X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ) No, ale na wizycie kontrolnej jak zobaczysz że się nie pogorszyło to faktycznie nie ma co przesadzać najwyraźniej u ciebie z tym leżeniem placuszkiem. Isabelle- jest i będzie dobrze :-)

Jutro się wszystkiego dowiem, maleństwo rośnie jak na drożdżach, więc nic dziwnego, że nam coraz ciężej i leżeć, i wstawać. Na ostatniej kontroli u mnie było bez zmian, pessar świetnie spełnia swoją rolę, bo bez niego faktycznie byłoby krucho. Mam nadzieję, że lekarz zrobi mi jutro też USG szyjki i oceni, jak ma się sytuacja teraz z tym wewnętrznym rozwarciem. Skoro u Ciebie była poprawa, może i ja będę miała to szczęście :) Damy radę! :)

Gwiazdeczka27, zielarka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia tak mi przykro z powodu Twojej rozłąki z Mężem.
    Na poprawę humoru zrób Wam Blok Czekolady.

Mój właśnie w lodówce tężeje.
    Składniki:
    ½ szklanki mleka
    ¾ szklanki cukru (oryginał: 1,5 szklanki)
    4 łyżki kakao
    250g masła, margaryny lub masła roślinnego (polecam masło)
    2 szklanki mleka w proszku
    ewentualnie kilka kropli aromatu waniliowego, migdałowego, rumowego albo pomarańczowego
    dodatkowo:
    herbatniki, wafle, bakalie np.: rodzynki, żurawina, posiekane orzechy, migdały, kandyzowane owoce (w wersji bezglutenowej proszę wybrać herbatniki lub wafelki bezglutenowe)
    Sposób przygotowania:
    Mleko, cukier, masło i kakao przełożyć do garnka i podgrzewać na małej mocy palnika, aż składniki się połączą. (Nie doprowadzić do zagotowania).
    Ściągnąć garnek z pieca i miksując lub szybko mieszając trzepaczką dodać stopniowo mleko w proszku. Mieszać do otrzymania jednolitej masy. Dodać ewentualnie wybrany aromat. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i bakalie.
    Masę wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki do stężenia na parę godzin.
    Gotowy blok kroić na nieduże kawałki.
    Smacznego.

lwuska55592, Tymi, renia83, MonikaDM, rastafanka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, a ty nie miałaś czasem dzisiaj odpoczywać? ;)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka tez ma małe b i karmiła dobrze ponad rok, będzie ok

Silatan lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie kupuje ciuszków.dosyć, Matko ile można:) głupia kobieta:) ale pocieszam się,że później moge sprzedać na Allegro :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ;) na gorąco temat lezenia ciąż zagrożonych przedwczesnym porodem , lezenie plackiem daje rewelacyjne rezultaty poprawy długości szyjki leżąc w szpitalu były na to dowody ze szyjka potrafiła sie nawet z powrotem wydłużać przy ostrym reżimie lezenia sama widziałam dziewczyny które dzieki lezeniu nawet po 12 tygodni donosiły do 36-37 tyg moja kumpela niedawno z bliźniakami od 25 tyg leżała w szpitalu plackiem , szyja skrócona do zera dotrzymali ja do 35 tyg ! Gdzie nohmalnie w życiu by donosiła wiec na chłopski rozum jak chodzimy główka napięta na szyjke i im większe dziecko tym gorzej wiadomo oczywiście dotyczy to dziewczyn z niewydolnoscia szyjki u których skraca sie zbyt wcześnie :/ u mnie np jest rozwarciem wewnętrzne i szyjka ma 32 mm jest niby gluga na usg ale w badaniu ginekologicznym w kiepskim stanie tzw aktywna :/ ja leżę owszem wstaje sobie zrobic jedzenie i sie wykąpać itd ale Tymka woza i przywożą ze szkoły , wole dmuchać na zimne bo wiem conoznacza poród wczesny i nie życzę tego najgorszemu wrogowi.... No ale każda ma swój rozum i mysle ze wie co robi :) mam pytanie do PESSAROWCOW czy mislyscie posiew robiony przed założeniem ?????mialyscie zakładane w szpitalu czy gabinecie ? Moja ginka chyba mnie zaobraczkuje ... Dzis na 16 mam wizyte moje crp nie zmalało wiele kurde :/ co do odczynu coombsa mam powtórzyć za tydzien w 32 tyg bo cos sie nie podobało w 28 ale moze to przez to ze w 9 tyg dostałam immunoglobuline ,zobaczymy . Ciesze sie bo za niedługo zaczynam zakupy dla Heleny :d ale zacznę od siebie z torba do szpitala żebym juz miała spokój ;) idę ogolić bobra : p nie wiem jak tego dokonam coraz ciężej mi bo jadę na ślepo :p dzis musze z lusterkiem ;) sciskam Was

Silatan, isabelle, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki uwielbiam blok :)
    U mnie chłodzi się ciasto na kruche ciasteczka :)

Iwuska nie wiem o czym mówisz ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziś goliłam,w lusterku,nie jest źle,wrecz bym pwoiedziała-ok:) ale zdjęcia nie wstawię:)

Kawa, Gwiazdeczka27, Paula44, Tymi, jonka91, lwuska55592, zielarka, szpilka, MonikaDM, Agus89, rastafanka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dlatego napisałam, że dobrego hodowcy trzeba się porządnie naszukać. Ja np w umowie mam napisane, że w przypadku wag takich a takich otrzymuję zwrot pieniędzy. Zresztą hodowca szanowany w całej Europie. I nie nikogo nie potępiam. To tak jak z różnymi rzeczami w życiu mamy inne podejście. :-) Ja po sobie widzę dlaczego rodowodowy a dlaczego nie.

Ja mam psa konkretnie do czegoś, ale zdarza się, że np pies nie ma jakiegoś tam ubarwienia i taki hodowca sprzeda taniej oby tylko znaleźć kochającą rodzinę. Dla przykładu mój kosztował blisko 4 tys. ale już siostra z miotu 1.500 bo nie miała cenionego umaszczenia. Wiem też że ludzie którzy maja psy i coś z nimi robią socjalizują lepiej niż ktoś kto dopuszcza sukę raz. Chodzi mi o to, że osoba która jeździ z pupilem na szkolenia, spotyka ludzi którzy szkolą i sama jest bardzo zaangażowana ma większe szanse na wychowanie super towarzysza niż ktoś kto uczy psa nie sikania wkładając mu mordkę w jego odchody albo inne równie nielogiczne rzeczy ( co wynika z jego nie wiedzy o szkoleniu psa). :-) Nie mniej mój labrador nie jest psem z rodowodem (niestety) z czym miałam wiele problemów, ale dzięki naszemu zaangażowaniu jest tak wyprowadzony, że obecnie jest psem który zdał egzamin psa terapeuty i z powodzeniem pracuje z dziećmi. Więc jak się chce to się da radę. :-)

Gdyby miała lepszy socjal nasza droga nie byłaby tak wyboista ale człowiek uczy się na błędach. Pewnie gdybym nie poszła z nią na szkolenia i nie spotkała tylu fajnych zaangażowanych ludzi, już dawno bym tą drogę porzuciła. Myślę, że każdy ma swoje doświadczenia, ja z psami bez rodowodu miałam naprawdę bardzo przykre dlatego decyzja taka a nie inna. Moja mama ma na przykład yorka i też jej doradzam żeby następny pies to jednak był ze sprawdzonego miejsca. Niby w dobrych warunkach chowany ale niewiedza właścicieli doprowadziła do różnych problemów.

Każdy z nas ma swojego fisia, hopla. Dla mnie to akurat pasja do zwierząt i edukacji dzieci. Więc nie odbieraj Kawa, że jakoś na ciebie naskakuję bo nie naskakuję. Tylko taki to dla mnie fajny temat. :-) Mam nadzieję, że nie odbierzesz mi tych "wywodów" za złe. A swoją drogą i nam amstaffy się bardzo podobają. Naprawdę świetne, stabilne psychicznie psy. I super pracują na zawodach. (jeszcze nie w Polsce), ale jak byłam na zawodach we Francji czy nawet w Czechach to jest tam sporo amstafów :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:15

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na szybkie zakupy i wizytę do mojej ginekolog!

Ciekawe czy tym razem powie mi czy to chłopiec czy dziewczynka haha :D bo ja nie mam zamiaru wyprowadzać ją z niewiedzy.

i trzymajcie kciuki by sprawa z wagą małej się wyjaśniła! :)

ania_29, MartaKD, Gwiazdeczka27, Paula44, Tymi, lwuska55592, jonka91, zielarka, nix, rastafanka lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:20

Gwiazdeczka27, Tymi lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    co do odczynu coombsa mam powtórzyć za tydzien w 32 tyg bo cos sie nie podobało w 28 ale moze to przez to ze w 9 tyg dostałam immunoglobuline ,zobaczymy . Ciesze sie bo za niedługo zaczynam zakupy dla Heleny :d ale zacznę od siebie z torba do szpitala żebym juz miała spokój ;) idę ogolić bobra : p nie wiem jak tego dokonam coraz ciężej mi bo jadę na ślepo :p dzis musze z lusterkiem ;) sciskam Was

Inaczej odczyn coombsa tak jak mówi Tymi ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Inaczej odczyn coombsa tak jak mówi Tymi ;)

Napisałaś wyżej, że to ma związek z poprzednią ciążą lub przebytą transfuzją. Czyli skoro jestem w pierwszej ciąży - temat mnie nie dotyczy.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta No poka poka fotkę :ddd rozbawiłaś mnie :ddd Isabelle dzieki za odpowiedz :) Kawa powodzenia :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle jesli nie miałas wczesnych poronień tudzież krwawień w tej ciazy i nie masz minusowej grupy temat zostawiłbym w spokoju choc samo badanie nie jest drogie i jesli ktos ma wątpliwości ryzyko konfliktu dotyczy przeważnie kolejnych ciąż , jesli masz ujemne rh to po porodzie dostaniesz mało przyjemny zastrzyk w dupsko z prEciwcialami

lwuska55592 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc2ea2ebff20.jpg

A to ostatni nabytek. Karuzela las tropikalny ;)
    Pokoik Szymusia w stylu Sawanna, wiec pasuje idealnie. Do mebelków też ( wstawki zielonego).

Super jest i do pokoju Szymka będzie pasowała idealnie ;)! Ja się właśnie zastanawiam nad tą bądź nad misiami z FisherPrice'a
    gwqrjbbvxfo6_t.jpg
    Ewentualnie wyspa marzeń :)
    wxb69xh1h7vh_t.jpg

Mamy zakupione naklejki ze zwierzakami z sawanny tylko w środkach transportu, takie na wesoło. Np. lew w samolocie, czy żyrafa w ciuchci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:36

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Isabelle jesli nie miałas wczesnych poronień tudzież krwawień w tej ciazy i nie masz minusowej grupy temat zostawiłbym w spokoju choc samo badanie nie jest drogie i jesli ktos ma wątpliwości ryzyko konfliktu dotyczy przeważnie kolejnych ciąż , jesli masz ujemne rh to po porodzie dostaniesz mało przyjemny zastrzyk w dupsko z prEciwcialami

Dzięki za wyjaśnienie!

Tymi lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokazuje tylko męzowi i ginekologowi:) hahahaha

Tymi, Agus89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam po poronieniach zastrzyk w dupkę:)a gin kazał zrobić badanie jakos po 32 tygodniu.

Tymi lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta tez jesteś ujemna :) hehe jesteśmy wyjątkowe tylko 15% ludzi ma ujemne rh :/ choc wiecej klopotow przy takiej krwi :/

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ