze maz umyl , juz nawet nie zwracałam uwagi na jakies niedoskonalosci . :)

relgh371f0w1gfqs.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    co sądzicie o czyms takim??
    http://pl.dawanda.com/product/61632435-puchowy-otulaczek-Mietowy-blekit-nieba
    Oj nie... Cena kosmiczna a poduszki działają klaustrofobicznie...

isabelle to nawet lepiej że nie jest sztywny. Odpowiednie podparcie zapewni Twoje ramię :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolniej! !!!!!
    Rany boskie! Ale wena! Nie wyrabiam z czytaniem!

ania_29, renia83 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja jeszcze nie mam, musze najpierw wybrac ochraniaczz zeby pasowalo.
    wlasnie byl kurier z przewijakami ale zostawie je w kartonie bo jak małż zobaczy ze sama otworzyla pudlo to dostane ochrzan:D

Mój już stracił rachubę nad pudłami, mogę otwierać bezkarnie. Martwi mnie tylko to, że jeszcze tylko jedno pudło i będzie koniec, bo na ten moment wszystko już mam - nie ruszając tematu karmienia, ale to później, może dopiero po porodzie. Strasznie lubię robić te zakupy, ale poszło mi chyba za szybko :(

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi naklejki, pochwalę się :)
    21ab90.jpg

ii mój brzuchol:
    ei84z7.jpg

Zauważyłam że po buzi mi się "przybrało" a cycki dalej stoją! O_o

Cookie, isabelle, kasia86, jonka91, Paula44, Gwiazdeczka27, rastafanka, magdalenka, MonikaDM, MartaKD, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

ii mój brzuchol:
    ei84z7.jpg

Zauważyłam że po buzi mi się "przybrało" a cycki dalej stoją! O_o

Ale jesteś piękna!

Ja swojego zdjęcia nie wstawiam, bo ze mnie to hipopotam

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wygladasz slicznie , taki masz fajny brzucholek maly :)

Ja juz też jestem jak beza ... :P

relgh371f0w1gfqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja jestem właśnie po wizycie kontrolnej. Mały ułożony miednicowo z wagą 1190 gram.Wszystko ok i przytyłam przez miesiąc 3,5 kg

Paula44, Kawa, lwuska55592, jonka91, Gwiazdeczka27, isabelle, Malenq, Agus89, szpilka, Chanela lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa u mnie tez cycki w miejscu. Jutro małz ma urodziny wiec jak sie ogarne to wstawie fotke tez. dzis wygladam jak ostatnie nieszczescie:)

wlasnie tworze obrazkowa liste zakupow w rosman dla meza albo mamy. Cisnienie podnosza mi telefony czy ma pisac tak czy inaczej na tym co kupują:) nie mowiac juz o fotkach na whasApp:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś szuka pościeli z ochraniaczem, polecam sklep SangoTrade, bardzo starannie uszyty ochraniacz na całe łóżeczko, z suwakiem i porządnymi troczkami do wiązania - za rozsądną cenę całość w komplecie z poszewkami. Ja kupiłam tę http://www.sangotrade.pl/produkt/3-elementowa---szare-kule-i-paseczki-299.html i już nie mogę się doczekać kiedy będę ubierać łóżeczko.

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro stuknie nam 8my miesiąc wg belly :D

Póki co zakupy na chwilę odpuszczam, bo zamówiłam sobie futro(oczywiście sztuczne żeby nie było linczu na mnie :p)- chciałam ukryć ten fakt przed mężem ale płatność jest tylko kartą kredytową (a takiej nie posiadamy) albo przy odbiorze.. a że nie zawsze jestem w domu to musiałam podać adres firmy, jakby mnie kurier nie zastał .. :P

Muszę po ciąży się jakoś prezentować, a póki co ciągle zapominam o sobie i kupuję tylko coś dla małej :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Kawa wygladasz slicznie , taki masz fajny brzucholek maly :)

Ja juz też jestem jak beza ... :P

Bezy są słodkie :D

Kawa ślicznie wyglądasz :)

Cookie, Kawa lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trójce właśnie o zwolnieniach lekarskich. Wiedziałyście, że mundurowi dotychczas mieli zwolnienia lekarskie płatne 100% i nie można było ich kontrolować? W tym roku weszły zmiany i liczba zwolnień lekarskich lawinowo spadła. Zagotowało się we mnie, bo czepiają się ciężarnych, często w 8 czy 9 miesiącu ciąży, a tymczasem całkiem pokaźna grupa zawodowa mogła sobie spokojnie nadużywać L4!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa slicznie wygladasz
    Mel moja mam zerono mnie jak i brata urodxila dzien przed terminem takze nie ma zasady jak rodzily mamy a jak my -

Wybaczcie ale czytalam ogrodkami, tyle tego jest ze nie nadarzam za wami :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:33

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle słyszałam już jakiś czas temu... Ehh te przywileje, nawet nie chce mi się komentować. Ciekawe co by to było, gdyby niektórym grupom zawodowym kazano się utrzymać za minimalną krajową, którą często trzeba się zadowolić...

Czas na moje główne łupy :D
    DSC0712jp_wpxxspx.jpg
    DSC0713jp_wpxxsps.jpg
    DSC0714jp_wpxxspq.jpg
    DSC0715jp_wpxxshh.jpg

Kawa, jonka91, Ag..., isabelle, Anielle, Malenq, Agus89, nix, Gwiazdeczka27, rastafanka, Chanela, kasia86, Paula44, Cookie lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ