X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore maja problem z cukrzyca :

wlasnie odebralam wynik testu obciazenia glukoza naczczo mam 88 po glukozie 75g po dwoch godzinach 169, wiem ze to powyzej normy jak uwazacie dietamwystarczy czy konsultacjamu diabetologa?

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie pampersy bierzecie? pampers newborn 2-5kg??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Dziewczyny, ktore maja problem z cukrzyca :

wlasnie odebralam wynik testu obciazenia glukoza naczczo mam 88 po glukozie 75g po dwoch godzinach 169, wiem ze to powyzej normy jak uwazacie dietamwystarczy czy konsultacjamu diabetologa?

a po godz ile masz??
    ja mialam po 2h 164, dieta oczywiscie po konsultacji z diabetologiem. Poki co polecam www.slodkiemamy.edu.pl, bardzo fajny medyczny portal na ktorym diabetolog kazala mi sie wzorowac.

i glokometr ( ale to pewnie dostaniesz w gabinecie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:47

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja mam pampers pemium rozm1 dwie paki po 78 szt i zwykłe pampers zielone rozm2 90szt tak na początek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:47

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jeśli ktoś szuka pościeli z ochraniaczem, polecam sklep SangoTrade, bardzo starannie uszyty ochraniacz na całe łóżeczko, z suwakiem i porządnymi troczkami do wiązania - za rozsądną cenę całość w komplecie z poszewkami. Ja kupiłam tę http://www.sangotrade.pl/produkt/3-elementowa---szare-kule-i-paseczki-299.html i już nie mogę się doczekać kiedy będę ubierać łóżeczko.

budzet mi uratowalas. cudowne, i calkiem przystepne cenowo:)

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dziewczyny jakie pampersy bierzecie? pampers newborn 2-5kg??

Tak, mąż kupił na promocji w Rossmannie białe premium care i na razie nie kupuję więcej. Do szpitala trzeba wziąć jedno opakowanie, więc wezmę pół tego (mam takie 78 szt), a w domu zobaczymy. Chyba, że w międzyczasie jakaś promocja wyskoczy to zaopatrzę się w kolejny rozmiar :)

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja po 2 godz. mialam 169. Dzieki jeszcze po diabetologach musze latac ku......a mac :-(

relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    budzet mi uratowalas. cudowne, i calkiem przystepne cenowo:)

Daj znać, jeśli którąś wybierzesz :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Daj znać, jeśli którąś wybierzesz :)

mam kilka na dzis w zakladkach z roznych miejsc i pogadam z malzem wieczorem co on sądzi. dam znac:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Ag ja po 2 godz. mialam 169. Dzieki jeszcze po diabetologach musze latac ku......a mac :-(

no a po godzinie ci nie powiedzieli??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ta mi sie podoba
    http://www.sangotrade.pl/produkt/6-elementowa---bezowe-choragiewki--160.html

6 el w cenie samego ochraniacza, z tych co mi sie podobaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:10

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Stycznióweczki ;) U mnie piękny dzień mimo że jest niemiłosiernie zimno!

O tych zwolnieniach u mundurowych to wiem mój kochany jest żołnierzem, ale od kąt służy jakoś nie udało mu się pójść na l4 is korzystać. Wiem że jeżeli stanie się coś w pracy, tzn skręcenie nogi, złamanie to dostają 100%, w innym przypadku tak jak reszta.
    Nie neguje tego praca jest jaka jest, żyjemy w chorym państwie i tyle. Pseudo polityka pro rodzinna, kobieta w ciąży jest ścigana przez Zusy i nie wiadomo co, chore to wszystko.
    Pieluchy... a właśnie przydało by się zakupić chociaż jedną paczkę tych najmniejszych, będę czyhała na jakąś promocję

ex2bo7ess0m327wq.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ag za info nie badano po,godzinie bo to 75 g. bylo a to mierza po 2 godz.

relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam 75 i pomiar po godz i 2. widac co laboratorium to inaczej.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej. :)
    U mnie dziś piękna pogoda. :)
    Energia mnie rozpiera i umyłam okna o których była tutaj dzisiaj mowa. :D zmieniłam firanki, umyłam podłogi. :D
    Byłam w lumpku. Potem pochwalę się zdobyczami. :)
    Zrobiłam zakupy i umyłam auto. :D
    Teraz obiad szykuje. :)
    Wieczorem gramy z Mężem w monopol. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:44

ania_29, isabelle, Kawa, Paula44, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a ta na czczo masz w normie? Ja mialam 88 to w normie, kilkakrotnie tez mierzylam na czczo to takie same wartosci, po podaniu glukozy trzustka mi cos szwankuje.
    Tylko ze ja wpierdzielam slodycze i kilka szklanek wody z sokiem tez wypijam.
    Zabralam sie za czytanie slodkich mam :-)

relgtv734oc66rli.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola ja miałam takie wyniki
    Na czczo 91
    Po 1 h 188 ( norma do 180)
    Po 2 h 140 ( norma do 140)

I musiałam udać sie do szpitala do diabetologa, więc stałam się tzw. "Słodką mamą" ale dieta działa, cukier opanowany, nie ma u ciebie tragedii jak by było ponad 200 to niepokojące, a tak to dieta powinna wystarczyć :-)

Ja polecam też ( dostałam taką samą rozpiskę ze szpitala) wpisz w google hasło

Zalecenia żywieniowe dla kobiet ciężarnych chorych na cukrzyce

I w pliku pdf sobie ściągnij

W razie pytań pisz na priv :-)

Jak nie urok to sraczka, ale będzie dobrze zobaczysz, przymajmniej będziesz się bardzo dobrze odżywiać i dziecko na tym zyska wiele :-)

Co do golenia... Ja robię to z lusterkiem i jak na razie daje radę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:12

polaola lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Ag a ta na czczo masz w normie? Ja mialam 88 to w normie, kilkakrotnie tez mierzylam na czczo to takie same wartosci, po podaniu glukozy trzustka mi cos szwankuje.
    Tylko ze ja wpierdzielam slodycze i kilka szklanek wody z sokiem tez wypijam.
    Zabralam sie za czytanie slodkich mam :-)

tak, na czczo mialam 72. ogranicz słodycze do wizyty u diab, a najpewniej do konca ciazy.
    wlasnie po to jest test obciazenia zeby sprawdzic jak trzustka daje rade po glukozie, nie na czczo:)

ja tez dietą opanowalam cukry, przekroczylam 120 po godzinie przez 3 tyg moze ze 4 razy i nieznacznie. Tak jak mowi Gwiazdeczka nigdy w zyciu nie wiedzialam tyle o zdrowym odzywianiu co teraz. Da sie tego nauczyc na spokojnie, chociaz na poczatku przeraza i wydaje sie skomplikowane.
    Nie czytaj o agrozeniach dla płodu bo jesli opanujesz cukry nic mu nie grozi, i nie potrzebnie sie stresowac.
    Mi diabetolog mowila jak o dziala ( moje trawienie cukrów i trawienie malego)
    Polaola ja poleca Ci panią diabetolog z Kliniki w Zabrzu- dr Agnieszka Stróźik- przyjmuje w lux medzie w kato na sowinskiego- rewelacyjna kobieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:34

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    tak, na czczo mialam 72. ogranicz je do wizyty u diab, a najpewniej do konca ciazy.
    wlasnie po to jest test obciazenia zeby sprawdzic jak trzustka daje rade po glukozie, nie na czczo:)
    Ja ma czczo 81 po 75 g po 2h 110 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bylam dzis u pana, ktory zajmuje sie bhp rownież u mnie w pracy w jego normalnym miejscu pracy w zwiazku z moja stluczka sprzed prawie miesiąca :) panie w kadrach nie wyrabiaja ewidentnie, no i poszlam do gminnego lumpka a tam niespodzianka nie maja ciuszkow dzieciecych, drugi gminny lumpek jest obok przychodni i nigdy nie wiadomo kiedy jest otwarty, bo pani otwiera go na kilka godzin co kilka dni, ale zobacze w srode po glukozie jak dam rade
    za to w normalnym sklepie chociaz skarpetki mlodemu kupilam bo odziedziczonych takich malusich to mam uwaga 1 pare i dzis kupilam dwie wiec juz szpital obskoczymy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ