*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeeeju a na filmach ciąże zawsze tak pięknie i bezproblemowo były przedstawiane...
Nikt nie uprzedził o zagrażających niebezpieczeństwach, badaniach, infekcjach, dolegliwościach..
Chyba aby kobiet nie odstraszać...
Jeeeeejku ja chcę słodkie ciasteczko na pocieszenie
Jonka, a ta z tymi misiami to w jakiej cenie? Musze ją miećWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:41
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Co do rozmiaru piersi i karmienia, piersi to nie magazyny pokarmu a fabryki. Nadmiar pokarmu jest tylko na początku, gdy piersi jeszcze nie wiedza ile go potrzeba, produkują dużo za dużo, co nieumiejętnie rozwiązane może spowodować kłopoty tj zastój, zapalenie piersi itp. Potem laktacja się stabilizuje i piersi produkują pokarm na bieżąco, tyle ile potrzebuje dziecko. Jeśli zdarza się skok rozwojowy i dziecko potrzebuje więcej pokarmu, może powstać wrażenie, że pokarmu jest za mało, że go tracimy. Jednak to złudne wrażenie. Trzeba przystawiać dziecko jak najczęściej do piersi i po dwóch trzech dniach ilość pokarmu się zwiększy, dostosowując się do potrzeb dziecka.
Małe piersi nie są więc przeszkodą w karmieniu, mając wiedzę, że piersi produkują mleko na bieżąco, nie musimy się bać o to czy będziemy miały odpowiednio dużo mleka.
Wszystko zależy od nastawienia, jeśli wiem, że wykarmię swoje dziecko, to je wykarmię, nawet mając miseczkę A (znam kobiety z maleńkimi piersiami karmiące swoje dzieci po parę latMartaKD, Tymi, nix, isabelle, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Karuzele z misiami kupilam synkowi od kuzynki- jest słodka, zdecydowanie najspokojniejsza no ale jesli macie safari u synka to chyba srednio bedzie pasowala
A ja wlasnie mialam stracie z panią kurier ( ma przesylke do męza 8 kartonow- 100kg- powrot ze szwajcarii) pani zbulwersowana ze jej nie pomoge wniesc, ze ona na 3 pietro nie wniesie i ze garazu nie mamy. haha usmialam sie. To po co pracuje jako kurier skoro nie daje rady z paczkami.
jem obiadek i kupuje dalej...matko moja karta kredytowa pewnie nie ogarnia co sie dzieje:)jonka91, Paula44, Cookie lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Napisałaś wyżej, że to ma związek z poprzednią ciążą lub przebytą transfuzją. Czyli skoro jestem w pierwszej ciąży - temat mnie nie dotyczy.
Podałam tylko przykłady, może być i tak że niemowlę dziedziczy antygeny ojca, których nie ma matka, jej organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała skierowane przeciw erytrocytom dziecka jeszcze przed porodem. Faktem jest że zwykle nie występuje u pierwszego dziecka.
Nieistotne, już pytałam tylko o to czy komuś jeszcze zalecono i już wiem;)
Nie ma co się stresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:54
isabelle lubi tę wiadomość
-
blador wrote:zielarko a jak sobie poradzić z nawałem?
MartaKD mój tata też taką ma, zawsze się dziwią i żałują, że nie może oddawać krwi bo ma cukrzyce -
ania_29 wrote:Ag... Ty już wszystko chcesz kupić?
Zaczynacie mnie przerażać z zakupami. Mam listę, nawet nie gotową, i nic więcej
tak- chce miec juz gotowe wszystko, nie wiem ile jeszcze bede w dwupaku. A jesli znow mi wpadnie miesieczny szpital ( odpukac) to zostane w czarnej D.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ag rozłóż trochę te zakupy bo jak kurierzy zaczną Cię nawiedzać to mąż nie będzie zadowolony, że tyle razy wstajesz do drzwi
ja do wczoraj miałam tą linię do pępka, a teraz już poszła dalej
MartaKD może to taki klimat u nas, bo jeżeli pamiętam to Ty z Włocławka, dzieli nas ok. 50 km -
Blador- luzik, mamy paczkomat Inpost pod domem:)
pępuszek lekko wystaje lub jest na równo, linia dosc jasna.
i pomyslec ze kiedys uwazalam te wystające pępki za obrzydliwe... a teraz tylko czekam az wyskoczy całkowicie:)
ja karuzeli nie kupuje, w koncu ktos kupi jakis prezent chyba:PWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 14:07
-
blador wrote:Ag rozłóż trochę te zakupy bo jak kurierzy zaczną Cię nawiedzać to mąż nie będzie zadowolony, że tyle razy wstajesz do drzwi
ja do wczoraj miałam tą linię do pępka, a teraz już poszła dalej
MartaKD może to taki klimat u nas, bo jeżeli pamiętam to Ty z Włocławka, dzieli nas ok. 50 km