X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą córkę urodziłam równe dwa tygodnie przed terminem. Jesli tym razem się to sprawdzi to czeka mnie sylwek na porodówce :P

Ag..., polaola, isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jak tak odliczamy do grudnia/ stycznia, mówimy o rozpakowywaniu to aż mi się nuci piosenka z coca-coli:D coraz bliżej święta...
    Uwielbiam ten przedświąteczny czas a teraz będzie po milionkroć bardziej wyjatkowy:)
    Ja też się cieszę,że rodzę zimą:) fakt,że ja pewnie w swięta będę jeszcze z wielkim brzuchem,bo mam termin na 20 stycznia,cc pewnie będzie z tydzien/dwa wcześniej tylko.
    Na sama myśl o Sylwestrze z Polsatem w domu się usmiecham:)

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ag... lubię, za tego jumbojeta hehehehehheeh i za marzenia dyrektora......
    a mi aż głupio przed siostrami, one pracowały jedna do 8mego miesiaca, druga prawie do końca...............i nie narzekały....a mnie "zawsze coś boli" ciągnie, małżu pomaga mi się w nocy przewracać :-/

Oj tam oj tam, u mnie też laski pracowały do terminu niektóre, i moze właśnie tak rodziły wcześniej bo pracowały dużo. A ty odpoczywasz i wszytsko będzie w terminie cacy.
    Nie ma reguły, kazda ciąża inna. Co widać po naszej grupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:02

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wszystko ok mogę chodzic ale nie biegać. Kroplówka jeszcze dziś. Jutro usg i tabletki i nie wiem kiedy do domu. Chyba środa.

Malenq, Ag..., isabelle, ania_29, Paula44 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę sylwestrow, czy urodzę w grudniu czy w styczniu mam w końcu idealna wymówkę na sylwestra w domu z mezem:)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina pewnie jutro cię wypuszcza.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szefowa jak jeszcze pracowałam twierdziła, że po porodzie wrócę po max. 3 miesiącach, chyba jak zaniosłam L4 pozbyła się tych złudzeń :)

chociaż jeszcze się nie staraliśmy to przez ostatnie 2 lata zawsze marzyłam, że na święta będę w ciąży i się udało :)

Malenq lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja nie znoszę sylwestrow, czy urodzę w grudniu czy w styczniu mam w końcu idealna wymówkę na sylwestra w domu z mezem:)
    aaaaaaaaaaa tak jak uwielbiam święta, tak nie lubię sylwka, i też czekam na czas : "przepraszam, nie możemy, dziecko:)" mała daje nam wymówkę....
    być może masz rację, wiem, że każda ciąża inna.......ale tak jak jeszcze około 15tc bardzo, bardzo chciałam w styczniu, tak teraz jest mi to obojętne, aby wszystko skończyło się dobrze i mała była zdrowa...:)
    i tak sobie jazdę świąteczną odpuściłam i zawiadomiłam rodzinkę, że sama z mężem chcę być...;)

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko u mnie jest odwrotnie, ja zaczynam panikowac. To tez dlatego, ze moj mlody tylko raz zostal beze mnie na noc i nie bylo dobrze. A beze mnie i meza nie zostal nigdy. Jak bede rodzic w nocy to nie wiem jak damy rade. Ostatnio jeszcze sie strasznie mamusiowy zrobil, tylko ze mna zasnie. No i boje sie, ze nie dam rady z dwulatkiem i noworodkiem na raz :)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie niespecjalnie lubię Sylwestra,jak byłam młodsza o i owszem,ale nie lubie tej presji,że trzeba coś zrobić,gdzieś wyjść i się odwalić w niewygodną kieckę:)Lubię kameralnie w gronie znajomych.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my bedziemy mielu juz 4 sylwestra z polsatem w dimu bo tez albo ciaza, albo male dziecko:) i tez jestem zadowolona:)

Malenq lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jak tak odliczamy do grudnia/ stycznia, mówimy o rozpakowywaniu to aż mi się nuci piosenka z coca-coli:D coraz bliżej święta...
    Uwielbiam ten przedświąteczny czas a teraz będzie po milionkroć bardziej wyjatkowy:)

Ja dziś siedzę w skarpetkach w renifery! :D jestem bardzo "klimaciarska" i już nie mogę się doczekać jak pojedziemy z mężem po choinkę, w tym roku sztuczną, bo nie chcę ciągle sprzątać i zamiastać, ale za to poszaleje z ozdobami :D

renia83 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja też na początku ciąży marzyłam, żeby nasz maluch urodził się w styczniu, choć szanse już na starcie były 50/50, bo termin mam na 4 stycznia, a wg USG na 2.01. Teraz, jest mi to faktycznie obojętne w sumie. Tylko nie chciałabym w Sylwestra. Więc, oby do 15 grudnia, wówczas będziemy w 37tc i donoszone :)

Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choinkę dostałam pod choinkę od teściowej haha :P
    bo my zawsze święta spędzaliśmy w Egipcie żeby ucieć od tego świątecznego chaosu. No ale w tym roku nas to nie omienie.. choć chyba się cieszę że spędzę je tym razem w domu z maluszkiem :)

Wy tu o spokoju mówicie, a mi po nocy zaczynają się śnić śpiochy, podkłady... :P

Czekam na pocztę z moimi naklejkami :D

szpilka lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja dziś siedzę w skarpetkach w renifery! :D jestem bardzo "klimaciarska" i już nie mogę się doczekać jak pojedziemy z mężem po choinkę, w tym roku sztuczną, bo nie chcę ciągle sprzątać i zamiastać, ale za to poszaleje z ozdobami :D

Ja mam pol domu w losiach:D serio w każdym pomieszczeniu. jak byłam 5 razy w Norwegii podczas studiów to nie widziałam ani razu, jak na złość kazdy inny widział. w usa widziałam 10wciagu jednego dnia. Beczalam z rdosci:)
    Uwielbiam te motywy świąteczne, piżamy, skarpety wszystko, mimo ze na nich renifery, nie do końca losie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:46

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my w maju bardzo ostrożnie mijaliśmy łosia, bo postanowił postać i popatrzeć na samochody na samym środku drogi, byłam przerażona, dobrze, że mąż wolno jechał bo punkt obserwacyjny wybrał sobie zaraz za zakrętem, a to wszystko w mazowieckim :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Zielarko u mnie jest odwrotnie, ja zaczynam panikowac. To tez dlatego, ze moj mlody tylko raz zostal beze mnie na noc i nie bylo dobrze. A beze mnie i meza nie zostal nigdy. Jak bede rodzic w nocy to nie wiem jak damy rade. Ostatnio jeszcze sie strasznie mamusiowy zrobil, tylko ze mna zasnie. No i boje sie, ze nie dam rady z dwulatkiem i noworodkiem na raz :)
    Dasz radę :D
    Też się martwię bo moja ma prawie 6 lat i u dziadków ani razu jeszcze nie spała, podejścia były nie raz ale nigdy nie chciała spać u dziadków, a moja mama mieszka w innym mieście i nie sądzę by zdążyła dojechać chyba, że zacznie się rankiem, w co nie wierzę bo większość porodów zaczyna się w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:49

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam inny problem... Z małżem - on myśli, że jak ja urodzę w grudniu to pojedziemy 250 km na wesele 10 stycznia - to po pierwsze. A po drugie, zapowiedziałam mu, że na święta, jak urodzę przed to nie chcę widzieć całej mojej i jego rodzinki - 2 małych dzieci i jeden nastolatek. Tylko kameralne grono - my i ewentualnie rodzice nasi, ale nie rodzeństwo z dzieciakami. Obraził się oczywiście, podobnie jak teściowa i powiedzieli, że przesadzam. Może i tak, ale kto będzie miał siłę robić takie święta na 15 osób, kiedy mój małż ma dwie lewe ręce do gotowania.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja to mam inny problem... Z małżem - on myśli, że jak ja urodzę w grudniu to pojedziemy 250 km na wesele 10 stycznia - to po pierwsze. A po drugie, zapowiedziałam mu, że na święta, jak urodzę przed to nie chcę widzieć całej mojej i jego rodzinki - 2 małych dzieci i jeden nastolatek. Tylko kameralne grono - my i ewentualnie rodzice nasi, ale nie rodzeństwo z dzieciakami. Obraził się oczywiście, podobnie jak teściowa i powiedzieli, że przesadzam. Może i tak, ale kto będzie miał siłę robić takie święta na 15 osób, kiedy mój małż ma dwie lewe ręce do gotowania.

hahaha, z weselem sie usmialam. a z wigilia to chyba serio musicie pogadac:)
    ja mam 3.11 slub alee idzie malz tylko do urzedu bo ja nie dam rady:( a swieta rok temu byly u nas, teraz wszyscy powiedzieli ze abolutnie mam nic nir robic. i tak nie zamierzalam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:00

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula pewnie jak już urodzisz i zobaczy jak to wszystko wygląda to zmieni zdanie :) chociaż byłam też na ślubie, gdzie była para 3 tygodnie po porodzie na weselu, widać było, że mama nie doszła jeszcze do siebie bo wyglądała... średnio, całą mszę patrzyłam kiedy zemdleje :/ nie wiem co ich podkusiło, żeby iść na wesele w takim stanie do dalszych znajomych

relgh3718o9n8rtv.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ