X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi tez takie kule przesuwają się pod skora, ja nie wiem co on tam wyczynia ale niesamowity jest ten masaż brzucha od środka:D
    Nie mam pojęcia jak on leży, co i gdzie ma ale wiem ze jest juz duuuuuzy:D

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, niesamowite to jest, tylko przy tym jednak nieprzyjemne. Również nie mam pojęcia jak to dziećko leży. Stawiam na to, że główką do góry, bo uwielbia się podsuwać pod żołądek zaraz po moim posiłku. Mały złośliwiec 48terefere.gif

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja sie bardzo martwiłam, ze bez wód nie będę małej czuła, bo w pierwszych godzinach po odejściu wód faktycznie była nieruchomo. Myślałam, ze umrę z niepokoju, ale mała sie rusza, ja odczuwam to mniej intensywnie, ale odczuwam. Podczas godzinnej sesji KTG co rano udaje mi sie mniej wiecej te 10 ruchów odkliknąć. Niestety pod KTG podłączają mnie tylko raz dziennie, chyba, ze jest cos niepokojącego to wtedy dwa. Omija mnie rownież sprawdzanie tętna co 3 godziny, bo moja ciąża jest zbyt mała, bardziej monitorują dzieci po 32 tc. Dziwne to troche, bo jak leżałam w szpitalu w 25 tyg. miałam bardzo często kontrolowane tętno - jak widać, każdy szpital ma swoje zwyczaje.

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie dziwnie bo u mnie sprawdzają co 4h a wydaje mi się że wyżej odemnie jesteś. Izabelle ja trzymam za Ciebie i maleństwo mocno kciuki.
    A ja dowiedziałam się dlaczego do domu nie pójdę na ktg wyskoczyły delikatne nieregularne skurcze i dlatego, ale ja się domyślam czym to mogło być spowodowane ja po prostu jak się nie wypróżnię to strasznie brzuch mnie boli i napina.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:19

isabelle lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedza ktos nasza poczte ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Jeśli bierzecie kwasy Omega to mogę polecić z firmy GAL-olej z wiesiołka 150tab-18zł, dla porównania Oeparol femina 60tab-24zł a skład ten sam :)
    Witam się niedzielnie!
    Dziewczyny, nie wiem jak wy, ale ja otrzymałam takie info podczas staranek, że olej z wiesiołka można brać tylko do owulacji, bo może powodować niewyczuwalne skurcze macicy. Nie wiem, na ile to prawda, ale coś w tym musi być, skoro tak zalecają...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Cześć dziewczyny, ja sie bardzo martwiłam, ze bez wód nie będę małej czuła, bo w pierwszych godzinach po odejściu wód faktycznie była nieruchomo. Myślałam, ze umrę z niepokoju, ale mała sie rusza, ja odczuwam to mniej intensywnie, ale odczuwam. Podczas godzinnej sesji KTG co rano udaje mi sie mniej wiecej te 10 ruchów odkliknąć. Niestety pod KTG podłączają mnie tylko raz dziennie, chyba, ze jest cos niepokojącego to wtedy dwa. Omija mnie rownież sprawdzanie tętna co 3 godziny, bo moja ciąża jest zbyt mała, bardziej monitorują dzieci po 32 tc. Dziwne to troche, bo jak leżałam w szpitalu w 25 tyg. miałam bardzo często kontrolowane tętno - jak widać, każdy szpital ma swoje zwyczaje.

N właśnie. ... co szpital i to inne podejście. Ale to boli i wkurza, bo człowiek tam leży i chce mieć poczucie, że jest ważny ni jego dzidzi tym bardziej. A takie sytuacje nie są mile. To samo było w Bielsku. . Wrrr. ...

Głowa do góry!

Dobranoc wszystkim.

PS Kawa - kupiłam ten podgrzewacz Sisi. Do auta i domu. Był w zestawie z termometrem dla dzidzola. Patrząc na ceny, to raczej podgrzewacz był dodatkiem do termometru a nie odwrotnie. ( termometr 75 zl, podgrzewacz 55zl.

Kolorowych snów! ♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a mieści się tam butelka z TT?? Jest jakiś większy ten podgrzewacz? bo w aukcji pisało że do butelek z Avent i się zastanawiałam.. brałaś z aukcji? Wrzuć link jak co :)

Melua wiem o tym, moja ginekolog powiedziała że mogę spokojnie brać kapsułkę rano i wieczorem, chyba że coś zauważę że się dzieje to odstawić ale ponoć na tym etapie ciąży można (oczywiście byle nie przesadzać) i tak biorę tylko jedną bo zapominam :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Odwiedza ktos nasza poczte ???
    ja mysle ze zadaniem poczty bedzie głownie przesylanie roznego rodzaju inf, plikow, list, zeby zadna nie musiala wysylac po 30x do kazdej z osobna.
    ktos ma jakies ciekawe materialy- wrzuca na poczte i jest.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    N właśnie. ... co szpital i to inne podejście. Ale to boli i wkurza, bo człowiek tam leży i chce mieć poczucie, że jest ważny ni jego dzidzi tym bardziej. A takie sytuacje nie są mile.

Nie, ja sie absolutnie nie skarżę. Maja takie zasady to staram sie im podporządkować. To duży szpital, dużo przeróżnych historii ciążowych, widać, jak położne czasem biegają i nie maja w co rąk włożyć. Nie oznacza to jednak, ze ktoś mnie tu olewa, czy lekceważy. Czuje sie zaopiekowana, lekarze są bardzo konkretni i troskliwi, wszystkich traktują równo. Nie ma tu takich historii, ze ktoś kogoś zna i dzięki temu ma lepsza opiekę. Rano jak wyglądałem jak siedem nieszczęść zrobiono mi nawet dodatkowe pomiary ciśnienia, bo lekarz na obchodzie sie zaniepokoił. Czuje sie tu bezpiecznie, a co do mojego spokoju - musiałabym chyba być całodobowo podpięta pod KTG, żeby sie nie martwić...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle wszystko będzie dobrze. Codziennie o was myślę i trzymam kciuki.
    Ja też widzę takie wielkie wzniesienia wolno przusuwając się pod skóra. Ale ja wiem co to bo lekarka w szpitalu dokładnie mi pokazała gdzie co jest. I najczęściej wystawia mi dupke - chyba lubi jak się ja po niej glaszcze. :-)

isabelle lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje tak jak by mały rączki wkładał mi w pachwiny... Dziwne uczucie. Szkoda, że jeszcze nie wiem co wypina, czy dupeczke, czy stópeczkę :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Miłej niedzieli! :) u nas piękna pogoda i właśnie wybieram się z mężem i psiakiem na spacer :) lubię takie chwile i mam nadzieję, że malutka też polubi te rodzinne spacery :) z tego powodu zastanawiam się nad kupnem:

http://www.tinylove.pl/index.php?p2973,nosidlo-dla-dziecka-tiny-love#

Często z psiakiem chodzimy po łąkach i "chaszczach", nie zawsze będzie chciało nam się telepać z wózkiem.. Jest tam napisane, że posiada trzy ergonomiczne pozycje dla nóżek dziecka, w tym dla noworodka.. jakoś nie jestem przekonana do chusty i tych wszystkich wiązań więc zastanawiam się, czy to właśnie nie jest idealna opcja dla nas.
    Nie wiem co to za nosidło, nie wiem czy ma odpowiednie ustawienie bioderek.
    Znam za to te nosidła i bardzo je polecam
    http://www.babytula.pl/

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:33

Paula44 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

500824ms6eoy3c9b.gif

Dzień dobry wszystkim, ja czekam na pomiar cukru po śńiadaniu a potem znowu ide spać.
    Pokoik wczoraj zrobiony, meble skręcone,łóżeczko też ale jeszcze trzeba wykończyć królestwo synka dodatkami, zasłonki,obrazki,dywanik i takie tam. Jak będzie całkowicie ukończony to zrobie fotunie :-)
    Jakaś ostatnio zrobiłam się nerwowa i nawet zwracam do ludzi z podniesionym tonem,wszystko wmnie wkurza wrrrrrrrr

Szpitalne dziewczyny, co tam u was jak wygląda sytuacja, czy wszystko ok? Trzymajcie się dzielnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 07:41

Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a ja czekam na sniadanko:)
    maz ma dziś wolne bo jedzie na ślub do koleżanki mojej, ja niestety nie.
    Mnie też irytuje wszystko a juz najbardziej tesciowa wczoraj na urodzinach która rzuciła mi tekstem: co agusiu, nie chodzisz do fryzjera??, ale nie martw się ładne masz wloski:/ a potem stwierdziła ze ona wie lepiej jak prowadzić cukrzyce w ciąży i ze ja mogę sobie pozwalac na zachcianki i słodycze bo ona czytała ze można pozatym im nikt testów nie robił i ładne zdrowe duze dzieci urodziła.
    Wkurzylam się powiedziałam ze wiem co mogę a czego nie i nie po to jest dieta ze jak mam zachciankę na słoik nutelli to go zjem i ze skoki cukrów nie są dobre wiec niech mi niw mówi na co ja mogę sobie pozwalać. O dziwo maz stanął po mojej stronie i przytaknął:)
    Btw gwiazdeczka, pi kawaleczku sernika 104- mozna zjesc:D

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo SUPER! a mi humor tym sernikiem poprawiłaś , dobrze wiedzieć, rewelacja ! :D

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Oooooo SUPER! a mi humor tym sernikiem poprawiłaś , dobrze wiedzieć, rewelacja ! :D

Wiedeński- pani mówiła ze najmniej cukru ma.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z pessarem, mam pytanie, wczoraj zakładając luteinę zauważyłam, że mój pessar zmienił pozycję, wcześniej był przechylony na lewa stronę, mniej lub bardziej przyciśnięty do lewej ścianki pochwy. Teraz odchylił sie do tyłu i jest przyciśnięty do tylnej ścianki. Też wam to się zdarza?
    Niby wiem, że tak może się zdarzyć, raz już tak miałam i wszystko było ok-pessar trzymał pomimo zmiany pozycji.

FITop1.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ