X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja kupiłam olej migdałowy na allegro. Tani i dobry :)

ania_29 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wiem wiem ale kurcze miałam na dziś z mężem zaplanowany miły wieczór a tu córka nawet na sporadyczne zbliżenia nie pozwala :-)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, na miły wieczór przyjdzie czas, nie marudź:D, mala ważniejsza.
    Ja miałam milo zaplanowany 3 trymest a tymczasem od polowy drugiego ktoś wysmial moje plany:/ życie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 21:35

polaola, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Najpierw zobaczę u siebie jak to cenowo wyjdzie, ale to dopiero za jakiś czas. Na razie tworzę listę wyprawkową, W KOŃCU ;):D

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:

Marta Wojciechowska w swoim programie powiedziała kiedyś że prawdziwy olej 100% naturalny kosztuje od 40zł w górę.. :P

• Melula Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Chyba wychodzi na to, że każda z nas z czymś trafia do szpitala ;) Trzymaj się Ewelinko :)
    Ja na szczęście nie miałam przyjemności i oby do rozwiązania się nie trafiło.

Miłej nocy, Kochane Mamuśki!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie moja mamusia do szalu chce dprowadzic
    pyt. 1 kiedy zamierzamy po nia przyjechac zeby umyla nam okna odp nie zamierzamy damy rade sami (najwyzej okna nie beda umyte, zadna tragedia mieszkajac na pietrze i majac firanki)

pyt 2 bardziej wnerwiajace
    kiedy zamierzamy pozbyc sie kotow z domu
    odpowiedz nie zamierzamy moje i tak 90 % czasu spedzaja na dworze i glownie wpadaja na jedzenie i glaskanie a maja wejscie niezalezne na strych gdzie jest cieplo bo maja kwaterke przy kominie od centralnego i naczyniu wyrownawczym a poza tym beda od mojego pobytu w szpitalu zapoznawane z zapachem dzidziusia i potem pod scislym nadzorem na zywo, a ludzie maja w domu koty calkiem domowe spiace w lozkach z ludzmi i dzieciom sie krzywda nie dzieje wrrr

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko a czemu mielibyście się kotów pozbyć, bo nie rozumiem?
    Nikt mnie tak nie zdenerwował jak pewien mój znajomy. Stwierdził, że jestem nieodpowiedzialną matką, skoro nie pozbyłam się kotów na czas ciąży i do tego twierdzę, że zagrożenie z ich strony jest tak małe, że można je pominąć. Jak to ujął - tylko debile wychodzą z założenia, że się złe nie stanie a mądrzy rodzice minimalizują wszelkie zagrożenia. Gdyby to nie była rozmowa "online", to dostałby czymś ciężkim po łbie ;) Grrr...

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Szpilka też często słyszłam kiedy się pozbędę kota z domu bo to chodząca toksoplazmoza i zarazki. No cóż któregoś dnia odwarknęłam coś nie miło i od tamtego czasu zero wzmianki o mojej kici ;)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Ja nie mam wyksztalcenia medycznego,
    ja mam wyksztaucenie medyczbe ale jak by mnie bolało to też bym pojechała przecież na wszystkim człowiek się kurna nie zna a te co siedzą na IP to czasem kurna tak mnie denerwują że szkoda gadać.
    Ewelina trzymaj się tam
    kurcze ja jutro mam wizytę ale tak się jej okropnie boję jak nigdy. Wyniki mam niezbyt ciekawe i właśnie boję się że mnie położy do szpitala a tak bym tego nie chciał dlatego wszystko porobiłam na swoją rekę by tam nie trafić. Może to głupio zabrzmi ale ja po prostu nie umiem leżeć w szpitalu nawet jak po operacji byłam to na 3 dzień na własne zadanie wyszłam bo widziałam że wszystko ze mną ok. Mogę leżeć w domu zrezygnuję nawet ze szkoły byle mnie nie położył.
    Dziewczyny a powiedźcie mi czy śpiochy w Tesco też dostanę w r 56?

Ewelina88 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można ściemniać że kot był szczepiony przeciwko toksoplazmozie przed ciążą, bo Ci którzy zawsze próbuja pouczać w rzeczywistości nie mają pojęcia na temat tokso więc dadzą się wkręcić :D

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Zawsze można ściemniać że kot był szczepiony przeciwko toksoplazmozie przed ciążą, bo Ci którzy zawsze próbuja pouczać w rzeczywistości nie mają pojęcia na temat tokso więc dadzą się wkręcić :D
    A po co kłamać? Tylko dlatego że ktoś sam jest idiotą? ;) Niech się douczy, albo siebie samego zamknie w izolatce. Jest tyle zagrożeń zewsząd, że to aż strach żyć :D

Czas spać. Dobranoc Mamuśki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 22:04

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A po co kłamać? Tylko dlatego że ktoś sam jest idiotą? ;) Niech się douczy, albo siebie samego zamknie w izolatce.

Jakby się o tym dowiedział to później by przekazał dalej i ludzie by się z niego napierdzielali że głupoty gada :D

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najlepsze było to jak dziewczyna mojego męża brata była w ciąży i jak przychodziła do mojej teściowej i ja siedziałam z kotem na dole to od progu było żebym kota zabrała na górę bo ona toksoplazmozą zarazić się nie chce. To miałam ja w pupce i zabierałam kota i szłam do siebie. Jak kiedyś przyszła po coś do mnie coś potrzebowała to jakoś wtedy nie bała się zarazić. Marcel teraz ma 8mc i jak zaszłam w ciążę to też mi zadała pytanie czy kota się z domu pozbędę a ja jej odpowiedziałam że nie to usłyszałam że jestem nieodpowiedzialną przyszłą matką itp. To tak się zdenerwowałam że odpowiedziałam jej że nieodpowiedzialna byłabym w tedy kiedy znałabym chłopaka 6mc i w ciążę bym z nim zaszła i próbowała wszystkim wmówić ze od dawna planowała. (tyczyło się to jej) to się zamkła i więcej do mnie się nie odezwała a ja szczęśliwa że z nią rozmawiać nie muszę. Bo w tej rodzinie jest od niedawna a panoszy się tak że szkoda gadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 22:13

renia83, ania_29, jonka91 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia fajna zamykająca gębulę riposta ;)

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie lubię ludzkiej głupoty i ludzi pokroju "wszystko wiem naj a ty się ucz i naśladuj" wrrr czasem mówię takim ludziom że miło by było czasem podłączyć język do mózgu zanim ryjka otworzą i wtedy się już do mnie nie odzywają nie wiem czemu ;)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u Wiki???????

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama jest pielegniarka, wiec o roznoszeniu zarazkow i takich tam to jeszcze w ciazy przyjela do wiadomosci, ze skoro dotad mnie nie zarazily to raczej w ciazy nie zaraza, teraz wychodzi z zalozenia, ze koty jako ciekawe swiata stworzenia beda tylko czyhac aby mlodemu do lozeczka wskoczyc i go podrapac ps lozeczko ma byc w sypialni a tam siersciuchy nie wchodza od kiedy sie przeprowadzilismy a kosz jak bedzie stal w kuchni to dziecko w nim bedzie wtedy gdy ja bede w kuchni wiec jakos je ogarne nauczyly sie ze nie wchodzimy na kolana na komende "nie wolno sikam" dzila nie tylko na kibelku, ale w innych miejscach tez :) wiec damy rade

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co doslownie miala na mysli mowiac pozbedziecie sie nie wnikam, bo gorszy szlag by mnie trafil,
    ps po szpitalu jak kazde uklucie mnie do mega stresu doprowadzalo, mezus przyniosl nowego kota od wujka pijaczka co bym miala zajecie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Marta Wojciechowska w swoim programie powiedziała kiedyś że prawdziwy olej 100% naturalny kosztuje od 40zł w górę.. :P

Pozostaje mi wierzyć, że ten, który kupiłam, jest olejem migdałowym :) przynajmniej wszędzie można znaleźć takie informacje, a prawdy organoleptycznie nie poznamy :) Na pewno jest rafinowany, więc w tym względzie widzę przewagę tych droższych, nierafinowanych.

o14815nmahj2bgg1.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ