X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nie wiem czy znacie tę stronę, uważam, że jest tu kopalnia wiedzy o odpowiedzialnym zdrowym rodzicielstwie :) bardzo moje miejsca :)
    Polecam artykuł o zakupach ;)
    http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-dla-noworodka-ktorych-nie-musisz-kupowac/
    No to ja się w taki kanon nie wpisuję ;) Myślę że jestem gdzieś pośrodku - między gadżetami a minimalizmem ;)

Moje dziećko :D
    DSC0074jp_wpxexep.jpg

Cookie, Agus89, Kawa, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabele 7 dni od daty wystawienia jesli wystawione we wtorek mija termin we wtorek czyli jutro.

Dowiedz sie o ktorej odbieraja poczte w firmie, zadzwon do sekretarki jesli to ona ja odbiera.
    Jak nie dojdzie poczta to dzwon do lekarza czy musisz do niego jechac, czy moze ktos Ci odbierze od niego duplikat, nie wiem czy nie musisz pisac pisma do lekarza o wydanie takiego duplikatu.Postaraj sie to zrobic jak najszybciej, bo za kazdy dzien obnizaja zasilek o 25% napewno masz juz placone z zusu, bo jesli z zakladu to nie ma kary obnizenia chorobowego.

ja po lekarzu szyjka ok. Dzidka wazy 1100 g :-) i wpisana w karte ciazowa cukrzyca ciazowa jutro diabetolog, dzisiaj cukier po kolacji po godzinie 117 :-) mysle ze brak cukierasow pomoze.

zielarka, lwuska55592, szpilka, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam szczerze ze przy corce , lozeczko odegralo role tylko jesli chodzi o popoludniowe spanie , w nocy Martusia spala z nami . Czulam ze jest bezpieczna przy mnie bardziej , ciezko to okreslic ale jesli bylaby w lozeczku to pewnie zagladalabym tam co pol godzinki .

Co do innych "gadzetow" to mysle ze nie popadam w skrajnosc ale nie odmawiam sobie zwlaszcza sobie przyjemnosci z tych niepotrzebnych ale jakze cudnych rzeczy .

ania_29 lubi tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynky, a macie wypieki takie rumieńce na twarzy? Nie wiem, czy się tym martwić. Pojawia się zazwyczaj wieczorem i jak rano wstaje. ... zwłaszcza prawy. Hmmm...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dziewczynky, a macie wypieki takie rumieńce na twarzy? Nie wiem, czy się tym martwić. Pojawia się zazwyczaj wieczorem i jak rano wstaje. ... zwłaszcza prawy. Hmmm...

Tak. Mam tak i to bardzo Paula.

Isabelle kupilam tą posciel- chyba ty mi te myszki kiedys wysylalas
    http://allegro.pl/3-el-posciel-120x90-mis-misio-pysio-bez-biala-i4742228251.html

do tego uzupelnie o kosz z kolekcji sleppy bear z home&you i bede miala misiowy wystroj:)

ania_29, isabelle, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co do sprawy zwolnienia, fakt ma się na to 7 dni ALE na pocieszenie powiem , że jak wysyła się je pocztą liczy się pieczątka nadania takiego listu :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Isabelle kupilam tą posciel- chyba ty mi te myszki kiedys wysylalas
    http://allegro.pl/3-el-posciel-120x90-mis-misio-pysio-bez-biala-i4742228251.html

Ale fajnie :) Słodka jest bardzo! Może jak będziemy używać, kupię komplet na zmianę u tego sprzedawcy ;)
    zielarka wrote:
    Polecam artykuł o zakupach ;)
    http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-dla-noworodka-ktorych-nie-musisz-kupowac/

Stronkę znam, śledzę na bieżąco, bo codziennie coś publikują. Ale staram się nie traktować jej jak wyrocznię, ale znaleźć się gdzieś pośrodku. Tak jak Cookie napisała wyżej - spanie z dzieckiem jest fajne, ale w ciągu dnia można odłożyć malucha do łóżeczka, czy nawet zostawić w łóżeczku do zabawy i móc w tym czasie podgrzać mu obiadek - zawsze to bezpieczniej niż na łóżku rodziców, a nie zawsze będzie czas by zachustować. Poza tym jestem zdania, że dla większego dziecka (nie noworodka) ważne jest posiadanie własnego miejsca w domu, a takim miejscem z pewnością jest łóżeczko, gdzie może się wyciszyć i zdrzemnąć. Ze względu na to, ja na tej liście nie umieszczałabym na pewno łóżeczka, ale te wszystkie plastikowe oczojebne kojce i leżaczki-bujaczki, chodziki piszczące i inne irytujące sprzęty:)

lwuska55592, renia83 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 wystawione w środę.

7 dni na dostarczenie- czyli do tej środy.
    pieczątka z 25 października.... dlaczego liczy się data na pieczątce....chyba obowiązkiem przebywającego na zwolnieniu jest zrobić tak, żeby druk dotarł jednak przez te 7 dni...

Mam nadzieję, że jutro to dostaną. Moja przyjaciółka teraz cały czas to przeżywa...a facet robi Ją w konia i wmawia awarię systemu na poczcie, że wysłała w piątek tj.24. Głupi czy co? Przecież co do minuty można sprawdzić śledzenie przesyłek na str Poczty Polskiej, a tam jak byk nadanie przesyłki 25.10.2014 godzina 13:54!!!!!!!! :/

• zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię t stronę bo w większości zgadzam się z tamtejszym sposobem myślenia, oprócz pieluch wielorazowych (jestem zbyt leniwa :D)
    co do łóżeczka...każdy robi co uważa, ja jakoś nie zgadzam się z tym, że dziecko potrzebuje mieć łóżeczko by się wyciszyć, moje doświadczenie jako matki mówi mi, że dziecko potrzebuje matki by sie wyciszyć, dopiero po dłuższym czasie na scenę wchodzi ojciec, a dopiero po paru latach zaczyna byc potrzebna jakaś własna przestrzeń dziecka. Moja córka ma prawie 6 lat i widzę, że nadal głównie chce być tam, gdzie my, czyli oś kuchnia-salon. Ma swój pokój ale on funkcjonuje właściwie tylko w momentach gdy przychodzą koleżanki.
    Wiem, że mój głos jest być może jeden, ale może komuś się przyda takie inne spojrzenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:32

Gabrysia84, Cookie lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by było ciężko spać z małą i mężem, bo on się strasznie rzuca w nocy, potrafi niekontrolowanie uderzyć w plecy albo budzę się z jego ręką na mojej twarzy, zdarzyło mi się że przyłożył z kolanka... :P

dla bezpieczeństwa, mała będzie tuż obok w kołysce podpiętej do łóżka, z opuszczonym bokiem :) a za dnia będzie kursować ze mną po domu, bo ma kółeczka :)

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja padam. Od kaszlu tak bolą mnie zebra, że nie mogę się obracać, wstawać, leżeć... Byłam u lekarza na osłuchaniu i oskrzela czyste. Kaszel taki męczący mi został i każdy ruch sprawia mi ogromny bol.
    Ja usg III trymestru mam w czwartek, a wizytę u mojej dr w poniedziałek. Osobiście uważam ze dużo tego. Ale zastosuję sie juz do tego planu. Znalazłam osobę w sieci, która przy konflikcie płytkowym miała tak, ze jej dziecko przestało rosnąć po 30 tyg. A przez konflikt płytkowy dwójka jej dzieci zaraz po porodzie miała wylewy. Ale ona wówczas nie wiedziała ze to przez plytki bo wtedy nie badali krwi w chwili porodu. Ogólnie jestem dobrej myśli co do mojej sytuacji, bo dużo wiem.
    Co do spania to będę spala przy karmieniu z malutką w jej pokoju,ale będę starała sie odkładać ją do kołyski, czy łóżeczka. Taki jest plan A. A plan B to oczywiście spanie we wspólnym łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:54

nix lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja właśnie kupiłam 3el bez wypełnienia bo nie chce narazie używać. A samych ochraniaczy nie było. Z tej strony co dawalas dziś chciałam ta w chorągiewki ale mężowi wydala się nudna.
    Ta była kompromisem pomiędzy tym wszystkim co znalazłam do tej pory. On chial błękit, ja bez i wyszło mysio pysio. Dzięki za linka jeszcze raz:)

Ja jutro zapisuje się na to usg 3 trym. Maz się zgodził pod warunkiem ze będzie to koniec tego lub pod przyszłego tyg i będę leżeć caly czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 22:55

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag rozumiem Cie doskonale, ze chcesz isc i tak samo rozumiem Twojego meza, super ze znalezliscie kompromis, ja sie znacznie uspokoilam po polowkowym, robionym dodatkowo u specjalisty, wiec jak ta wizyta natchnie Cie wiekszym spokojem to duzo da, bo pewnie nie raz dopadaja Cie niepokoje przez te wszystkie nerwy jakie macie z szalejaca macica

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mielismy dzis na SR o bolu porodowym, wiec jak nie zapomne (a pamiec dziurawa jak sito) to zdam krotka relacje z tego tematu i z poprzedniego o porodzie, bo ktoras wtedy prosila a ja malo ze przypomnialam sobie teraz to nie pamietam kto chcial :(

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko, moj glos jest drugi. My spimy z mlodym i jest to dla nas mile i dla niego tez. A dziecisawazne.pl tez czytam i polecam.

Wiki tez nie moge sie wygrzebac z przeziebienia. Masakra jakas

zielarka lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja właśnie jem śniadanko w łóżeczku. Małżowin ma dzis urodzinki no ale niewestety na wymyślne niespodzianki i romantyzna kolacje nie ma szans.
    Wogole to jak patrzę jak wraca o 19 z pracy, robi mi kolacje, sprząta i jeszcze gotuje na nast dzień i ogarnia wszystko to aż mi się normalnie ciężko robi, tak bym chciała go odciążyć a ja tylko leze i nic...straszne takie poczucie bezradności i świadomość obciążenia dla innych, mimo ze kazdy mówi ze żadnym obciążeniem nie jestem i w żaden sposób nie daje po sobie tego odczuć.
    To właściwie jest najtrudniejsze w tym całym polegiwaniu, obciąża psychicznie bardzo:(
    Ehhh się rozpisałam smetnie z samego rana:(
    Milegi dnia dziewuszki!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja tez czuje sie nie bardzo bo jestem przekazywana jak pakunek od Taty do Meza jak ma wolne.
    Dzisiaj na czczo cukier 96. Na sniadanko ciemny chlep i bieluch.

Jednak w 2008 roku musialam lezec dwa tygodnie z pupa w gorze i nic to nie dalo, wiec terkaz zrobie wszystko poprostu wszystko.

Cukierki cukier odstawione, jedzenia tlustego nie musze:-)odstawiac bo nigdy tlusto nie jadlam, oprocz zoltego sera z ktorego tez zrezygnowalam.

Ja chcialabym by Dzidka spala w lozeczku, ale to nasze pierwsze dziecko i nie wiem jak to bedzie w praniu. Lozko 160 x 205 zakupione :-) wiec sie pomiescimy.

Macie moze pieski? Ja z racji tego ze mieszkamy sami, a meza nie ma od pon. Do piatku musze kogos najac do wychodzenia z suczka bonie widze noworodka przez pierwsze dwa m-ce 3 x w ciagniu dnia wychodzacego na spacer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 06:55

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dupka mnie boli od kręgosłupa :/ Ledwo ustałam przy kuchence robiąc śniadanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 07:38

renia83 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...

Mnie od rana męczą zawroty głowy........i "mroczki" przed oczyma......u mnie na śniadanie były kanapki z pełnoziarnistym i twarogiem:) oczywiście polane miodem gryczanym..pychoooooooootka.......:)

• Melula Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana! Już po śniadanku. My planujemy, że Mała będzie spała w swoim łóżeczku, bo mamy wersalkę i na środku jest wgłębienie, oboje jesteśmy "pokaźni", a łóżko niewielkie - będzie kłopot we trójkę, tym bardziej, że małż też strasznie się wierci w łóżku. Nie patrzy na nic, więc wolę mieć kontrolę.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ