X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko u mnie tak często bywało, raz wyżej raz niżej raz bardziej jak by jedna część opierała się o jedną stronę ścianki, raz druga. Wczoraj byłam na Ip i ładnie pessar trzyma. Lekarka mówiła, że gdyby sie zsunął a bez skurczów to raczej niemożliwe to na pewno by się to czuło. Może stolec tak jest ułożony i powoduje, że trochę zmienił położenie krązka.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz, że np rosnący do przodu brzuch mógł spowodować, że szyjka odchyliła się do tyłu a z nią pessar?
    Mi gin powiedział, że gdyby pessar spadł z szyjki to szybko wyszedłby z pochwy.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny:))
    pozdrawiam wszystkie szpitalne i nie tylko. Trzymajcie się zdrowo!!
    Obejrzałam wczoraj ciekawy film "Niebo istnieje...naprawdę". Myślę, że warto zobaczyć.
    Koleżanka przyniosła mi trochę ciuszków po swojej córce, biorę się na segregowanie i pranie:))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:48

Anutka lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    O 7 obudził mnie kurier z przesyłką - doszedł materiał (woal) na firanki. Kolory lepsze niż na zdjęciach aukcji. Jestem zachwycona. Tata wszyje taśmę, lamówkę i będą gotowe do pokoju Alutki :)

Becia81, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pracowity dzień. :)
    Muszę chatę ogarnąć. :D
    Póki co posprzątałam auto, wstawałam pranie, wytrzepałam dywan i pomyłam podłogi. :)

Teraz piję kawkę i zastanawiam się co zjeść na śniadanie, bo ostatnio zrobiłam się strasznie wybredna. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula - twoja córeczka to też Alicja? :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja juz w trasie. Mam wizytę dopiero na 15, ale musiałam wyjechać wczesniej.
    Ja będę miała dziś ocenę szyjki i pessera, ale Zielarko tez kiedys myślałam ze mi sie zsunął ale on może zmienić kąt ustawienia. Tak mi mówiła dr. Miłego dnia Laleczki

zielarka, renia83, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

U nas piękne słońce - Gwiazdeczka przerzyuciłaś się z małpek Hihi?

Szymi obudził mnie o 4. Podskakiwał do 5. Chociaż jestem niewyspana -może tak robić cały czas! Kocham ♥♥♥♥

Śniły mi się jakieś pierdle. ; )

Wstałam o 6 z mężem. Zjadł śniadanie. Wypiłam herbatke i teraz się przebudziłam. Oczywiście przez te nasze dwa kudlate rudzielce, które koniecznie musiały iść robić kupę - w rzeczywistości - goniły kota sąsiadów :/ i darły japy na wiewiorke!

Kawa - ja mam ten w kolorze niebiesko-białym -bo jest jeszcze z zielonym .
    Buteki TT wchodzą do tego szerokiego miejsca - nie ma kłopotu z podgrzaniem ( jest to napisane na ich stronie).

Mały chyba zmienił pozycję, bo brzuch mam jakiś inny u strasznie gniecie na górze ( tak pod cyckami).

Zawieźliśmy do Rodziców rzeczy małego (ubranka, spiworki, kocyki itd). Mama obiecała poprać i popracować. No i wyszło, że Szymusia zapakowalam w dupna walizkę i ta wielka torbę po poofi, ja rzeczy na dwa dni do takiej małej a mąż. . . do reklamówki ;)
    Śmiał się, że nawet psy " mogą" zabrać więcej rzeczy niż on ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:31

Ag..., Becia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af306970c774.jpg

No ale jak tu się na nie gniewać? :)

jonka91, szpilka, renia83, Ewelina88, Gwiazdeczka27, Agus89, MonikaDM, rastafanka, Kawa lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Melula - twoja córeczka to też Alicja? :)
    Taki był wspólny kompromis. Ja chciałam Alinkę, a małż Franciszkę - wspólnych targiem wybór padł na Alicję.

Agus89 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U nas bez zmian, spokojnie. Ordynator kazał czekać. Szyjka mimo wyjęcia pessara jakos trzyma, skurczow brak. 4 dzień pobytu w szpitalu przed nami. Trzeba sie tu jakos zadomowić, zakotwiczyć i wytrzymać do grudnia :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Taki był wspólny kompromis. Ja chciałam Alinkę, a małż Franciszkę - wspólnych targiem wybór padł na Alicję.

Mnie tez mąż namawia na Alicję :)

Agus89 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)
    Wczoraj teściowie pojechali na cmentarze troszkę dalej, więc ja dobra dusza postanowiłam ugotować obiad, w sumie nic specjalnego.. Ale.. przez ten cholerny obiad, szykowanie go i stanie na nogach przez 2 godziny przy garach obciążyłam strasznie kręgosłup i nogi. Cały wieczór bolał mnie kręgosłup, pośladki, brzuch mi twardniał, nogi od kolan w dół mi drętwiały.. Istna męczarnia.. Pierwszy raz coś takiego miałam.. Może dlatego, że prawie nie siadałam i nie odpoczywałam, bo w tygodniu najpierw obieram ziemniaki (na siedząco!), po godzinie robię mięso, a po kolejnej surówkę.. A wczoraj wszystko na raz..
    Za to jeden plus, że mąż skakał przy mnie jak nigdy.. Nawet teściu mi herbatkę przyniósł na górę..
    Wzięłam koło 19 ciepłą kąpiel, położyłam wysoko nogi i trochę przeszło.. Dziś jest już ok :)
    i postanowienie na dziś: Leń się ile wlezie!

Paula rozkoszne są na tym foto ;)

Zdrówka wszystkim leżakującym Mamuśkom życzę!

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• renia83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam ten film "Niebo istnieje naprawdę" i bardzo nam się podobał, daje do myślenia.

Ag i jak tam po obejrzeniu filmu o Agacie Mróz, zwilżyłaś oczka? bo ja ryczałam jak bóbr a jeszcze wtedy nie byłam w ciąży :)

Wiki daj znać jak tam po wizycie, ja też się teraz zbieram na kontrolną do mojego gina, ciekawe co mi powie na wyniki z glukozy :/

Paula słodkie psiaki :)

Ola strzeliłabym ciążowego focha :D a co :)

Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Mnie tez mąż namawia na Alicję :)
    Mnie nie namawiał, to raczej ja jego przekonywałam do Aliny, ale nie chciał się zgodzić. Alicja to kompromis, ale teraz już małż nie chce zmienić. Taki charakter. Podejmuje decyzje tylko raz :)

isabelle lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! i mamy już 32 tydzień!!!! młody za 4 tyg będzie donoszony :) czas chyba zacząć gromadzić wyprawkę do szpitala ;/ masiakra :)

Paula44, zielarka, nix, Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    A! i mamy już 32 tydzień!!!! młody za 4 tyg będzie donoszony :) czas chyba zacząć gromadzić wyprawkę do szpitala ;/ masiakra :)
    he he he, ja też już się szykuję z wyprawką. Muszę parę rzeczy dokupić, tych mniejszych, wyprać, poprasować i czekać aż się zacznie :)

renia83 lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :-) :-)

Na weekend wielka akcja segregowania i prania ciuszkow oraz roznego rodzaju, rozkow, poscieli, kcykow :-) :-)

I za 3-4 tyg pakowanie torby do szputala... Roz ie to bywa :-) :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana

Anutka lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, o dziwo nie. Patrzalam na ten film pod katem jej decyzji, było mi smutno wiadomo w kilku momentach, łzy poleciały na końcu ale jak historia faktyznie tragizna tak film wg mnie slaby.

Torbe mam spakowana od września, w tym tyg uzupełnię ja o rzeczy malucha i uloze wszystko jak należy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:29

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ