X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyty co 4-6 tyg. aaaaaaaa abonament w Medicoverze ratuje Nasz domowy budżet:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:17

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Czy na dostarczenie każdego zwolnienia jest tydzień?
    Tak :) Grunt to powiadomić pracodawcę :)

isabelle lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth bez przesady, olej z migdałów nie jest drogi bo i migdały są dostępne i niedrogie, ten który masz na pewno jest dobry. To nie orzechy macadamia czy arganowe, które są rzadkie i drogie, dlatego i oleje sa droższe.
    Nie decydowałabym się tylko na zakup olejów w perfumeriach.

Gabrysia może bym i masowała krocze tym razem, ale nie jestem pewna czy dosięgnę :D :D :D :D

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle, do 7 dni musi być u pracoaacy. Najwyżej wyślij im skan a oryginal dojdzie spokojnie poczta. U mnie tak się robi zawsze. Pozatym nie masz grypy ze się nie spodziewają przedłużenia:D napewno wiedza ze doslesz.

ja masazu krocza nie planuje, skoro nie mogę dotykać brzucha ani cycochow to i krocze zostawię w spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:21

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, my już po weselu, nie było tak źle, niestety nie kupiłam sukienki, ale mąż zadbał o to żebym czuła się dobrze, bo cały czas prawił komplementy :)

czytałam gdzieś, że od 32 tygodnia wizyty powinny być co 2 tygodnie, a od 38 co tydzień

Ewelina to dobrze, że nic złego się nie dzieje, mam nadzieję, że szybko Cię wypuszczą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:22

Ag... lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Isabelle, do 7 dni musi być u pracoaacy. Najwyżej wyślij im skan a oryginal dojdzie spokojnie poczta. U mnie tak się robi zawsze. Pozatym nie masz grypy ze się nie spodziewają przedłużenia:D napewno wiedza ze doslesz.

Tak tak, wszyscy wiedzą, że będzie kolejne, pewnie nawet ktoś już zasiedlił moje biurko, bo miałam w bardzo kuszącej lokalizacji ;) Zrobię skan, puszczę im mailem, a oryginał wyślę - w 7 dni powinien dotrzeć.

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afiga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:32

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam następna wizytę 12.11, w razie jakby cos sie działo to 3.11 bo potem gin jedzie na szkolenie.
    Nie mam nic przeciegrzybicznego tylko, powiedział mi ze mam brać provag- profilatycznie, to bakterie kwasu mlekowego. Też slyszalam ze później wizyty co 2 tyg i co tydzień.

Ja mam w luxmed abonament ale ginow rozgarniętych tam jak na lekarstwo, bynajmniej w Kato. Chodzę prywatnie, ale bynajmniej w szpitalu kazdy jak patrzał od kogo jestem to od razu, aaa to pacjentka Adama to on tu jeszcze zajrzy.no i wiem ze w razie w mogę wpadać w każdej chwili nawet do szpitala.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ja mam wizyty co 4-6 tyg. aaaaaaaa abonament w Medicoverze ratuje Nasz domowy budżet:)
    Ja chodze na nfz, darmowo :-)

zielarka lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:28

isabelle lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 72% ciąży i 50 dni do terminu ginowego :D Szok! Szok! Szok!

nie wiem czy też tak macie, ale ja czuję znacznie większy spokój, więcej sie ruszam, więcej robię, nie ma we mnie tyle lęku co jeszcze miesiąc, dwa miesiące temu.

Ag..., Malenq, renia83, szpilka, nix, Paula44, Gwiazdeczka27, Anutka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, ja co prawda nie ruszam się więcej ale po przekrozeniu kolejnej granicy ryzyka jaką było 1,5kg juz też inaczej.
    Myślę ze po nast punktach czyli 32, 34 tyg skończone będzie jeszcze lepiej.
    Ale nie wybiegam tak daleko narazie.

Do końca 28tyg i kilograma drazalam strasznie.
    Ale teraz wiem ze juz najgorsze za nami, kazdy dzień do wieksza szansa.

W rudzie był wykład neonatologow na oddziale, ale przed moim przyjściem wiec koleżanka z sali opowiadała.
    Z dzieckiem kilogramowym w szpitalu o 3 st referencyjności juz dają rade spokojnie. A sterydy podają nie bez powodu od 24/25 tc bo wcześniej mimo ze dziecko na przeżycie ma szanse to bez skrupolow mówili ze ze zdrowiem moze być ciężko.
    Kazda z nas ma juz te bardzo niebezpieczne tyg za sobą! I za to trzeba dziękować i z tego sie cieszyc:D

Selene, MartaKD, Malenq, jonka91, szpilka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    U mnie dziś 72% ciąży i 50 dni do terminu ginowego :D Szok! Szok! Szok!

nie wiem czy też tak macie, ale ja czuję znacznie większy spokój, więcej sie ruszam, więcej robię, nie ma we mnie tyle lęku co jeszcze miesiąc, dwa miesiące temu.
    Ja mam to samo.jestem zdecydowanie aktywniejsza i pomimo większego brzucha coraz mniej się męcze:)no i spokój też mnie ogarnia:) cudowny stan.

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuuuuuu a ja tak nie mam :( częściej mam "ataki paniki" niż spokoju...i się nie wsysypiam tzn. śpię 10h, ale wstaję mocno zmęczona.....
    i więcej się nie ruszam - ostatnio mam odwrotnie, czuję się jakby "całe powietrze ze mnie zeszło, jak z balona i nie mam na nic siły :(

• zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, brzuch cooooooraz większy ale gdy chodzę boli mnie wszystko znacznie mniej lub w ogóle niż jeszcze miesiąc temu, a jeszcze wcześniej to po krótkim wypadzie do osiedlowego sklepu bolały mnie stopy, kostki, kolana, biodra. Dziwne to...

Młoda mnie dziś kopie naprawdę wysoko, nie wiem co tam wypina chyba nogę :D

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah malenq mój maz mówi mi dziś tak przed wyjściem do pracy: aga, zanim wstaniesz zastanów się zy naprawdę musisz a nie ze tybod razu biegniesz gzies.
    Ja mu odpowiadam, kochanie ja startuje jak jumbojet, zanim się wZniose trochę czasu mija:D
    Jak sobie przypomnę słowa dyrektora że do listopada spokojnie dam rade pracować to sikam ze smiechu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:54

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam z kobietkami z mojej rodziny - ŻADNA nie urodziła w terminie, każda natomiast 2-3 przed....mama się przyznała, że ja miałam być sierpniowa, a jestem mocno lipcowa heheheh, u sióstr dzieciaki na 3tyg. przed porodem się urodziły.....
    więc u mnie jest duże prawdopodobieństwo że mała urodzi się w grudniu.......

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... lubię, za tego jumbojeta hehehehehheeh i za marzenia dyrektora......
    a mi aż głupio przed siostrami, one pracowały jedna do 8mego miesiaca, druga prawie do końca...............i nie narzekały....a mnie "zawsze coś boli" ciągnie, małżu pomaga mi się w nocy przewracać :-/

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak odliczamy do grudnia/ stycznia, mówimy o rozpakowywaniu to aż mi się nuci piosenka z coca-coli:D coraz bliżej święta...
    Uwielbiam ten przedświąteczny czas a teraz będzie po milionkroć bardziej wyjatkowy:)

zielarka, renia83, Malenq, Fucina, Selene, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Hahah malenq mój maz mówi mi dziś tak przed wyjściem do pracy: aga, zanim wstaniesz zastanów się zy naprawdę musisz a nie ze tybod razu biegniesz gzies.
    Ja mu odpowiadam, kochanie ja startuje jak jumbojet, zanim się wZniose trochę czasu mija:D
    Jak sobie przypomnę słowa dyrektora że do listopada spokojnie dam rade pracować to sikam ze smiechu:D
    Moja dyra jest na mnie do tej pory obrażona,że poszłam od razu na L4,bo ona jak była w ciazy 23 lata temu to do 8 miesiąca pracowała i snieg był duży,ona nie miała auta i szła na piechotę z przystanku.No fajnie.A ja nie miałam zamiaru po dwóch poronieniach:) i naprawdę uważałam na początku,że ciąza to choroba,bo bralam leki,spałam,rzygałam i bałam się o wszystko.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ