X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:29

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq mroczków nie można lekcewazyć, uważaj na to.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dziewczynky, a macie wypieki takie rumieńce na twarzy? Nie wiem, czy się tym martwić. Pojawia się zazwyczaj wieczorem i jak rano wstaje. ... zwłaszcza prawy. Hmmm...
    Ja mam wieczorem i podobno to oznaka zdrowia:) tak mi kolezanka powiedziała:) nie wiem czy jej wierzyc,ale chyba nie ma co się martwić rumieńcami:) nie muszę używac różu:)

MonikaDM, Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:18

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odpoczywam w domu. Mam zmianę opon o 12, ale liczę, że Mężowi uda się wyjść z pracy i pojedzie mi zmienić, bo ja nie dam rady. Odwołałam też manicure i pedicure z godz 10 - tak bolą mnie żebra i plecy. A chciałam być taka piękna. Na ostatniej wizycie nie robiłam już hybrydy na paznokcie, więc zmyłam sama to co miałam i już nie będę robiła.

Wczoraj dostałam moją szarą pościel w kropeczki - dla mnie słodziutka!!!
    Miłego dnia

Chanela lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi małż kazał wypoczywać i mieć lenia. Robię obiad, trochę ogarnę, ale resztę dnia mam czytać, słuchać muzyki, spacerować po osiedlu ale nie sprzątać, odkurzać i mopować... Tego mi mój domowy cerber zabronił...

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Malenq mroczków nie można lekcewazyć, uważaj na to.
    nie ruszam się z kanapy, aż mi nie przjedzie.....postanowione......tylko 2l wody muszę obok siebie postawić.....normalnie całą ciążę czuję się jakbym była na kacu......

Selene "lubię" za 1,5kg kochanego maleństwa:)
    ale masz rację musisz "wziąć się za bary" z wieczornym cukrem......

u mnie plan jest, że mała będzie w łóżeczku obok, plan B to z nami, mąż będzie musiał "uspokoić" swój sen, albo pójdzie na kanapę :P

• Chanela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:16

Paula44 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny czy wy robicie USG 3 trymestru? mi gin mowil ze nie widzi koniecznosci ale ja chcialabym. jak u was to wygląda?
    Ja pewnie będe robić.ide teraz w czwartek do gina,ale to jeszcze nie będzie 3 trymestr.chodze ogólnie co miesiąc.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaległam w łóżku, nie jestem w stanie stać. Ki czort? Młoda sobie gimnastykę urządziła, skopała wszystko co się tylko dało. Znów się przekręciła? Nie nadążam za nią ;) Ewidentnie napiera teraz na podbrzusze... Myszowata boli, chyba zarosła w środku przez okres dobrowolnej abstynencji.. 035.gif Jednym słowem - jestem dzisiaj nieruchawa od pępka w dół do końca pośladków. Nie robię nic... ;)

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z was została zakwalifikowana do cesarki z powodu problemów ze wzrokiem? Zastanawia mnie, jak lekarze traktują tę sprawę.
    Ja idę 6 listopada do okulisty. Mam spora wade wzroku -2,75 i -3.Mój gin ogólnie powiedział,że wczesniejsze niepowodzenia z ciążą są u mnie wskazaniem do cc,ale jak już okulista "przyklepie" to już nie mam się co zastanawiać.Mi położna ostatnio mowiła,ze warto w ciązy iśc do okulisty, dentysty i swojego internisty.Mam nawet w karcie ciązy taką stronę "konsultacje innych lekarzy".

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam,że dziecko do pewnego roku życia nie potrzebuje swojego pokoju.Córka mojej siostry dopiero w wieku 7 lat zaczeła wyrażac potrzebę posiadania swojego pokoiku.Nasza córka będzie spała w kołysce i z nami, po pół roku kupimy łóżeczko. Mój mąż tak czule mówi do brzuszka, przytula,całuje,że na pewno spanie z córką sprawi nam wielką radość.No i pewnie będzie zasypiała przy cycku,więc nie będę miała sumienia odkładac ją do kołyski.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co,zgłupiałam z tym 3 trymestrem,już sama nie wiem który to tydzień:) na chłopski rozum od 27 tygodnia,ale rózne źródła podają inne tygodnie.O Matki!!!!!!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Macie moze pieski? Ja z racji tego ze mieszkamy sami, a meza nie ma od pon. Do piatku musze kogos najac do wychodzenia z suczka bonie widze noworodka przez pierwsze dwa m-ce 3 x w ciagniu dnia wychodzacego na spacer.

ja mam labradorkę i też się bałam jak to będzie bo jest bardzo rozpuszczona i czasami chciała na dwór 2 razy dziennie, a czasami ciągała nas 5-6 razy, w wakacje podczas kontuzji nauczyła się wychodzić 3 razy o określonej porze :)
    a może poproś jakiegoś sąsiada, który też ma psa, może chciałby prze jakiś czas wychodzić przy okazji i z Twoim, albo jakiegoś nastolatka, zarobi sobie parę groszy bez w sumie większego wysiłku

relgh3718o9n8rtv.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Byliśmy wczoraj na wizycie. Okazało się, że nie jestem w ogóle zapisana, pani pomyliła się 4 tygodnie tem i nie wbiła mnie do systemu. Jakoś mnie wcisnęła na 19.30, ale były takie opóźnienia, że weszliśmy ok. 21. Ech. No ale, do rzeczy. Z malutką wszystko ok. Przepływy, serduszko, narządy w brzuszku, mózg - wszystko w porządku. Lekarz powiedział, że choćby chciał, to nie ma się do czego przyczepić. Moja 'szyja' jak to on mówi, ma 3,6 cm, więc jest ok. Mała jest wciąż ułożona poprzecznie, oby to się zmieniło, bo nie chcę cc, waży 1100g. Oczywiście od razu zaczęłam dopytywać czy to nie za mało jak na trwający 29 tydzień ciąży. Wg gina jest ok, ale na big woman się nie zapowiada. Wynik mojej glukozy 75g: na czczo 76, po godzinie 158, po dwóch 118. Od razu powiedział, ze za wysoko, ze muszę miec glukometr, przestrzegać diety itd. a potem zerknął do nowych wytycznych Unii Europejskiej i wg nich wyniki są jak najbardziej ok. Pytanie tylko dlaczego Unia zmieniła normy, w jakim celu? Ja im nie ufam i nie ufam normom, dlatego będę jeszcze bardziej zwracała uwagę na dietę. Jeżeli chodzi o mamuśkę - po ważeniu u gina 10 kg na plusie, z tym, że to była 21 i byłam po całodniowym jedzeniu (frytkach) i piciu. Wszyscy mi mówią, że dobrze się trzymam itd. i powiem Wam szczerze, że ja też tych 10 kg jakoś nie widzę, ale może u siebie się nie zauważa. Co do fryzurki intymnej o której była mowa, bez problemu radzę sobie sama, nogi i pazurki u stóp też sama załatwiam, jakoś wolę to robic sama niż mąż, no ale moze przed porodem będe musiała go poprosić o pomoc.

A tu link do zdjęcia naszej ślicznotki. No tak mi się ona podoba, ma zadarty nos - po babci i po mnie. hihi

http://zapodaj.net/5f9e72b89aa2e.jpg.html

ania_29, Chanela, szpilka, lwuska55592, Kawa, Wiki81, Paula44, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie probuje sie dostac dzis do rodzinnego po skier. Do diabetologa mam podobno sama wejsc i zapytac Pani dr czy mnie przyjmie, ciekawa jestem na czym polega lekarz rodzinny do domu bo chetnie bym na to poszla w swojej sytuacji, od pol roku siedze w domu w przychodni zarazkow kupa a ja tam musze jechac cholera.

Tak Marta jestem z mezem tylko w soboty i niedz. Ciekawa jestem jak to bedzie, nie mam Mamy zmarla mi siedem lat temu, musze liczyc na siebie raczej no jest niby tesciowa, ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu. Na poczatku sa wszyscy a pozniej moge sie zdziwic. Chce rok macierz. Pozniej rok mala bedzie z tesciowa lub niania, a dwulatke jak beda mi chrzakac bedziemy musieli zapisac do zlobka, bedzie to dla mnie trudne bo ja mialam babcie ktora byla na kazde zawolanie i nawet do przedszkola nie chodzilam. I jak tu miec wiecej dzieci ? Trzeba by nie pracowac najlepiej. Moze to tez rozwiazanie.....
    Tesciowa cztery godziny prasowala w sobote nam ciuchy nie chcialam sie na to za cholere zgodzic ale wiecie co zyje i nawet sie ciesze z tego.
    Nienawidze byc zaleznym od kogos, nienawidze prosic o pomoc, ale coz nam pozostalo........musimy

Czy kupujecie pieluchy i chusteczki z jednej firmy? Bo pomyslalam ze moze lepiej z jednej.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:16

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musielismy sie wczoraj wybrac po 2 tubke kremu przexow rozstepom mamma mia z ziaji... A i tak tygrysie prazki mam :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Izabelka zmieniły się normy bo coraz częściej ludzie zaczynają chorować na cukrzycę. Ja jak robiłam krzywą to na glukometrze wyszły inne wyniki niż w laboratorium. Ja wiem że ten z glukometru powinno się pomnożyć żeby otrzymać wynik laboratoryjny, ale różnica po 2h była ogromna. Na glukometrze 124 a w lab. wyszło 91.

OK Chanela, ale co mają na celu "rządzący" poprzez zwiększanie poziomu tolerancji wyników? Skoro kiedys byłabym zakwalifikowana do słodkich mam, a teraz nie, tzn., że sztucznie zmniejszają liczbę chorych na cukrzycę. Nie podoba mi się to. Statystyki i sztuczne normy. Widzę, że trzeba samemu dbać o siebie, bo nikt o nas nie zadba, nawet lekarz, bo ten wciąz pozostaje pod wpływem przepisów, norm i EU. Wiem ze źródeł medycyny niekonwencjonalnej, że im niższy poziom cukru we krwi tym lepiej, oczywiście nie mówię tu o groźnej hipoglikemii, ale wysoki poziom glukozy we krwi sieje spustoszenie w naszym organizmie, dlatego trzeba tego unikać.

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Musielismy sie wczoraj wybrac po 2 tubke kremu przexow rozstepom mamma mia z ziaji... A i tak tygrysie prazki mam :-)

Wczoraj gin mi powiedział, że rozstępy to głownie czynniki genetyczne. Jak mama miała, to i my, jak nie - to prawdopodobnie nie będziemy miały.

Anutka lubi tę wiadomość

‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ