X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okien nie myję.Mama umyła mi jakoś latem i dosyć na razie:)Wigilie spędzamy w domu, będzie tylko moje rodzeństwo,mieszkam z rodzicami,więc mama przygotuje wszystko.A do teściów 160km do Poznania jedziemy teraz i później już pewnie na wiosne.Oni bardzo rzadko przyjeżdżają, pewnie wpadna na "kawę" jak się mała urodzi.Nie wtrącają się do niczego,w ogóle nie mam z nimi za bardzo kontaktu, czasami dzwonią do męża.Do niczego się tez pewnie nie dołożą,ale ja od nich tego nie oczekuję,więc spoko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super fotka:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki:) z początku ciąży:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed wczasami w maju zrobilam test wyszedl negatywnie tak bylo od dwoch lat, wiec odbilam sobie w Polanczyku dobrym jedzeniem, drinkiem i jeszcze lepszym seksem :-)
    Oczywiscie cale,wczasy lazilam z podpaska lub tamponem w torebce.

Natomiast dobry seks ale ostatni byl w dzien powrotu do domu tuz przed pozytywnymi piecioma testami. Pozniej posucha ze wzgledu na zagrozenie ciazy.
    Najgorzej ze na wczasach piwko, wodeczka a,tu taka dzidka :-) jedna sie wykluwala we mnie.
    Okna myla mi tesciowa, jakby nie umyla to by poczekaly 10 miesiecy, w mieszkaniu tez mam sajgon,jakos to mnie nie przeraza, najwazniejsza dzidka marzylam o niej kilka lat.
    Obecnie leze duzo choc lekarz nie kazal ja jednak wole,po schodach nie lazic a spacery zostawie na styczen wtedy nie bedziemy juz sami :-)

Wiecie co pomoglo mi zajsc w ciaze? w marcu sie pogodzilam z tym ze najprawdopodobniej nie bedziemy miec dzieci.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzicie o czyms takim??
    http://pl.dawanda.com/product/61632435-puchowy-otulaczek-Mietowy-blekit-nieba

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ubranek! Wytoczyłam się dzisiaj rano po bułki i do apteki, przy okazji postanowiłam wstąpić do SH, a że wstałam dzisiaj wcześniej to byłam tam ok. 9 rano, a tam pod drzwiami kolejka! Stało jakieś 20 osób - dzisiaj dostawa towaru. Najpierw zrobiłam swoje zakupy i jak już kolejka się wtoczyła, weszłam i ja - co za rzeźnia! Dziewczyny pakowały do koszyków całe stosy dziecięcych ubranek, chyba nawet nie przyglądając im się zbytnio, czułam się strasznie niedoświadczona i niepewna - znalazłam w tym całym chaosie jedynie maleńką sukieneczkę w gwiazki. Na szczęście obok na wycenie było spokojniej i kupiłam dwa pajace i dwie bluzeczki Next. Nie wiem, co te laski robią potem z tymi ciuchami, ale podejrzewam, że całość ląduje na allegro, bo nie sądzę, żeby którekolwiek dziecko było w stanie wynosić tyle rzeczy!

Ag..., ania_29 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie widzialam, ze w sob bedzie w tvn "nad zycie" o agacie mroz.
    nie widzialam tego jeszcze ale podejrzewam ze przepłukam kanaliki oczne.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ag, na grudniówkach i u nas z resztą też rozmawiałyśmy o ochraniaczach z poduszek. Sporo z nas miało wtedy mieszane uczucia, ale widziałam też, że dziewczyny kupowały na allegro - znacznie taniej ;) Ja osobiście zrezygnowałam, bo te poduszki optycznie za dużo miejsca zajmują. Dzisiaj przyszła moja pościel - będę miała ochraniacz na całe łóżeczko, ale cieńszy od tych poduszek:)

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ag.. super to jest, ale dla mnie trochę za drogie jak za parę poduszeczek. Poza tym to już chyba nada się jak dzieciątko jest trochę starsze i zaczyna wędrować, przewracać się po łóżeczku :)

Ale jak ktoś ma ochotę to oczywiście może zakupić ;)

tutaj jedna blogerka fajnie pokazuje jak zrobić takie chmurkowe poduszeczki :)
    https://www.youtube.com/watch?v=9rfXrTAn1BI

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie zastanawia mnie to pod kątem zapychania miejsca, ale fajne pozniej ze mozna poprzestawiac w dowolne miejsce, no i nie wiem jak wtedy z cyrkulacja powietrza, przegapilam widocznie ten temat u nas.
    pozatym troche drogie wlasnie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:17

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    tutaj jedna blogerka fajnie pokazuje jak zrobić takie chmurkowe poduszeczki :)
    https://www.youtube.com/watch?v=9rfXrTAn1BI

O mamo! Dlaczego mam dwie lewe ręce :(

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Ale moje Drogie - czy okna teraz są na prawdę takie ważne? :)
    Może nie najważniejsze, ale ważne. Gdybyś je tylko zobaczyła... Aż wstyd, szczególnie te w salonie. Mam mega witrynę i przez nią najwięcej tego brudu widać. Okno u nas to główny punkt mieszkania - salonu, poza tym jest mega duże, więc widać wszystko. Najgorzej to jak choinka zaświeci. Ogólnie, nie mogę się pogodzić z tym, że nie mogę tyle co przed ciążą, bo ja zawsze taka na szybkich obrotach. Lubię porządek, ale nie jestem pedantyczna. Tę "schizę" z oknami to mam po mamusi. U niej domyte i czyste okna to podstawa. Mieszka na parterze. Uwielbia dobrze ułożone firanki, jak ja. A jak brudne okno to i firanki nie pomogą :) he he he
    Wiem, że Mała jest najważniejsza. Martwi mnie tylko to, że po tej budowie to ja na wiosnę tych okien nie doczyszczę.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    O mamo! Dlaczego mam dwie lewe ręce :(
    no wlasnie ja tez srednio z talentem, mama by zrobila ale ja nie pojade wybrac materialu niestety:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no wlasnie zastanawia mnie to pod kątem zapychania miejsca i nie wiem jak wtedy z cyrkulacja powietrza, przegapilam widocznie ten temat u nas.
    pozatym troche drogie wlasnie:/

Dziewczyny kupowały od tego sprzedawcy z allegro http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i4708639754.html

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Isabelle!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag przepluczesz :) piękny film :)

Ag... lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wróciłam! :D Ziąb jak cholera ;)
    Kawa niestety nie mam dla Ciebie otulacza. Nie było ani jednego, za to spory był wybór śpiworków ;)

Piszecie o świętach... Chętnie spędziłabym je w domu albo w małym gronie. U nas wigilia jest w kilkanaście osób, za to pierwszy dzień świąt trzeba liczyć w "dziestkach" ;) Zjeżdża się 4 (a może już 5) pokoleń ;)
    Mam już kupione papilotki świąteczne, więc wypieków na tę okazję już się nie mogę doczekać. No i żywej choinki... Chociaż się sypie, to zapach jest niepowtarzalny :)

Póki co fizycznie się dobrze czuję, ale bardziej ogarnia mnie strach, że już tak niewiele czasu zostało do wywrócenia naszego życia do góry nogami. Tyle niewiadomych się z tym wiąże... ;) :)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:28

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 31 tygodoniu , 8 miesiac :D

isabelle, Paula44, Kawa, Gwiazdeczka27, rastafanka, zielarka, Martaaa, nix lubią tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie stać na wynajem Pani do sprzątania, tym bardziej teraz, gdy przed nami zakończenie remontu, wyprawka i święta. A ZUS postanowił przedłużyć postępowanie wobec mnie do końca listopada.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ