X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ag nie wiem czy twój ukochany wie o nas styczniówkach, ale jak coś to możesz od styczniówki życzyć mu 100 lat i wspaniałego rodzicielstwa :D

haha, dziekuje w imieniu męża:) Tak, wie o was- co więcej niektore to jak mu opowiadam to po loginach kojarzy ( np Ciebie kochana- mowi wczoraj zapytaj tej Gwiazdeczki moze ma jakies fajne przepisy cukrzycowe)

Renia- jejku faktycznie kłopotliwy termin, nie dosc ze swieta to jeszcze nie wiadomo jak z porodem, psychicznie sie chłop nie zrelaksuje bo pewnie myslami bedzie z wami.
    A daleko jedzie? moze maluch zaczeka na tatusia w brzuszku.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod czeską granicę, zapomniałam nazwę miejscowości, no mam nadzieję choć mój lekarz twierdzi że najpóźniej na święta nasz maluch będzie z nami w jego opinii oczywiście, ehhh muszę to przetrawić, a w Wigilię mamy rocznicę ślubu nie no meksyk jakiś :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Agg mój M czasem nawet pyta "Co tam u styczniówek?" "Jaki teraz temat przerabiacie?" :P

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia widze ze jestes ze sląska, to spokojnie dacie rade, godzina drogi i bedzie w domu w razie czego! gorzej jakby go nad morze wyslali.
    Kawa haha, nooo znam to znam:)

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciężarówki, ja dzisiaj w dobrym nastroju (zupełnie inaczej niż wczoraj) - wstałam, zrobiłam się na bóstwo, czyt. umyłam włosy i umalowałam, po czym zaniosłam mocz do labu - takie małe przyjemności leżącej mamy. Mam trochę wyrzutów sumienia, że czasem tak wyjdę z domu, albo ostatnio więcej siedzę w pozycji półleżącej niż leżę - może szkodzę? Niby lekarz zgodził się na to, że nie muszę leżeć plackiem cały dzień - w zaleceniach mam jak najwięcej leżenia i maksymalne oszczędzanie. Ale wiem też, że ten mój nowy lekarz ma liberalny stosunek do leżenia w ciąży, jest zdania, że nie ma to żadnego przełożenia na donoszenie ciąży, tak jak branie profilaktycznie nospy. No ok, komuś trzeba zaufać, chociaż mój poprzedni lekarz prowadzący raczej by się z nim nie zgodził. Jutro jadę na wizytę, zobaczymy jak wygląda sytuacja z szyjką...

U mnie dzisiaj piękna pogoda, mam trochę więcej energii i zapisałam się na regulację brwi i hennę w salonie kosmetycznym obok. I znów wyrzut sumienia - może jednak powinnam się tak nie kręcić tylko leżeć?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam! Świeradów Zdrój, kocham moją dziurę w mózgu w ciąży, pewnie Ag masz rację tylko że tak lipa na ostatniej prostej bez męża przy boku buuuuuu

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    mam! Świeradów Zdrój, kocham moją dziurę w mózgu w ciąży, pewnie Ag masz rację tylko że tak lipa na ostatniej prostej bez męża przy boku buuuuuu

no lipa, ale wiesz jak to jest. plany planami zycie zyciem.
    Glowa do góry, skoro nie da sie nic zmmienic to zamiast sie zamartwiac wykorzytajcie maksymalnie teraz czas.

Isabelle- nie wiem jak wyglada u ciebie ale ja widze roznice jak spaceruje po domu a jak leze wiekszosc czasu ( wizyta u lekarza, spacer po schodach czy chwila na siedzaco i brzuch twardnieje) kosmetyczke i fryzjera odpuszczam, trudno zrbie wszystko po. albo jesli mnie bardziej "uruchomi" pod koniec ciazy.
    matko ja musze walczyc z m zeby mnie do laboratorium zawiozl bo wg niego schody to dla mnie za duzo... ale patrzac na dolegliwosci trudno sie nie zgodzic.
    takze leze, leze i leze- wiekszosc czasu na plasko. poofi pomaga:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:08

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jedna psiunia nie lubi pijanych i ludzi, ktorym problemy z kregoslupem znacznie zmieniaja chod, ale on chociaz wziety jako szczeniak, to na pewno z dziwnego domu, gdzie bity byl i pewnie alkohol lal sie strumieniami a na dzieci reaguje calkiem dobrze choc ja mam zawsze to na oku przez jego przejscia, dlatego mysle, ze z maluchem sie powinni jakos dogadac, juz teraz zwierzakom o dzidzi opowiadam :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie butelki/ smoczki kupujecie?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Smoczki mam z Canpola (kupiłam 2 smoczki w zestawie wraz z łańcuszkiem), a butelki kupię albo Avent albo Lovi ew. Nuk.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:19

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Dla mnie tematy smoczkowo-butelkowe są jeszcze obce, może w ogóle obejdzie się bez smoczka? Mam jedną malutką butelkę Lovi. Chciałabym potem kupić cały komplet butelek, może Avent albo Tommie Tippie?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Mam już Tommy tippee 120ml antykolkową z taką rureczką plastikową w środku i dwie 260ml antykolkowe bez rurki (dwupak był w promocji to wzięłam) też z TT

Smoczki kupiłam dwupak Lovi i dostałam jeszcze kolejny z lovi, z Aventu i jakiś jeszcze anie nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:47

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taką jak Kawa, smoczki mam dwa,jeden kupiłam,jeden dostałam, mam nadzieję,że nie będe musiała uzywać smoczka. A butelkę to tak myślę po 3 miesiącu, na początku sam cyc:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    zielarka czytalam co pisałaś o spaniu w łóżeczku i o intuicji jako matki, że dziecko potrzebuje matki i chyba zgadzam się z Tobą, po tym jak ostatnio przeczytałam że człowiek to jedyny ssak który jak najszybciej chce "wypchnąć" młode ze wspólnego legowiska. I tak jak wcześniej chciałam od razu włożyć dziecko do łóżeczka i przyzwyczajać do spania osobno tak teraz myślę sobie "no i co z tego że się przyzwyczai?" tylko matwią mnie kwestie "łóżkowe" z mężem. Jak Ty sobie z tym radziłaś jeśli mogę zapytać? Wiadomo po pewnym czasie wraca chęć na seks a tu stale dziecko między nami....

My zrobiliśmy sobie dzisiaj "test" i położyliśmy między nami misia. Miś zaginął w odmętach pościeli :O To oczywiście patologiczna sytuacja, liczę na to, że jak mała będzie już z nami to wypracujemy fajny kompromis. Niedopuszczalne jest dla mnie odkładanie dziecka za wszelką cenę do łóżeczka, a już na pewno nie do osobnego pokoju tak jak niedopuszczalne dla mnie jest budowanie więzi tylko między mną i dzieckiem, a tatuś wyrzucony do salonu na kanapę. Dziecko jest ważne, ale równie ważna jest też relacja między mną a mężem i mężem a dzieckiem.

Ag..., lwuska55592 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:19

Ag..., lwuska55592 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    zielarka czytalam co pisałaś o spaniu w łóżeczku i o intuicji jako matki, że dziecko potrzebuje matki i chyba zgadzam się z Tobą, po tym jak ostatnio przeczytałam że człowiek to jedyny ssak który jak najszybciej chce "wypchnąć" młode ze wspólnego legowiska. I tak jak wcześniej chciałam od razu włożyć dziecko do łóżeczka i przyzwyczajać do spania osobno tak teraz myślę sobie "no i co z tego że się przyzwyczai?" tylko matwią mnie kwestie "łóżkowe" z mężem. Jak Ty sobie z tym radziłaś jeśli mogę zapytać? Wiadomo po pewnym czasie wraca chęć na seks a tu stale dziecko między nami....
    :D korzystaliśmy z innych pomieszczeń :D lub usypiałam młodą w salonie a potem mąż przenosił ją do sypialni, zwykle jednak opcja nr 1.
    Może to się wydawać dziwne, ale po urodzeniu dziecka naprawdę wszystko się zmienia, czujność snu, priorytety, jak chce się kochać to nagle okazuje się, że łóżko potrzebne nie jest, a i tak dzieci mają jakiś radar :D trzeba to brać pod uwagę :D
    Bardzo trafne to zdanie z wyrzucaniem z gniazda...

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe pieski najwięcej hałasu robią ;)

MonikaDM, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny-- kontynuuje zakupy zatem.
    A powiedzcie mi jeszcze czy spotkalyscie gdzies dobre jakosciowo pieluchy tetrowe?

MonikaDM- dokladnie o tym samym mowila mi diab( ze tylko granica PL/DE a normy inne) zmierza to do ujednolicenia.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:19

‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ