*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ktore maja problem z cukrzyca :
wlasnie odebralam wynik testu obciazenia glukoza naczczo mam 88 po glukozie 75g po dwoch godzinach 169, wiem ze to powyzej normy jak uwazacie dietamwystarczy czy konsultacjamu diabetologa? -
polaola wrote:Dziewczyny, ktore maja problem z cukrzyca :
wlasnie odebralam wynik testu obciazenia glukoza naczczo mam 88 po glukozie 75g po dwoch godzinach 169, wiem ze to powyzej normy jak uwazacie dietamwystarczy czy konsultacjamu diabetologa?
a po godz ile masz??
ja mialam po 2h 164, dieta oczywiscie po konsultacji z diabetologiem. Poki co polecam www.slodkiemamy.edu.pl, bardzo fajny medyczny portal na ktorym diabetolog kazala mi sie wzorowac.
i glokometr ( ale to pewnie dostaniesz w gabinecie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:47
-
nick nieaktualny
-
isabelle wrote:Jeśli ktoś szuka pościeli z ochraniaczem, polecam sklep SangoTrade, bardzo starannie uszyty ochraniacz na całe łóżeczko, z suwakiem i porządnymi troczkami do wiązania - za rozsądną cenę całość w komplecie z poszewkami. Ja kupiłam tę http://www.sangotrade.pl/produkt/3-elementowa---szare-kule-i-paseczki-299.html i już nie mogę się doczekać kiedy będę ubierać łóżeczko.
budzet mi uratowalas. cudowne, i calkiem przystepne cenowo:)isabelle lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:dziewczyny jakie pampersy bierzecie? pampers newborn 2-5kg??
Tak, mąż kupił na promocji w Rossmannie białe premium care i na razie nie kupuję więcej. Do szpitala trzeba wziąć jedno opakowanie, więc wezmę pół tego (mam takie 78 szt), a w domu zobaczymy. Chyba, że w międzyczasie jakaś promocja wyskoczy to zaopatrzę się w kolejny rozmiarAg... lubi tę wiadomość
-
Isabelle ta mi sie podoba
http://www.sangotrade.pl/produkt/6-elementowa---bezowe-choragiewki--160.html
6 el w cenie samego ochraniacza, z tych co mi sie podobaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:10
isabelle lubi tę wiadomość
-
Witam Stycznióweczki
U mnie piękny dzień mimo że jest niemiłosiernie zimno!
O tych zwolnieniach u mundurowych to wiem mój kochany jest żołnierzem, ale od kąt służy jakoś nie udało mu się pójść na l4 is korzystać. Wiem że jeżeli stanie się coś w pracy, tzn skręcenie nogi, złamanie to dostają 100%, w innym przypadku tak jak reszta.
Nie neguje tego praca jest jaka jest, żyjemy w chorym państwie i tyle. Pseudo polityka pro rodzinna, kobieta w ciąży jest ścigana przez Zusy i nie wiadomo co, chore to wszystko.
Pieluchy... a właśnie przydało by się zakupić chociaż jedną paczkę tych najmniejszych, będę czyhała na jakąś promocję
-
Heeeej.
U mnie dziś piękna pogoda.
Energia mnie rozpiera i umyłam okna o których była tutaj dzisiaj mowa.zmieniłam firanki, umyłam podłogi.
Byłam w lumpku. Potem pochwalę się zdobyczami.
Zrobiłam zakupy i umyłam auto.
Teraz obiad szykuje.
Wieczorem gramy z Mężem w monopol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:44
ania_29, isabelle, Kawa, Paula44, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość
-
Ag a ta na czczo masz w normie? Ja mialam 88 to w normie, kilkakrotnie tez mierzylam na czczo to takie same wartosci, po podaniu glukozy trzustka mi cos szwankuje.
Tylko ze ja wpierdzielam slodycze i kilka szklanek wody z sokiem tez wypijam.
Zabralam sie za czytanie slodkich mam -
Polaola ja miałam takie wyniki
Na czczo 91
Po 1 h 188 ( norma do 180)
Po 2 h 140 ( norma do 140)
I musiałam udać sie do szpitala do diabetologa, więc stałam się tzw. "Słodką mamą" ale dieta działa, cukier opanowany, nie ma u ciebie tragedii jak by było ponad 200 to niepokojące, a tak to dieta powinna wystarczyć
Ja polecam też ( dostałam taką samą rozpiskę ze szpitala) wpisz w google hasło
Zalecenia żywieniowe dla kobiet ciężarnych chorych na cukrzyce
I w pliku pdf sobie ściągnij
W razie pytań pisz na priv
Jak nie urok to sraczka, ale będzie dobrze zobaczysz, przymajmniej będziesz się bardzo dobrze odżywiać i dziecko na tym zyska wiele
Co do golenia... Ja robię to z lusterkiem i jak na razie daje radęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:12
polaola lubi tę wiadomość
-
polaola wrote:Ag a ta na czczo masz w normie? Ja mialam 88 to w normie, kilkakrotnie tez mierzylam na czczo to takie same wartosci, po podaniu glukozy trzustka mi cos szwankuje.
Tylko ze ja wpierdzielam slodycze i kilka szklanek wody z sokiem tez wypijam.
Zabralam sie za czytanie slodkich mam
tak, na czczo mialam 72. ogranicz słodycze do wizyty u diab, a najpewniej do konca ciazy.
wlasnie po to jest test obciazenia zeby sprawdzic jak trzustka daje rade po glukozie, nie na czczo:)
ja tez dietą opanowalam cukry, przekroczylam 120 po godzinie przez 3 tyg moze ze 4 razy i nieznacznie. Tak jak mowi Gwiazdeczka nigdy w zyciu nie wiedzialam tyle o zdrowym odzywianiu co teraz. Da sie tego nauczyc na spokojnie, chociaz na poczatku przeraza i wydaje sie skomplikowane.
Nie czytaj o agrozeniach dla płodu bo jesli opanujesz cukry nic mu nie grozi, i nie potrzebnie sie stresowac.
Mi diabetolog mowila jak o dziala ( moje trawienie cukrów i trawienie malego)
Polaola ja poleca Ci panią diabetolog z Kliniki w Zabrzu- dr Agnieszka Stróźik- przyjmuje w lux medzie w kato na sowinskiego- rewelacyjna kobieta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 14:34
polaola lubi tę wiadomość
-
a ja bylam dzis u pana, ktory zajmuje sie bhp rownież u mnie w pracy w jego normalnym miejscu pracy w zwiazku z moja stluczka sprzed prawie miesiąca
panie w kadrach nie wyrabiaja ewidentnie, no i poszlam do gminnego lumpka a tam niespodzianka nie maja ciuszkow dzieciecych, drugi gminny lumpek jest obok przychodni i nigdy nie wiadomo kiedy jest otwarty, bo pani otwiera go na kilka godzin co kilka dni, ale zobacze w srode po glukozie jak dam rade
za to w normalnym sklepie chociaz skarpetki mlodemu kupilam bo odziedziczonych takich malusich to mam uwaga 1 pare i dzis kupilam dwie wiec juz szpital obskoczymy