X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak slyszalam odnosnie rozstepow, ale oczywiscie smaruje sie codziennie w razie czego, zeby sobie potem nie wyrzucac ze moze moglam jakos zlagodzic.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Wczoraj gin mi powiedział, że rozstępy to głownie czynniki genetyczne. Jak mama miała, to i my, jak nie - to prawdopodobnie nie będziemy miały.

Nie mów tak! :(

:P

• zielarka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się ma sprawa z rozstępami z okresu dojrzewania? Mam takie, naprawdę sporo, za to w pierwszej ciąży nic a nic. Teoretycznie mam predyspozycje ale jednak nie do końca.

FITop1.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z rana;) akurat dziś dobrze spałam, tródno mi uwierzyć że moje problemy z kręgosłupem się skończyły;))
    Izabelka88 ciesze się że wszystko ok, też może mi się uda zrobić zdjęcia 3d są w cenie wizyty a taka fajna pamiątka, tylko mój młody nigdy nie chce współpracować.. co do wagi ja już przytyłam ponad 10 kg i tak jak ty Wszyscy mi mówią, że dobrze się trzymam i tych kilogramów nie widać.
    Ja mam amstaffa i teściowie się nim zajmą traktują go jak dziecko i pojechał z nimi ponad 500 km samochodem, więc nie będzie problemu.
    A co do spania to nie chciała bym żeby maleństwo z nami spało, chociaż nie wiem jak będzie życie to zweryfikuje. Nie chcę maleństwa przyzwyczajać i potrzebujemy trochę intymności i przestrzeni z partnerem. Zobaczymy jak to będzie, to jest decyzja obojga nas.. Co do pokoju dziecka moi znajomi mają córeczkę która ma 2,5 roku śpi sama w pokoju tam się bawi i zajmuje sobą, więc każde dziecko jest inne.

Rozstępy ja mam ogromne na piersiach po okresie dojrzewania na brzuchu narazie cisza ale moga zdążyć się jeszcze pojawić.
    W dzień dobry tvn ostatnio mówili że jak się mają pojawić to będą bez względu na to jakie cudowne preparaty będziemy stosować.
    Urządzenia typu masażery itp. które pobudzają krążenie mogą pomóc, bo pobudzają skórę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:37

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:16

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane

z rozstepami roznie bywa moja mama nie miala, a u mnie od spodu lewej piersi wyskoczyly takie delikatne (na pewno nie sa to zyly) i to juz w 3 miesiacu, ale sie nie powiekszaja poki co i nie ciemnieja, po prostu jeden cycek mam w zebre :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie wg belly witam się w 8 miesiącu ciąży.

Nie wiem co się dzieje, obudziłam się ze spuchniętym stawem skroniowo-żuchwowym z lewej strony i boli mnie bardzo ucho, aż ciężko go dotknąć :( chyba to skutki wypadku który miałam bezpośrednio przed ciążą...

Na 15 mam wizytę u mojej ginekolog-już nie tak wyczekiwaną jak niegdyś- interesuje mnie tylko waga małej..

Przez tą zmianę czasu mam ochotę chodzić spać już o 18, jestem poprostu wykończona!

Paula44, Chanela, Wiki81, jonka91, zielarka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Ja mam amstaffa i teściowie się nim zajmą

Masz astka Mmm :D "mordercy na swoim podwórku nie chcę, zeżre wam dzieci!" słowa mojej teściowej jak mieliśmy jechać rezerwować szczeniaka- wtedy się ugięłam i go nie kupiliśmy, ale tym razem nie mam zamiaru pytać jej o zdanie. Jak mała będzie mieć od pół roku wzwyż kupujemy szczeniaka :)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodemu szykujemy lozeczko i planuje zeby spal w lozeczku, a co wyjdzie to wyjdzie. ciezko mi sobie wyobrazic jak dziecka koldra nie przydusic jezeli ja przykrywam sie po sama szyje i mezus tez

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sporo doświadczeń jeżeli chodzi o psy i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że amstafy to naprawdę kochani i oddani towarzysze. Te ,,ludojady,, nie są agresywne nawet w stosunku do innych piesków które je prowokują. Trzeba chyba umieć takiego pieska wychować w miłości a się odwdzięczy. Nasz miał styczność z dziećmi i się z nimi bawi ta 2,5 letnia córka znajomych go uwielbia;) Teściowa jak słyszy że ktoś obraża jej pieska, bądź mówi o nim źle, gotowa zabić :-D
    Ale znam też amstaffa który po prostu nienawidzi dzieci, nie wiem od czego jest to uzależnione, może dlatego że nigdy nie miał styczności nie wiem.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa belly mnie z rana zaatakowało informacja w dziale porada dnia
    "odwiedź szpital w ktorym planujesz rodzic" hehe nooo ma poczucie humoru:)

u mnie lozeczko w kartonie jeszcze, czeka na zlozenie. Ja nie wyobrazam sobie spania z malym ( oczywiscie mam na mysli dziennie- nie ze od czasu do czasu) kot wlazi nam rano, mąż sie rzuca czasem..nieee. Pozatym lozeczko jest fajne.

Ostatnio rozkminialam nad fenomenem zdrabniania kazdej rzeczy dla dziecka: nosidelk, lozeczko, fotelik, wanienka- wszytsko takie malutkie słodziutkie.

Widzicie za duzo wolneg wchodzi na glowe. Apropo- niby mam obecnie te 4 półkule ale wrazenie ze zadna nie dziala. Wolam wczoraj malza przerazona ze biore przeterminowaną lutke, daje mu 4 blaszki do wyrzucenia ( daty do lipca, wrzesnia)
    a on patrzy na mnie i mowi kochanie dopiero jest 2014, nie 2015:)
    a sie usmialam bo tydzien temu sprzatalam w lekarstwach i wyrzucilam duuuuuzo. Teraz nie wiem czy tych z 2015 tez czy nie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    A jak się ma sprawa z rozstępami z okresu dojrzewania? Mam takie, naprawdę sporo, za to w pierwszej ciąży nic a nic. Teoretycznie mam predyspozycje ale jednak nie do końca.

Podobno w ciazy ogranizm reaguje inaczej, te wszystkie horomny wysylaja sygnal typu "jest okej, mozesz sie rozciagac, nie pekaj" ale nie u kazdego to dziala wiec sporo kobiet ma po ciazy rozstepy. Ja tez mam z okresu dojrzewania na udach i biodrach, na brzuchu narazie nic (odpukac). Pytalam mojej mamy i ona tez ma na biodrach rozstepy nie zwiazane z ciaza a na brzuchu po 3 ciazach nie miala zadnych, a wtedy zadnym kremem-cud sie nie smarowala.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska też jestem zdania "jak sobie wychowasz psa taki będzie" mój brat ma dogo canariana i kupił go małej na urodziny, pies nie pozwala się obcym zbliżać do małej a ona może robić z nim co chce, za ogon, za ucho, kiedyś przy nas wsadziła mu rękę do gardła a on zero reakcji :)

ale pies to zwierze też ma swój charakter :) mam kumpele na dogoterapi ma Samojeda (taki biały wielki puchaty) do pracy z dziećmi, który nie toleruje dzieci z Downem, nie współpracuje z nimi a nawet czasem jest do nich agresywny- pies terapeuta. :)

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Widzicie za duzo wolneg wchodzi na glowe. Apropo- niby mam obecnie te 4 półkule ale wrazenie ze zadna nie dziala.

Lacze sie w bolu, pojechalam ostatnio autobusem na wskazany adres, mialam isc do takiego malego oddzialu pomocy spolocznej a nigdy tam nie bylam. I wychodze z autobusu, lazilam po okolicy chyba z 15 minut i nie znalazlam tego budynku ktory mi bylo trzeba. No poprostu mowie sobie "musieli to zamknac, albo przeniesc na inny adres, nie ma innej opcji". Wrocilam do domu, pojechalam wczoraj i okazalo sie ze mialam pod samym nosem ten budynek, czlowiek w ciazy mniej widzi...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki!
    Zepsuł mi się laptop i dlatego nic nie piszę, nie mam jak, podczytuję Was okazjonalnie jak dorwę gdzieś kompa ;p
    U nas wszystko ok.Pozdrawiam Was gorąco,kciukam mocno za leżące, chorujące i na różne bóle cierpiące :) !

Gwiazdeczka27, jonka91, Paula44, MonikaDM, Agus89 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Co do rozstępów, to że sprawa genetyczna już wielokrotnie słyszałam, a że mama nie miała to nie znaczy że my mieć nie będziemy, bo np. Babcia miała, albo tata ma...
    Mimo wszystko warto myślę wspomagać się kremikami, bo może chociaż trochę da się je zminimalizować? Ja tam wole smarować niż potem żałować ...przynajmniej podbudowuje ta świadomość, że się starałam :-)

Z tą cukrzycą to tragedia... Gdyby nie zaniżone normy to bym jej nie miała... Ciekawa jestem co by było gdyby te przepisy zmieniono tydzień przed naszymi porodami... Wyszło by że według nowych wytycznych cierpiałyśmy na cukrzyce z którą niby nie walczyłyśmy...

Chcą znowu zarobić na ciężarnych ...wciskając im insuline...
    Ja tam cały czas widzę tego jeden pozytyw u siebie, że na 100% zdrowo się odżywiam, dziecko na tym zyskuje i dieta działa :-)

A co do spania dziecka... Będzie spało w łóżeczku swoim, kupuje też monitor oddechu, spać będę w pokoiku razem z synkiem, mąż w drugim by mógł wysypiać się do pracy. Ot tak u nas będzie.
    Każda robić będzie po swojemu, zresztą tak jak któraś też napisała,wszystko wyjdzie w praniu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:14

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4.11 godzina 12.30 usg 3 trymestru:D nie moge sie doczekac:)

ja dzis mam dyspense, sprobuje ciasta drozdzowego tudziez sernika. Pani diab powiedziala ze z okazji urodzin można. Matko jak ja czekalam na te jego urodziny:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:16

lwuska55592 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz ma już 8 lat czyli sporo;-) Mój kochany mówi że nigdy więcej psa w bloku, bo męczymy się i my i On ale, wierzę że uda nam się wybudować jakąś chałupkę
    kiedyś, i będziemy mieli jakiegoś owczarka kaukaskiego albo innego czworonoga. Dziecko potrzebuje kontaktu ze zwierzętami.

Kawa lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nie wiem czy twój ukochany wie o nas styczniówkach, ale jak coś to możesz od styczniówki życzyć mu 100 lat i wspaniałego rodzicielstwa :D

Ag..., Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja, mam delikatną załamkę :/ mężuś mój ma ustalony na grudzień pobyt w sanatorium z tyt problemów z rękami, łudziliśmy się że może uda nam się ten termin zmienić na luty marzec bo z kolei 17 listopada ma zabieg wycięcia przepukliny pępkowej ale chirurg sprowadził nas na ziemię twierdząc że nie ma przeciwwskazań żeby jechał i tak oto od 2 do 23 grudnia go nie będzie :( mam rodziców na miejscu i siostrę ale termin wg usg mam na 02.01 a nie chcę rodzić bez niego :( i mamy taką trochę załamkę :(

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ