X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a o jakim rasowcu myślałaś? :-)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejek ze słodkich migdałów, można kupić w sklepach zielarskich, jest super, ale uprzedzam, że nie pachnie migdałami :D byłam bardzo tym zawiedziona :D można go tez stosować do masażu krocza i wszelakiej pielęgnacji dzieci nawet zamiast kremu na zimę. Dobrze działa przeciw rozstępom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 20:02

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Kawa a o jakim rasowcu myślałaś? :-)

Kochana marzy mi się amstaff albo bullterrier. Miałabym kilka innych ras na oku no ale przez ustawę o rodowodowych psach nie znajdę w "dobrej" cenie... a nie będę płącić za psa ponad tysiąc złotych..

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa, zielarka, dzięki :)
    zielarko a jakiś inny naturalny specyfik jeszcze polecasz?

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaale mi maciczka szaleje :/ ale młodzik robi przemeblowanie chyba w swoim apartamencie więc może od tego :/ i niiic mi się nie chce i w ogóle bleee :) dobrze że dzisiejszy dzień już dobiega końca, a tak w ogóle to powiem wam ze jakaś taka bez sił ostatnio jestem, krótki oddech i brzucholek z każdym dniem cięższy, zadyszkę mam nawet stojąc w kuchni i robiąc sobie herbatę :) ciężko zaczyna się robić

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się objawia szczyt lenistwa? Wysyłaniem przez mojego Lubego sms o treści: "jak będziesz wyłączała internet to zostaw uchylone drzwi na jakieś 30-40 cm, żebym miał czym oddychać". Toż to więcej czasu zajęło mu pisanie sms, niż wstanie z łóżka i otwarcie drzwi.. :D

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    zielarko a jakiś inny naturalny specyfik jeszcze polecasz?
    Olej arganowy, też wszechstronny, masło shea jest świetne jako naturalny kosmetyk do wszystkiego, ma jednak ostrzejszy zapach i jest twardawe. Ja osobiście stosuję w dużych ilościach olej arganowy i kokosowy, który dodatkowo można stosować w kuchni-jajecznica na oleju kokosowym nabiera zupełnie innego wymiaru smakowego :D można się uzależnić ;)
    Oba oleje stosuję na twarz włosy swoje i córki, na całe ciało.

Anielle, ania_29 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko, a robilas masaz krocza przed porodem? Jesli tak to czy udalo sie uniknac naciecia?

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Olej arganowy, też wszechstronny, masło shea jest świetne jako naturalny kosmetyk do wszystkiego, ma jednak ostrzejszy zapach i jest twardawe. Ja osobiście stosuję w dużych ilościach olej arganowy i kokosowy, który dodatkowo można stosować w kuchni-jajecznica na oleju kokosowym nabiera zupełnie innego wymiaru smakowego :D można się uzależnić ;)
    Oba oleje stosuję na twarz włosy swoje i córki, na całe ciało.

Potwierdzam o oleju kokosowym! Uzywam czystko kosmetycznie bo akurat nie lubie smaku, ale czasem dodaje do ciast zamiast zwyklego oleju albo masla i pyszne sa. Maz smazy nawet mieso i bardzo lubi, ja niezbyt. Ale peeling z cukru i oleju kokosowego jest super, oleju uzywam tez do wlosow jak maski raz na jakis czas, fajnie nawliza skore glowy bo czasem mam sucha i mi sie luszczy. Chce wyprobowac arganowy teraz bo podobno to produkt-cud. Dopiero od niedawna odkrywam naturalne rzeczy jako kosmetyki i moim zdaniem nie ma porownania do kosmetykow z drogerii ktore przewaznie tylko ladnie pachna i ladnie wygladaja a dzialania nie widze.

ania_29 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak myślicie kto leży w szpitalu ?
    Byłam dziś na zakupach i na kawie u rodziny i zaczął mnie znowu brzuch boleć. No ładnie się spakowalam na wszelki wypadek. Na ip pani nie miła krzyczała że o tej godz to się nie przyjeżdża bo lekarze czasu nie mają. Mówię jej że teraz mnie zaczęło boleć to za karę że się odezwałam tak mi założyła welflon że ręką boli. Na szczęścia lekarz miły z szyjka ok ale zostać trzeba bo dadzą magnez. Oddział super. pokój 3 os ale sama jeste, łazienki też ładne, tv 32 cały, ładną pościel i 2 przemile pielęgniarki. A już się przestraszylam tej na ip. teraz grzecznie leże z kroplówka. Niby wszystko ok ale zostanę ok3 dni żeby bóle przeszły.

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wychodzi na to, że każda z nas z czymś trafia do szpitala ;) Trzymaj się Ewelinko :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Pani na ip powiedziała że e sumie mogłam nospe 3 raży po 2 tabletki zażyć i by mi przeszło. Mąż to już czerwony był z nerwów ale co się będziemy dodatkowo stresowac. Z drugiej strony faktycznie z tego co mówią wszystko ok a magnez profilaktycznie.

zplX18SyZp.gif
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję wyrobiłam już swoja normę na początku, jazda karetką do przyjemności nie należy :/
    Gabrysia nie robiłam masażu, jakoś mi te info umknęło, nacięcie miałam i to spore ale zagoiło się jak na psie :P a blizna jest grubości włosa ;) Być może pomimo masażu nie uniknęłabym nacięcia bo oprócz tego popękałam na całej długości pochwy, 10 szwów. Czyli jakoś ogólnie za wąsko było dla mojego dziecka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 21:04

FITop1.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dzięki. Pani na ip powiedziała że e sumie mogłam nospe 3 raży po 2 tabletki zażyć i by mi przeszło. Mąż to już czerwony był z nerwów ale co się będziemy dodatkowo stresowac. Z drugiej strony faktycznie z tego co mówią wszystko ok a magnez profilaktycznie.

Super, uwielbiam takich lekarzy i personel medyczny "mogla pani..." No kurde jakbym wiedziala co mi jest i co na to pomoze to bym chyba nie przyjezdzala! Sa tacy ktorym sie wydaje ze wszystko jest oczywiste bo dla nich to jest oczywiste. Ja nie mam wyksztalcenia medycznego, jak brzuch boli a jestem w ciazy to chyba logiczne ze sie gdzies z tym jedzie zeby skonsultowac.
    Dobrze ze sie u Ciebie skonczylo falszywym alarmem, ja jestem zdania ze lepiej sprawdzac takie rzeczy niz potem zalowac ze sie zbagatelizowalo.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa, a gdyby cos było jednak nie tak to byłyby wrzaski: dlaczego tak późno!!!!
    Ewelina, trzymaj się kochana!

Przynam się...pierwszy raz w życiu kichnęłam i popuściłam....czuję się jak staruszka :/

Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak Anielle. Dobrze że na oddziale panie miłe, zaglądają co chwilę czy mi ciśnienie nie spada po kroplowce itp.

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko dobrze, ze nic powaznego, trzymaj sie w tym szpitalu

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko mi się ostatnio często zdarza i mąż się śmiał bo jak wypelnialam kartę info do szpitala nie wiedziałam czy mam zaznaczyć nie trzymanie moczu. :-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 21:14

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie, mala wariuje :-) do jutra dziwwczyny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:24

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie, szybko zleci:) mówi ci to najdłuższa stazem w szpitalu obywatelka w tej grupie:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ