X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okien nie myję.Mama umyła mi jakoś latem i dosyć na razie:)Wigilie spędzamy w domu, będzie tylko moje rodzeństwo,mieszkam z rodzicami,więc mama przygotuje wszystko.A do teściów 160km do Poznania jedziemy teraz i później już pewnie na wiosne.Oni bardzo rzadko przyjeżdżają, pewnie wpadna na "kawę" jak się mała urodzi.Nie wtrącają się do niczego,w ogóle nie mam z nimi za bardzo kontaktu, czasami dzwonią do męża.Do niczego się tez pewnie nie dołożą,ale ja od nich tego nie oczekuję,więc spoko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super fotka:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki:) z początku ciąży:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed wczasami w maju zrobilam test wyszedl negatywnie tak bylo od dwoch lat, wiec odbilam sobie w Polanczyku dobrym jedzeniem, drinkiem i jeszcze lepszym seksem :-)
    Oczywiscie cale,wczasy lazilam z podpaska lub tamponem w torebce.

Natomiast dobry seks ale ostatni byl w dzien powrotu do domu tuz przed pozytywnymi piecioma testami. Pozniej posucha ze wzgledu na zagrozenie ciazy.
    Najgorzej ze na wczasach piwko, wodeczka a,tu taka dzidka :-) jedna sie wykluwala we mnie.
    Okna myla mi tesciowa, jakby nie umyla to by poczekaly 10 miesiecy, w mieszkaniu tez mam sajgon,jakos to mnie nie przeraza, najwazniejsza dzidka marzylam o niej kilka lat.
    Obecnie leze duzo choc lekarz nie kazal ja jednak wole,po schodach nie lazic a spacery zostawie na styczen wtedy nie bedziemy juz sami :-)

Wiecie co pomoglo mi zajsc w ciaze? w marcu sie pogodzilam z tym ze najprawdopodobniej nie bedziemy miec dzieci.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sądzicie o czyms takim??
    http://pl.dawanda.com/product/61632435-puchowy-otulaczek-Mietowy-blekit-nieba

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ubranek! Wytoczyłam się dzisiaj rano po bułki i do apteki, przy okazji postanowiłam wstąpić do SH, a że wstałam dzisiaj wcześniej to byłam tam ok. 9 rano, a tam pod drzwiami kolejka! Stało jakieś 20 osób - dzisiaj dostawa towaru. Najpierw zrobiłam swoje zakupy i jak już kolejka się wtoczyła, weszłam i ja - co za rzeźnia! Dziewczyny pakowały do koszyków całe stosy dziecięcych ubranek, chyba nawet nie przyglądając im się zbytnio, czułam się strasznie niedoświadczona i niepewna - znalazłam w tym całym chaosie jedynie maleńką sukieneczkę w gwiazki. Na szczęście obok na wycenie było spokojniej i kupiłam dwa pajace i dwie bluzeczki Next. Nie wiem, co te laski robią potem z tymi ciuchami, ale podejrzewam, że całość ląduje na allegro, bo nie sądzę, żeby którekolwiek dziecko było w stanie wynosić tyle rzeczy!

Ag..., ania_29 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie widzialam, ze w sob bedzie w tvn "nad zycie" o agacie mroz.
    nie widzialam tego jeszcze ale podejrzewam ze przepłukam kanaliki oczne.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ag, na grudniówkach i u nas z resztą też rozmawiałyśmy o ochraniaczach z poduszek. Sporo z nas miało wtedy mieszane uczucia, ale widziałam też, że dziewczyny kupowały na allegro - znacznie taniej ;) Ja osobiście zrezygnowałam, bo te poduszki optycznie za dużo miejsca zajmują. Dzisiaj przyszła moja pościel - będę miała ochraniacz na całe łóżeczko, ale cieńszy od tych poduszek:)

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ag.. super to jest, ale dla mnie trochę za drogie jak za parę poduszeczek. Poza tym to już chyba nada się jak dzieciątko jest trochę starsze i zaczyna wędrować, przewracać się po łóżeczku :)

Ale jak ktoś ma ochotę to oczywiście może zakupić ;)

tutaj jedna blogerka fajnie pokazuje jak zrobić takie chmurkowe poduszeczki :)
    https://www.youtube.com/watch?v=9rfXrTAn1BI

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie zastanawia mnie to pod kątem zapychania miejsca, ale fajne pozniej ze mozna poprzestawiac w dowolne miejsce, no i nie wiem jak wtedy z cyrkulacja powietrza, przegapilam widocznie ten temat u nas.
    pozatym troche drogie wlasnie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:17

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    tutaj jedna blogerka fajnie pokazuje jak zrobić takie chmurkowe poduszeczki :)
    https://www.youtube.com/watch?v=9rfXrTAn1BI

O mamo! Dlaczego mam dwie lewe ręce :(

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Ale moje Drogie - czy okna teraz są na prawdę takie ważne? :)
    Może nie najważniejsze, ale ważne. Gdybyś je tylko zobaczyła... Aż wstyd, szczególnie te w salonie. Mam mega witrynę i przez nią najwięcej tego brudu widać. Okno u nas to główny punkt mieszkania - salonu, poza tym jest mega duże, więc widać wszystko. Najgorzej to jak choinka zaświeci. Ogólnie, nie mogę się pogodzić z tym, że nie mogę tyle co przed ciążą, bo ja zawsze taka na szybkich obrotach. Lubię porządek, ale nie jestem pedantyczna. Tę "schizę" z oknami to mam po mamusi. U niej domyte i czyste okna to podstawa. Mieszka na parterze. Uwielbia dobrze ułożone firanki, jak ja. A jak brudne okno to i firanki nie pomogą :) he he he
    Wiem, że Mała jest najważniejsza. Martwi mnie tylko to, że po tej budowie to ja na wiosnę tych okien nie doczyszczę.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    O mamo! Dlaczego mam dwie lewe ręce :(
    no wlasnie ja tez srednio z talentem, mama by zrobila ale ja nie pojade wybrac materialu niestety:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no wlasnie zastanawia mnie to pod kątem zapychania miejsca i nie wiem jak wtedy z cyrkulacja powietrza, przegapilam widocznie ten temat u nas.
    pozatym troche drogie wlasnie:/

Dziewczyny kupowały od tego sprzedawcy z allegro http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i4708639754.html

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Isabelle!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag przepluczesz :) piękny film :)

Ag... lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wróciłam! :D Ziąb jak cholera ;)
    Kawa niestety nie mam dla Ciebie otulacza. Nie było ani jednego, za to spory był wybór śpiworków ;)

Piszecie o świętach... Chętnie spędziłabym je w domu albo w małym gronie. U nas wigilia jest w kilkanaście osób, za to pierwszy dzień świąt trzeba liczyć w "dziestkach" ;) Zjeżdża się 4 (a może już 5) pokoleń ;)
    Mam już kupione papilotki świąteczne, więc wypieków na tę okazję już się nie mogę doczekać. No i żywej choinki... Chociaż się sypie, to zapach jest niepowtarzalny :)

Póki co fizycznie się dobrze czuję, ale bardziej ogarnia mnie strach, że już tak niewiele czasu zostało do wywrócenia naszego życia do góry nogami. Tyle niewiadomych się z tym wiąże... ;) :)

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:28

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 31 tygodoniu , 8 miesiac :D

isabelle, Paula44, Kawa, Gwiazdeczka27, rastafanka, zielarka, Martaaa, nix lubią tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie stać na wynajem Pani do sprzątania, tym bardziej teraz, gdy przed nami zakończenie remontu, wyprawka i święta. A ZUS postanowił przedłużyć postępowanie wobec mnie do końca listopada.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ