*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane
jeśli któraś ma fotelik z zestawów camarelo to czy mogłaby sprawdzić wymiary wewnętrzne tzn od środka do czubka "głowy" i od środka do końca "nóżek", bo wybitnie mnie zastanawia jaka jest a nigdzie oczywiście nie podają, pani w sklepie wrecz mnie ochrzaniła za pomysł kupowania atestowanego fotelika
(nie przejełam się tym)
niemniej jednak chciałabym jednak się dowiedzieć jak duża różnica wewnątrz jest między fotelikami 0-13 a 0-10, bo niektóre 0-13 też nie wyglądają na te 13
najbardziej mnie martwi, że dziecku przestanie wystarczac fotelik zanim zacznie dobrze siedziec i sie bedzie nadawac do kolejne grupy -
niby piszą, że te o-13 do roku starczają. My spotkalismy parę w sklepie, ktora miala wozek jak nasz i zaczepilismy ich. Mowili ze fotelik emmaljunga mały i ciezki, niby 0-13 a mala nie miescila im sie mając 9 mcy.
są tez foteliki 0-18, znajomy mial i chwalił. -
9 m-cy to jeszcze w granicach rozsadku, bo dziecko dobrze siedzi i mozna zmienic fotelik, ale jak ma 6 i dopiero zaczyna siadac i raczej potrzebujemy taki ala nosidelko zebym mogla sama na zakupy pojechac, te 0-18 co widzialam nie bardzo daja sie nosic
-
szpilka wrote:9 m-cy to jeszcze w granicach rozsadku, bo dziecko dobrze siedzi i mozna zmienic fotelik, ale jak ma 6 i dopiero zaczyna siadac i raczej potrzebujemy taki ala nosidelko zebym mogla sama na zakupy pojechac, te 0-18 co widzialam nie bardzo daja sie nosic
Ale jak ma dziecko 6 mcy to chyba nie ma 13 kg zeby mialo sie nie zmiescic. Chociaz to w sumie tez o wzrost chodzi, a dzieci rozne... ciezko ocenic -
Czesc dziewczyny, ja jakos slaby humor mam, moze dlatego ze dzis cukier ponad norme
Jakie kuriozum my wciaz szukamy pochlaniaczy wilgociJak dostalam z hodowli na parapetowke kaktusa olbzyma to mi go rozerwalo z nadmiaru wody
Powoli ogarniam szuflady dla Malej, jestem chomikiem i wszystko trzymam nie wiem po co?
Co do smokow z tomi tipi to sa ich rozne rozmiary wiec pozniej bedziemy wymienic, pewnie znowu bedzie to metoda prob i bledow.
Co do rozwoju dzieci to nie nastawiam sie ksiazkowo, bo kuzynki dzieciak urodzony 22 st. br.,juz stoi, a kolezanki coreczka ur. 8 stycznia jeszcze sama nie siedzi, wiec znow wszystko w praniu wyjdzie.
Ag. Wlasnie w fotelikach o dlugosc dzieci chodzi bo moze glowa wystawac a wagowa jeszcze bedzie ok.
-
no wlasnie niby wazy np 9 kg a jest dlugie i glowka lada chwila przekroczy glowna krawedz a to jest moment na wymiane fotelika, moj chrzesniak ma 4 miesiace wazy dobrze ponad 7 kg i jest jakis taki duzy w foteliku a fotelik chyba 0-13, ale glowy nie dam
-
nick nieaktualnypolaola wrote:Jakie kuriozum my wciaz szukamy pochlaniaczy wilgoci
Jak dostalam z hodowli na parapetowke kaktusa olbzyma to mi go rozerwalo z nadmiaru wody
Ranking nawilżaczy, oczyszczaczy powietrza, pochłaniaczy wilgoci - październik 2014
http://www.okazje.info.pl/dom-i-ogrod/nawilzacze-oczyszczacze-powietrza/ranking.html
może Ci się przydaEwelina88, polaola lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:http://allegro.pl/sklep/27471306_neju ten ma fajne jeszcze. Przeglądne:) dzieki
Ta babeczka z allegro prowadzi swoją stronę, zrobi wszystko w takich kolorach jak chcesz. W listopadzie będę zamawiała u niej literki i może jakieś dekory, muszę to jeszcze przemyśleć.. Dzwoniłam do niej i jest przesympatyczna
http://www.neju.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:18
Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZakupiłam w Obi nawilżacz Sanico Rubber ultradźwiękowy, z opcją jonizowania powietrza- 149zł, widzę że na necie jest nieco tańszy ale z przesyłką prawie na jedno wychodzi. Wygląda porządnie, wytwarzana para nie jest gorąca więc myślę że bezpieczny przy dziecku no i wyłącza się sam jak kończy mu się woda. Będę go dziś w nocy testować
to zdam wtedy relację
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia jak masz taką wilgotność to ok
u mnie jest tak suche powietrze że zawsze budzimy się albo zakatarzeni, albo z bólem zatok, albo z "suchymi kozami" tak to nazywam
więc przyda się nam i przy maluszku- nie chciałabym by mała miała wiecznie katarek w czasie okresu grzewczego..
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli bierzecie kwasy Omega to mogę polecić z firmy GAL-olej z wiesiołka 150tab-18zł, dla porównania Oeparol femina 60tab-24zł a skład ten sam
ahh i nie które kosmetyki z Babydream są w promocji o 1zł taniej np krem na wietrzną pogodę, na odparzenia, wkładki laktacyjneAg... lubi tę wiadomość
-
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-eldom-nu6-4-5l-kurier-i4709191868.html
no my zamówiliśmy taki nawilżacz...czekam na dostawę i dam znać czy wart swojej ceny:D
Na wt jestem umówiona z mamą na zakupy dla maluszka...juz nie umiem się doczekać!!!
A tymczasem kuruję się w domu bo coś mnie dopadł katar i ogólne osłabienie...mąż właśnie robi herbatkę z miodem i cytrynką... -
FAZY ROZWOJU MACIERZYŃSTWA
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
_________________________ ___________
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego
skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach,
koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi
ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki
w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy
czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się
na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Wyjście z domu:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do
opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się
krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go
nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Ewelina88, Agus89, Ag..., Gwiazdeczka27, jonka91, Anielle, Chanela, Paula44, Silatan, renia83, MonikaDM, rastafanka, agnesik, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Jak znajdziecie fajny nawilzacz to też poproszę nazwę link itp.
Właśnie męża do sklepu po cytryne i miód wyslalam bo coś mnie niestety rozkłada.
Ja mam taki i jest superEwelina88 lubi tę wiadomość
-
Moja mała daje mi dzisiaj do wiwatu, prawe mi oczy z orbit wyszły, jak spora kula przesunęła się pod skórą po całym brzuchu
Oj czuję ewidentnie że ostatnio znacznie urosła i przybrała. Nie ma porównania z ruchami z przed 3 tygodni
W końcu z mężem porozmawiałam i ustaliliśmy, że decydujemy się na poród rodzinny. Potrzebuję go, tzn. nie chcę być zdana tylko na personel medyczny. A czy będzie przez cały poród, czy wyjdzie w II fazie - to się już na miejscu okaże
Jutro spotykam się z położną, mam nadzieję że doradzi mi w kwestii wyprawki. Chciałabym w końcu zamknąć listę i w listopadzie większość z niej zrealizować.Paula44, zielarka lubią tę wiadomość