X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ) No, ale na wizycie kontrolnej jak zobaczysz że się nie pogorszyło to faktycznie nie ma co przesadzać najwyraźniej u ciebie z tym leżeniem placuszkiem. Isabelle- jest i będzie dobrze :-)

Jutro się wszystkiego dowiem, maleństwo rośnie jak na drożdżach, więc nic dziwnego, że nam coraz ciężej i leżeć, i wstawać. Na ostatniej kontroli u mnie było bez zmian, pessar świetnie spełnia swoją rolę, bo bez niego faktycznie byłoby krucho. Mam nadzieję, że lekarz zrobi mi jutro też USG szyjki i oceni, jak ma się sytuacja teraz z tym wewnętrznym rozwarciem. Skoro u Ciebie była poprawa, może i ja będę miała to szczęście :) Damy radę! :)

Gwiazdeczka27, zielarka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia tak mi przykro z powodu Twojej rozłąki z Mężem.
    Na poprawę humoru zrób Wam Blok Czekolady.

Mój właśnie w lodówce tężeje.
    Składniki:
    ½ szklanki mleka
    ¾ szklanki cukru (oryginał: 1,5 szklanki)
    4 łyżki kakao
    250g masła, margaryny lub masła roślinnego (polecam masło)
    2 szklanki mleka w proszku
    ewentualnie kilka kropli aromatu waniliowego, migdałowego, rumowego albo pomarańczowego
    dodatkowo:
    herbatniki, wafle, bakalie np.: rodzynki, żurawina, posiekane orzechy, migdały, kandyzowane owoce (w wersji bezglutenowej proszę wybrać herbatniki lub wafelki bezglutenowe)
    Sposób przygotowania:
    Mleko, cukier, masło i kakao przełożyć do garnka i podgrzewać na małej mocy palnika, aż składniki się połączą. (Nie doprowadzić do zagotowania).
    Ściągnąć garnek z pieca i miksując lub szybko mieszając trzepaczką dodać stopniowo mleko w proszku. Mieszać do otrzymania jednolitej masy. Dodać ewentualnie wybrany aromat. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i bakalie.
    Masę wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki do stężenia na parę godzin.
    Gotowy blok kroić na nieduże kawałki.
    Smacznego.

lwuska55592, Tymi, renia83, MonikaDM, rastafanka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, a ty nie miałaś czasem dzisiaj odpoczywać? ;)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka tez ma małe b i karmiła dobrze ponad rok, będzie ok

Silatan lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie kupuje ciuszków.dosyć, Matko ile można:) głupia kobieta:) ale pocieszam się,że później moge sprzedać na Allegro :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ;) na gorąco temat lezenia ciąż zagrożonych przedwczesnym porodem , lezenie plackiem daje rewelacyjne rezultaty poprawy długości szyjki leżąc w szpitalu były na to dowody ze szyjka potrafiła sie nawet z powrotem wydłużać przy ostrym reżimie lezenia sama widziałam dziewczyny które dzieki lezeniu nawet po 12 tygodni donosiły do 36-37 tyg moja kumpela niedawno z bliźniakami od 25 tyg leżała w szpitalu plackiem , szyja skrócona do zera dotrzymali ja do 35 tyg ! Gdzie nohmalnie w życiu by donosiła wiec na chłopski rozum jak chodzimy główka napięta na szyjke i im większe dziecko tym gorzej wiadomo oczywiście dotyczy to dziewczyn z niewydolnoscia szyjki u których skraca sie zbyt wcześnie :/ u mnie np jest rozwarciem wewnętrzne i szyjka ma 32 mm jest niby gluga na usg ale w badaniu ginekologicznym w kiepskim stanie tzw aktywna :/ ja leżę owszem wstaje sobie zrobic jedzenie i sie wykąpać itd ale Tymka woza i przywożą ze szkoły , wole dmuchać na zimne bo wiem conoznacza poród wczesny i nie życzę tego najgorszemu wrogowi.... No ale każda ma swój rozum i mysle ze wie co robi :) mam pytanie do PESSAROWCOW czy mislyscie posiew robiony przed założeniem ?????mialyscie zakładane w szpitalu czy gabinecie ? Moja ginka chyba mnie zaobraczkuje ... Dzis na 16 mam wizyte moje crp nie zmalało wiele kurde :/ co do odczynu coombsa mam powtórzyć za tydzien w 32 tyg bo cos sie nie podobało w 28 ale moze to przez to ze w 9 tyg dostałam immunoglobuline ,zobaczymy . Ciesze sie bo za niedługo zaczynam zakupy dla Heleny :d ale zacznę od siebie z torba do szpitala żebym juz miała spokój ;) idę ogolić bobra : p nie wiem jak tego dokonam coraz ciężej mi bo jadę na ślepo :p dzis musze z lusterkiem ;) sciskam Was

Silatan, isabelle, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki uwielbiam blok :)
    U mnie chłodzi się ciasto na kruche ciasteczka :)

Iwuska nie wiem o czym mówisz ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziś goliłam,w lusterku,nie jest źle,wrecz bym pwoiedziała-ok:) ale zdjęcia nie wstawię:)

Kawa, Gwiazdeczka27, Paula44, Tymi, jonka91, lwuska55592, zielarka, szpilka, MonikaDM, Agus89, rastafanka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dlatego napisałam, że dobrego hodowcy trzeba się porządnie naszukać. Ja np w umowie mam napisane, że w przypadku wag takich a takich otrzymuję zwrot pieniędzy. Zresztą hodowca szanowany w całej Europie. I nie nikogo nie potępiam. To tak jak z różnymi rzeczami w życiu mamy inne podejście. :-) Ja po sobie widzę dlaczego rodowodowy a dlaczego nie.

Ja mam psa konkretnie do czegoś, ale zdarza się, że np pies nie ma jakiegoś tam ubarwienia i taki hodowca sprzeda taniej oby tylko znaleźć kochającą rodzinę. Dla przykładu mój kosztował blisko 4 tys. ale już siostra z miotu 1.500 bo nie miała cenionego umaszczenia. Wiem też że ludzie którzy maja psy i coś z nimi robią socjalizują lepiej niż ktoś kto dopuszcza sukę raz. Chodzi mi o to, że osoba która jeździ z pupilem na szkolenia, spotyka ludzi którzy szkolą i sama jest bardzo zaangażowana ma większe szanse na wychowanie super towarzysza niż ktoś kto uczy psa nie sikania wkładając mu mordkę w jego odchody albo inne równie nielogiczne rzeczy ( co wynika z jego nie wiedzy o szkoleniu psa). :-) Nie mniej mój labrador nie jest psem z rodowodem (niestety) z czym miałam wiele problemów, ale dzięki naszemu zaangażowaniu jest tak wyprowadzony, że obecnie jest psem który zdał egzamin psa terapeuty i z powodzeniem pracuje z dziećmi. Więc jak się chce to się da radę. :-)

Gdyby miała lepszy socjal nasza droga nie byłaby tak wyboista ale człowiek uczy się na błędach. Pewnie gdybym nie poszła z nią na szkolenia i nie spotkała tylu fajnych zaangażowanych ludzi, już dawno bym tą drogę porzuciła. Myślę, że każdy ma swoje doświadczenia, ja z psami bez rodowodu miałam naprawdę bardzo przykre dlatego decyzja taka a nie inna. Moja mama ma na przykład yorka i też jej doradzam żeby następny pies to jednak był ze sprawdzonego miejsca. Niby w dobrych warunkach chowany ale niewiedza właścicieli doprowadziła do różnych problemów.

Każdy z nas ma swojego fisia, hopla. Dla mnie to akurat pasja do zwierząt i edukacji dzieci. Więc nie odbieraj Kawa, że jakoś na ciebie naskakuję bo nie naskakuję. Tylko taki to dla mnie fajny temat. :-) Mam nadzieję, że nie odbierzesz mi tych "wywodów" za złe. A swoją drogą i nam amstaffy się bardzo podobają. Naprawdę świetne, stabilne psychicznie psy. I super pracują na zawodach. (jeszcze nie w Polsce), ale jak byłam na zawodach we Francji czy nawet w Czechach to jest tam sporo amstafów :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:15

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na szybkie zakupy i wizytę do mojej ginekolog!

Ciekawe czy tym razem powie mi czy to chłopiec czy dziewczynka haha :D bo ja nie mam zamiaru wyprowadzać ją z niewiedzy.

i trzymajcie kciuki by sprawa z wagą małej się wyjaśniła! :)

ania_29, MartaKD, Gwiazdeczka27, Paula44, Tymi, lwuska55592, jonka91, zielarka, nix, rastafanka lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:20

Gwiazdeczka27, Tymi lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    co do odczynu coombsa mam powtórzyć za tydzien w 32 tyg bo cos sie nie podobało w 28 ale moze to przez to ze w 9 tyg dostałam immunoglobuline ,zobaczymy . Ciesze sie bo za niedługo zaczynam zakupy dla Heleny :d ale zacznę od siebie z torba do szpitala żebym juz miała spokój ;) idę ogolić bobra : p nie wiem jak tego dokonam coraz ciężej mi bo jadę na ślepo :p dzis musze z lusterkiem ;) sciskam Was

Inaczej odczyn coombsa tak jak mówi Tymi ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Inaczej odczyn coombsa tak jak mówi Tymi ;)

Napisałaś wyżej, że to ma związek z poprzednią ciążą lub przebytą transfuzją. Czyli skoro jestem w pierwszej ciąży - temat mnie nie dotyczy.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta No poka poka fotkę :ddd rozbawiłaś mnie :ddd Isabelle dzieki za odpowiedz :) Kawa powodzenia :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle jesli nie miałas wczesnych poronień tudzież krwawień w tej ciazy i nie masz minusowej grupy temat zostawiłbym w spokoju choc samo badanie nie jest drogie i jesli ktos ma wątpliwości ryzyko konfliktu dotyczy przeważnie kolejnych ciąż , jesli masz ujemne rh to po porodzie dostaniesz mało przyjemny zastrzyk w dupsko z prEciwcialami

lwuska55592 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc2ea2ebff20.jpg

A to ostatni nabytek. Karuzela las tropikalny ;)
    Pokoik Szymusia w stylu Sawanna, wiec pasuje idealnie. Do mebelków też ( wstawki zielonego).

Super jest i do pokoju Szymka będzie pasowała idealnie ;)! Ja się właśnie zastanawiam nad tą bądź nad misiami z FisherPrice'a
    gwqrjbbvxfo6_t.jpg
    Ewentualnie wyspa marzeń :)
    wxb69xh1h7vh_t.jpg

Mamy zakupione naklejki ze zwierzakami z sawanny tylko w środkach transportu, takie na wesoło. Np. lew w samolocie, czy żyrafa w ciuchci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:36

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Isabelle jesli nie miałas wczesnych poronień tudzież krwawień w tej ciazy i nie masz minusowej grupy temat zostawiłbym w spokoju choc samo badanie nie jest drogie i jesli ktos ma wątpliwości ryzyko konfliktu dotyczy przeważnie kolejnych ciąż , jesli masz ujemne rh to po porodzie dostaniesz mało przyjemny zastrzyk w dupsko z prEciwcialami

Dzięki za wyjaśnienie!

Tymi lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokazuje tylko męzowi i ginekologowi:) hahahaha

Tymi, Agus89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam po poronieniach zastrzyk w dupkę:)a gin kazał zrobić badanie jakos po 32 tygodniu.

Tymi lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta tez jesteś ujemna :) hehe jesteśmy wyjątkowe tylko 15% ludzi ma ujemne rh :/ choc wiecej klopotow przy takiej krwi :/

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ